Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebook syö operaattoreiden tekstiviestituloja

8
Teemu Laitila

Facebook syö operaattoreiden tekstiviestituloja
Yhä useampi älypuhelimen omistaja hoitaa tekstimuotoisen viestintänsä muuten kuin perinteisellä tekstiviestillä, mikä syö operaattoreiden perinteistä tulonlähdettä. Strand Consult -yhtiön raportin mukaan tekstiviestien korvautuminen muilla viestintämuodoilla on maailmanlaajuinen ilmiö, johon suurin syyllinen on Facebook.

Vaikka Facebook ei ole ainut tekstiviestimääriä nakertava älypuhelinajan keksintö, se on kuitenkin selvästi universaalein kaikista. Muut vastaavat pikaviestimet kuten WhatsApp, Applen iMessage tai Microsoftin Messenger eivät ole saavuttaneet samaa levinneisyyttä, minkä vuoksi niiden avulla ei myöskään tavoita läheskään kaikkia tuttavapiirin jäseniä. Facbook-tili sen sijaan löytyy nykypäivänä monelta.

Strand Consultin mukaan nykyisellä kappalemääriin perustuvilla hinnoittelumalleilla operaattoreilla tulee olemaan hankaluuksia pitää yllä tekstiviesteistä saatuja tulovirtoja. "Käytännössä asiakas voi valita lähettääkkö maksullinen tekstiviesti vai käyttää kiinteästi hinnoiteltua dataliittymäänsä lähettääkseen ilmaisen viestin Facebookin kautta niissä tapauksissa, joissa vastaanottajallakin on Facebook-tili", yhtiön raportissa selvennetään.
Facebook muodostaa operaattoreille merkittävän uhan siksi, että sen käyttö on levinnyt niin laajalle. Facebookilla on maailmanlaajuisesti yli 900 miljoonaa käyttäjää, joista noin puolet käyttää palvelua myös älypuhelimillaan. "Facebookin merkitystä mobiilialalle voidaan verrata jopa siihen mitä Internet teki media-alalle. Muut toimijat kuten Google, Skype, Twitter ja MSN ovat mobiilialan kannalta lähinnä marginaalisia tekijöitä Facebookiin verrattuna", Strand Consulting väittää.

Yhtiö tarjoaa operaattoreille ratkaisuksi Yhdysvalloissa ja esimerkiksi Tanskassa yleistä mallia, jossa operaattori myy tekstiviestipalveluita kiinteähintaisena pakettina. Strand Consultingin mukaan tanskalaiset ovat tottuneet maksamaan tekstiviestipaketistaan kolmesta kuuteen euroa kuussa. Kiinteän maksun ansiosta yksittäiset tekstiviestit koetaan "ilmaiseksi" ja niitä lähetetään enemmän. Lisäksi kiinteä kuukausimaksu takaa sen, että operaattorin tulot eivät vähene vaikka viestien kokonaismäärä vähenee.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Hexacom (vahvistamaton)

1

Nyyh, myös face-to-face juttelu vie operaattoreilta puhelutuloja.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Itselläni on pitkään ollut tuollainen kiinteähintainen tekstiviestipaketti, ja se onkin minusta erittäin fiksu ratkaisu.

Vastaa
dRD
dRD

3

Windows Phonen tyyliset täysin integroidut viestiratkaisut kun yleistyvät muissakin käyttiksissä, niin operaattoreiden tekstarimäärät eivät ainakaan ole lisääntymään päin tulevaisuudessa :-)

Vastaa
Quirzo
Quirzo

5

Jos käytät Skypeä kännykällä, maksat lisämaksun -> Jos käytät Facebookkia kännykällä, maksat sos.mediamaksun?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

@6 Monia tuollaisia on yritetty kehittää, mutta tämä tapahtuu yleensä. Facebook nyt taitaa olla lähinnä tuota, se kun toimii jokaisella laitteella ja on yleisessä käytössä. Tosin, sen viestiominaisuudet eivät ole kovin hyvin integroidut puhelimiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja