Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WSJ: uuden iPhonen ruutu "vähintään neljä tuumaa"

7
Teemu Laitila

WSJ: uuden iPhonen ruutu vähintään neljä tuumaa
Applen seuraavassa iPhone-mallissa tulee olemaan aiempaa isompi näyttö, kertoo Wall Street Journal perustuen omiin lähteisiinsä. WSJ:n lähteiden mukaan Apple on tilannut näyttöpaneeleita aasialaisilta alihankkijoiltaan. Tilattujen paneeleiden kerrotaan olevan "vähintään neljän tuuman" kokoisia.

Seuraavan iPhonen kasvaneesta näytöstä on huhuttu jo aiemmin, mutta WSJ:n tietoja voidaan pitää keskimääräistä luotettavampina. Näyttöjen tuotannon on kerrottu alkavan ensi kuun aikana ja näyttöjä tulee valmistamaan useampi eri valmistaja. WSJ:n lähteiden mukaan paneeleita toimittavat ainakin LG Display, Sharp sekä Japan Display, johon kuuluu kolme japanilaista näyttövalmistajaa sekä japanin hallitus.
Applen iPhonen nykyinen 3,5 tuuman näyttö alkaa olla jo lähes tuuman pienempi kuin sen kilpailijoilla Android-puolella, jossa näyttöjen koot ovat jatkaneet kasvamistaan viime vuoden mittaan. Android-valmistajien lippulaivamallit lähentelevät jo viittä tuumaa ja Samsungin Galaxy Note on omassa luokassaan yli viiden tuuman näytöllään. Silti teknisen kehityksen ansiosta puhelinten fyysinen koko on kasvanut suhteessa vähemmän kuin näyttöjen pinta-ala. Aikaisemmin 3,5 tuuman kokoluokan nimeen vannonut Applekaan tuskin kasvattaa laitteiden fyysisiä mittoja merkittävästi, vaan näyttö kasvanee neljään tuumaan reunusten kustannuksella.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

mietaas
mietaas

1

Applen nykyinen iPhone on muotoilultaan tyylikkäs laite, jossa on käytetty laadukkaita materiaaleja.

iPhonen luuri muuttuu lisää edukseen pelkällä näytön kasvattamisella 4:lla alkavaan tuumalukuun. Applen suunnittelijat osaavat varmasti homman ilman, että laitteen ulkomitat muuttuvat merkittävästi.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
qwss (vahvistamaton)

2

Ensimmäinen kommentoija ei taida tietää, että iPhone 4S:ssä ei ole edes naarmuuntumista ja kolhuja kestävää gorilla-lasia, vaan helposti säröille menevä halpalasi. Ei ne iPhonet kestä mitään, kokemusta on.
Tuossa lista niistä laitteista, joissa on gorilla-lasi:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_devices_with_Gorilla_Glass

iPhone 4S osat maksavat vähemmän kuin Lumia 900 käytettävät osat, joten tuskin on iPhonessa yhtään sen laadukkaampia materiaaleja käytetty kuin muissakaan älypuhelimissa.

Nokia Lumia 900 osat maksavat n. 165 euroa
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/l...aksavat/a798743

iPhone 4S osat maksavat n. 150 euroa
http://www.tietokone.fi/uutiset/iphone_...hinta_150_euroa

Vastaa
Hemanus (vahvistamaton)

3

Edelliselle kommentoijalle. En tiedä mistä olet tietosi kaivanut mutta faktaa on se että Lumia maksaa sen takia vähemmän kun siinä on käytetty vanhaa rautaa. Mulla on ollut 2v iPhone4 ja pudonnut useita kertoja, eikä ole hajonnut!!?? Lasi hajoaa kaikissa luureissa jos se pudotetaan "lasi edellä" asfaltille. Nuo hinnat riippuu siitä millaisen diilin on alihankkijan kanssa tehty ja kuka ne on tehnyt!

Vastaa
simsim4
simsim4

4

Niin ei ole hajonnut... I-ihmeessä paskin rauta ja laatu. Ja näytön ja takakuoren lasi on ostettu tiimarista.

Vastaa
delic
delic

5

@2 Tässä sitä gorillalasia parhaimmillaan: http://www.wpcentral.com/forums-lumia-900-cracked-screen

"Gosh......this really sucks. I've been feeling down all day. I've only had this Lumia 900 for a week and now baaam....crack display (accidently dropped from the waist). I thought this phone would be tough enough to withstand a drop from the waist. Wasn't this phone supposed to use some sort of gorrilla glass? Or did I misread the specs"

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

6

Kyllä tuo on fakta että applessa ei todellakaan ole laadukkain rauta vaan osat on sieltä mistä halvimmalla saa. Vaikka siihen muutkin pyrkii muttei niin kepuli konstein kuin Apple.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@6

Aika kova väite yksittäisestä esimerkistä. Muut sitten säästävät käyttäen muovikuoria, epätarkkoja (jopa pentile-) näyttöjä, huonoja kosketussensoreita[1], akkukestossa, CPU:ssa, GPU:ssa ja vaikka missä.

[1] http://vimeo.com/10367683

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja