Android-laitteet ja versiot visualisoituina

1
Teemu Laitila

Android-laitteet ja versiot visualisoituina
Androidin fragmentoituminen muistetaan aina mainita taisteluissa iPhone- ja Android-käyttäjien kesken ja myös Android-kehittäjät valitttavat tilannetta. OpenSignalMaps-sovelluksen kehittäjät tallensivat lähes 700 000 Android-laitteen tiedot ja muodostivat niistä informatiivisia visuaaleja, joista käy hyvin ilmi Android-laitteiden laaja kirjo, mutta myös tiettyjen valmistajien ja mallien yleisyys.

Kaikkien 681 900 laitteen joukosta löytyi yhteensä 3997 eri laitemallia (joista osa kuitenkin samoja, joissa kustomoitu käyttöjärjestelmäversio raportoi laitteen väärin). Selvästi suosituin oli Samsungin Galaxy S II ja sen perässä vahvoilla olivat alkuperäinen Galaxy sekä HTC:n Desire HD. Eri valmistajia joukosta löytyi huimat 599 kappaletta, joista Samsung taas nousi suurimmaksi 40 prosentin osuudellaan.


Kuva: OpenSignalMap. Lisää kuvia alkuperäisessä artikkelissa.

Vaikka grafiikoiden pohjana käytetty otanta on laaja, se ei silti välttämättä ilmennä täysin oikein kaikkia mahdollisia Android-laitteita. Koska tieto on kerätty vain OpenSignalMaps-sovelluksen asentaneista laitteista, sen ulkopuolelle jää todennäköisesti paljon laitteita, joiden käyttäjiä ei juurikaan kiinnosta tarkastella lähialueen mobiiliverkkojen sijaintia ja voimakkuuksia hyvinkin yksityiskohtaisella tasolla.



Vaikka Androidin lukuisat eri versiot ja laitteet tuottavat lisätyötä sovelluskehittäjille, OSM-sovelluksen kehittäjät näkevät monimuotoisuuden myös yhtenä alustan vahvuuksista. Laitevalikoiman laajuus on yksi ominaisuus, jonka ansiosta Android on levinnyt maailmalla huimaan tahtiin.

Valmistajan ja laitteen lisäksi OSM:n kehittäjät tarkastelivat käyttöjärjestelmäversioita, ruudun kokoa sekä resoluutiota. Tarkempiin kuvioihin kannattaa tutustua OpenSignalMapsin sivuilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (1)

Bluejack
Bluejack

1

sovelluskehittäjät.. onneksi nämä ekosysteemin sankarit noudattavat aina heille pohjalle annettuja ohjeita "aina kirjallisesti" xd

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.