ZTE vahvisti puhelimista löytyvän vaarallisen takaportin

3
Teemu Laitila

ZTE vahvisti puhelimista löytyvän vaarallisen takaportin
Kiinalainen puhelinvalmistaja ZTE on vahvistanut, että yhtiön Yhdysvalloissa myymässä Score-mallissa on vakava haavoittuvuus, jonka avulla puhelimeen on helppo saada root-oikeudet. Vaikka nettiraporttien perusteella ongelma koskisi myös Euroopassa myytyä Skate-mallia, ZTE kiistää haavoittuvuuden löytymisen muista puhelimista.

Haavoittuvuus tuli julkisuuteen tällä viikolla Pastebin-palveluun lähetetyn anonyymin viestin perusteella. Löydetty haavoittuvuus liittyy puhelimesta löytyvään sovellukseen, jonka avulla mikä tahansa toinen sovellus voi antaa itselleen root-oikeudet. Sovelluksen käyttöön vaaditaan vain salasana, joka on jo yleisessä jakelussa.

ZTE:ltä kerrotaan uutistoimisto Reutersille, että yhtiö työstää korjausta ongelmaan ja se julkaistaan "lähitulevaisuudessa" OTA-päivityksenä ZTE Score -laitteisiin.



Tahalliselta vaikuttava takaovi on synnyttänyt jopa salaliittoteorioita Kiinan hallituksen halusta kontrolloida laitteita. Todennäköisempää kuitenkin on, että testaustarkoituksissa kehitetty ominaisuus on unohtunut puhelimiin vahingossa huolimattomien kehittäjien jäljiltä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
Ei kiitos (vahvistamaton)

1

Tämä valitettavasti kuvastaa Androidin tietoturvatasoa. Android-puhelinten käyttö voi tulla kalliiksi jos yrityssalaisuudet karkaavat tietoturvaongelmien vuoksi.

Ei ihme, että yritykset valitsevat ennemmin älypuhelimikseen Lumian tai iPhonen. Android on riski firmojen tietoturvalle.

Vastaa
Boss93
Boss93

2

@1
Tämä ei mitenkään kuvasta Android-puhelinten turvallisuutta. Pikemminkin tämä kuvaa kiinalaisten halpistuotteiden turvallisuutta.

Vastaa
peex
peex

3

@1

Luetaan ne uutiset ennenku tullaan huuteleen.

Lainaus:


Todennäköisempää kuitenkin on, että testaustarkoituksissa kehitetty ominaisuus on unohtunut puhelimiin vahingossa huolimattomien kehittäjien jäljiltä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.