Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ZTE vahvisti puhelimista löytyvän vaarallisen takaportin

3
Teemu Laitila

ZTE vahvisti puhelimista löytyvän vaarallisen takaportin
Kiinalainen puhelinvalmistaja ZTE on vahvistanut, että yhtiön Yhdysvalloissa myymässä Score-mallissa on vakava haavoittuvuus, jonka avulla puhelimeen on helppo saada root-oikeudet. Vaikka nettiraporttien perusteella ongelma koskisi myös Euroopassa myytyä Skate-mallia, ZTE kiistää haavoittuvuuden löytymisen muista puhelimista.

Haavoittuvuus tuli julkisuuteen tällä viikolla Pastebin-palveluun lähetetyn anonyymin viestin perusteella. Löydetty haavoittuvuus liittyy puhelimesta löytyvään sovellukseen, jonka avulla mikä tahansa toinen sovellus voi antaa itselleen root-oikeudet. Sovelluksen käyttöön vaaditaan vain salasana, joka on jo yleisessä jakelussa.
ZTE:ltä kerrotaan uutistoimisto Reutersille, että yhtiö työstää korjausta ongelmaan ja se julkaistaan "lähitulevaisuudessa" OTA-päivityksenä ZTE Score -laitteisiin.

Tahalliselta vaikuttava takaovi on synnyttänyt jopa salaliittoteorioita Kiinan hallituksen halusta kontrolloida laitteita. Todennäköisempää kuitenkin on, että testaustarkoituksissa kehitetty ominaisuus on unohtunut puhelimiin vahingossa huolimattomien kehittäjien jäljiltä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Ei kiitos (vahvistamaton)

1

Tämä valitettavasti kuvastaa Androidin tietoturvatasoa. Android-puhelinten käyttö voi tulla kalliiksi jos yrityssalaisuudet karkaavat tietoturvaongelmien vuoksi.

Ei ihme, että yritykset valitsevat ennemmin älypuhelimikseen Lumian tai iPhonen. Android on riski firmojen tietoturvalle.

Vastaa
Boss93
Boss93

2

@1
Tämä ei mitenkään kuvasta Android-puhelinten turvallisuutta. Pikemminkin tämä kuvaa kiinalaisten halpistuotteiden turvallisuutta.

Vastaa
peex
peex

3

@1

Luetaan ne uutiset ennenku tullaan huuteleen.

Lainaus:


Todennäköisempää kuitenkin on, että testaustarkoituksissa kehitetty ominaisuus on unohtunut puhelimiin vahingossa huolimattomien kehittäjien jäljiltä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja