Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft: Windows Phone jo ohittanut iPhonen Kiinassa

15
Teemu Laitila

Microsoft: Windows Phone jo ohittanut iPhonen Kiinassa
Microsoftin omien laskelmien mukaan yhtiön Windows Phone -alusta on Kiinan markkinoilla jo suositumpi kuin Applen iPhone eri versioineen. Vaikka Windows Phone -julkaistiin Kiinassa vasta muutama kuukausi takaperin, se on saavuttanut Microsoftin mukaan seitsemän prosentin markkinaosuuden kun iPhonen osuus on kuuden prosentin luokkaa.

Microsoftin Kiinan toiminnoista vastaava Michel van der Bel uskoo kasvun jatkuvan nopean alun jälkeen. Erityisesti kasvua odotetaan Windows-tableteista. Windows-tablettien avulla Microsoft tavoittelee kasvua perinteisillä kohdemarkkinoillaan yrityksissä, mutta myös kuluttajien keskuudessa tuotteilla, jotka yhdistelevät PC:n ja tabletin ominaisuuksia.
Huolimatta hyvästä alusta, Microsoftilla on paljon työtä tehtävänä Kiinan alueella, joka väestön varallisuuden noustessa on muodostumassa yhä tärkeämmäksi markkina-alueeksi. Tällä hetkellä Kiinan markkinoita hallitsee Android lähes 70 prosentin osuudella. Tällä hetkellä Microsoft työllistää noin 2500 ihmistä Kiinan alueella, mutta Belin mukaan yhtiö aikoo kasvattaa investointejaan.

Kommentit (15)

enusko (vahvistamaton)

1

Tuo 7% on kyllä naurettava vale. WP-luurit ovat olleet myynnissä Kiinassa tasan 2 kuukautta. Jos tuo 7% luku olisi totta, kasvuvauhti olisi aivan posketon ja se tarkottaisi että vuoden lopussa 100% Kiinan älypuhelinmyynnistä olisi Windows Phone luureja.

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

2

@2

Ei se markkinaosuus välttämättä tarkoita koko vuotta saati käytössä olevia laitteita. Joka tapauksessa huikea suoritus jos esim viime kuun älypuhelinmyynnistä WP:lle lohkesi 7%.

@Toimitus

Vaikka se onkin aika helposti ymmärrettävissä niin olisi silti hyvä mainita, että on kyse älypuhelimista.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Toki itsekin tartuin kohtaan "Microsoftin omien laskelmien mukaan", mutta toisaalta, ei niitä ole niin vaikea uskoa todeksi. Nyt puhutaan kuitenkin älypuhelimista ja ilmeisesti iOS:llä ei ole niinkään suuri osuus näistä markkinoista. (Toisin kuin androidilla, jolla pirun selkeä johto älyluureissa.)

Minkäs valmistajan WP-puhelimia siellä on myyty? Onko Kiinan high-end luokassa Nokian uusi tukijalka, vai johtaako Samsung joukkoa myös siellä?

Vastaa
s730 (vahvistamaton)

4

Eli Nokian osuus kiinassa on tavattoman pieni.Vaikka nämä Nokian uutiset helposti antavat väärän käsityksen .Usein ne ovat vähän niinkuin Vale ja emävale ja sitten tilasto.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

@5 Nokian uutiset? Tämä on Microsoftin uutinen, jos kenenkään. Tässä ei edes mainita Nokiaa. Nokia ei suinkaan ole ainoa WP:n valmistaja.

Vastaa
arivesa
arivesa

6

@6.Totta,Nokia ei ole ainoa,tiettävästi kuitenkin viimeisin WP-yrittelijä.Muut on tehneet jo kauan ilman kummempaa menestystä.
Kuinka nyt Nokia-nimellä syntyisi käännös?

Vastaa
delic
delic

7

Kuulostaa kyllä melkoisen oudolta jos katsoo tätä statcounterin dataa Kiinasta. http://gs.statcounter.com/#mobile_os-CN-monthly-201104-201205

Eihän tuossa ole edes mitään siihen viittaavaa mistä tässä uutisessa puhutaan. Statcounteilla iOSin osuus 15.8% WP7 osuus 0,37%

Miksi tuossa WP7:ssä ei ole mitään jyrkkää nousua? luulisi nyt että jossain jotain näkyisi. Vai eikö sitten WP7 käyttäjät vaan surffaile luurillaan?

"Is there an error in translation somewhere. 7% after two months? The only place this traction is seen is in Finland. It’s possible that it’s 7% of the sales taking place at one operator but it’s mentioned as China as a whole."

No eiköhän tähän jotain varmuuksia saada viikon alussa, kuulostaa kyllä aika huimalta nousulta jos puhutaan koko kiinan markkinoista. Ihmetyttää vaan, että statcounter ei tätä mitenkään noteeraa, kun taas Suomessa statcounterissa on komia käyrä ylöspäin. Tässä vielä Suomen tilasto: http://gs.statcounter.com/#mobile_os-FI-monthly-201104-201205 Eikö jotain vastaavaa sitten pitäisi näkyä Kiinan tilastoissa.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

8@
>Miksi tuossa WP7:ssä ei ole mitään jyrkkää nousua?

50-100% vuoden vaihteesta.

>Ihmetyttää vaan, että statcounter ei tätä mitenkään noteeraa

Se mittaa vain niillä palvelimilla missä heidän vakoilu ohjelma asennettu, eikä siltikään kaikkea ja oikein.

WP on selailijoiden suosiossa ja sillä selaillaan, eli se näkyy tuollaisissa tilastoissa, mutta kiinan tilastoinnissa länsimaiset vakoiluohjelmat on usein rajoittuneita.

Vastaa
AkZuh
AkZuh

10

Näin kiinassa asuessani voin todeta, että ei paljon windows phoneja tule vastaan täällä kuin kerran pari päivässä. Iphoneja tulee joka kulmalla vastaan tusinoittain.. Joten mielenkiintoiset ovat laskelmat.

Vastaa
arivesa
arivesa

11

iPhone lie kuolleen Jobsin luoma hetkellinen harha.Mitään ei Apple osaa itse tehdä,kuten ei Nokiakaan.Nyt vanhentuneilla prosessoreillaan vielä tienaavat,muttei kauan.
Valtikka siirtyy itään,jossa kaikki tehdään.
Samsung,esim.tekee kapuloiden,telkkareiden,kodinkoneiden ym muun ohessa laivoja,80 per vuosi,eli vesillelasku alle viiden päivän välein.Apple ja Nokia ovat vain osien ostajia.
Nokia noista näyttää hyytyvän ensimmäisenä.Apple toisena.
Kun ei itse mitään tee, on ostokaman varassa.

Vastaa
delic
delic

12

@15 niin ja samsung menestyy puhelimissa siksi että ovat lainanneet käyttiksen muualta, mitä samsung olisi puhelin puolella ilman googlea? Eli mkä tässä nyt oli erona?

Kannattaako sitä itse kaikkea tehdä jos paljo parempaa osaamista saa muualta? Ja sitä voi ostaa. Ihan samalla tavalla kun samsungilla ei ollut niin hyvää käyttisosaamista kuin googlella ja hyödynsivät sitä.

Nokiakin vihdoin myönsi, että niiden käyttiosaaminen ole samalla tasolla kuin kilpailijoilla ja päätyivät hankkimaan muualta kilpailukykyisemmän alustan.

Applella taas sittten on todella hyvä softaosaaminen. Kumpi sitten on tärkeämpää oma rauta vai oma softa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

13

Android on tehty käytettäväksi, joten miksi SAmppa ei sitä käyttäisi? He tekevät sentään itse laitteet ja toisekseen tuunaavat androidiakin kivasti. Apple tekee softan, mutta raudan osalta he lähinnä tuunaavat.

Nokia taasen ei tee itse rautaa, eikä softaa.. Eli käytännössä he vain markkinoivat, tosin senkin on ms alkanut tekemään osittain.

Nokia siis toisinsanottuna kasailee palapeliä muiden tuotoksista ja siinä kaikki. Nokian oma asema koko tuossa bisneksessä alkaa olla aika sekava ja viimeaikaisten päätösten nojalla heille ie tuo asema ole ihan selvilä itsellekään. Toki siellä tehdään kehitystyötä, mutta niiden tuotoksista emme välttämättä kerkeä kuulla mitään ennen yritysostoa ja nimen vaihdosta..

ja @9..

Tuo oli käytännössä suurinta poaskaa mitä olen kuullut kenenkään selittävän viimeiseen vuoteen. Tottakai se näkyisi tuolla tilastoissa..:) Miksi muut alustat näkyisi, mutta WP ei (oli länsimaalainen tai ei)?

Nousua ei käytännössä ole ollenkaan. Toki mittaus tapahtuu vain sivustoilla jossa seurantaa on, mutta kyllä tuon laajuinen otanta on ehdottomasti suuntaa antava ja jos osuus on alle prosentti niin se suunta on aika selkeä.

Strategia nyt vain meni perseelleen, ei sille voi mitään. WP on jo alkanut kyllästyttää ihmisiä tylsyydellään, rajoittuneisuudellaan ja suunnitelun järjettömyydellä. Lisäksi kaikki perustelut menee aina näin: tulevassa Apollossa tms kaikki toimii kuten pitääkin.. Tuota mantraa on nyt huudettu yli vuosi ja mitään ei vieläkään ole nähtävillä.. Edes tietoa tulevan version jaosta vanhoihin luureihin ei ole olemassa. Liekö uutta versiota on edes suunnitteilla vai floppasiko niin pahasti ettei kannata vaivautua?

Vastaa
arivesa
arivesa

14

Joo niin on,eikä ollenkaan pöllömpi.Mutta lisäksi WP,Antero ja nyt vielä kehittää Intelin kanssa Tizeniä.Melko hyvin selusta varmistettu,kävi miten kävi.
Ja kun vielä valmistavat Applelle räätälöidyn vanhahtavan tuplaydin A5 prosessorin (Exynos modifioituna),lienevät hyvin perillä iOS teknisistä vaatimuksista.Ei tule mieleen muita taloja,joissa olisi yhtä laaja osaamispohja.

Ja @16:Mikään softa ei pyöri ilman rautaa.Raudan taas voi taivuttaa mille softalle tahansa.Selvää kumpi on tärkeämpi.

Vastaa
delic
delic

15

Vähän aiheen vierestä, mutta nytkö putos pommi?

http://www.gsmarena.com/nokia_cancels_s...l-news-4287.php

"Symbian Carla cancelled according to Nokia official

All Symbian fans and users might want to sit down while reading this. According to the Product Marketing Manager for Nokia South Europe Mathias Fiorin, Symbian Carla has been cancelled.

If all of this is true then Symbian is as good as dead. There is no better way to put this - there will be no Carla or Donna. The final update will be Belle’s upcoming Feature Pack 2 and, as you can guess, that will hardly be a game changer."

Tässäkö syy tänpäiväiseen nokian 6%:n laskuun pörssissä. Jos ei niin huomenna mennään varmaan aika alas.

Päätös ei sinänsä olisi kovin yllättävä, koska symbianin osuus on romahtanut todella nopeasti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja