Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tulevan iPhonen isommalle näytölle lisää vahvistusta

10
Matti Vähäkainu

Tulevan iPhonen isommalle näytölle lisää vahvistusta
Applen tuleva iPhone, millä nimellä sitä ikinä tullaankaan kutsumaan, on ollut huhujen kohteena erityisesti näytön ja muotoilun osalta. Koko iPhonen elinkaaren ajan Apple on ylläpitänyt näytön 3:2-kuvasuhdetta, joka tunnetaan muun muassa 35 mm filmeistä. Huhut vievät kuitenkin päivä päivältä enemmän iPhoneen näyttöä, joka toimisi tutussa 16:9-laajakuvaformaatissa.

Kilpailijoiden puhelinten näyttökoot ovat kasvaneet merkittävästi vuodesta 2007, jolloin ensimmäinen iPhone julkaistiin. Apple ei ole kuitenkaan koskenut toimivaan konseptiin, joten näyttö on pysynyt 3,5 tuumassa. Resoluution kasvaessa voi olla, että myös Applella on nyt paineita näytön kasvattamiseen.
Kuukausi sitten The Verge -sivuston foorumeilla esitettiin mielenkiintoinen konsepti seuraavan iPhonen näyttöpaneelin muutoksista. Sen mukaan Apple pystyy nostamaan näytön kokoa, kasvattamaan resoluutiota ja muuttamaan kuvasuhdetta ilman, että se joutuu suunnittelemaan täysin uusiksi käyttöliittymää tai puhelimen muotoilua. Nyt 9to5Mac-sivusto on kuullut sisäpiirilähteiltä samaa.

Sivuston mukaan Apple testaa tällä hetkellä kahta prototyyppiä, joissa molemmissa on 3,95 tuuman näyttö. Näytön resoluutio on 1136x640, joka kertoo noin 16:9-kuvasuhteen näytöstä. Pystyresoluutioon lisättävät 176 kasvattaisivat näytön kokoa ainoastaan pystysuunnassa, ja sen seurauksena iPhonen kotinäkymään lisättäisiin viides kuvakerivi seuraavassa eli kuudennessa iOS-versiossa.

9to5Mac kertoo lisäksi, että Apple on suunnitellut vaihtavansa latausliittimen kokoa. Huhujen mukaan kaikkiin tuleviin iOS-laitteisiin saapuva, pienempi latausliitin sijoittuu koossa mini- ja micro-USB:n välimaastoon.

Huhut ovat olleet tähän saakka hyvin yksimielisiä iPhonen kasvavasta näytöstä, mutta vielä täydellistä yksimielisyyttä ei ole löydetty. Wall Street Journal kertoi viime viikolla, että heidän lähteidensä mukaan näyttö olisi vähintään neljä tuumainen. Mikäli puhelin on vielä esitestausvaiheessa, kuten 9to5Mac kertoo, ei lopullista laitetta tosin olla löydetty Appellakaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Aloc
Aloc

1

Eikös apple muutama vuosi sitten suostunut standardi liitäntään muiden valmistajien kanssa eli micro usbiin. Pakko ilmeisesti taas luistella ylämäkeen.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

-Vaihto 16:9 formaattiin: Hyvä.
-Näytön koon kasvattaminen: Hyvä tietyissä rajoissa. Toivottavasti Apple ei lähde muiden valmistajien pissimiskisaan mukaan.
-Pysyminen standardin latausliittimen ulkopuolella: Typeryyttä. Selitykseksi ei kelpaa, että "joo, kyllä meiltä maksullinen johdonpätkä löytyy, millä saadaan standardin mukaiseksi". Todella typerää. Joissain asioissa on typerä taistella vastaan, kuten standardin USB-portin lisäämisessä. Se on jo jokaisessa muussa laitteessa ja siksi pirun kätevä.

Vastaa
Taeco
Taeco

4

"9to5Mac kertoo lisäksi, että Apple on suunnitellut vaihtavansa latausliittimen kokoa. Huhujen mukaan kaikkiin tuleviin iOS-laitteisiin saapuva, pienempi latausliitin sijoittuu koossa mini- ja micro-USB:n välimaastoon."
Ei voi muuta sanoa, kuin FAIL.

Vastaa
djtob
djtob

5

Siis hetkinen? Latausliitin, vaikka kaikkien kanssa yhdessä päätettiin, että se latausliitin standardoitaisiin, ettei tarvitse sählätä kaiken maailman latureiden kanssa.

Vastaa
delic
delic

6

Tässä vähän varmuutta asiaan, tuleva iPod touchin etuosa http://cdn.macrumors.com/article-new/20..._panel_back.jpg

Täytyy sanoa, että Applella tulee olemaan asiat erittäin hyvin. Apple pystyy jatkossa tarjoamaan edelleen selkeästi pienempää luuria kun muut, mutta kuitenkin näytön kasvaessa, ainakin siis pituussuunnassa.

Pidettiin touhussa edelleen järki eikä lähdetty mihinkään jättiluurien kanssa kilpailemaan ja miksi se kannattaisikaan kun Applella on käytännössä omat markkinat pienemmissä huippuälyluureissa :) joita ei nykyään liikaa markkinoilla ole.

Antaa muitten kilpailla keskenään siellä yli 4.6" luureissa :)

On tullut luettua useita useita näyttökoko kyselyitä ja 4" näyttö on aina ollut joko kyselyn ykkönen tai kakkonen kyselyyn vastaneiden kesken.

Vastaa
epii
epii

7

Applen kyllä pitäisi tuoda jotain uutta puhelimeensa. Parempi prossu ja näyttö ja 4G, ei tuo mitään uutta. Kilpailijoilla on jo vastaavanlaiset. Esim Siri oli jotain mitä muut kopioi, mutta rauta uudistukset eivät ole uutta, vaan pakko.

Vastaa
Malboro
Malboro

8

Jännnää miten applella mikään ei ole standardia. Resoluutiokin on vähän "epästandardi". (jos moista nyt tulee) Mikäs siinä oikeassa HD resoluutiossa olisi vikana ollut? Tai onhan se tietty suuri asia jos leveys nyt muutaman milli olisi tullut lisää?

Ja latausliitäntä, onhan se tietysti kamalaa applen kannalta siirtyä käyttämään standari latausliitäntää. Mutta ei se ainakaan haitaksi voisi olla. Moni asia helpottuisi tässäkin maailmassa. Ilmiesesti apple ei sitä halua, mikä minusta vähän tyhmää.

Juurikin tuon takia en applesta pida, että kaikki täytyy olla vähän "epästandardia".

Nähtäväksi jää miten painon käy. Hyvin varmisti voin veikata että se ikävä kyllä nousee.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja