>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Oracle ei saanut haluamaansa Android-miljardia

2
Manu Pitkänen

Oracle ei saanut haluamaansa Android-miljardia
Googlen hartioilta on kaikonnut iso taakka, sillä valamiehistö asettui Oraclen ja hakukonejätin välisessä oikeusdraamassa sen puolelle.

Oracle haastoi Googlen oikeuteen vuonna 2010, koska sen mielestä Androidissa hyödynnetään sen omistamia Javaan liittyviä tekniikoita. Oracle osti patentit aiemmin Sunilta ja vaati Googlelta miljardin dollarin korvausta, joka jäi nyt saamatta kun kalifornialainen valamiehistö asettui Googlen puolelle äänin 9-3. Internetjätti puolustautui sillä, ettei Oracle voi väittää tiettyjä Javan osia omakseen, koska kyse on avoimesta ohjelmointikielestä.

Google yritti sopia kiistaa tarjoamalla Oraclelle yhden patentin osalta 0,5 prosentin osuutta Androidin tuottamasta liikevaihdosta joulukuuhun asti, jolloin sen suoja-aika raukeaa. Toisen patentin osalta Google olisi suostunut maksamaan 0,015 prosenttia Android-liikevaihdosta vuoteen 2018 saakka.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Bluejack
Bluejack

2

Onko oracle saanut java hankinnan jälkeen jotain muutakin aikaan kun näitä oikeustaistoja ja nollapäivä aukkojen paikkaamista?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.