Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuvissa: Näyttääkö seuraava iPhone tältä?

31
Manu Pitkänen

Kuvissa: Näyttääkö seuraava iPhone tältä?
9to5mac.com-verkkosivusto on julkaissut kuvia puhelimen rungosta, joka kuuluu sen mukaan seuraavalle iPhonelle. Mikäli kuvat todella esittävät Applen seuraavan puhelimen designia, vahvistavat ne muutamat huhutut ominaisuudet todeksi.

Huhuttuihin ominaisuuksiin kuuluu esimerkiksi neljän tuuman näyttö. Kuvista näkyy selvästi, että näytön kokoa on kasvatettu pystysuunnassa, mutta sivuttaissuunnassa muutosta ei ole tapahtunut. Seuraavan iPhonen näytön resoluution arvellaan olevan 1136 x 640 pikseliä.

Kuvissa näkyy myös aiempaa kapeampi dock-liitäntä ja alareunaan siirretty 3,5 mm:n audioliitäntä. Audioliitännän paikan muuttamista ylhäältä alas on ihmetelty verkkokeskusteluista. Etupuolella olevan FaceTime-kameran paikkaa on myös muutettu.

Muotoilun tehty suurin muutos näyttäisi olevan lähes koko takapuolen kattava alumiininen pinta (ei Liquidmetalia).

Verkkoon on ilmestynyt myös kuvia Applen huhutuista kartoista. Yhtiö on ostellut muutaman karttafirman viime vuosina, joista tuoreimpana ruotsalainen fotorealistisiin karttoihin erikoistunut C3 Technologies. Verkkosivusto BGR:n mukaan sen luotettavilta lähteiltä saamat kuvat peräisin iOS 6:n kehitysversiosta, jolla karttasovelusta testataan. Kuvien perusteella Applella on vielä tekemistä karttojen laadun suhteen, varsin kaukana ollaan teknologiademovideoiden laadusta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (31)

Jarissimo
Jarissimo

1

No tuohan rupeaisi jo tuntumaa kiinnostavalta. Resoluutio kuulostaa järkevältä, kuten myös koko ja näytön kuvasuhde. TAitaisi myös olla alumiinia luurissa, mikä olisi suuri plussa.

Ainoa vakavasti iPhonen käytön estävä asia on sen rajoittuneisuus ja Alustan jäykkyys sekä keinotekoiset rajoitukset.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

2

Hyvältä näyttää. Itellä 3gs käytössä ja on jo pitkään 3.5" näyttö tuntunut liian pieneltä. 4.0" vaikuttaa aika täydelliseltä koolta näytölle.

Harmi kun tuota iOS ei saa muihin laitteisiin kun se on se ainoa syy näitä Applen luureja ostella. Apple vain on niin ylivoimainen pelien toimivuudessa ym. ettei muita käyttöjärjestelmiä voi edes harkita. Androidia koitin hetken aikaa mutta peleissä oli kaikenlaisia grafiikka ja kaatumis ongelmia joita Applessa ei koskaan ole ollut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
DeepUmbra (vahvistamaton)

4

"Kuvista näkyy selvästi, että näytön kokoa on kasvatettu pystysuunnassa"

Tai reunuksia on kavennettu pystysuunnassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
leonardo92 (vahvistamaton)

5

Jos joku syyttää nokiaa N9 mallin kopioinnista Lumia 800 ja 900 malliin, nii tämäkö ei ole muka kopiointia Applella mallista toiseen? iPhone 4 --> 4s --> 5 aivan sama muotoilu :D

Vastaa
Sefriol
Sefriol

7

"Todella ruma ja tylsä. Jopa Samsung Galaxy S3 näyttää hyvältä tuohon verrattuna."

Jos nyt Applea sen enempää puolustelematta sanoisin, että ainakin ovat onnistuneet materiaalivalinnoissa S3 paremmin. Alumiinista kiiltoa ja lasia. Puhelin näyttää kalliilta (jota se varmasti onkin) toisin kuin S3, joka on materiaaliensa puolesta muovisen näköinen.

Käyttöjärjestelmällä ei ole suurimmalle osalle kuluttajista mitään väliä. Riittää, että puhelin toimii sulavasti ja näyttää hyvältä. Joillekin riittää, että se on Apple.

Markkinaosuuksiin yksi puhelin tuskin vaikuttaa. Nokia pysyi matkapuhelinten ykkösenä viitisen vuotta tekemällä huonoja/keskivertoja puhelimia, joita ihmiset ostivat silti.

Tosin yhden puhelimen firmana en usko, että Apple onnistuu mokaamaan puhelintaan niin pahasti, että vastaavaa tapahtuisi. Applen laadunvalvonta on omaa luokkaansa. Ainoa moka saattaa olla, ettei tehdä tarpeeksi pesäeroa 4S:ään, jolloin suurinosa ei näe syytä ostaa kalliimpaa mallia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

8

@7
"Markkinaosuuksiin yksi puhelin tuskin vaikuttaa. Nokia pysyi matkapuhelinten ykkösenä viitisen vuotta tekemällä huonoja/keskivertoja puhelimia, joita ihmiset ostivat silti."

Asia johtui hyvin pitkälti siitä, että kaikki muutkin tekivät nykypuhelimiin verrattuna huonoja/keskinkertaisia puhelimia. Android on ollut parempi kuin esim Symbian vasta pari vuotta(HTC Hero oli aika tasoissa). iPhone oli varsinkin alkuun erittäin kallis ja vielä nykyistäkin rajoittuneempi.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@5
Tuskin kukaan täysjärkinen on siitä Nokiaa syyttänyt. Visuaalisen brandin rakentaminen on vain hyvä juttu. Tuossa tapauksessa montaa on harmittanut sekavuus mallien julkaisuaikatauluissa, markkina-alueissa ja suhteellisen pienissä speksieroissa.

@7
Nokiaan on aika turha verrata, kilpailutilanne oli aivan eri ja firmojen toimintamallit myös. Nokia nimenomaan pyrki myymään älypuhelinbulkkia, etenkin kun N95:n jälkeen ei kilpailukykyistä huippumallia saatu ulos neljään vuoteen. Samassa rytäkässä meni kannattavuus kuralle.

Apple julkaisee yhden mallin vuodessa ja se on aina ns. huippumalli. Jos se menee kuralle näkyy se paljon nopeammin joko myynnissä, kannattavuudesta tai molemmissa. iOS ekosysteemi toki hieman auttaa, mutta mihinkään Nokian tapaiseen bulkkimyyntiin, jossa raha tehdään maksimoimalla volyymi, Applella ei ole rahkeita.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

10

Pakko kysyä miten tuo Applen rajoitteisuus näkyy käytännössä? Olen iPhonea käyttänyt 3.X firmwaresta lähtien. Ainoat huonot puolet ovat ehkä nuo teemojen puute ym. eli alkanut vuosien saatossa tuo ulkonäkö kyllästyttämään. Sain vihdoin päivitettyä oman luurin iOS 5.1.1 ja vihdoin uudet ominaisuudet näkyvät. Todella paljon asioita parannettu ja muutettu. iOS 4:ssa oli vielä paljon muutettavaa mutta tähän iOS 5 en enää paljoa parannettavaa keksi.

Omat kokemukset Android vs iOS:

Android = Joutuu säätämään todella paljon että saa edes käyttökelpoisen puhelimesta. Peleissä ja ohjelmissa todella paljon ongelmia ja puhelimen roottaus käytännössä pakollinen. Käyttöjärjestelmän sulavuus naurettavalla tasolla vieläkin. Viimeisin mitä olen testannut oli tabletilla 4.0.6

iOS = Suoraan paketista käyttökelpoinen ja kuten kaikki muukin jailbreakkaaminen onnistuu parilla napin painalluksella ja sen jälkeen onkin lähes rajattomat mahdollisuudet mitä luurilla tehdä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@10

Ainoa suurempi, mikä itseäni harmittaa on, että IRC ei pysy taustalla online kuin 10 minuuttia kerrallaan. Mutta senkin harmin voi minimoida käyttämällä bounceria.

Jotkut varmaan harmittelevat myös Flash-saittien ja -videon puutetta. Se on niin pieni ja harvinainen ongelma omassa käytössäni, että saadut edut (turvallisuus, vakaus, selaimen nopeus, akkukesto) voittavat haitat.

Open source ihmiset ja muut nörtit varmasti kokevat yhden kaupan politiikan rajoittaviksi, mutta heille Jailbreak ei liene ongelma, jos iPhone on jostain vahingossa tullut käyttöön. Ja heille suosittelen N9:aa, niin pitkään kun sitä saa, muut eivät ole tarpeeksi avoimia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keksi13 (vahvistamaton)

12

@10
Applen rajoittuneisuus näkyy käytännössä miten tahansa haluat korvata vakisoftaa appstore tuotteilla, appstoren käyttöehdot muutenkin kieltävät erinäisiä tuotteita. Tokihan omena on tajunnu jotain koska alkuperäinen muokattavuus on täysin naurettavaa mitä nähtiin 1st gen laitteissa.

Kerro mulle yksinkertaisesti mitä sä teet jailbreakkaamattomalla iphone 4S:llä mitä sä et voi tehdä roottaamattomalla sII:lla? Et tietääkseni oikein mitään, s2 riittää tehot parempaan suorittamiseen kuin iphonessa ja muutenkin rauta parempaa(vertaa ihan piruuttas näytön värimaailmoja toisiinsa), android on suunniteltu täyttämään jokaisen ihmistyypin tarpeet muokattavuudellaan. Kaikki ohjelmat on valittavissa launcherista puhelinluottelon kautta sääohjelmaan tilalle joku kolmannen osapuolen softa. Android ei oikeastaan pakota sinua käyttämään mitään ohjelmaa, kaiken voit tehdä laitteella = Ei iTunes pelleilyä tai muuta. Vaihdettava akku ja SD-korttikin ovat ihan mainitsemisen arvoisia ominaisuuksia.

Sen voin myöntää että iphone 4s on komea laitos, tykkään lasista, metallista sun muusta vähän hienommasta mutta siinä on selkeät ongelmansa. En ole rikkonut omaa s2:sta vaikka tiputtanut yli metristäkin laattalattialle. Toisinkuin ipod touchit on hajoilleet lattioille sekä 4s on ystävällänikin hajonnu kerrasta laattalattialle. Ehkä näytön materiaali vaikuttaa ja myöskin se tosiasia että iphone 4s on törkeän painava.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lollotio (vahvistamaton)

13

Ensimmäistä kertaa iphone kiinnostaa hiukan. Kunnon kokoinen näyttö eikä onneksi enää typerintä ideaa ikinä, nimittäin lasista takakuorta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
epicfailed (vahvistamaton)

15

toi on kakka puhelin näytää siltä että iphone 4s olisi liiskattu vasaralla. sama desing wtf? miksi ei ota mallia samsungilta kuten sGS3 se on hieno pyöreä siisti. en ole ilahtunut. apple feilassi täydellisesti. varmaan kamerakin on paska. itse suosittelin samsung galaxy s3 se on "taivas ja helvetin" raja. ei vois toivoa enempää kuin sgs3 <3! mä haluan sen nytten sgs3 <3<3<3!

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

16

No kyllähän se rajoittaa..

Suurinpina ongelmina ovat juuri muokattuvuuden puute, eli mitään et voi vaihtaa parempaan/haluamaasi (Esim viestisofta, puhelisofta, launcher yms..) Edes teemaa ei tosiaan voi vaihtaa, mikä nyt sinänsä on käytön kannalta pieni murhe.

Toisena juuri tuo Flash tuen puute, mikä torpedoi nettikäytön monilta osin. En siis selvästikään puhu mainoksista vaan hyödyllisistä jutuista kuten videoista, lomakkeista (siis niistä flash lomakkeista), kuvagallerioista (siis taas niistä flash sellaisista), valikoista (Edelleen flash kamasta) yms yms..

JA kolmanneksi juuri tuo Neuvostoliittolainen politiikka Applen taholta.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

17

Vähän on Applen design copy+paste-linjalla. Mikäs siinä, jos asiakkaat eivät kyllästy. Ja kuten täällä joku jo kommentoikin, Apple on onnistunut tekemään puhelimesta kalliin näköisen. (Mikä on luonnollisesti hyvä asia.)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

18

@13

Takakuoren päädyt ovat luultavasti edelleen lasia. Ja tietysti näyttö on iPhonessa ollut aina herkästi hajoava.

Vastaa
delic
delic

19

@17 Olisin tosiaan odottanut suurempaa muutosta, tosin mikäänhän ei ole varmaa ennenkuin Apple sen esittelee :), tuo voi olla vaan joku protoluuri eikä välttämättä se lopullinen.

@16 iOS laitteet ilman flashia ei siis ole samanlainen kokemus kuin tietokone josta on flash kytketty pois päältä. Ilmeisen moni tuntuu näin kuvittelevan.

Flashia en ole juuri koskaan iPhonessa kaivannut. Iltalehden nettitv:ssä sitä kaipasi, no nyt on sekin korjattu sekin toimii ilman flashia nykyään myös.

IPadin ostaessa ajattelin että nyt ainakin flashin puute näkyisi, mutta eipä se kyllä oikeen näy.

Jos nyt ihan väkisin sitten haluaa flash materiaalia kattoa niin onhan appstoressa esim puffin selain. Se on juurikin hyvä noihin lomakkeisiin, nettiradioihin, sillä toimii esim myspacen musiikki jos joku siellä vielä pyörii jne. Se on siis ns full flash, näyttää bannerit ja kaikki.

se muuten jos näet jonkun flash lomakkeen tms ei tarkoita välttämättä että se ei sitten olisi avattavissa myös toisella tavalla. Sama on noissa flash sivuissa.

Tässä esim yksi esimerkki. www.adidas.com/running kytke flash pois selaimesta ja koita katsoa sivulla oleva video. Mustaa näkyy, iPadilla video pyörii komiasti.

Tässä mielenkiintoista tilastoa: Vuonna 2010 tammikuussa vain 10% netin videoista toimi iPadilla. Nyt se luku on yli 80%.

Siinä vähän sitä muutosta mitä iPad sai aikaan :)

Ja kyllä sen näkee päivittäisessä käytössä koska ei juurikaan tule tilanteita missä flashia tarvisi. Yllätti kyllä itsenikin, että tämä raketti mikä muutama päivä sitten ammutttiin avaruuteen tms. niin sen livestreami toimi myös ilman flashia.

Onko sulla muuten heittää jotain esimerkkiä mainitsemistasi flash kuvagallerioista. Ihan mielenkiinnosta voisin katsoa mitä iPad niistä sanoo, näyttääkö se ne kuvat kuitenkin ilman sitä flash efektiä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

20

@19 "Tässä mielenkiintoista tilastoa: Vuonna 2010 tammikuussa vain 10% netin videoista toimi iPadilla. Nyt se luku on yli 80%. "

Antaisitko viitteen tilastoon? Kuulostaa vähän epäuskottavalta, ottaen huomioon kuinka suuri tekijä Youtube on. Se kuitenkin on toiminut iOS:lla jo vuodesta 2007. Vimeo ja muutama muukin isommista saiteista myös pidempään kuin vasta vuodesta 2010.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

22

Helvata.. Toi Puffin (http://itunes.apple.com/us/app/puffin-web-browser/id406239138?mt=8 )oli uus juttu minullekin ja kyllä oikeastaan ratkaisee Flash ongelman jos se toimii jokapaikassa? Eihän sille ole usein tarvetta, mutta tykkään, että myös Flash näkyy jos sille on tarvetta, ettei se jää minkään tyhmän rajoituksen takia näkymättä, juurikin noiden lomakkeiden vuoksi.

Esimerkkejä kuvagallerioista, kerro kuinka käy? Nämä siis valmiita kuvagalleria lisäosia, joita käytetään usein pienillä sivustoilla, joissa ei ole mahdollista panostaa siihen, että myös html5 tai mobiiliratkaisut olisivat erikseen käytettävissä.
http://oziogallery.joomla.it/
http://joomlademo.techna2.com/
http://www.joomlashine.com/joomla-exten...ow-details.html
http://demo.pulseextensions.com/The-Project/Gallery-Dolby.html
http://www.webpsilon.com/joomla-extensi...e&id=4&Itemid=3

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

23

@19

Tässä mielenkiintoista tilastoa: Vuonna 2010 tammikuussa vain 10% netin videoista toimi iPadilla. Nyt se luku on yli 80%.

Siinä vähän sitä muutosta mitä iPad sai aikaan :)

Olisi hyvin ikävää, jos sisällön tuottajat eivät tukisi iTuotteiden käyttäjiä olenkaan eli sen muutoksen iPad sai aikaan, että täytyy huomioda flash ja ilman flash selailevat. Jossain päin tuota kutsutaan tupla työksi. Ja tilastoon olisi hyvä laittaa linkki.

Vastaa
delic
delic

24

@22 Kaikki linkit toimi puffinilla, tosin ruudunpäivityksessä olisi parannettavaa, mutta kuvat siis pystyy kyllä katsomaan.

3 ja 4 toimi ihan safarillakin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

25

@23

Kyllä Flashin puuttuminen piti ottaa huomioon myös ennen iPadia ja iPhonea, jos mobiilikäyttäjiä halusi mitenkään palvella. Flash Lite ei ole oikea Flash, myös hiiren ja täyden näppäimistön puuttuminen vaikuttaa monen asiaan toimivuuteen.

Edes kohtuullisesti toimiva mobiili Flash (ei Lite) julkaistiin 2011, toimi kourallisessa laitteita ja senkin kehitys on jo lopussa. HTML:lla toteutetut sivut toimivat paljon laajemmalla laitekirjolla, vaikka Applen laitteita ei edes otettaisi huomioon. Myös Adobe on tämän ymmärtänyt.

Vastaa
Malboro
Malboro

27

Mielestäni paino ja kestävyys on paljon tärkeämpi asia, mitä ulkomuoto. Vaikka onhan ulkomuodollakin merkitystä. iPhone 4 kestävyydestä ei ole mitään kovin hääviä sanottavaa. Ja paino - voin vaan kuvitella, mitä tämä tulee painamaan. Kun 4 jo painaa kokoonsa nähden ihan liikaa.

Vastaa
cevec
cevec

28

Hienoa kuunnella kitinää rajoittuneisuudesta ja muokattavuuden puutteesta :D
Iskekää iPhoneenne jailbreak nii löytyy ominaisuuksia!

Vastaa
aj84
aj84

29

Joo ehdottomasti samaa mieltä jailbreakin tuomista mahdollisuuksista :) Itse ihan kokeeksi ajoin omaan 4S jb:n sisään ja eipä ole kaduttanut. Toki kaiken maailman android näppäinlukot ja lukitusruudut lähtivät kävelemään välittömästi koska niille ei edelleenkään ole käyttöä itsellä.

Tweakit ovat asia erikseen, niitä on useita tarkkaan ja ajan kanssa valikoituja asennettuna ja iOS on nyt sitä mitä minä itse haluan. Tästä on vaikeaa parantaa.

Vielä kun iP5 tuo meille sen gigan muistia niin asia kunnossa :)

Vastaa
Zimzin
Zimzin

30

Onpas kivan ja näpsäkän näköinen :) Lumia on silti designiltaan paljon enemmän mun makuun. Samsungit ovat aina olleet esteettisesti varsin kamalia :/

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja