Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lumia 900 kohosi myydyimpien puhelimien listoille Suomessa

37
Manu Pitkänen

Lumia 900 kohosi myydyimpien puhelimien listoille Suomessa
Nokia Lumia 900 -älypuhelimen myynti on ollut Suomen kolmella suurimmalla operaattorilla hyvää. Soneran listauksessa toukokuun lopulla myyntiin tullut puhelin ylsi kolmannelle sijalle.

Soneralla Lumia 900:n edelle nousivat vain iPhone 4S ja Lumia 800. DNA:lla Nokian suurin Lumia nousi kymmeneksi ja Elisalla kahdeksanneksi (yritysasiakaslistassa neljäs). Lehdistötiedotteiden perusteella kullakin operaattorilla ollaan tyytyväisiä puhelimen kysyntään. Tätä osattiin odottaakin, sillä samanlaista viestiä kantautui Gigantilta ja Verkkokauppa.comilta aiemmin tällä viikolla.

Toukokuun lopulla alkoi myös Samsungin Galaxy S III:n myynti Suomessa. Operaattoreiden listoille se vielä yltänyt, mutta DNA:lla odotetaan sen olevan vähintäänkin yhtä suosittu kuin Galaxy S II. Yritysasiakkaatkin ovat osoittaneet kiinnostusta Samsungin uutuutta kohtaan.DNAn myydyimmät puhelimet toukokuussa 2012

1. iPhone 4S
2. Samsung E1080 *
3. Samsung Galaxy Xcover
4. Samsung Galaxy Mini
5. Samsung Galaxy S II
6. Nokia Lumia 800
7. Nokia C1-01 *
8. Nokia C2-01 *
9. Nokia Lumia 610
10. Nokia Lumia 900
11. Samsung Galaxy Y
12. Samsung Galaxy Note
13. Samsung S5610 *
14. Samsung Galaxy S Plus
15. Nokia Lumia 710

* = peruspuhelin

Myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille toukokuussa 2012:
1. Apple iPhone 4S
2. Nokia Lumia 800
3. Nokia Lumia 710
4. Nokia C2-01
5. Samsung Galaxy Gio
6. Nokia Lumia 610
7. Nokia 500
8. Nokia Lumia 900
9. Samsung Galaxy S II
10. Samsung Galaxy Xcover
11. Nokia 300
12. Nokia C5-00
13. Nokia N9
14. Apple iPhone 4
15. Nokia 700

Myydyimmät puhelimet yritysasiakkaille toukokuussa 2012:
1. Nokia C2-01
2. Nokia Lumia 800
3. Apple iPhone 4S
4. Nokia Lumia 900
5. Nokia E7-00
6. Nokia Lumia 710
7. Nokia C5-00 5MP
8. Nokia 500
9. Samsung Xcover 271
10. Samsung Galaxy Xcover
11. Huawei F610
12. Huawei B160
13. Samsung Galaxy Gio
14. Nokia E5-00
15. Samsung Galaxy S II


Sonera Tukun myydyimmät puhelimet toukokuussa 2012:
1. Apple iPhone 4S
2. Nokia Lumia 800
3. Nokia Lumia 900
4. Nokia Lumia 710
5. Nokia Lumia 610
6. Samsung Galaxy Gio
7. Nokia C5-01
8. Samsung Galaxy Xcover
9. Nokia C2-01
10. Nokia E7


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (37)

Anonyymi käyttäjä
der-jürgen (vahvistamaton)

1

Androideihin saa asentaa heti ensimmäiseksi virustorjuntaohjelman, iPhonet on lasikuorisia ja helkatin kalliita korjata, Symbianit valitettavasti ei enää tätä päivää. Blackberry? Ei kiitos. Joten, jäljelle oikeastaan jää enää Lumia, vaikkei sekään täydellinen ole, mutta kohtuuhintainen ja toimiva älypuhelin kuitenkin. N9 voisin tarjota, mutta kun sille ei ole sovelluksia ja kehitys loppunut käytännössä, niin sinällään perustoimivan ja tietoturvallisen puhelimen suosittelun jätän pois.

Vastaa
joksak
joksak

2

Sinänsä mainio saavutus kun ajattelee että suurin osa noista muista malleista ollut koko kuukauden myynnissä ja Lumia 900 vain viikon.

Kyllähän tuo on julmasti aikalailla kolmen kauppaa tuo kännykkäbisnes, ainakin suomessa. HTC uupuu listoilta kokonaan, jonka uskoisi olevan tuolla..

Vastaa
delic
delic

3

Apple teki hattutempun yli puolivuotta vanhalla luurilla, kova suoritus.

Nyt muuten tulee tulevaisuudessa hyvää dataa siitä ainakin suomalaisten osalta että halutaanko iso luuri vai pieni. Eli tuleeko lumia 900 päihittämään myynnissä lumia 800:n. Itse veikkaisin että ei, mutta saas nähdä.

@1 Itse en kyllä ainakaan ostaisi mitään nykyistä WP7 luuria varsinkaan kun edelleenkään ei ole edes tietoa tuleeko WP8 toimimaan niissä, plus tulevissa WP8 luureissa on muistikorttipaikkaa vissiinkin, parempaa resoa jne. Mulla kaatuu ainakin jokaisen WP7 luurin hankinta heti siihen, että ei ole tarjolla kuin max 16GB malleja.

Tosin nyt kun hommasi iPadin niin ei tarvi enää harkita WP luurin ostoa, toimii sen verran hienosti iPhone ja iPAd yhteen, että ei oo oikeen järkeä panostaa kahteen ekosysteemiin.

Vastaa
koez
koez

4

@4: Jos pitää valita esim Lumia 800 ja 900 välillä, ottaisin itse 900'sen.
Nyt taskusta löytyy 800 malli mutta 900:ssa on käsittääkseni 2 kertaa 3G yhteys, joten datan pitäisi tulla 3G alueella yhtä lujaa kuin 4G alueella. Lisäksi 800 malli tukee vain yhtä 3G yhteyttä joten se on puolet hitaampi datansiirrossa kuin 900?
Toisin sanoen jos tarvitsee internettiä, kannattaa hankkia tuo 900 malli näistä kahdesta.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

@1

> Androideihin saa asentaa heti ensimmäiseksi
> virustorjuntaohjelman,
> iPhonet on lasikuorisia ja helkatin kalliita korjata, Symbianit
> valitettavasti ei enää tätä päivää. Blackberry? Ei kiitos.

En ala tässä nyt asiasta sen enempää väittelemään, mutta en voi mitenkään olla samaa mieltä Symbianista.

Toki tietenkin, jos tämän päivän vaatimuksena on se, että alustan pitää olla puutteellinen ja rajoittunut, niin sillon voin olla samaa mielrä. Se tarkottaa kuitenkin takapakkia kehityksessä. Moni älypuhelimen käytölle tärkeä asia joka on ollut kunnossa Symbianissa jo vuosikausia tai jopa 2000-luvun alusta alkaen, puuttuu WP7:stä joko kokonaan tai on toteutettuna siinä puutteellisesti.

Vastaa
delic
delic

7

@7 niin ja sitten pitää vielä asua alueella missä dual carrier toimii. Ainakin ymmärtääkseni esim soneralla on vielä aika pieni dual carrier peitto. Muista operaattoreista en tiedä, itsellähän esim noista nopeuksista ei olisi mitään hyötyä ja eipä nyt nykyisilläkään max 3g nopeuksilla luurilla sivujen availu mitään hidasta ole.

Vastaa
Malboro
Malboro

8

Olisi kiva ollut verrata tuota S3 kassa, mutta 900 tais tulla 4(?) Päivää aikasemmin myyntii. Ja toisaalta S3 tuli hyvin rajoitetusti. Mutta ihan kiva nähdä että 900 myy.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

9

Joku uutinen väitti että suomessa wp:llä on 8% osuus älupuhelin markkinoista.
Olisi varmaan microsoftille taloudellisesti nannaa jos kyseessä olisi oikeasti merkittävämpi talousalue. Ei taida kukkaron pohjalle paljoa kertyä tämän käpösen pläntin kytkykaupoista..mutta nokia fanithan ostaa sitä mitä apple uskovaisetkin, kunhan logo kyljestä löytyy?

Vastaa
joksak
joksak

10

@10: hullu yleistys sinänsä. Itse fanitan tietokoneitten, mutta kyllä varsinkin näyttöjen puolesta Applea (Windows 7 oli kyllä niin loistava että en enää osaa sanoa että OS X:ssä olisi muuta erikoista kuin TimeMachine), mutta olohuoneesta löytyy kyllä Samsungin töllö.

Taloudessa ollut viimeisen kolmen vuoden aikana neljä Samsungin luuria ja nyt kun on nähnyt mihin WP pystyy niin itse ainakin päätin että Androidia ei tällä kertaa puhelimeeni tule (Googlen pitäisi koodata kiireen vilkkaan Zunen tai iTunesin kaltainen softa mutta kun nuo valmistajen omat TouchWizit, Senset ja Kiesit.. aaah...). Samsungin WP-puhelin verrattuna tähän Lumia 900:n on vaan aika vaatimaton, rakenteellisesti ja ominaisuuksiltaan. Eli ei monellakaan ole se Nokia tai Apple-faniuus, mutta arvostaa vain puhelimelta jotain muuta kuin että "Siinä on neliydinprossu".

Vastaa
Bluejack
Bluejack

11

Lainaus:

joksak
Googlen pitäisi koodata kiireen vilkkaan Zunen tai iTunesin kaltainen softa mutta kun nuo valmistajen omat TouchWizit, Senset ja Kiesit.. aaah...).

Mitä helvettiä selität? Parastahan tässä on nimenomaan että en tarvitse(en ole koskaan tarvinnutkaan)vastaavia apukainolosauva bloat-ohjelmia käyttää androidin rinnalla.. senkus tökkäät usbin ja hommat toimii tai langattomasti vaihtoehtoiseti. hmph..

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

Itse uutiseen. Mielenkiintoinen lista, sekä iOS:n että WP:n osalta. En ole seurannut noita kauheasti ja iPhonen noin hyvä menestys Suomessa oli lievä yllätys. Ja vihdoinkin vähän hyviä uutisia Nokiankin kannalta, toivottavasti myös Jenkeissä myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle.


@6
Sama vanha laulu. Varmaan kaipailet niitä täydellisiä Symbianeita vielä vuosienkin kuluttua ja kaikki muu on edelleen paskaa.. Ja kiikkustuolissakin ihmettelet kuinka ihmiset jotenkin tulivat hulluiksi tai joukkopsykoosiin ja yht'äkkiä alkoivat ostamaan muita puhelimia :)

Jos ei muusta niin jo noista myyntilistoista näkee, että asiakas haluaa jotain muuta kuin Symbiania. Mikäänhän ei pakota ostamaan Androidia tai iPhonea, kuitenkin listalla on vain pari hassua Symbian-laitetta, iOS, Android ja jopa WP7 näyttäisivät myyvän paremmin. Ja ihan niistä syistä, joista olemme jo monta vuotta keskustelleet, mutta ehkä se valaistuminen joskus sinullekin tapahtuu.

Symbian on hyvinkin samanlaisessa tilanteessa kuin BlackBerry, älypuhelinvaltias Internet- tai mediapuhelimien puristuksessa. RIM aloittaa tavallaan alusta syssymmällä, BB10 on ihan uusi käyttis. Ja ei RIM sitä transitiota ole huvikseen tekemässä, vaan täsmälleen samoista syistä kuin Nokia (Symbian -> MeeGo [epäonnistui]/WP7), Microsoft (Windows Mobile -> WP7) ja Palm (PalmOS -> WebOS) tekivät, vanha käyttis ei taipunut riittävän hyvin uusiin temppuihin.

Ja joskus ensi vuonna iOS on vanhin elossa oleva älypuhelinkäyttis, markkinamurroksen syy-seuraussuhteet eivät liene epäselviä enää kenellekään.

Vastaa
joksak
joksak

13

Ilmeisesti Ice Cream Sandwich osaa siis vihdoinkin päivittää firmiksen suoraan netistä, vai osaako? Ainakin aiemmin on tarvinnut Kiesin (viimeisimmät päivitykset tein Odinilla kun tuo Kiesin toimintavarmuus oli mitä oli) ja se jos mikä on bloatwarea.

Eipä ole tullut kokeiltua että ottaisko WP skydriven kautta musaa soittimeensa, se tietysti poistais Zunen tarpeen koneelta. Mutta voiko olla näppärämpää kuin kuuntelee jotain biisiä PC:llä Zunessa (Macissa mulla taas on iTunes ja sillä oon tottunut ottamaan auton iPodiin musaa) ja päättää että tätä albumia haluaa kuunnella sitten matkallakin, klikkaa Sync ja kun kytkee vaikka puhelimen laturiin yöksi niin wifin kautta haukkaa synkkaukset puhelimeen ja samoin onnistuu albumien poisto. Voiko se enää helpompaa ollakaan? Copy-Pastekin vaatii enemmän toimenpiteitä, en sitten tiedä mikä on se helpompi tapa synkata soittolistojaan Androidiin?

Vastaa
joksak
joksak

14

Niin ja tietysti Zune hoitaa samalla myös wifin kautta otettujen kuvien lataamisen suoraan koneelle myös. Saahan ne toki Skydriveen tai Liveen (sitä en oo kyllä kokeillut, en mene takuuseen miten se toimii) ilman zuneakin.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

15

Nokia tappoi minun yli kymmenen vuotta kestäneen asiakassuhteen vain siihen että sain paskaa joka kerta kukkarontäydeltä ja tuki ja huoltopisteet tuli vain yksinkertaisesti liian tutuksi.
En jaksa uskoa nokiaan enään.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

16

@13 Jonahan

> Sama vanha laulu. Varmaan kaipailet niitä täydellisiä
> Symbianeita vielä vuosienkin kuluttua ja kaikki muu on
> edelleen paskaa..

Symbian nyt vaan on edelleen monessa mielessä ylivoimasesti paras älypuhelinalusta. Etenkin WP7 ja iOS ovat tolkuttoman rajoittuineita ja puutteellisia Symbianiin verrattuna. Sitä asiaa ei muuta miksikään se, että sinulla on jokin krooninen Symbian-allergia.Esim

WP7 on rajoittunut ja puutteellinen Symbianiin verrattuna, siitä ei pääse mihinkään. Jos pikkasen vaivautusit googlettamaan ja lukemaan kirjoituksuia netistä juomaisit, että hyvin moni valittaa aivan samoista asioista, kuin mitä minä olen kritisoinut. Eli ihan turha tulla selittämään, että minä muka olisin yksin samaa mieltä, en ole.

Jos sua vaivaa se, että pidän Symbiania parempana kuin WP7:ää tai iOS:a, niin miksi minulle avaudur? Se, jolle sun pitäs puhua on MicroSoft ja Apple. Käske niitä parantamaan alustojaan, niin sitten voin niiltä osin harkita muuttaa mielipidettäni, mutta ennen sitä en mieltäni muuta. Ainut asia mikä mielipiteeni muuttaa on se, että MicroSoft ja Apple korjaavat alustojensa puutteet.

> Ja kiikkustuolissakin ihmettelet kuinka ihmiset jotenkin
> tulivat hulluiksi tai joukkopsykoosiin ja yht'äkkiä alkoivat
> ostamaan muita puhelimia :)

> Jos ei muusta niin jo noista myyntilistoista näkee, että
> asiakas haluaa jotain muuta kuin Symbiania. Mikäänhän ei
> pakota ostamaan Androidia tai iPhonea, kuitenkin listalla on
> vain pari hassua Symbian-laitetta, iOS, Android ja jopa WP7
> näyttäisivät myyvän paremmin.

Jokainen joka pikkasen osaa ajatella ymmärtää, että Elopin puheet porauslautoista ja strategiamuutoksesta on se suurin syy nykytilabteeseen. Se on aivan selvää. Jos on käynyt edes perus-liiketoiminta- ja johtamiskurssit niin näki uhkaavat tuhon merkit jo sillon vuosi sitten helmikuussa. Sijottajatkin tajusi sen sillon mikä näki Nokian osakkeen romahduksena heti strategiasta ilmoittamisen jälkeen.

Moni, minä mukaan lukien, on ollut sitä mieltä, että Nokian olisi pitänyt keskittyä omien alustojen kehittämiseen. Elopin strategiamuutoas tuli erittäin pahaan aikaan kun Symbian Belle ja MeeGo oltiin juuri saamassa valmiiksi. Käytännössä Elop ampui sillon Nokiaa jalkaan. Ajoitus strategiamuutokselle oli erittäin huonosti valittu.

Itse vertasin jo vuosi sitten helmikuussa Elopin touhua venäläisen ruletin peklaamiseen revolverilla, jonka rullassa on useampi luoti. No Elop kokeili onneaan, ja hävisi. Luoti oli kohdalla ja Elop rampautti sillä Nokian ja aiheutti vakavaa vahinkoa Nokian älypuhelinmyynnille.

Ei ole kovin hirveä ihme, että nykytilanne on mikä on, kun uusi toimitusjohtaja ensitöikseen haukkuu yritylsen omat tuotteet ja sitten antaa katteettomia lupauksia strategiamuutoksen muodossa. Elopilla ei ollut käytännössä antaa mitään konkreettista. Ainut mitä Elop sai aikaan oli hirveä määrä epävarmuutta tulevaisuudesta ja se on näkynyt äärimmäisen voimakkaasti sekä Nokian osakkeen arvossa, että Nokian puhelinmyynnissä.

Moni, minä mukaanlukien, on sitä mieltä että jos, huom jos, ihan välttämättä haluttiin tuoda Nokian valikoimiin WP7, niin se olisi pitänyt tuoda Symbianin ja MeeGon rinnalle. Ei korvaamaan niitä. Tapa, jolla Elop siirtymisen WP7 alustaan hoiti oli täysin väärä ja suorastaan hirveää uhkapeliä kuten edellä sanoin. Ja nyt on ihan turha selittää jotain, että sillon Nokia olisi joutunut kehittämään kolmea alustaa älypuhelimille. Eikä olisi joutunut, eihän Nokia nytkään kehitä WP7:ää, vaan MicroSoft. Tapa millä Elop ampui Nokian omat tuotteet alas oli silkkaa hullun hommaa. Ei ole mikään ihme, että Symbianin ja MeeGon osuus on pudonnut, se on ihan suoraan seurausta Elopin puheista ja strategiamuutoksesta. Se ei ole seurausta alustojen vioista. Esim Symbianin markkinaosuus oli toki hienoisessa laskussa ennen tuotakin koska Belle ei ollut vielä valmis, mutta se markkinaosuuden lasku oli korjattavissa. Mitään nyt viimeisen vuoden aikana nähdun suuruista pudotusta ei olisi taatusti tullut, jos Elop ei olisi alkanut säheltämään. Sekä Symbian Belle, että MeeGo oltiin juuri saamassa valmiiksi julkastavaksi, ne olisi pelastanut Nokian ellei Elop olisi avannut suutaan. Kun Elop alkoi sähläämään se loi valtavasti epävarmuutta tulevaisuudesta ja se ei mitenkään voi olla näkymättä myynnissä. Kuten sanoin, jos välttämättä olisi haluttu WP7 olisi voitu ottaa Nokian omien alustojen rinnalle. Niiden rinnalla sitä olisi voitu kokeilla. Se olisi ollut paljon parempi kuin ampua yritystä jalkaan nykyisenlaisella strategialla. Tuollon ihmisillä olisi ollut mahdollisuus valita mieleisensä alusta, vai onko niin että Stmbian ja MeeGo piti saada pois tieltä kun ne on niin paljon parempia kuin WP7? Ehkäpä Elop ja häntä kannattavat olivat sitä mieltä ettei WP7:llä ole mitään mahdollisuuksia kilpailla Symbiania ja MeeGoa vastaan.

Elop on varmasti yksi historian kehnoimmista toimitusjohtajista. On jonkinmoinen maailmanennätys ajaa Nokian kokoinen yritys vuodessa maekkinajohtajan asemasta konkurssin partaalle. Ainut mikä Elopin ja Nokian on pelastanut toistaseksi on se, että Nokialla oli iso kassa ja tukeva patenttisalkku. Mutta tällä menolla se kassakaan ei riitä pitkäksi aikaa.

> Ja ihan niistä syistä, joista olemme jo monta vuotta
> keskustelleet, mutta ehkä se valaistuminen joskus sinullekin
> tapahtuu.

Satutko muuten sinäkin olemaan delicin sivupersoona kuten Mikkis? Siltä se ainakin vaikuttaa.

> Symbian on hyvinkin samanlaisessa tilanteessa kuin BlackBerry,
> älypuhelinvaltias Internet- tai mediapuhelimien puristuksessa.
> RIM aloittaa tavallaan alusta syssymmällä, BB10 on ihan uusi
> käyttis. Ja ei RIM sitä transitiota ole huvikseen tekemässä,
> vaan täsmälleen samoista syistä kuin Nokia (Symbian -> MeeGo
> [epäonnistui]/WP7), Microsoft (Windows Mobile -> WP7) ja Palm
> (PalmOS -> WebOS) tekivät, vanha käyttis ei taipunut riittävän
> hyvin uusiin temppuihin.

Täyttä hölynpölyä taas. Ensinnäkin Nokia ei kehittänyt MeeGoa korvaamnaan Symbiania vaan sen rinnalle toiseksi älypuhelinalustaksi. Pitää nyt lisäksi muistaa, että MeeGo alkoi Maemona, joka on vuosia vanha projekti, vuosia vanhempi kuin MeeGo.

Lisäksi sivuutat näköjään ihan tagallasi Symbianin uudistusprojektin. Symbianin tuominen Qt-aikaan on aivan samanlainen projekti kuin MeeGon kehittäminen Maemosta oli. Lisäksi Stmbiania uudistettiin niin rajusti, että vaikka käyttöjärjestelmä ei vaihtunutkaan, niin Belle on silti erittäin suuri uudistus ja kuin eri alusta verrattuna aiempiin versioihin nähden.

Sitäpaitsi kuten Belle osottaa, niin Stmbian kyllä taipuu uuteen käyttöön siinä missä muutkin alustat. Ja kuten alkuperäisessä viestissäni sanoin, moni älypuhelinten käytölle tärkeöä ominaisuus on ollut Symbianissa kunnossa jo vuosia tai jopa 2000-luvun alusta asyi, mutta samat ominaisuudet joko puuttuu kokonaan WP7:stä tai sitten ovat puutteellisesti toteutettuja. Kyllä minä ainakin pidän moista takapakkina kehityksessä.

> Ja joskus ensi vuonna iOS on vanhin elossa oleva
> älypuhelinkäyttis

Ja höpön löpön, Markkinaosuuden laskusta huolimatta Symbian ei ole mihinkään katoamassa tai kuolemassa, eikä myöskään MeeGo. Symbianilla on niin paljon käyttäjiä ettei se mihinkään häviä pitkään aikaan. Ja kun verrataan Symbianin ja WP7:n myyntiä, niin kyllä se Symbian myy edelleen maailmanlaajuisesti paljon paremmin kuin WP7. Suomi on pieni maa ja sen pikkuruisten operaattorien myynti ei juuri maailmanlaajuisesti tunnu missään.

> markkinamurroksen syy-seuraussuhteet eivät liene epäselviä
> enää kenellekään.

Sinulle ne kyllä tuntuu olevan, kun haet syytä ihan vääristä paikoista.

Vastaa
delic
delic

17

@19 "Jokainen joka pikkasen osaa ajatella ymmärtää, että Elopin puheet porauslautoista ja strategiamuutoksesta on se suurin syy nykytilabteeseen"

Jokainen joka osaa kattoa maailmaa avoimin silmin ilman nokialaseja ymmärtää, että Elopilla ei ollut juuri mitään tekemistä sen kanssa missä nyt ollaan. Ei Elop esitellyt ajastaan jäljessä olevaa symbian 3 alustaa ja siihen liitettynä alitehoiset luurit joita sitten puskettiinkin tasaseen ulos floppia flopin perään periaatteella ja yritettiin jotain räpeltää symbianin parissa, esim selainta joka muodostui täydeksi vitsiksi mobiialaa seuraavien kesken.

Ihmiset avasi silmät jo paljon ennen kun kukaan oli Elopista edes kuullut. Elopin sanoilla tuskin on juurikaan vaikutusta nykytilanteeseen, vaan nokian tuotteilla ja symbianilla joka ei vain ollut kilpailukykyinen eikä samalla tavalla kiinnostava kuin mitä esim iOS ja android.

Mutta onhan se hyvä, että perisuomalaiseen tapaan osataan löytää syntipukki muualta. Eihän nokiassa ja sen tuotteissa mitään vikaa ollut kaikki vika oli Elopissa :)

Jos muistat mun kommentteja N8 yms tullessa ja silloin jo sanoit että mun puheet on turhaa mustamaalaamista niin missäpä nyt sitten symbian on, niinpä? Enkö mä silloin jo sanonut että tullaan olemaan suurissa ongelmissa kun vertaa siihen mitä kilpailijoilla on tarjota.

Ilman Eloppia tilanne olisi itseasiassa todennäköisesti nyt paljon huonompi, nyt sentään on vielä pieni toive, vaikka vaikealta tuokin tie näyttää kilpailun ollessa todella kova. Eihän juuri kukaan enää odota, että symbian nostaa nokiaa vaan symbian laskee koko ajan ja WP7:ssä on kaikki toivo ja se joko kantaa hedelmää tai ei. Hyviä vaihtoehtoja nokialla ei ollut. Ongelma oli se että symbian olisi pitänyt heivata paljon ennen niinkuin muut valmistajat teki.

Sanoit että moni edelleen valittaa WP7:n puutteista mitkä symbianista löytyy jne. Se vaan on katsos niin, että suurin osa käyttäjistä kuitenkin on tyytyväinen vaikka vähän rajoituksia tai puutteita löytyykin, ei se että osa valittaa iOSin puutteistakaan ole estänyt sitä että se myy 100 miljoonaa ja, että sillä on jatkuvasti tyytyväisimmät käyttäjät, samoin kun nyt näyttäisi ilmeisesti sama suuntaus löytyvän WP7 käyttäjistä. Tyytyväisiä käyttäjiä tuntuu löytyvän jokapuolelta aika vähän tullut vastaan mitään negatiivista noin kokonaisuutena.

Tässä on muuten amazonin sivulta listaa eniten tähtiä saaneista luureista: http://www.amazon.com/gp/top-rated/wire...TSDEGWPTRAQ4ZD1

TOP15:sta 9kpl WP7 luureja. Ilmeisesti siis suurinta osaa käyttäjistä ei häiritse sinun löytämät puutteet, sen verran on ylistystä esim noi lumia 900 arviot. Esim musta lumia, 364:stä arviosta 319 kpl 5 tähden arvioita. Cyanilla 144 arviota joista 135kpl on viiden tähden.

Ja ei en tunne jonahania, mutta täytyy sanoa, että erittäin asialliselta ja tietävältä kaverilta vaikuttaa mitä seurannut kommentointia.

PS: sun pitää ymmärtää että suurimmalle osalle puhelimen käyttö ei ole läheskään sellaista mitä se sulle on. Muistan sen sun jonkun pitkän listan jostain parin vuoden takaa missä selitit jostain videon nauhottamista ja reaaliajassa streaamalla sitä jonnekin muualle yms. Ne sun käyttötarkoitukset oli sellasia, että varmaan muutama prosentti käyttää niin itensiivisesti ja monipuolisesti älyluuria kuin sinä. Sinä vaan tunnut kuvittelevan, että kaikki on yhtä vaativia vaikka suurin osa tyytyy paljon vähempään ja siihen, että ne tietyt ominaisuudet toimii upeasti jonka myös WP7 luurien tyytyväisyyskyselyt ja arviot todistaa.

Nokiahan on yrittänyt aina miellyttää juuri sinun kaltaisia älyluurikäyttäjiä jotka haluaa kaikki mahdolliset ominaisuudet luuriin vaikka suurin osa nillä ei mitään tee tai ikinä niitä käytä. Nyt nokialla on lumiat jossa sinun kaltaiset käyttäjät on jätetty ulos ja yritetään saada tavalliset ihmiset ostamaan tuote sen sijaan, että ylitetään miellyttää pientä porukkaa.

Tässä mielestäni nokia meni pahasti vikasuuntaan. Esim N8:sta olisi voitu jättää ylimääräiset ominaisuudet pois (usb otg:t jne) joo toki tärkeitä asioita sille 1% käyttäjistä, niisk niille. Laittaa niillä rahoilla parempi prossu ja tilanne voisi olla täysin eri tänäpäivänä symbianin osalta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

> Jokainen joka pikkasen osaa ajatella ymmärtää, että Elopin puheet porauslautoista ja strategiamuutoksesta on se suurin syy nykytilabteeseen

Ei todellakaan ole. Ongelmana oli jo ennen Elopin lausuntoja (joita ei suurin osa asiakkaista edes kuullut) se, että Symbianpuhelimien kannattavuus oli romahtanut, sitä jouduttiin tuuppaamaan koko ajan vaan halvempaan hintaluokkaan ja sitten messiaaninen S^3 ja siihen liittyvät puhelimet olivat pahasti myöhässä, eivätkä lopultakaan olleet riittävän hyviä. Siihen sekasotkuun tuupattiin jumalattomasti rahaa eikä lopputulos ollut yhtä hyvä kuin pahimmat kilpailijat. Tämä oli pääsyy miksi OPK sai kenkää (Ollilan johtaman hallituksen päätös) ja Elop ylipäätään tuotiin taloon (saman poppoon toimesta).

Jouluksi 2010 markkinoille tuli paljon Android-puhelimia, joista asiakkaat innostuivat, jättivät S^3 laitteet hyllyyn ja homma oli sillä selvä.

> Elop on varmasti yksi historian kehnoimmista toimitusjohtajista

Toimitusjohtaja toteuttaa hallituksen strategiaa. Jos toimitusjohtaja sooloilisi, saisi hän kenkää alta aikayksikön. Elop on tehnyt pitkältikin sitä mitä on pitänyt. Muutosjohtaja, joka karsii tuottamattomia rönsyjä pois.

> On jonkinmoinen maailmanennätys ajaa Nokian kokoinen yritys vuodessa maekkinajohtajan asemasta konkurssin partaalle

En sanoisi, että Nokia on konkurssin partaalla, toki kassa hupenee ja isolla kädellä pitää karsia kuluja jotta voidaan mukautua nykyiseen markkinatilanteeseen. Suurimmat alaskirjaukset on tehty NSN-toiminnasta. Myös Naviteq-toiminnasta on tehty ainakin satojen miljoonien alaskirjauksia, ehkä suurempiakin (en jaksa googlata).

Jos katsot mitä RIM:lle kuuluu, tilanne on tismalelen sama toki heidän ainoa tukijalkansa on Blackberry ja toimet käyttiksen uusimiseksi aloitettiin vieläkin pahemmin myöhässä kuin Nokialla tai Microsoftilla, koska ongelmat olivat vähän piilossa luurien lukumääräisen myynnin kasvaessa hitaasti mutta varmasti, koska RIM laski hintoja ja laajensi uusiin segmentteihin sekä maantieteellisesti että ostajasegmentillisesti (sitä mm. markkinoitiin kovasti tekstauspuhelimeksi teineille, niin USA:ssa kuin UK:ssakin)

> Saryrko muuten sinäkin olemaan delicin sivupersoona kuten Mikkis? Siltä se ainakin vaikuttaa.

LOL. Onkohan sulla nyt lääkitys kohdallaan kun näkyy salaliittoja joka puolella? :)

> Sitäpaitsi kuten Belle osottaa, niin Stmbian kyllä taipuu uuteen käyttöön siinä missä muutkin alustat.

Millä puhelimella se Belle on käytettävä? Oma N8 ja toimiston E7 eivät ole vakuuttaneet, edes verrattuna vähän vanhempiin tai halvempiin kilpailijoihin.

> Ja höpön löpön, Symbian ei ole mihinkään katoamassa, eikä myöskään MeeGo vaikka MeeGon.

Montakohan uutta puhelinta luulet esimerkiksi ensi vuonna tulevan Symbian alustalla? Kun uutta ei tule, voi alustan katsoa kuolleen, homma ei siitä muutu vaikka kuinka yritettäisi tekohengittää. Meego on jo kuollut ja kuopattu, yksi puhelin muutamalla markkinalla ei kauheasti lämmitä.

Tizen on ihan eri juttu, ei taida tulla edes rakastamaasi Qt:ta mukana. Mutta palataan siihen vasta ensi vuonna, jos joku oikeasti tuo varteenotettavia laitteita kauppaan, uskon kun näen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

19

Olen miksuhin kanssa samaa mieltä. On hyvä, että on ihmisiä, jotka eivät purematta niele kaikkea uutta. Ruoho yleensä ole vihreämpää aidan toisella puolella, vaikka jotkut niin kuvittelevatkin. Miksun kommentit on harvinaisen oikeaan osuvia yleisesti kun vertaa yleistä keskustelun tasoa eri sivustoilla.

Netistä on helppo löytää paljon samanlaisia mielipiteitä. Esimerkiksi tässä artikkelissa puututaan osittain samoihin asioihin, joista miksuhikin on huomauttanut, eli WP7:n moniajo, yhteensiouvuus, käyttöliittymä ja muuta vastaavaa.

http://www.allaboutsymbian.com/features..._upgrade_fr.php

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

20

Olen samaa mieltä myös siinä mitä miksuh sanoi Symbianin uudistamisesta, kuten myös Elopin puheiden ja strategiamuutoksen vaikutuksesta. Mielestäni miksuh osuu aivan naulan kantaan tässä. Ei ole kauankaan siitä kun uutisissa oli artikkeli haastattelusta, jossa oltiin hyvin pitkälti samoilla linjoilla. Elopin on muutenkin aivan syystä kritisoitu yhä enemmän niin sijottajien, analyytikoiden, Nokian työntekijöiden kuin monien muidenkin taholta.

En ehdi nyt tarkemmin omia mielipiteitäni selvittää, koska olen kirjaston koneella ja joudun tästä lähtemään.

Vastaa
delic
delic

22

@23 Jos ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella niin miksei nämä muihin alustoihin siirtyneet ole palanneet takaisin symbianiin? ei oikeen täsmää nyt. Sinulla on tähän varmaan joku hyvä selitys.

ja toi sun linkki on lokakuulta... Eli yli puolivuotta vanha :) Esim tuo sivuilla lukeva mainitsemastasi moniajosta ei täsmää enää. WP7:n moniajo kyllä mahdollistaa tuon taustalla latailun mistä tuolla puhutaan jos ohjelmaan se on vaan koodattu. Eli se on sitten sovelluskehittäjästä kiinni ei alustasta.

Tuli muuten eilen hyvä käytännön tilanne liittyen tohon eilen sanomaani. Tutulleni (neljässäkymmenissä oleva nainen) oli pari viikkoa sitten ostettu juuri lumia 800 edellisen symbianin tilalle. Eilen sitten kyselin etttä no miltä windows luuri tuntuu ja sano, että kyllä tämä paljon parempi on kuin edellinen että tykkää kovasti, kaikki on kuulemma selkeämpää ja toimii nopeasti ja hyvin ja selaimellakin on kuulemma mukava katsoa juttuja. samoin kiitosta sai WP7:n yhteystiedot näkymä missä on kasattu kaikki tapahtumat samaan paikkaan kätevästi ja selkeästi.

Eli juuri sille kohderyhmälle mille WP7 sopii, eli tavalliset käyttäjät ja niitähän maailmassa on moninverroin enemmän kun tehokäyttäjiä.

Ei näitä älyluureja kannata tehdä tehokäyttäjille kun paljon isommat markkinat on sen ulkopuolella. Samsungkin tajusi sen nyt selkeästi sgs3:n kanssa missä unohdettiin kaikki vanha tekniikkahöpinä ja lähdettiin mainostamaan tuotetta täysin eri tavalla kuin ennen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

23

@26 delic

> Jos ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella niin
> miksei nämä muihin alustoihin siirtyneet ole palanneet
> takaisin symbianiin?

On monia, jotka niin ovat tehneet. Itsekin tunnen niitä, jotka lähdivät pari vuotta sitten iOS- ja Android-leiriin, mutta palasivat Symbianin pariin Bellen julkistuksen jälkeen. Nyt odottavat Nokian 808 PureView älypuhelinta.

> ja toi sun linkki on lokakuulta... Eli yli puolivuotta vanha
> :)

Ei se tilanne ole miksikään muuttunut. Aivan samat ongelmat on WP7:ssä edelleen.

> Esim tuo sivuilla lukeva mainitsemastasi moniajosta ei täsmää > enää.

Kyllä pätee. WP7: moniajo on aivan yhtä rajoittunut kuin tota artikkelia kirjoitettaessakin. Miksi se nyt omia aikojaan olisi muuttunut? MicroSoft ei ole WP7:n moniajoa tässä ajassa mitenkään merkittävästi uudistanut.

> WP7:n moniajo kyllä mahdollistaa tuon taustalla latailun mistä > tuolla puhutaan jos ohjelmaan se on vaan koodattu. Eli se on
> sitten sovelluskehittäjästä kiinni ei alustasta.

Eli toisinsanoen WP7:n moniajo on edelleen ihan yhtä rajoittunut kuin aiemminkin. WP7 tarjoaa rajallisen joukon joitakin yksittäisiä palveluita, joita sovellus voi käyttää. Eräs tälläinen palvelu on audion soittaminen taustalla. Kuten artikkelissa sanottiin WP7-sovellukset itse eivät oikeasti moniaja.

Järjestelmässä. jossa on kunnollinen oikea moniajo, sovelluksiin ei edes tarvitse erikseen lisätä tausta-ajotukea. Jokainen sovellus oikeasti pyörii myös taustalla ollessaan. Käyttöjärjestelmä huolehtii suoritusajan jakamisesta sovelluksille. Symbianissa asia on näin.

> Ei näitä älyluureja kannata tehdä tehokäyttäjille kun paljon
> isommat markkinat on sen ulkopuolella.

Olet väärässä. Ei tavalliset peruskäyttäjät osta kalliita satojen eurojen älypuhelimia, vaan halpoja 50-150 euron puhelimia. Kalliita älypuhelimia ostaa nimenomaan ensisijaisesti tehokäyttäjät ja heillä vaatimukset käyttöjärjestelmälle ovat paljhon kovemmat. Jos tarkotuksena on pääasiassa vain soittaa, lähettää viestejä ja satunnaisesti surffata netissä, niin ei sillon ole mitään mieltä sijottaa puhelimeen satoja euroja, saati sitten ostaa 1-2 vuoden välein satojen eurojen puhelin. Kalliiden älypuhelinten kohderyhmä on nimenomaan tehokäyttäjät, ne jotka haluaa ottaa puhelimestaan kaiken irti työkaluna.

Vastaa
delic
delic

24

@27

"On monia, jotka niin ovat tehneet. Itsekin tunnen niitä, jotka lähdivät pari vuotta sitten iOS- ja Android-leiriin, mutta palasivat Symbianin pariin Bellen julkistuksen jälkeen."

Itse taas en tunne yhtäkään, ilmeisesti ylivoimaisesti suurin osa kuitenkaan ei ole palannut takaisin symbian myynnistä päätellen, faktat kuitenkin puhuu sen puolesta, että vain pieni osa saattanut palata symbianiin.

"Kyllä pätee. WP7: moniajo on aivan yhtä rajoittunut kuin tota artikkelia kirjoitettaessakin. Miksi se nyt omia aikojaan olisi muuttunut? MicroSoft ei ole WP7:n moniajoa tässä ajassa mitenkään merkittävästi uudistanut."

Koska WP7:n moniajo perustuu siihen, että ne sovellukset pitää koodata moniajamaan, kun mango tuli se ei tarkoittanut sitä, että sovellukset samantiän käyttää moniajoa (täysin sama tilanne kuin mikä oli iPhonen kanssa), tästä syystä tilanne voi muuttua ajan myötä kun sovellukset koodataan tukemaan moniajoa.

eli lyhyesti tiedostojen lataus taustalla on mahdollista. Tuossa rajoitetussa moniajossa ei todellisuudessa juurikaan ole puutteita 90% ihmisten tarpeisiin, etuja on taas ne, että tavallisten käyttäjien ei tarvi miettiä mitään moniajoa ja avoinna olevia ohjelmia jne. Luuri ei myöskään hidastu. Ei suurin osa käyttäjistä halua räpeltää minkään moniajon kanssa. iOS ja Wp7 moniajo on erittäin hyvä tapa toteuttaa moniajo suurimman osan ihmisten näkökulmasta, puutteita siinä on hyvin vähän.

"Olet väärässä. Ei tavalliset peruskäyttäjät osta kalliita satojen eurojen älypuhelimia, vaan halpoja 50-150 euron puhelimia. Kalliita älypuhelimia ostaa nimenomaan ensisijaisesti tehokäyttäjät ja heillä vaatimukset käyttöjärjestelmälle ovat paljhon kovemmat."

Joo ja siitä syystä esim Apple myy iPhonea yli sata miljoonaa... ja samsung galaxy s luureja mitä 50 miljoonaako niitä on yhteensä myyty, jo on paljon tehokäyttäjiä, vai onko sittenkään...

taidat nyt hiukan yliarvioida ihmisten tarpeet :) Etköhän sinä tässä ole väärässä.

sitäpaitsi juuri mainitsemani tapaus 40v lumian ostajasta maksoi luuristaan 420e ja on kyllä niin peruskäyttäjä ku vaan voi olla, tuskin tekee sillä luurilla yhtään enempää kuin mitä juuri sanoit. Muutenkin se että lumia 800 on pyörinyt jo kuukausia Suomessa operaattorien listojen kärkisijoilla kertoo nimenomaan siitä, että tavalliset ihmiset on löytäneet lumian (joille se on on ensisijaisesti tarkoitettukin). En usko että lumia vetoa tehokäyttäjiin niin paljon vaan ne valitsevat juurikin androidin ja ehkä muutama symbianin.

Et ilmeisesti juurikaan seuraa alaa koska nimenomaan älypuhelimien myynti on räjähdysmäisessä kasvussa ja nimenomaan ihmiset ostaa nykyään paljon kalliimpaa älyluuria. Eikä niillä juurikaan mitään vaatimuksia ole sille laitteella, eikä suurin osa edes tiedä mitä on ostamssa.

Vain todella pieni osa käyttäjistä ottaa kaiken hyödyn tai edes puolet älyluuristaan. Ihan sama Tietokoneissa, Pieni osa käyttää Windowssin potentiaalista edes 50% (toiki taisi kyllä mennä aivan yläkanttiin). Se on hyvin pientä se vaatimustaso ja mitä sillä laitteella tehdään.

Musta nyt vaan tuntuu, että symbian käyttäjänä haluat uskovan, että kaikki tarvii kaikenmaailman ominaisuudet ja systeemit siihen älyluuriin ja olet katkera siitä, kun nyt ihmiset ostaa tuotetta missä ei ole kaikkia mainitsemiasi juttuja.

Suurimmalle osalle älyluurin ostajille nämä ovat tärkeitä ja suunpiirtein se mitä tarvitaan: perus puhelinominaisuudet/netti/musiikki/sähköposti/kamera/gps/sovellukset/pelit/sosiaalinen media/

Nämä kun toimii hyvin ja paketti näyttää hyvältä niin kyllä menee kaupaksi ja mikä tärkeintä tarjotaan sellaisessa paketissa, että tavallinen ihminen ymmärtää siitä ja osaa ja haluaa käyttää.

Tilanne älypuhelinkäyttäjien kohdalla oli tuo mitä sanoit ehkä joskus vuonna 2010-2011 alussa, kannattaa nyt kuitenkin ehkä tulla tähän päivään ja huomata miten nopeasti tilanne on muuttunu. Tähän nopeaan ja yllättäväänkin muutokseen nokia nimenomaan ei pystynyt vastaamaan. Yhtäkkiä älyluureilla oli valtavat markkinat eikä se ollut enää niiden tehokäyttättäjien juttu joille nokia on tehnyt älyluureja.

Apple näytti iPhonella että se nappaa ne tavalliset käyttäjät tehokäyttäjien sijaan ja jokainen näkee kuinka hyvin se on toiminut :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jouni JKL (vahvistamaton)

25

jopa on taas kova keskustelu. Tätä seuranneema täytyy sanoa etten tätä porukka kuin a firmaani palkkaisi. Miksuh on ainut jota voisin harkita. delicin ja jonahanin asennetta en oikein ymmärrä.

Vastaa
delic
delic

27

@29 Ikävä että ei nokiakaan ymmärtäny vaan oltiin niin kaavoihin kangistuneita ja sokeita siitä missä muut menee,, voisi ehkä yrityksellä mennä "hieman" paremmin tänäpäivänä jos olisivat osanneet katsoa asioita hiukan eri näkökulmasta.

No mutta vielä ei ole peli täysin menetetty, vielä on windows kortti kesken.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

28

@23 "Netistä on helppo löytää paljon samanlaisia mielipiteitä"

Aivan varmasti on helppoa, etenkin Symbian-fanisaitin kirjoittajilta, ja onhan niitä vanhan linjan Qt/Symbian-kehittäjiäkin varmaan vaikka kuinka paljon.

@27 "On monia, jotka niin ovat tehneet . Itsekin tunnen niitä, jotka lähdivät pari vuotta sitten iOS- ja Android-leiriin, mutta palasivat Symbianin pariin Bellen julkistuksen jälkeen"

Anekdootit eivät juuri koskaan ole päteviä yleistykseen. Valitettavasti ei myynnin kehitys eivätkä kehittäjä-, asiakastyytyväisyys- ja käytettävyystutkimuksetkaan anna ollenkaan samansuuntaista kuvaa tilanteesta. Vaikka niissäkin on ongelmansa, ovat ne huomattavasti parempia mittareita.

@29 "jopa on taas kova keskustelu"

Niin on, ja olisi vieläkin kovempi jos esimerkiksi sinä pyrkisit perustelemaan heittosi jotenkin. Mikä asenteessani muka on vikana ja mitä helkkarin tekemistä "asenteella" on jonkun kuvitteellisen palkkaamisen kanssa?

Et haluaisi palkata henkilöä, joka ymmärtää älypuhelinmarkkinaa, tunnistaa hyvän tuotteen ja käyttökokemuksen kun sellaisen näkee, osaa kirjoittaa ja perustella mielipiteensä. Vapaa maa, mutta en ole mitään Symbianhommia hakemassakaan. ;)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

30

Tässäpä pieni esimerkki Symbianin ja WP7:n moniajon erosta. Skypen ja puhelimen muiden ominaisuuksien käyttö samanaikasesti.
Veikkaan, että useimmat y,,ärtää miksi WP7:n moniajo on silkkaa roskaa ja Symbianin moniajo taas toimii erinomaisesti. delicille asia ei varmaan mene perille edes näin rautalangasta väännettynä, mutta se on delicin ongelma se.


1) Symbian

* Köynnistetään Skype
* miksuh soittaa tutulle Xyz
- xyz: "Moi!"
- miksuh "Moi!"
- xyz: "Läheks terassille torstaina kahelta?"
- miksuh: "ootas katon kalenterista onko mulla sillon jotai"
* miksuh käynnistää puhelimen kalenterin
* Keskustelu Skypessä jatkuu katkoitta, vaikka Skypr on nyt taustalla ja kalenteri etualalla
- miksuh: "hmm, mulla on palaver sillon, eli en pääse"
- xyz: "No entös perjantaina samaa aikaa?"
- miksuh: "Hmm kalenterin mukaa ei oo mitää tärkeetä sillo, mennää vaa terassille"
- xyz: "okei nähdää sillo"
- xyz: "Jätä Skype päälle niin voin soittaa sulle siihen myöhemmi viel"
-miksuh: Sopii, mulla on muutenkin Skype lähes aina taustalla ajossa.
* Puhelu suljetaan
* Skype jätetään taustalle odottamaan uusia tulevia puheluja muilta Skype-käyttäjiltä
* Puhelimen muu käyttö jatkuu.


2) Windows Phone 7

* Köynnistetään Skype
* delic soittaa tutulle Xyz
- xyz: "Moi!"
- delic: "Heil iPhone!"
- xyz: "Häh?"
- delic: "iPhone ist mein führer"
- xyz: "aijaa...
- xyz: "Läheks Apple-messuille torstaina kahelta?"
- delic: "ootas katon kalenterista onko mulla sillon jotai"
- delic "Mun pitää sulkee Skype, että pääsen puhelimen kalenterii, soitan kohta uudestaa"
* delic sulkee Skypen, puhelu katkeaa
* delic käynnistää puhelimen kalenterin
* delic poistuu kalenterista
* delic käynnistää Skypen
* delic soittaa tutulle Xyz
- delic: "hmm, mulla on palaver sillon, eli en pääse"
- xyz: "No entäs perjantaina samaa aikaa?"
- delic: "ootas katon kalenterista onko mulla sillon jotai"
- delic "Mun pitää sulkee Skype, että pääsen puhelimen kalenterii, soitan kohta uudestaa"
* delic sulkee taas Skypen, puhelu katkeaa
* delic siirtyy taas puhelimen kalenteriin
* delic poistuu kalenterista
* delic käynnistää taas kerran Skypen
* delic soittaa jo kolmatta kertaa tutulle Xyz
- delic: "Hmm kalenterin mukaa ei oo mitää tärkeetä sillo, mennää vaa messuiille"
- xyz: "okei nähdää sillo"
- xyz: "Jätä Skype päälle niin voin soittaa sulle siihen myöhemmi viel"
- delic: "ööh, mun pitäs kyl tehdä tällä puhelimella muuta, en mä voi jättää Skypeä ajoo kun ei tällä puhelimella voi sitte tehdä mitää muuta..."
- xyz: "No oot säki ny menny paskan luurin hommaa..."
* Puhelu suljetaan
* Skype suljetaan, kukaan ei tämän jälkeen voi soittaa Skypellä delicille, koska Skype ei ole ajossa. Mut ainakin kalenteria voi nyt käyttää taas!

Vastaa
delic
delic

31

@34 Onko sulla heittää jotain muuta tilannetta? Itselleni oli tosiaan yllätys että asia on noin. iPhonessahan tuo siis toimii ja siinä on sama purkkaviritysmoniajo mistä olet puhunut ja haukkunut iät ja ajat, oletin kyllä että tuo sama toimisi WP7:n kanssa jo tässä vaiheessa, mango moniajosta on kuitenkin jo aikaa, en tiedä mistä kiikastaa eiköhän se ala kuitenkin toimimaan. Pointti on siis se, että tuo esimerkki on mahdollinen WP7:n moniajototeutuksella, siitä se ei ole kiinni, ymmärtääkseni moniajo on kuitenkin täysin samanlainen kuin iOS moniajo.

http://www.wpcentral.com/skype-working-...ws-phone-client Tässä näyttäisi olevan tuoretta asiaa, eli ongelma on siellä skypen päässä. Vaikka tossa puhutaankin notifikaatioista, mutta se on se toinen ongelma, että skype on WP7:llä oltava aina päällä, kun notifikaatioiden jälkeen ei tartte, kuten se taas kerran iphonella on toiminut jo iät ja ajat.

Toimiva systeemi on jo toteutettu skypelle joten ei se moniajosta pitäisi kiinni olla.

Tässä vielä tuolla surkealla moniajolla toteutettuna esimerkkisi iPhonella ja video on vuodelta 2010. http://www.youtube.com/watch?feature=pl...WKXlwZxk#t=104s

Itseasiassa kuten muistankin, kirjoitin siitä aikoinaan skype uutiseen ja ihmettelin kun se ei toimi: http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....ellus_valmistui

Jonne näköjään olet itsekin kirjoittanut.

Tässä on vielä yksi minkä löysin netistä "I find this somewhat ridiculous. According to them it’s not a problem with Windows Phone’s OS, it’s a problem with Skype’s code. Considering who owns Skype you would think they would pull out all the stops to fix their product on their platform"

Kuulostaa ihan järkevältä koska iPhonella toimii ongelmitta, että kyllä se sieltä tulee. Ehkä sitten skype 4.1 versiossa? tuohan on vasta n. kuukauden vanha sovellus jos olisivat vaikka siihen mennessä saaneet homman toimimaan skypen päässä.

Ps koita nyt hyvä mies pitää se keskustelu asiallisena, tuossakin oli taas aivan turhaa sälää millä viittasit minuun, mutta pitihän sitä vähän jotain maustetta saada mukaan, eiks je?

Vastaa
joksak
joksak

32

Joo, minuakin vähän nyt ihmetyttää tämä ihme viha ja lietsominen WP:tä vastaan. Jos sille löytyy asiakaskuntansa ja kasvattaa suosiotaan (valitettavan hitaasti) niin miksi siitä olla vihainen.

- xyz: "No oot säki ny menny paskan luurin hommaa..."
* Puhelu suljetaan

Sulkisin minäkin, en soittaisi tuollaiselle enää koskaan. Aivan kuin se olisi luurin vika jos joku ohjelma ei toimi vielä 100%. Se ei ole luurin (tämä on edelleen Lumia 900:sta käsittelevä uutinen), periaatteesssa se ei ole alustankaan vika. Se nyt on vaan se että muilla alustoilla ja niillä olevilla softilla on sitä etumatkaa kuukausi/vuositolkulla. Vähän kuin motkottaisi että "Sulla kolarissa räjähtää nää sun uudemman auton airbagit, mun autossa niitä ei ole, on paljon halvempi korjata sitten ja voi vaihtaa mieluisen sporttiratin helposti".. 90% käyttäjistä ei ole moksiskaan että moinen "rajoite" on olemassa mutta aina löytyy naureskelijoita ja väheksyjiä.

Jos pidät ongelmana noita ja haluat korjata epäkohtia, niin ala ohjelmistokehittäjäksi, äläkä hauku alustaa.

Vastaa
delic
delic

33

@36 No se nyt on sama ilmiö kun iPhonen kanssa. Jos seuraat mobiilisivustoja voisi kuvitella, että ei juuri kukaan iPhonea osta, että sellasella suljetulla ja rajoitetulla luurilla mitään tee. Mutta kun ne paljon suuremmat markkinat on meidän mobiilisivustojon seuraavien ulkopuolella ja siellä sitä meneekin sitten reippaasti yli 100 miljoonaa :) ja tahti taitaa vaan kiihtyä taas syksyllä.

Ihan sama se on WP7 luurien kanssa, meininki on kun iPhonella, taas haukutaan samoista jutuista. Noh myynti ei vielä ole mitään verrattuna iPhoneen, mutta toisaalta voikin johtua jo siitä, että kun se iPhone on jo markkinoilla ja kilpailu on erittäin kovaa.

ja toisaalta taas WP7:ssä on ikäviä rautaa rajoittavia tekijöitä, mutta WP8 pitäisi nämä korjata. WP7:ssä on paljon hyvää, mutta myös muutamia suuria puutteita (mm. max 16gb tallennustila) mitkä varmasti hidastaa myyntiä.

Mutta siis samat tyypit valittaa miten WP7 on rajoitettu ja suljettu ja ei oo ominaisuuksia jne. Kuitenkin ne suurimmat markkinat on taas kerran meidän ulkopuolella kyllä niitä potentiaalisia asiakkaita on enemmän kuin tarpeeksi.

Tuttu ilmiö siis vuosien varrelta :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
huono moniajp (vahvistamaton)

34

hheh, aivan oikeassahan miksuh on, hieno esimerkki :) sen kyllä huimaa, että miksuhilla alkaa loppua kärsivällisyys delicin kanssa. Eikä ihme, kun joutuu kuuntelemaan saman tyypin päänaukimista vuosien ajan, niin yhdellä jos toisella loppus kärsivällisyys. Delic on myös pahimmanluokan symbianin haukkuja ja muistaa aina kehua applea heti samaan syssyyn. Tietenkin delicilläkin on oikeus mielipiteeseen, mutta hän ei tunnu yhtään arvostavan muiden mielipiteitä ja on kokoajan tuputtamassa omaa totuuttaan, joka kieltämättä käy hermoille muillakin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ohjelmistoyrittäjä (vahvistamaton)

35

miksuh tosiaan sai WP7:stä ja WP7 faneista tarpeekseen :) Myi näköjään Lumiansa pois huuto.netissä :) delic on varmaan tyytyväinen itseensä kun onnistuu karkottamaan kehittäjiä WP7-alustalta.

Vastaa
delic
delic

36

@41 En nyt ymmärrä yhtään tuota sun kommenttia, mutta onko se ihmekään...

Kehittäjien kiinnostus WP alustaa kohtaan on kovassa nousussa:

"Windows Phone Marketplace pääsi haamurajaan nopeammin kuin Android-leiri.

Windows Phone –käyttöjärjestelmän puhelimiin tarkoitettu sovelluskauppa on juuri rikkonut 100 000 sovelluksen rajan.

Sovelluskauppa on kasvanut viime kuukausina nopeasti, kertoo verkkojulkaisu All About Windows Phone. Microsoft avasi Windows Phonen sovelluskaupan 19 kuukautta sitten. 14 kuukautta avaamisesta sovelluskaupassa meni 50 000 sovelluksen raja rikki. Sovellusten määrä on viidessä kuukaudessa tuplaantunut."

"Windows Phone kiinnostaa kehittäjiä, Google Androidin kiinnostus laskussa"

Windows Phone -alusta kiinnostaa kehittäjiä kolmanneksi eniten. 2173 Appcelator-kehittäjän haastattelututkimuksen mukaan hyvin kiinnostavana alustan näkevät 37% kehittäjistä."

Näyttää siis erittäin hyvältä ja kehittäjiä tulee koko ajan lisää!

Hyvä microsoft, homma alkaa pelittää.

PS: hyvä että myi pois, ihmettelen miksi alunperinkään moisen oli hommannu, kun oli alusta alkaenkin sitä vastaan. Mitään positiivista sanottavaa hänellä ei siitä ole ollut.

Tuskin voin itselleni kyseistä kunniaa ottaa, että siitä luopui.

Vastaa
joksak
joksak

37

Tiedotanpa hieman tuosta purppuraprobleemasta. Itselläni on ilmeisesti on tuo.. "ilmeisesti" sen takia tosin, koska pidän naurettavana että se olisi muka joku ongelma. Luultavasti se johtuu aivan siitä että noita ledejä himmennetään näytössä samalla prosenttimäärällä. Toisaalta taas RGB:ssä punainen ledi on selkeästi kirkkaampi kuin muut (tai silmä herkempi sille), jolloin himmennettäessä kuva muuttuu hieman purppuraiseksi.

Ainoana ongelmana se että kun puhelinta ei ole käyttänyt 15 sekunnin aikana (tai riippuu asetuksista ilmeisesti sekin) niin himmenee virransäästölle ja on hieman punertava näyttö... voi ei. Oikea ongelmapesäke. Kauanko Galaxy S:ssä meni että Suomessa päivitettiin niin, että alkoi GPS toimimaan? Ominaisuus jolla puhelinta markkinoitiin. 6-8kk muistelisin itse näin lonkalta, päivitykset kun johtivat usein vielä huonompaan toimintaan ja markettien katoamiseen ja kaikkeen yllätyskivaan.. Nokia sentään vastaa pian noihin ongelmiin, edellinen jenkeissä "riivannut" datayhteyspäivitys tuli alle viikossa, Suomessa kaikki olevat on päivitetty jo tehtaalla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja