Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: iPhone 4S ja Galaxy S III pudotustestissä

15
Teemu Laitila

Videolla: iPhone 4S ja Galaxy S III pudotustestissä
Nykyaikaisia älypuhelimia ei ole tarkoitettu kestämään pudotuksia muutaman metrin korkeudesta asfalttiin. Vaikka puhelinta pyrkisi käsittelemään varovasti, se luiskahtaa kädestä tai taskusta ennen pitkää. Usein ensimmäisenä rikkoontuu lasinen näyttö, jonka kestävyyttää on pyritty parantamaan esimerkiksi erityisen kestäväksi mainitulla Gorilla-lasilla.

Android Authority -sivusto testaa miten Samsungin uusin lippulaiva Galaxy S III pärjää Applen lasipäällysteistä iPhone 4S -puhelinta vastaan kun molemmat pudotetaan asfalttiin useita kertoja eri kulmissa. Mielenkiintoista testissä on se, että iPhone 4S:n lasipinta on alkuperäistä Gorlla-lasia, kun taas Samsungin Galaxy S III perustuu Gorilla-lasin uudempaan versioon.
Pudotustesteistä on syytä huomioida, että yksi testi ei vielä anna kovin tarkkoja ja tieteellisiä tuloksia eri puhelinten kestävyydestä. Hajoamisherkkyys riippuu erittäin paljon esimerkiksi siitä, missä kulmassa puhelin osuu maahan ja käsin suoritetussa testissä asento vaihtelee eri pudotusten välillä. Siitä huolimatta tulokset ovat mielenkiintoisia.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Teknotuuletin
Teknotuuletin

2

Voishan sitä ottaa huomioon sellasia pikkuseikkoja kuten se, että SGS3:ssa nyt vaan sattuu olemaan hieman isompi näyttö (4,8" vs. 3,5")ja sgs3:ssa taitaa olla myös ohuempi kerros tuota lasia.

Vastaa
make123213123 (vahvistamaton)

4

Ei ollu kovin tasanen pudotus testi, olisivat poistaneet ihmisen ja tiputtaneet telineeltä samalta kokeudelta..

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

5

Kalliita laitteita kannattais käsitellä varovasti ettei ne ylipäätään putois...sehä on selvä et jos tuollaisen puhelimen tiputtaa niin AINA tulee jotai jälkiä, kumistaha ne tehtäis jos ne ois tarkotettu tiputettavaks

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

6

Vähän sama asia kun esim katsoa kumpi kestää paremmin .50 luodin =P
i padi vai galaxy tabi..tuollahan niitäkin vertaillaan. eli todellisuudesta mennään jo aika paljon yli, jos uuden puhelimen pudottaa 2 kertaa betonilattialle niin kyllä siinä kannattaa jo katsoa peiliin tai hankkia kaulanauha =P

Vastaa
3rd_party
3rd_party

7

@2

Toisaalta jos ottaa huomioon, että isompi puhelin on hankalampi pidellä yhellä kädellä ja tippuu näin ollen helpommin, ei tuota isoa kokoa ainakaan lieventävänä asianhaarana voi pitää.

Vastaa
myllis
myllis

8

Jos olisi ollut pelkkä iPhone kestävyystesti, niin olisi porukka pilkannut sitä. Nyt täällä yritetään puolustella turhaan Samsungia.

Muistan kuinka iP4 ja SGS2 kestävyystestattiin, niin silloin naureskeltiin ja pilkattiin nelosta. SGS2 taas ylistettiin.

Totuus on se, että SGS3 ei ole kauhean luotettava kestävyyden kannalta, jos se näyttö kerta täysin menee toimintokyvyttömäksi noin helposta. Kannattaa siis siihenkin hankkia suojakuoret iP4 tapaan.

Vastaa
M4cor
M4cor

9

@8

Pudota metrin korkeudelta 1 x 1cm pala lasia maahan, mitään ei tapahdu. Pudota metrin korkeudelta 1 x 1m pala lasia maahan, suurella todennäköisyydellä se on paskana. Kai tajuat että suurempi näyttö hajoaa herkemmin. Ja minun on ainakin helpompaa pidellä kädessä suurta puhelinta, siitä kun saa helpommin otteen.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

10

@9
Ongelmahan SGS3:n kohdalla ei ollut vain se, että lasi hajoaa, vaan se, että laite menee kokonaisuudessaan käyttökelvottomaksi.

Ja jos laite kerran on kokonsa puolesta herkempi hajoamaan, niin sehän pitäisi ottaa huomioon materiaaleja valittaessa, eikä vain todeta että "se nyt hajoaa kun se on niin iso". Ei se ole mikään muu kuin selitys osaamattomuudelle, laiskuudelle tai ahneudelle.

Enkä pidä iPhonenkaan suoriutumista hyvänä. Nykyään kuitenkin on niin paljon materiaaleja, joilla tuokin voitaisiin estää jos katteesta vain oltaisiin valmiita tinkimään pari prosenttia.

Vastaa
partila
partila

11

@9
Samsung Galaxy SIII käyttää sitä uudempaa, parempaa ja "kestävämpää" versiota eli Gorilla Glass 2:sta. Testin perusteella on selvää, että homma ei toimi.
Samsungin lasihan hajosi jo siinä toisessa pudotuksessa, jossa se osui kylki edellä maahan. Tämä on huonoa suunnittelua. Tarkoittaa vain, että Samsung on oikaissut suunnittelussa ja jättänyt testaamisen käyttäjille.
9 miljoonaa etukäteistilattua Galaxya SIII ja Samsung valmistaa juuri 3 miljoonaa seuraavaa niille, joiden ensimmäisen erän laite hajosi.
Kuka ihan oikeasti voi puolustella noin huonoa kestävyyttä?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

12

Uutisessa mainitaan Samsung JA iPhone, mutta vain yksi kommentti vahvistamattomalta nimimerkiltä? Missä ovat Samsung-trollit?

Ja turhaa selittelyähän se on, että SGS3 hajoaa helpommin, kuin iPhone 4S. Faktahan nyt on (tämän testin perusteella) se, että iPhone on kestävämpi kuin SGS3. Ja tämän testin perusteella voi sanoa SGS3:a kestävyydeltään heikoksi.

Vastaa
delic
delic

13

@12 Voittaja oli väärä, voin vaan kuvitella kommenttien tason ja määrän jos voittaja olis ollut sgs3.

Vastaavaa iPhone 4S vs sgs2 videotahan pastettiin tyyliin vuoden ympäri nettiä jokpaikkaan, vaikka uutinen ei edes liittyisi millään tapaa siihen, jos vaan oli uutinen Applesta niin siellä tämä kyseinen video oli kyllä pastettu.

Eipä taida sgs3:lla sama tapahtua ;) kovin ovat hiljaista poikaa olleet eilisestä asti... kumma juttu, nyt sen sijaan selitellään testien pätevyyttä ja mutku mutku oli epäreilua yms.

Vastaa
tonttila
tonttila

14

Minkä takia kaikki puhelimet tehdään niin pirun liukkaiksi? Itsellä on sen verran kuivat kädet että kaikki älyluurit tuntuvat saippualta. Omassa HTC Sensationissa on ollut vähän yritystä, kumia takakannessa. Liukas kumminkin.

Faktahan on että uusi hieno luuri pitää paketoida, muovi tai kumikuoriin ja lasiin vielä kalvoa. Itsellä säilynyt suht hyvänä ja ehjäjä vaikka välillä tippuillutkin. Ulkomitat vaan kasvaa entisestään kun on pakko paketoida. Muutenkin meinaa käsi loppua kesken.

Tarkoitan vaan että miksi design ja kestävyys/käytännöllisyys ei voi kulkea käsi kädessä MILLÄÄN valmistajalla.

Vastaa
arivesa
arivesa

15

Tahmea pinta helposti tahriintuu.Silti käytän silicone-kuorta,sen voi kuitenkin halutessaan pestä.

Gorilla Glass on Corninging(USA)tuote,aiemmin Dow Corning nimenä.
Kaikki(sen käyttäjät)ovat tuon varassa.

Ehkä SGS III:n Gorilla Glass 2 ei ole oikea parannus entiseen?
Tuskin muutkaan saavat muuta jatkossa ostaa?

Silti tuo autolla yliajaminen ja pudottelu betonille on hölmöä.

Ja:Miksi tinkiä katteesta,ei peruste millekään,vaan hinnankorotus tekee saman paremmin.

Ostaja päättää,haluaako "pomminvarman",vai kevyen,huokeamman?

Kaikkea ei saa samassa paketissa,ei nyt,eikä ennenkään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja