Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidissa olisi varaa reippaaseen optimointiin

12
Manu Pitkänen

Androidissa olisi varaa reippaaseen optimointiin
Android on noussut nopeasti erittäin suosituksi älypuhelinalustaksi, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei ohjelmistossa olisi paljon kehittämisen varaa.

Androidissa olisi varaa optimoinnille. Esimerkin tästä tarjoaa avoimen lähdekoodin Linaro-projekti, jonka optimointien ansiosta Android 4.0 -laitteisto on saatu suorittamaan useita tehtäviä 30-100 prosenttia nopeammin kuin stock-versiolla.
Myös Intel on antanut kritiikkiä Androidista. Yhtiön mukaan Androidin ajastin (thread scheduler) ei ole valmis moniydinprosessoreita varten. Tästä syystä moniydinprosessorit aiheuttavat Intelin mielestä vain haittaa. Intelillä on tarjota tällä hetkellä Android-älypuhelimiin yksiytiminen Atom Z2460 (tukee Hyper-Threadingia), mikä kannattaa pitää mielessä kritiikkiä lukiessa.

Alla olevassa videossa esitellään Linaro-projektin saavutuksia.

Kommentit (12)

peltsip
peltsip

1

Ensimmäinen virhe:

vaikken androideista mitään tiedä, stock android ja esim sgs3:n mukana tuleva järjestelmä taitaa poiketa aika lailla toisistaan?

Vastaa
3rd_party
3rd_party

2

Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Androidin huonohkon optimoinnin nyt on varmaan huomannut jokainen, joka on hieman tehottomammalla raudalla varustettua Android-puhelinta kokeillut. Tämän ansiosta halvat Androidit ovat IMO huonoja Androideja. Toisaalta kalliissa laitteissa optimoinnin puutetta on kompensoitu tehokkaalla raudalla, mikä on luonut vaikutelman superpuhelimista.

Eli siis huonon optimoinnin takia on turvauduttu tehokkaampaan rautaa, mikä taas on luonut mielikuvan tekniikan kärjessä ratsastavasta systeemistä. Samalla paremmin optimoitua käyttöjärjestelmää käyttävien luurien vaatimattomampaa (mutta tulosten kannalta kutakuinkin vastaavaa) rautaa on voitu haukkua vanhentuneeksi.

Kärjistetysti väitänkin, ettei Android olisi niin suosittu kuin se nykyään on, mikäli optimointi olisi paremmalla tolalla (ainakaan high-end-malleja ajatellen). Optimointi siis lisää Androidin kilpailukykyä halvoissa malleissa, mutta vie viehätysvoimaa kalliilta laitteilta.

Vastaa
henryhyva
henryhyva

3

Nokian tarinat ei ole muuttuneet....!

Seuraavaksi Nokialta, ei viittitty tehdä hyviä puhelimia....me tykätään mielummin tehdä renkaita!

Good Luck Nokia, itse asiassa seuraavaksi tulee lappu luukulle; OUT BUSINESS!

Vastaa
beget
beget

4

Tämä on kyllä tavallaan erittäin hyvä uutinen. Optimointi mahdollistaa tässä tapauksessa todella merkittäviä nopeutuksia kaikille jo olemassaoleville laitteille, olettaen että päivitykset saadaan kaikkien ulottuville. Toivottavasti vain virallisiin versioihinkin aletaan saamaan näitä parannuksia ja sitä kautta laitteet entistä tehokkaammiksi.

Vastaa
delic
delic

5

Tämä nyt kai on ollut jo pitkään itsestäänselvyys. Sen takia onkin huvitavaa seurata varsinkin samsung käyttäjiä jotka hehkuttaa jotain ytimiä ymmärtämättä onko niistä todellisuudessa juurikaan hyötyä. Nyt samat tyypit hehkuttaa neliydintä… ja kaikki missä ei ole neliydintä on surkeita ja ajastaan jäljessä.

Onhan se uskomatonta jos joku vielä kehtaa julkaista luurin tuplaytimellä tai jopa yhdellä kuten windows luureissa. Siltin wp7 viä 6-0 muita smoked by windows kampanjoissa ja siinä on nimenomaan kyse siitä, että luuri tekee asiat nopeasti.

Vastaa
Sakke88
Sakke88

7

Kumpi sitten on parempi huono rauta hyvällä optimoinnilla vai hyvä rauta huonolla optimoinnilla? Kaikkea ei voi saada, joten joitain kompromisseja on tehtävä.

Rautaan ei puhelimen oston jälkeen pysty vaikuttamaan, mutta softa puolelta löytyy paljonkin vapaaehtoisia ihmisiä, jotka optimoivat ja kehittävät ajureita ja ohjelmistoja.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

8

No nyt on sanottu, minkä kaikki todeksi tiesivätkin.

Tosin, kuten kommenteissakin on mainittu, rautaa ei voi jälkikäteen muuttaa, mutta softaa voi optimoida. Joten tilanne ei ole kovin huolestuttava.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

9

@8 ja 9

Softaa voi muuttaa, mutta tullaanko sitä muuttamaan (ainakaan virallisten päivitysten muodossa) onkin toinen kysymys.

Itseni on vaikeaa nähdä että parempi optimisointi olisi suurten valmistajien (lähinnä Samsung) intresseissä. Ne pystyvät tällä hetkellä tekemään puhelimia kovalla raudalla siedettävään hintaan. Jos softa olisi paremmin optimoitua, olisi ZTE:n ja kumppaneiden yksi- tai kaksiytimiset puhelimet yht'äkkiä yhtä jouhevia kuin kipailijan 600€ huippumallit. Kuinka hyvää businesta tämä olisi suurimmille valmistajille?

Androidin markkinoinnissa on profiloiduttu voimakkaasti suuri on kaunista -linjalle, suurelta osin käytännön pakon sanelemana. Tässä vaiheessa isot muutokset sotisivat monen valmistajan linjanvetoja vastaan, joten niitä tuskin tulee ihan lähiaikoina, mikäli heillä on yhtään valtaa. Suunta tosin kääntyy nopeasti, ja mikäli tulevaisuudessa kehitys kulkee taas kohti pienempiä puhelimia, saattaa heidänkin mielipiteensä muuttua.

Mutta toki on myös mahdollista, että olen liian kyyninen, ja katson maailmaa yrityspainotteisesti. Ehkä Google oikeasti haluaa kuluttajan parasta.

Vastaa
arivesa
arivesa

10

Kun Google tekee riittävän monikerroksiksen käyttiksen,ei siitä selviä kunnialla kuin Four Core prosessorilla.
Tuo pudottaa "allso run"-halpikset B-luokkaan.
Kuten yksiytimiset verkkaiset.
Pakkoa tuohon ei taida olla,vaan kyse lie pudotuspelistä?
Kun kyvyttömättömät on karsittu markkinoilta,voidaan kaiketi keventää/nopeuttaa?

Vastaa
jonir21
jonir21

12

Kyllähän tuo näyttäisi hieman ainakin ohjelmien avaamista nopeuttavan. Käytössä linaro gcc 4.7 toolchainilla buildattu liquid rom galaxy nexukselle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja