Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple ei saanut estettyä Galaxy S III:n myyntiin tuloa Yhdysvalloissa

13
Manu Pitkänen

Apple ei saanut estettyä Galaxy S III:n myyntiin tuloa Yhdysvalloissa
Samsungin toukokuussa esittelemä Galaxy S III -älypuhelin tulee näillä näkymin myyntiin 21. kesäkuuta Yhdysvalloissa Applen estoyrityksistä huolimatta. Puhelinvertailu uutisoi viime viikolla Applen jättämästä hakemuksesta, jossa vaadittiin korealaisvalmistajan lippulaivalle myyntikieltoa jo ennen kuin se oli edes saapunut maahan.

Uusi käänne ei kuitenkaan tarkoita sitä, että juttu olisi loppuun käsitelty. Päinvastoin. Syy vihreän valon näyttämiselle on asiaa käsittelevän tuomarin aikataulu, joka ylikuormittuisi liikaa jos päätös pitäisi saada aikaiseksi ennen 21. kesäkuuta. Hän pui parhaillaan toistakin Applen ja Samsungin välistä kiistaa.

Tuomarin mukaan jos Apple haluaa estää Galaxy S III:n myynnin, on yhtiön pyydettävä uusi kuulemistilaisuus. Sitä ei ehdittäne järjestää ennen puhelimen myyntiin tuloa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

Ja naurettavuudella viittaan tietysti näihin Applen syytöksiin.

Onhan selvä, että monessa asiassa Samsung on Applea apinoinut. Puhelimen ulkonäkö (ennen SGS3), S-Voice jne. Mutta ei tuon tasoisessa matkimisessa ole sinänsä mitään pahaa saatika rikollista. Ei Applella olla osattu suhtautua kohtuudella tälläisiin asioihin aikaisemminkaan, mutta kiistää nyt pois oikeus yrittää toteuttaa sama idea paremmin? Älytöntä. Yksi Applen menestyksen salaisuuksista on juuri se, että siellä on osattu ottaa muiden epäonnistuneet yritykset (kosketusnäyttö, puheohjaus) ja toteuttaa ne kuluttajia tyydyttävällä tavalla. (Tyydyttävä nyt ei välttämättä ole tarpeeksi imarteleva sana sille vallankumoukselle, jonka Apple loi kosketusnäytöllisten laitteiden suhteen :D)

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

6

Joskus tuntuu että Apple on kapinoiva 7 vuotias lapsi. Toivottavasti ihmiset pian huomaavat että sama jättää Crapple Iphonet hyllyille ja ostavat Androidia. [50% halvemmalla + tehokkaammalla raudalla].

Macit tosin ovat ihan asiallisia kapistuksia.

Vastaa
Orobash
Orobash

7

Kun katsotaan kännykkäfirmojen (+applen aikaisempaa historiaa) evoluutiota on ymmärrettävää, että apple taistelee kynsin ja hampain muiden valmistajien tehokkaampia tuotteita vastaan.
Valitettavasti applen oma kehitys on hidastunut ja näinollen aseet muita vastaan taistelussa alkavat käymään vähiin ja applen eloonjäämistaistelu alkaa saamaan säälittäviä piirteitä. Sillä mikäli Samsung päättää pudottaa turhat mallit pois ja keskittyy tuottavimpiin malleihin, on Applen ura kännykkävalmistajana ohitse.
Tämä ennuste perustuu siihen mitä Samsung onnistui tekemään Nokialle, kopioi Nokian "aseet" ja teki sen tehokkaammin.
Itse olin erittäin tyytyväinen applen toisesta tulemisesta, mutta se kuivui kasaan Jobsin kuoleman jälkeen, koska nyt ei ole laumoille johtohahmoa ketä kertoo mikä olisi heille "hyväksi" ja "uutta".
Nyt apple-kuluttajat joutuvat itse päättelemään ja vertailemaan tuotteet, mikä on tuhoisaa applen yhden mallin politiikalle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Rasvasoturi (vahvistamaton)

8

Vaikka vannoutunut Apple fanboy olenkin, niin kyllä toi nyt menee jo vähän yli! :D mutta silti APPLE

Vastaa
Lauzi
Lauzi

9

Hausskanen mekkala tästäkin taas tuli. Onko joku oikeasti sitä mieltä, että valmistajalla ei ole oikeutta suojella omia tuotteitaan. Apple saa syyttää Samsungia mistä ikinä keksii (joku roti siinäkin tietty pitää olla) ja vasta oikeus päättää asiasta. Kyseessä ei ole hyvän ja pahan ikiaikainen taisto, vaan ihan tavallinen omistusoikeuksien ja lakipykälien tarkistus.

Yleensä vingutaan Applefanien typeryydestä, mutta se päämäärätön viha jota kyseinen pulju joissain ihmisissä aiheuttaa on omasta mielestäni huomattavasti naurettavampaa.

Vastaa
jartar
jartar

10

@11
Se todellakin on pahan käymää taistelua kun tavoitteena on asettaa toisen valmistajan tuote myyntikieltoon. Vielä kuvottavammaksi tilanteen tekee se, että markkinoilla hyvin pärjäävä yhtiö käyttää kaikki mahdolliset likaiset keinot, jotta oma myynti paranee. Applen toimet vaikuttavat siltä että he pelkäävät ihan törkeästi Samsungia. En nimittäin keksi miksi muuten pyritään saamaan toisen valmistajan huippulaite pois markkinoilta...

Lähes kaikki "uutuudet" kännyissä on jatkojalostettuja ideoita jostain vanhasta. Jos Apple ei apinoisi toisia vaan käyttäisi pelkästään heidän omia ideoitaan niin iPhonea ei olisi olemassakaan...

Vastaa
Lauzi
Lauzi

11

@12 Meinasin lähinnä että oikeus päättää näistä asioista. Ennen tätä päätöstä on tietty kiva spekuloida kumpi osapuolista voittaa, mutta se, että toisen kiistan osapuolista on oltava roisto ja toisen "hyvä" menee yli.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SeppoM2 (vahvistamaton)

12

@13 Niin tässä tapauksessahan oikeus totesi tuon "oikeuden suojella omia tuotteitaan" järjettömäksi ja sinä nimität sitä "päämäärättömäksi vihaksi" kyseistä puljua kohtaan? Applea ei ole tässä roistoksi kutsuttu, vaikka se sinusta siltä tuntuukin.

Vastaa
Lauzi
Lauzi

13

@14 Eijei, ei missään nimessä noin.

"Oikeus totesi Applen vaatimuksen järjettömäksi" -Missä näin sanotaan? Jossain toisessa uutisessa? Ja vaikka oikeus olisikin todennut näin, ei se ole tarkoittamaani "vihaa", vaan lainvoimainen päätös, jonka saamiseksi koko sirkus on käynnistetty.

"Applea ei ole tässä roistoksi kutsuttu, vaikka se sinusta siltä tuntuukin." Minua ei varsinaisesti kiinosta vaikka olisi kutsuttukkin. Yleensä näillä palstoilla vain on jokaista iFania, tai Androidpoikaa kohden yksi vihaaja ja se on mielestäni huvittavaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.