Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen kartoissa käytetään Microsoftin aineistoa

20
Manu Pitkänen

Applen kartoissa käytetään Microsoftin aineistoa
Apple esitteli maanantaina odotetusti omaa mobiilikarttasovellusta, jonka myötä yhtiö katkaisi siteensä Googleen, joka on vastannut iOS-laitteiden kartoista ensimmäisestä iPhonesta lähtien.

Apple ei nojaudu kokonaan sen omiin aineistoihin, vaan se on joutunut ostamaan niitä muiden muassa TomTomilta. Applen karttoihin toimittaa materiaalia myös Microsoft, kertoo TechPP.com. Todisteena tästä on esitetty alla olevia kuvia.

TechPP.com


9to5mac.com

Uusimmat puhelimet

Kommentit (20)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Mitähän Microsoftia boikotoivat tai paheksuvat Apple-fanaatikot mahtavat ajatella nyt?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Mitäköhän anonyymitrollit mahtavat nyt ajatella?

Taitaa olla aika hiljainen uutispäivä, kun tällainen pääsee joukkoon. Ei ole yllätys, että Apple käyttää useita eri toimittajia karttadatalleen, aivan kuten Microsoft ja Googlekin. Ehkä tämä uutinen jonkinlaisen tiedotustehtävän täyttää.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

4

Applella on yksi aika vakava asenne ongelma. Apple tuntuu katkovat yhteistöitä toisten yhtiöiden kanssa, ei sen takia että saisi muualta halvemmalla ja parempaa, vaan ihan siitä syystä että ne on kiukkusia kilpailu syistä niille toisille yhtiöille. Eli käytännössä syyttävät muita idea varkauksista ja kopionnista. Joten siitä syystä katkaistiin Samsung (näyttö) ja Google (kartat) yhteistyöt. Jos tätä vauhtia jatketaan niin eihän sille Applelle jää yhteistyökumpaneita, kun joku tekee aina liian lähelle samanlaista mistä ne ei tykkää. Joutuuko seuraaksi se uusi Ultrabook Applen hampaisiin muotoilun suhteen? Kenenkä kanssa sitten katkee taas välit.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

5

@5 Raha ei haise. Eiköhän jollekin aina kelpaa sopimuksen Applen osien toimittamisesta. (Tosin, tuskin Applekaan pistäisi pahitteeksi omavaraisuutta komponenttien yms. toimittamisessa.)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@5
Tangoon tarvitaan aina kaksi. Eivät Samsung ja Google ihan sattumalta ole tippuneet ykkösyhteistyökumppaneista vähän huonompaan kastiin. Korjauksena toki se, että varsin paljon komponentteja, mukaanluettuna näyttöjä, Apple edelleen ostaa Samsungilta.

On ihan luonnollista, että lokaatiopalveluiden, jotka ovat erittäin tärkeä osa älypuhelimen palveluita, ostaminen yritykseltä, jonka kanssa on lähes suorassa kilpailussa on strategisesti suuri riski. Googlen ja Applen yhteistyö iPhonen kartan ja muiden lokaatiopalveluiden suhteen alkoi arvatenkin vuonna 2006, jolloin tilanne oli aivan erilainen. Googlen toimitusjohtaja istui Applen hallituksessa, ja Androidista ei ollut kun huhuja.

Kun Google alkoi muutamaa vuotta myöhemmin kilpailemaan iOS:a vastaan tuli selväksi, että Apple ei voi jatkaa sellaisen riskin kanssa. Parin edellisen vuoden ja käyttisversion aikana iOS:n lokaatiopalveluita on pala palalta vaihdettu pois Googlesta ja iOS 6:n kohdalla homma saadaan vihdoin valmiiksi.

@6
Aivan totta, ei maailmasta yritykset lopu, aina löytyy niitä joille raha kelpaa. Apple on ollut varsin tarkka asioista jotka se tekee itse, joten ei se laitteiden kokoamiseen, puhumattakaan komponenttien valmistuksesta, ole lähdössä. Ne ovat asioita, jotka muut osaavat paremmin, vaatisivat rahan sitomista tehtaisiin ja suureen määrään työntekijöitä, ja ovat helppoja ulkoistaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

7

Haha, tässä on päivän piristykseksi hyviä esimerkkejä Applen karttasovelluksen toiminnasta :D

Lainaus Tietoviikon sivuilta:

> Teknologiauutissivusto Gizmodo näyttää, kuinka karttasovellus
> esittää Intian valtameren sijaitsevan Grönlannissa. Lisäksi
> Intian valtameri onkin yhtäkkiä Pohjoista jäämerta. Eikä
> kartta ymmärrä oikein maanosiakaan: esimerkiksi Afrikka kulkee
> kartalla nimellä Tyyni valtameri.
>
> Toinen teknologiasivusto, DailyTech, taas kertoo, että Applen
> karttapalvelu tarjoaa joskus varsin ennakkoluulottomia
> oikoreittejä ? matkantekoa nopeuttaakseen voi vaikka ajaa
> sillan kaiteen yli.

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutise...ltameri/a817445

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@8
Olisivat paljon hauskempia, jos kyseessä olisi kuluttajille suunnattu versio. Katsotaan uudestaan syksyllä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

9

seli, seli :) en itse kyl uskaltas noin epätarkkaan navigaattoriin luottaa ;)

taidan muuten tietää mistä tuo nimiongelma johtuu. Apple on tainnu unohtaa, että latitude ja longitude voi saada sekä positiivisia, että negatiivisia arvojz. Etumerkin kanssa sählääminen luultavasti on ainakin ykxi stt ryohon.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@10
Kuten aina muulloinkin, pyrin arvioimaan vain valmiita tuotteita, siis tuotteita jotka ovat kuluttajien saatavilla, eivätkä "beta". Samat säännöt pätevät merkistä riippumatta.

Mutta sanotaan nyt vielä yksi asia tuosta sillan kaiteesta, kyseessä ei ole Applen karttapalvelun bugi, vaan vaan sen *ikoni*.

Mutta faktoillahan nyt ei ole ennenkään ollut mitään merkitystä. BTW, odottelen vieläkin sitä viitettä liittyen Vertu-väitteisiini. Ja voisit muuten korjata oikolukusi..

http://www.buzzfeed.com/jwherrman/the-n...-wants-you-dead

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

11

@ 11 Jonahan

mikä ihmeen ikoni se nyt muka on, kyllä se on bugi.

Mitä tulee sun vertu-puheisiisi, niin senkus selaat aiempien uutisten keskusteluja, väittelit asiasta muidenkin kuin minun kanssani. Sulla on kumma tapa takinkääntöön, kun käy selväksi että olet ollur väärässä, kuten sulle on sanottu, alat väittämään ettet muka olekaan kirjottanut mitä olet.

Ja typoista valittaminen on suoraansanoen kusipäistä puuhaa

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

13

@13 Tottahan toki sivusto nimeltään "OSX Daily" sanoo tämän olevan vitsi ja jopa täysin tarkoituksella tehty.

Mutta kuten jo muuallakin sanoin, sopii tälläisiä mokia ja enemmän tai vähemmän noloja kömmähdyksiä odottaa uudelta softalta. Edes Apple ei ole täydellinen, vaikka ovatkin yleensä valottaneet tuotteita vasta kun ne ovat erittäin tarkkaan kiillotettuja.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@14
Buzzfeed ei kelvannut? Alla vielä toinen.

@12
Et siis edes viitsinyt lukea linkkiäni tai vastaavaa "uutista" Gizmodosta. Tyypillistä.

"Except that its new Maps icon wants to murder you." (ei tarvinne suomennosta)
http://gizmodo.com/5917925/apples-new-m...ve-off-a-bridge


Ja mitä tulee Vertuun, luulen muistavani aika hyvin, mitä olen Vertusta olen kirjoittanut ja seison täysin sen takana. Tiedän myös mitä Vertu-kaupan pressissä sanottiin. Mutta sinusta en ole ihan varma, koska selvästi luulet niiden olevan jotenkin ristiriidassa. En voi mitään jos et ymmärrä lukemaasi.

Mutta hei, nyt olisi tuhannen taalan paikka osoittaa että olen väärässä. Näytä mulle mikä tämä "takinkääntö" oli, mistä olin väärässä Vertun tapauksessa? Vähän kyllä epäilen, että viitettä ei tipu, koska sellaista ei ole.

Vastaa
delic
delic

15

@14 en nyt ihan ymmärrä sun kommenttia, katsoitko siis tuota linkkiä? vitsihän tuo on kuten linkistä voit lukea, ihan tarkoituksella on tehty tuo punainen nuoli tuosta sillalta alas näyttääkseen ikonin hauskaa sillalta alas ajoa. Tässä ei siis ole kyse navigoinnista ollut ilmeisesti missään vaiheessa vaan ikonissa näkyvästä kuvasta joka on ilmeisesti sitten uutisoituna lähtenyt elämään ihan omaa elämää ja lopuksi se uutisoidaan kuten tietoviikko, että navigaatio ohjaa hyppäämään sillalta alas, vaikka kyse ilmeisestikkin on juuri tuosta ikonin grafiikasta.

iOS 6 Maps icon not to be taken as literal routing advice
http://www.tuaw.com/2012/06/18/no-comme...eral-routing-a/ tässä on vähän selitetty kyseistä ikonia.

Hauska tosiaan jos kyse on tuosta noissa uutisissa, aika hyvin on uutinen elänyt matkalla :)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

16

@15 En huomannut tuota linkkiä. Tosin, en minä sinulle vastannutkaan, mutta kiva nyt kuitenkin kun sen laitoit.

@16 En minä siihen kuvan punaiseen nuoleen viitannutkaan, vaan siihen ikoniin joka käskee ajamaan sillan kaiteen läpi. Ja että se pelattaisiin vitsillä läpi, kömmähdyksen sijaan.

Tosin, noiden uutisten kommenteissa, tätä ikonia sanotaan ihan oikein tehdyksi ja hyväksi suunnitteluksi, joten en kyllä osaa sanoa. Mielestäni tuo näyttää tuon reitin väärin, kun siitä sillalta ei tosiaan pääse suoraan alas?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

17

En suoraansanottuna tiedä miten tähän pitäisi suhtautua, mutta kai pitää vaan todeta, että Apple tekee hommat nykyään niin hyvin, että jopa yhdestä ikonista on pakko etsimällä etsiä virheitä, kun muuta ei keksitä.

Suunta on selvästi oikea, sillä vanhassakin ikonissa on selvä virhe! Ikonissa De Anza Blvd menee 280:n ali eikä yli! Mutta kukaan ei ole uutisoinut tätä, varmaankin ikonin ilmestyessä oli muitakin ongelmia joista valittaa. (olisi sitä edelleenkin, mutta ilmeisesti ikonista naljailu on sopivan helppo nakki)

Sekä vanha että uusi ikoni ovat mielestäni ihan selkeitä ja kivan näköisiä. Kumpikaan ei ole 1:1 oikeaan karttaan, eikä ole tarkoituskaan, vaan tyyliteltyjä. Jos joku on oikeasti niin pässi, että ajaa ikonin takia liikenteenjakajan ja vastaatulijoiden kaistan yli sillalta alas, on homma hänelle kelpo opetus ja toivottavasti Darwinismi toimisi tässäkin tapauksessa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

18

@18 Turha heittyä uhriksi, mielestäni vastaavanlaista naljailua on harrastettu ihan jokaista firmaa kohtaan.

Ja kyllä kartassa toivoisi ikonien olevan informatiivisiä, tyylikkyys sikseen :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

Selkeästi tämä kommunikointi on aika vaikeata, koska en ole mitenkään "heittäytynyt uhriksi".

Eipä vastaavaa itkua ja misinformaation levitystä tule mieleen minkään muun firman ollessa kyseessä. Ehkä niiden ikonit ovat sitten täydellisiä ja informatiivisia. Ja tässä oli vielä ongelmana se, että eräät pitivät tätä softan ongelmana, eivätkä ymmärtäneet mistä oli oikein kysymys, mutta se ei kieltämättä ole uutta..

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

20

@20 Selkeästi meillä on eri käsitys uhriksi heittäytymisestä. Ja Applen kohtelusta mediassa.

Mutta siinäkään ei ole mitään uutta :D

Toki olen samaa mieltä, että tämän ikonin tapauksessa nostettiin meteliä aika turhasta, nostettiin sitä vitsailumielessä tai tarkoituksena mustamaalata Applea. Riippuen siitä, tehtiinkö ikoni tuollaiseksi tarkoituksella, itse suhtaudun tähän a) kömmähdyksenä, johon nyt naljaillen (ja huumorilla) tartuttiin b) esimerkkinä kartan ikonin huonosta suunnittelusta (tyylikkyys yli täsmällisyyden).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.