Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android dominoi Kiinassa älypuhelinkilpaa

4
Matti Vähäkainu

Android dominoi Kiinassa älypuhelinkilpaa
Kiina on Android-valmistajien luvattu maa. Tämä tulee selväksi kun seuraa ZTE:n ja Huawein kaltaisten yritysten kovia panostuksia Android-puhelimiin. Onkin luonnollista, että maan asukkaat ovat hyvin perillä Googlen alustan tarjoamista mahdollisuuksista. Itseasiassa niin hyvin, että yli puolet kiinalaisista älypuhelimista on varustettu Androidilla, kertoo The Next Web.

Kiinalaisen tutkimusyhtiö iiMedian uusimman raportin mukaan maan älypuhelinmarkkinoilla suositaan yhä enemmän Androidia. 55,4 prosentilla Android johtaa kilpaa selvästi ennen syöksykierteessä olevaa Symbiania (25,6%) ja pienessä nousussa olevaa iOS:ää (12,4%). Hiljattain Kiinassa julkistettu Windows Phone ei pääse listalle, mutta sen edeltäjillä on parin prosentin osuus.

Markkinoilla on tutkimuksen mukaan yli 2000 erilaista Android-laitetta, joista suurimmat ulkoimaiset (Samsung, HTC ja Motorola) sekä kiinalaiset (ZTE, Huawei, Meizu, Lenovo) valmistajat vievät ison siivun, mutta pienempien valmistajien määrä on huikaiseva.


Älypuhelinkäyttäjiä Kiinassa on tutkimuksen mukaan 252 miljoonaa ja kasvua edellisestä neljänneksestä peräti 13 prosenttia. Kiinan tärkeydestä matkapuhelinmarkkinoilla kertoo se, että vuoden takaiseen kasvua on tapahtunut lähes 100 miljoonalla ihmisellä. Yhdysvalloissa, jolta Kiina on ottanut älypuhelinmarkkinoiden ykköspaikan, oli käytössä vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana noin 100 miljoonaa älypuhelinta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

syrtek66
syrtek66

1

"Hiljattain Kiinassa julkistettu Windows Phone ei pääse listalle, mutta sen edeltäjillä on parin prosentin osuus. "

LOL. Ja mikä Nokian osuus sen jälkeen kun symbian puhelimia ei ole? Zippo. Android 90 prossaa ja loput mitä lie sekalaista.

Vastaa
AkZuh
AkZuh

2

Kiinassa tarkemmin shanghaissa asuessani, kiinnitin huomiota että ios laitteita oli enemmän ihmisillä käsissä kuin android.. En sitten tiedä..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
miksuh2- (vahvistamaton)

3

> Androidia. 55,4 prosentilla Android johtaa kilpaa selvästi
> ennen syöksykierteessä olevaa Symbiania (25,6%) ja pienessä
> nousussa olevaa iOS:ää (12,4%).

En nyt kyllä puhuisi syöksykierteestä, laskua Kiinassa (josta uutisessa on kyse) on vain noin 6% ja Symbian on edelleen toiseksi suurin Kiinassa yli 25% matkkinaosuudella, joka on yli kaksinkertainen iPhoneen verrattuna. Laskua toki, mutta ei mitään dramaattisen suurta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja