Apple järjesti Galaxy Nexukselle myyntikiellon Yhdysvalloissa

9
Manu Pitkänen

Apple järjesti Galaxy Nexukselle myyntikiellon Yhdysvalloissa
Apple on onnistunut järjestämään Galaxy Tab 10.1:n lisäksi toisellekin Samsungin valmistamalle laitteelle myyntikiellon Yhdysvalloissa. Kyse on Googlen kanssa kehitetystä Galaxy Nexuksesta.

Varsinaista oikeudenkäyntiä ennakoivassa käsittelyssä tuomari totesi Galaxy Nexuksen rikkovan (todennäköisesti) kaikkia neljää patenttia, joista Apple vastapuolta syyttikin. Väliaikainen myyntikielto kuitenkin perustuu yhteen patenttiin, joka koskee Applen Siri-avustajan taustalla olevaan hakujärjestelmää.

Apple onnistui vakuuttamaan oikeuden siitä, että tekniikka liittyy keskeisesti Siriin, joka on iPhone 4S:n keskeinen myyntivaltti. Oikeus katsoi vastaavasti, että Applen patenttia rikkova Quick Search Box on keskeinen myyntivaltti Galaxy Nexuksessa. Tämän perusteella on syytä olettaa, että patentin loukkaaminen vaikuttaa Applen puhelinmyyntiin.Myyntikielto astuu voimaan kunhan Apple maksaa 96 miljoonan dollarin vakuuden, jolla korvataan kiellosta aiheutuneet haitat jos myöhemmässä käsittelyssä todetaan, ettei kiellolle ole perusteita.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
151 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Honor X7 – hinta laskenut -29%

Honor X7
70 € Kärkkäinen
129 € DNA
182 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 97 €

Kommentit (9)

3rd_party
3rd_party

3

Jotenkin nyt taas ihmetyttää, miten tuon systeemin on saanut alun alkaen patentoitua. Patentoitavien asioidenhan pitäisi olla uusia ja sellaisia mitä "kuka tahansa" ei ole voinut kehittää, tuon kuvauksen perusteella en kyllä sijoittaisi ko. systeemiä kumpaankaan kategoriaan (semminkin kun kuvaus on varsin ylimalkainen).

No mutta toisaalta näinhän se menee. Yksi patentoi, ja muiden tehtävänä on keksiä mahdollisimman hyvä keino kiertää patentti. Googlella ja Samsungilla vain näyttää olevan niin kiire reagoida uusiin asioihin, ettei kiertoteitä näköjään aina jakseta etsiä, vaan aidan läpi mennään siitä mihin joku on jo rakentanut valmiin portin.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

4

Google ei ole tainnut patentoida ylhäältä vedettävää ilmoituskeskusta. Se on kuitenkin ainoa syy ostaa applen tuotteita.

Vastaa
ep_
ep_

6

@5
Niinhän sen piti olla. Nexuksessa oltiin hyvin tarkkoja siitä, ettei se vain rikkoisi Applen patentteja. Applen patenttien rikkomiselta välttyminen näyttäisi olevan aikalailla mahdottomuus.

Niin ja tämä Quick Search Box. Missä Applella on sellainen? Tällaiset patentit, joita ei edes aiota käyttää, ovat kyllä aivan ******stä.

Säälittävää Apple...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.