Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Firefox OS:n tähtäimessä ovat kehittyvien maiden puhelinmarkkinat

8
Manu Pitkänen

Firefox OS:n tähtäimessä ovat kehittyvien maiden puhelinmarkkinat
Mozilla-säätiön hautoma Boot 2 Gecko -projekti on päässyt siihen pisteeseen, että käyttöjärjestelmän virallinen nimi ja julkaisuaikataulu on kerrottu julkisuuteen.

HTML5:een tiukasti nojautuva Boot 2 Gecko on nimetty Firefox OS:ksi. Uuteen käyttöjärjestelmään perustuvia puhelimia tullaan näkemään ainakin ZTE:lta ja TCL:ltä. Qualcommin Snapdragon piiriä käyttävä Firefox-puhelin tulee ensi vuoden alussa Brasilian markkinoille. Näiden tietojen valossa Mozillan tähtäimessa on ainakin aluksi kehittyvät maat.

Operaattoreista Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica ja Telenor ovat ilmaisseet tukensa projektille.

Alla olevalla videolla esitellään käyttöjärjestelmän kehitysversiota.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
veikooo (vahvistamaton)

2

@1 Miksi ei vakuuta? Voisit hieman perustella väittämääsi.

Minut tuo taas vakuutti. Nimittäin takana on suurien operaattoreiden tuki ja kehittäjä Web-tekniikan asiantuntija ottaen huomioon käyttöliittymän HTML5

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Sovellusten tekijöillä kiva työ käännellä näitä softia monille eli käyttöjärjestelmille. Onhan se tietysti hyvä että on valinnan varaa mutta mieluusti olisi ennemmin muutama todella hyvin tehty käyttöjärjestelmä laajoilla muokkaus mahdollisuuksilla kuin monta "huonoa" käyttöjärjestelmää vähillä sovelluksilla.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

@4
Ajatus lienee pitkältikin sama kuin WebOS:n, ChromeOS:n, ja Tizenin taustalla? Eli Linux pohjalla ja HTML:lla tehty UI päällä, sovelluskehittäjät tekevät enemmän tai vähemmän HTML5-pohjaisia appeja.

Onko Firefox OS:ssa jotain erityistä noihin verrattuna?

Vastaa
thezan
thezan

7

Moni ei nyt tunnu ymmärtävän, että Boot To Geckon pointti on siinä, että se on kirjoitettu HTML5:lla ja javascriptillä. Tämä mahdollistaa sen, että lähes kaikki nykyajan web-sivut ja web-apit ovat yhteensopivia B2G:n kanssa. Eli kyseiselle käyttöjärjestelmälle on siis jo nyt (vaikkei alusta ole vielä valmis) huomattavasti enemmän sovelluksia, kuin millekään muulle mobiilikäyttöjärjestelmälle.

Lisäksi, HTML5:sen ja javascriptin hyöty on siinä, että sovelluksia voidaan kirjoittaa nyt paljon helpommin itse. Ja koska käyttöjärejestelmä on käytännnössä web-api, niin tehoja ei tuo vie paljon mitään. Tämä tottakai tarkoittaa paljon parempaa akun kestoa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@7
> Eli kyseiselle käyttöjärjestelmälle on siis jo nyt (vaikkei alusta ole vielä valmis) huomattavasti enemmän sovelluksia, kuin millekään muulle mobiilikäyttöjärjestelmälle

Lasket siis periaatteessa kaikki webbisivut B2G:n sovellukseksi? Eikös ne voisi laskea myös muissa järjestelmissä, joissa on moderni webselain (Android, iOS) tai jotka ovat ainakin päälisiin puolin B2G:n kaltaisia (WebOS, ChromeOS).


> Lisäksi, HTML5:sen ja javascriptin hyöty on siinä, että sovelluksia voidaan kirjoittaa nyt paljon helpommin itse

iOS, käsittääkseni myös Android, mahdollistavat webapplikaatioiden tekemisen (sekä natiiveihin applikaatioihin upotettuna, että "irrallisena"). Niillä on pääsy useisiin käyttiksen rajapintoihin, kuten accelerometriin ja lokaatiotietoihin. Ja tietenkin html5:n Local Storage.


> Ja koska käyttöjärejestelmä on käytännnössä web-api, niin tehoja ei tuo vie paljon mitään. Tämä tottakai tarkoittaa paljon parempaa akun kestoa.

Tätä en oikein ymmärrä. Miksi tuollainen käyttöjärjestelmä veisi vähemmän tehoja, kuin sellainen, jossa on enemmän natiivia koodia? WebOS ei ollut maailman kevein käyttöjärjestelmä, etenkään ensimmäisissä iteraatioissaan. Harmi sinänsä, se oli monelta muulta osaltaan erittäin mainio.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.