Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Joka yhdeksännessä Android-laitteessa on ICS

8
Manu Pitkänen

Joka yhdeksännessä Android-laitteessa on ICS
Android Developersin mukaan joka yhdeksännessä Android-laitteessa on viime vuonna esitelty Ice Cream Sandwich -ohjelmistoversio (Android 4.0).

Tarkalleen ottaen Android-laitteista 10,9 prosenttia on ICS-pohjaisia. Kesäkuun alussa uutisoidun tiedon mukaan osuus oli tuolloin vain 7,1 prosenttia. ICS:n yleistymistä ovat vauhdittaneet ilmeisesti myyntiin tulleet HTC:n One-sarjan puhelimet ja Samsung Galaxy S III.

Android 2.3 Gingerbread hallitsee Android-ekosysteemiä ylivoimaisesti 64 prosentin osuudella. Toisiksi suurin kakunpala kuuluu 2.2 Froyolle. ICS on näin ollen vasta kolmanneksi yleisin alustaversio. Google kertoi I/O-kehittäjätapahtumassa, että se kiinnittää ohjelmistopäivitysten nopeuteen entistä enemmän huomiota. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että laitevalmistajille julkaistaan uudet PDK-kehitystyökalut hyvissä ajoin ennen uuden Androidin julkaisua.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
ihmettelevä (vahvistamaton)

2

Kuoleeko Android nyt, kun vain 10%'lla käyttäjistä on uusin käyttisversio?
Näihän uutisoitiin Lumiasta silloin, kun kävi ilmi, ettei nykyisiin Lumioihin tule saamaan WP8 versiota vaan WP7.8 version, joka tosin kattaa WP8 toiminallisuudet, jotka eivät ole rautariippuvaisia.

Vastaa
w4sd
w4sd

4

Jes! 10% on jo puoli vuotta sitten julkaistu versio, juuri kun uusi versio on tulossa. Ja joku oikeasti kehtaa haukkua Nokiaa siitä ettei Lumioihin saa uusinta WP8:n päivitystä... Huoh. Microsoftin olisi pitänyt tehdä kuten Apple kun ilmoitti että iOS6 tulee myös 3Gssälle (ilman iOS6:n tärkeimpiä uudistuksia mutta tulipahan silti). Samoin Microsoft olisi voinut nimetä WP7.8:n WP8ksi ja kansa hurraisi...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jepjpp (vahvistamaton)

5

WP8 ei ole saatavilla vielä millekkään laitteelle ja siitä itketään. Läheskään jokainen myynnissä oleva Android ei saa edes puoli vuotta vanhaa ICS:ää.

Ainot ketkä ovat hoitaneet päivityksensä asiallisesti ovat Apple ja Nokia (omilla alustoillaan).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
harmittaako? @ (vahvistamaton)

6

2@ Nokialla on vaan 2 WP mallia ja muilla valmistajilla on huomattavasti suurempi Android valikoima joten...miettikää sitä!. ;)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@4
Niin, iOS 6 tulee 3GS:lle ilman suuria loppukäyttäjäuudistuksia (paitsi kartta). Mutta kehittäjien käyttämät API:t ovat täysin samat. 3GS:sta syksyllä tulevaan uuteen iPhoneen.

Jos en ole ihan väärin ymmärtänyt niin Microsoftilla WP7 -> WP8 siirtymässä muuttuu API:t aika lailla. Silverlightilla tehdyt WP7 softat toimivat toki, mutta uudet suositellaan tehtäväksi käyttäen uusia työkaluja. Uudet eivät sitten toimi WP7 puhelimissa, joita toki on aika vähän, mutta ovat käsittääkseni paljon helpomin yhteensopivia Windows 8:n kanssa, jota käytetään tableteissa ja tietokoneissa.

iOS:ssa vastaavaa hyppäystä ei ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja