Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

O2:n tutkimus: Älypuhelimella surffataan netissä ja käytetään sosiaalista mediaa

9
Manu Pitkänen

O2:n tutkimus: Älypuhelimella surffataan netissä ja käytetään sosiaalista mediaa
Brittioperaattori O2 on julkaissut kyselytutkimuksensa tulokset, joista selviää mihin saarivaltion asukkaat älypuhelintaan yleensä käyttävät. Älypuhelin taipuu monenlaiseen käyttöön ja tutkimuksen tulosten perusteella sitä käytetäänkin hyvin monipuolisesti.

O2:n mukaan puhelinta käytetään päivässä melko tarkkaan kahden tunnin ajan. Ajallisesti mitattuna suosituin ominaisuus on nettisurffaus (25 min.) ja toisiksi suosituinta on sosiaalisen median käyttö (18 min.). Kolmanneksi ja neljänneksi suosituimmat käyttötavat ovat musiikin kuuntelu (16 min.) ja pelaaminen (14 min.) Vasta viidentenä tulee puhelut (12 min), joihin käytetään lähes yhtä paljon aikaa kuin sähköpostien lukuun ja kirjoittamiseen (11 min.). Samoissa lukemissa pyörii myös tekstiviestien kirjoittaminen (10 min.). E-kirjoja luetaan puhelimesta yhdeksän minuutin ajan, eli yhtä kauan kuin katsotaan TV:tä ja elokuvia. Valokuviin käytetään vain kolme minuuttia.
Vaikka valokuviin käytetäänkin vähiten aikaa, useimmat ihmiset käyttävät sitä. Haastatelluista 74 prosenttia käyttää puhelinta valokuvaukseen. Puhumiseen puhelinta käyttää 71 prosenttia. Tekstiviesteihin ja netin selaamiseen puhelintaan käyttää 69 prosenttia älypuhelimen omistajista.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

3rd_party
3rd_party

1

Tähänpä onkin sitten hyvä linkittää toisen uutisen kommenttiketju, jossa on juuri ruodittu sitä miksi Symbian on tai ei ole hyvä: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/2/935880

EDIT: poimintoja ketjusta:
"Tietenkin nämä ongelmat juontavat juurensa vuosien taakse, mutta suurin ongelma on tuo selain symbianissa."

"Suurin osa kaupassa luuria testatessa taitaa melkein ensimmäisenä kokeilla sen selaimen ja miten se pelaa. Kun se pelaa noin kun symbianissa niin ei ole kovin epäselvää, että käyttäjä siirtyy seuraavaan luuriin ja kappas siinähän on se sgs3 jonka selain toimii aivan eri tavalla, ohhoh."

"Ei Symbianin ensituntumassa oikeastaan mitään vikaa ole web-selainta lukuunottamatta, joka on aivan käsittämättömän huono."

Vastaa
Feynman7
Feynman7

2

@2 Ihan sama asia tuli mullekin mieleen heti kun tota luin. Lisäksi toiseksi suosituin on sosiaalisen median käyttö, eikä sekään kyllä ole Symbianin vahvin puoli.

Vastaa
delic
delic

4

@1 Jep osui tämä uutinen kyllä oikeen hyvään saumaan aikaisempaan keskusteluun liittyen :)

Mä puhuin tosta selaimen surkeudesta ja merkitysestä ensivaikutelmaan ja myyntiin jo N8:n tullessa, siinä on nyt ollu 2 vuotta aikaa laittaa se kuntoon, mutta kuten näkyy se on edelleen ala-arvoinen ja vastaa sulavuudeltaan jotain 2008 vuoden laitteita.

Onhan se nyt selvää, että sellasta luuria on vaikea myydä tänäpäivänä ja oli sitä jo pari vuotta sittenkin.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

5

@4 Ei Nokia ole koskaan mikään ihmeellinen softa firma ollut. Ideoita ja protoja löytyy, mutta valmista tuotetta vain harvoin. Jos sellainen tulee se on jo liian myöhäistä.

Vastaa
ordodosd (vahvistamaton)

7

Voin kertoa ettei se N900:n MicroB selain ollut mitään juhlaa. Toki olihan siinä tukea flashistä lähtien, mutta itse selain oli epävakaa ja tökkivä. Meinasi mennä monta kertaa hermot.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

8

Koti- ja työtietokone hoitaa nämä asiat paremmin:
- Nettisurffaus (25 min.)
- Sosiaalisen median käyttö (18 min.)
- Pelaaminen (14 min.)
- Sähköpostien lukuun ja kirjoittamiseen (11 min.)
Voi olla syy että pitää hoitaa näitä liikuessa heti mutta onko se todella vältämätöntä. Oletko niin riippuvainen näistä asioista että et voi hoitaa niitä työpaikalla tai kotona?

Mukana kuljetettava MP3-soitin tätä varten.
Musiikin kuuntelu (16 min.)

Peruspuhelin hoitaa nämä asiat myös.
Puhelut (12 min)
Tekstiviestien kirjoittaminen (10 min.).

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8
Mobiililaitteen pääasiallinen määre on nimenomaan se mobiilius. Jos ja kun tarvitsee surffata, katsoa karttaa, checkata sisään 4squareen, lukea tai lähettää tärkeä työmaili ei sitä vaan voi käyttää tietokoneella joka on jossain muualla.

Suurin osa käyttäjistä valitsee mielummin yhden laitteen kuin kahta. Musiikkikäytössäkin se internettiin pääseminen voi olla ihan kiva ominaisuus (uusien biisien osto, spotify, soittojen aggregointi jonnekin pilveen tai spämmääminen sosiaaliseen mediaan, jne.)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja