Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n tulos putosi vuodentakaisesta yli puolella

26
Manu Pitkänen

HTC:n tulos putosi vuodentakaisesta yli puolella
Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC on julkaissut toisen kvartaalin tulostiedot. Lukujen perusteella yhtiön tulos putosi viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta 58 prosentilla 247,7 miljoonaan dollariin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että viime vuoden toinen kvartaali oli HTC:lle ennätyksellisen hyvä. Lisäksi tulos kasvoi vuoden alusta jopa 66 prosenttia. Kaikesta huolimatta analyytikot odottivat vieläkin parempaa suoritusta HTC:ltä.

Taiwanilaisvalmistaja nosti esiin kaksi asiaa, jotka vaikuttivat negatiivisesti sen toisen kvartaalin tulokseen. Nämä olivat Euroopan taloustilanne ja tuotejulkaisujen viivästyminen Yhdysvalloissa, mitkä johtuivat tulliviranomaisten tutkimuksista.

Puhelinvalmistajien tulosjulkistuskausi alkoi viikko sitten, jolloin RIM tiedotti tilanteestaan. Nokia kertoo tuloksestaan 19. heinäkuuta, Apple 24. heinäkuuta ja Samsung 27. heinäkuuta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (26)

PJL78
PJL78

2

Anterolla todellakin. Anteroon jos yksin luottaa, niin tie tuhoon on varma. HTC:n tulisi heti/välittömästi etsiä tulevausuuden käyttöjärjestelmä (Heh, tietty Tizen) ja mennä mukaan kehityksee. HTC+Tizen+3D-käyttöliittymä voisi olla HTC:n pelastus, varsinkin kun muitakaan vaihtoehtoja ei paljoa ole. Halpis HTC-luureihin voisi laittaa FirefoxOS:n.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

3

"Vuodentakaisesta" tietysti siitä ajasta kun HTC teki huippu saavutuksen.Tälläisiä harhaan johtavia otsikoita muiden valmistajien iloksi ja kansan pettämiseksi. Medialle KIITOS

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Petri-1985 (vahvistamaton)

4

"Anteroon jos yksin luottaa, niin tie tuhoon on varma"

Esimerkkeinä Motorola, Sony Ericsson ja LG. Nämä ajautuivat tuhon tielle kun menivät all-in Androidiin.

Nyt kun markkinoilla on 50 Androideja tekevää firmaa ja näistä vain Samsung tekee voittoa, voidaan todeta että Nokia teki oikean valinnan pysymällä poissa Androidista.

Vastaa
arivesa
arivesa

5

Meego on gone.Tizenin avain on Intel.Sampan petikaveri.

Applen OSx ei lie myöskään vapaa.Mitäs jää?

Symbian?,'Berry? Varmaan ei ainakaan Bada?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
4814514 (vahvistamaton)

7

Tizen on jo pahasti myöhässä. Ensimmäisiä puhelimia luvattiin markkinoille jo toukokuussa, mutta vieläkään ei kuulu asiasta mitään.

Huhutaan että Samsung on hautaamassa projektin vähin äänin.

Vastaa
arivesa
arivesa

8

@7: Luureissa,voi ollakin,jos ei mitään lisäarvoa tuo.
Alkup.käyttötarkoitus oli laajempi.

Mobiiliyhteydet liikenteesä ym.
Jos ei hyötyä,tietty hylkäävät.
Käännös:Jos itse osaavat paremmin,ei käyttöä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@4
"Nyt kun markkinoilla on 50 Androideja tekevää firmaa ja näistä vain Samsung tekee voittoa, voidaan todeta että Nokia teki oikean valinnan pysymällä poissa Androidista."

Samaa mieltä, mutta tarkennuksena se, että Androidilla voittoa tekee tällä hetkellä kolme firmaa: Samsung, HTC ja Microsoft. Ja kuten uutinen ketoo, HTC:llakin tekee tiukkaa.

Vastaa
arivesa
arivesa

13

Olet siis mitä? Outo termi tuo.
Minule uusi.

Nokian 1-ydin Lumeita ei kukaan enää ostane. Odottavat (jos jaksavat)syksyn tuplaydin WPkaseja.

Esittelystä reilu viikko sitten,valkeni ettei WPkasi ole muita kehnompi.Nyt ehkä yhtähyvä.Ei mahdu nykyisiin,rauta rajaa.

Säälin niitä hölmöjä,jotka ei kuunnelleet,Lumiat Lumeet,on syksyllä kierrätysjätettä.
No WP8.

Eikä Noksulla ole vielä tuohon edes rautaa.
Mistä haalivat,palljonko maksaa,myykö joku.
Avoimena nuo,jääpi nähtäväksi.

Eikä jo 8 v Samsung-käyttäjää juuri haittaa.Muiden päänvaiva.

Kaatumisesta olisin piirun varovaisempi.Mahdollista.
Tai haltuunotto,en ymmärrä miksi? Siis kuka?

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

14

Yläkerta puhuu taas ihan omiaan.
Tuleva WP7.8 on muuten (lähes) täysiverinen WP8, mutta eri käyttöjärjestelmäytimellä. Rautatason toimintoja ei myöskään voida tuoda päivityksellä (NFC, muistikorttipaikka).
WP8:n sovellukset ovat yhteensopivia tulevan 7.8:n kanssa ellei se tarvitse esimerkiksi NFC:tä jota mistään 7.8-puhelimesta ei löydy.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

15

@14
"WP8:n sovellukset ovat yhteensopivia tulevan 7.8:n kanssa"

WinRT ja DirectX -API:t ovat tulossa 7.8:aan? Tämä oli aivan uusi tieto, voisitko antaa viiteen?

Saattaa olla, että tarkoitit että Silverlight-softien toimivat molemmissa. WP8 on siis taaksepäin yhteensopiva WP7:n kanssa, muttei ainakaan tietääkseni päin vastoin.

Vastaa
arivesa
arivesa

16

@14:
Aha,tuleva 7.8? Itse kertoivat julkistusvideossaan olevan 7.5:n näennäinen näköispäivitys.Joku kuvake tai tiili.
Yhtä näet ei voi kahdeksi päivittää.

Jos WP8 ei oleellisesti poikkeaisi,rautaa myöten 7.5:stä,olisi turha jo syntyessään.
WP8 vaikutti kirivän nykyaikaan,hyvä näin.

Huono vain nykylumioille,jotka ei kykene.
Tuo harhauttavasti kertomatta 900 "huippu-uutuuden" ostajille.

Jos 900 karheine näyttöinen kelpaa,ihan OK,kunhan ei harhaanjohdettuna luule jonkin parantuvan "päivityksessä".

Kumma kuinka hanakasti kerrottiin palavasta lautasta,ja silti kysyttäessä vaiettiin nykykapuloiden kykenemättömyydestä uuteen.

Onneksi ei koske kuin veljeni kaltaisia merkkiin juuttuneita hölmöjä.Viis tosiseikoista-periaatteella.Tää on paras,tossa lukee.

Kun akkunsa tyhjenee etuajassa,johtuu kuulemma "taustalla pyörivistä ohjelmista".
Mikään ei oikeasti pyöri taustalla 1-core prossalla,livenä.

Voinee joku jäädä päälle,stand-by,syömään sähköä,totta,mutta eri kuitenkin kuin muiden,ja kasinkin live.

Tyhmä ja rahansa pääsevät erilleen,väitetään.Totta.
Broidilla N8,N9,800 ja 900,kaikki alle kahden vuoden.

Ja hulluna venttaa Nokian WPkasia.Haloo? Järkipuhe turhaa.

Kasi varmaan tulee ensin toimivana Sampalta,joka myös valmistaa.
Ei kuitenkaan heille ainoa elämänlanka.Vain yksi muiden joukossa.

Vastaa
arivesa
arivesa

17

@15:
Juuri näin kerrottiin julkistusvideolla.Tuolloin kylläkin live.
Kasi on taaksepäin yhteensopiva.Ei toisinpäin,rautakin seiska.x puuttuu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tizen123 (vahvistamaton)

18

Samsung takoo tällä hetkellä rahaa ovista ja ikkunoista Androideillaan.

Siksi on Samsungin etu, jotta Tizen pysyy poissa markkinoilta ainakin seuraavan vuoden ajan.

Vastaa
antsap
antsap

19

Ei liity varsinaiseen uutiseen, mutta en voi olla kysymättä.
@ arivesa
"Säälin niitä hölmöjä,jotka ei kuunnelleet,Lumiat Lumeet,on syksyllä kierrätysjätettä."

Itsellänihän on L800 ja se on palvellut tarkoitustaan tähän asti varsin mainiosti. Kaikki toivomani sovellukset, joita (lähes)päivittäin tarvitsen löytyy mm. navia, selainta, nokia TV, internet jakaminen ja pankkisovelluskin osoittautunut hyväksi + monia muita.. On kyllä myös positiivistä että voin päivittää jatkossa käyttöliittymään look like WP8.

Syksyllä voin kaikestahuolimatta nakata tällä ilmeisesti vesilintua?? Voisitko paremmin tietävänä kertoa minulle ja muille lumioiden omistajille tai mahdollisille ostajille, että MITÄ lisäarvoa saisin täydellä WP8 päivityksellä nyk. puhelimeen? EN jotenkin usko, että ketään on ko. luuria höynäytetty ostamaan semmosella myyntipuheella jossa luvataan puhelimen ominaisuuksien lisääntyvän päivitysten myötä sellaiseksi jota sen sisuskalut eivät mahdollista.. ainakaan moisesta ole kuullut!

Lisäykseksi itse olen ostohetkellä ollut varsin tietoinen kuorien sisuksiin sullotuista romppeista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kakkapylly2 (vahvistamaton)

20

HTC teki Androidilla 250m$ voittoa samaan aikaan kun Mokia teki WP:llä 1,5 MILJARDIA tappiota pelkästään Q1:llä.

Huh huh, mikä moka oli ottaa WP jota kukaan ei halua, samaan aikaan kun Samsung ja HTC takoo Androidilla miljoonia. Miksi Nokia ei olisi pystynyt takomaan?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@13
"Säälin niitä hölmöjä,jotka ei kuunnelleet,Lumiat Lumeet,on syksyllä kierrätysjätettä. No WP8."

Miksi tuo on mielestäsi suuri ongelma juuri Lumian kohdalla? Täysin samalla tavallahan Android-puhelimien päivitykset toimivat, seuraavaa major-versiota ei päivityksenä tule kuin aivan erityistapauksissa. Ovatko kaikki Androidpuhelimet nyt kierrätysjätettä, kun Jelly Beania ei tule päivityksenä? (Ja Ice Cream Sandwichkin löytyy vain murto-osasta laitteita.)

@16
"Kun akkunsa tyhjenee etuajassa,johtuu kuulemma "taustalla pyörivistä ohjelmista".
Mikään ei oikeasti pyöri taustalla 1-core prossalla,livenä."

Sekoitat kaksi asiaa täydellisesti: "taustalla" ja "aidosti rinnakkain". Corejen määrällä ei ole mitään merkitystä sille voiko olla "taustalla pyörivä" ohjelmia. Ei sitten 60-luvun, kun time sharing-käyttöjärjestelmät keksittiin. Moniajo toimii hienosti yhdelläkin corella, kuten kotitietokoneetkin ovat osoittaneet, Amigasta lähtien. Taustalla oleva prosessi voi hyvinkin syödä CPU:ta tai pitää radiota tai sensoreita lämpiminä ja syödä akkua. (voiko näin tapahtua nimenomaan WP7.x:ssa on toinen kysymys, johon en ota kantaa)


[Tyylikitinä: Välimerkkien, kuten pilkun, kaksoispisteen ja pisteen jälkeen on tapana lisätä välilyönti.]

Vastaa
Jonahan
Jonahan

22

@20
Nokian Q1 tappio jakaantui siten, että puhelimien osuus oli 200 miljoonaa, ja netwoksin miljardi. Android ei olisi edes teoriassa auttanut tuohon isompaan kakkuun.

Samsung:lla ja HTC:lla oli monen vuoden etumatka Androidmarkkinalla. Niillä olisi siis ollut selvä etumatka monella tavalla, etenkin Androidin päällä olevien kustomointien suhteen. Se olisi todennäköisesti tarkoittanut myös sitä, että Nokian Naviteq-sijoitusta ei olisi saatu hyötykäyttöön.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kakkapylly3 (vahvistamaton)

23

@22
Väitätkö, että jos Nokia olisi valinnut Androidin, sillä menisi vielä huonommin kuin WP:n kanssa. Nokia saa hädintuskin myytyä 2m Lumiaa per kvartaali samaan aikaan kun Samsungilta on jo 2kk aikana tilattu 19 MILJOONAA Galaxy S3:sta. Siis yhtä ainutta mallia.

Tuo vakioselitys jota myös Nokian hallitus lässyttää: "Nokia ei olisi pärjännyt kilpailussa muita Android-valmistajia vastaan." on täyttä pashaa ja sillä yritetään vaan selitellä omia virheitä. Eikä se paljon osakkeenomistajaakaan enää lämmitä.

Ja jostain syystä Nokia-uskovaisille on pakkomielle myös tuo, että oli pakko valita vain yksi käyttis eli WP. MIKSI? Miksi ei voitu aloittaa kunnolla Meego valmistus ja katsoa mihin se johtaa. Ainakin N9 on ollut suosittu ja kehuttu. Tämän rinnalle olisi pitänyt jo 2010 alussa ottaa myös Android ja miksei myös WP:tä. Silloin ei olisi mennyt Navteq hukkaan, koska se olisi toiminut Meego, S40 ja WP ympäristössä. Samsungilla on oma halpis"S40", Bada, Android, WP ja Tizen. Miksi Nokialle ei voisi olla edes 2 erilaista älykäyttistä, miksi? Nokia päihitti Samsungin kaikesa yli 15 vuoden ajan, miksi se nyt yhtäkkiä ei olisi pärjännyt Android-kisassa? Android lähti todella lentoon vasta 2010 lopussa, se olisi pitänyt ottaa hyvissä ajoin, eikä hirttäytyä Symbiaan!

Nyt on pelattu kaikki sakkaavan WP:n varaan ja se on tie kohti tuhoa. Nokiaa ei ole enää olemassa 2014 siinä muodossa kuin me sen nyt tunnemme.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

24

"Android lähti todella lentoon vasta 2010 lopussa, se olisi pitänyt ottaa hyvissä ajoin, eikä hirttäytyä Symbiaan!"

Tässä voisi olla pointti, mutta Nokia uskoi enemmän omiin käyttöjärjestelmiinsä eikä lähtenyt mukaan Androidiin. Päätös siirtymisestä WP:hen suoritettiin noin 2011 alussa tai 2010 lopussa. Jos tuolloin olisi alettu siirtyä Anroidiin olisi Nokia ollut myöhässä. Esimerkiksi Samsung julkaisi ensimmäisen Android puhelimensa vuoden 2009 aikana eli voidaan olettaa, että kehitystyö alkoi vuoden 2008 lopussa.

Ei Nokiassa tajuttu tälläistä mahdollisuutta ja Android ei ollut uhka. Ihmekös tuo, jos omistaa yli puolet markkinoista. Usko omiin käyttöjärjestelmiin oli vahva, mutta työn hedelmät eivät olleet riittäviä.

Mutta olisiko Nokia voinut hypätä WP8 kelkkaan ilman WP7.5 panostusta? Tuskin. WP7.5 tarvitsi Nokian tuomaa nostetta, että kukaan olisi edes kiinnostunut WP8:sta.

Meegon epäonnistuminen on myös Intelin vika. Sama näkyy nyt Tizenissa, joka varmaan kuopataan vähin äänin. Samoin Badan merkitys on pienentynyt, koska Androidilla menee niin hyvin. Samsung pelasi korttinsa oikein ja oikeassa paikassa. Sillä on varaa pelata sivukorteilla tekemällä suuria tappioita, koska sillä ei ole mitään hävittävää. Nokialla ei vaan ole varaa tähän.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

25

@23
> Väitätkö, että jos Nokia olisi valinnut Androidin, sillä menisi vielä huonommin kuin WP:n kanssa.

En niin väittänyt, mutta ei se ole mitenkään mahdotonta. Se voisi myydä jonkun verran enemmän puhelimia, mutta parempi kannattavuus olisi erittäin vaikea saavuttaa, siis ottaen huomioon Microsoftilta tulevat maksut, Androidmarkkinan kireä kilpailutilanne ja lisensointiongelmat. Mistä Nokia olisi yhtäkkiä repäissyt oman s3:n? Jos sellaista ei olisi, olisi se voinut jäädä ihmisten mielissä niitä "huonoja Androideja" tekeväksi firmaksi. Myöskään juuri minkäänlaista kustomointia ei olisi ehditty tekemään.

> Tämän rinnalle olisi pitänyt jo 2010 alussa ottaa myös Android ja miksei myös WP:tä.

Nokia teki sen paljon haukutun strategiamuutoksensa vuoden 2011 alussa. Miksei Ollila/OPK/Vanjoki lähtenyt Androidin vuonna 2010 tai 2009, vaan hirttäytyi Symbianiin samalla kun eivät saaneet Maemo/Meego projektia kunnolla lentämään, on asia josta joku toivottavasti kertoo muistelmissaan.

Vuonna 2011 Android näytti varmasti jo aikamoiselta riskiltä uudelle merkille, ja tähän päivään mennessä osa niistä riskeistä on jo toteutunutkin. IP-ongelmat, raju hintakilpailu ja sen tuomat kannattavuusongelmat, Googlen lähtö kilpailemaan lisensoijia vastaan suoraan, jne.

Vastaa
djtob
djtob

26

@23 Kakkapylly on nimensä mukainen.

"Väitätkö, että jos Nokia olisi valinnut Androidin, sillä menisi vielä huonommin kuin WP:n kanssa. Nokia saa hädintuskin myytyä 2m Lumiaa per kvartaali samaan aikaan kun Samsungilta on jo 2kk aikana tilattu 19 MILJOONAA Galaxy S3:sta. Siis yhtä ainutta mallia."

Minulle kun Samsungin nimen mainitseminen tuo automaattisesti mieleen Androidin. Jos mainitsee Applen, tuo mieleen iOS:in. Nokian kun mainitsee, tuo mieleen Symbianin, eikun nythän se on Windows Phone. Sinulta on tyhmää mainita ja hehkuttaa Samsungin myyntimäärät, kun tietää kuinka Androidin menestys ensimmäisenä vuotena tuotti pelkästään n. 6 miljoonaa kaikkine firmoineen.

"Tuo vakioselitys jota myös Nokian hallitus lässyttää: "Nokia ei olisi pärjännyt kilpailussa muita Android-valmistajia vastaan." on täyttä pashaa ja sillä yritetään vaan selitellä omia virheitä. Eikä se paljon osakkeenomistajaakaan enää lämmitä."

Nokia ei voi enää osallistua Androidiin, kun jostain syystä Nokia kieltäytyi neuvoteltuaan Googlen kanssa. Ilmeisesti Google halusi Nokian luopuvan karttanavigoinnistaan.

Sitä paitsi Nokia ei olisi tuonut brändinään mieleeni Androidia vaan minulle olisi pysynyt mielessä Symbian 3. Ne kun muistuttavat liikaa toisiaan ja miten Nokia olisi voinut menestyä, kun Symbian-käyttöjärjestelmä on niin rajallinen, ettei niihin olisi voinut saada päivityksiä kuten näyttökoolle, prosessoreille, yms.

"Ja jostain syystä Nokia-uskovaisille on pakkomielle myös tuo, että oli pakko valita vain yksi käyttis eli WP. MIKSI? Miksi ei voitu aloittaa kunnolla Meego valmistus ja katsoa mihin se johtaa. Ainakin N9 on ollut suosittu ja kehuttu. Tämän rinnalle olisi pitänyt jo 2010 alussa ottaa myös Android ja miksei myös WP:tä. Silloin ei olisi mennyt Navteq hukkaan, koska se olisi toiminut Meego, S40 ja WP ympäristössä. Samsungilla on oma halpis"S40", Bada, Android, WP ja Tizen. Miksi Nokialle ei voisi olla edes 2 erilaista älykäyttistä, miksi? Nokia päihitti Samsungin kaikesa yli 15 vuoden ajan, miksi se nyt yhtäkkiä ei olisi pärjännyt Android-kisassa? Android lähti todella lentoon vasta 2010 lopussa, se olisi pitänyt ottaa hyvissä ajoin, eikä hirttäytyä Symbiaan!"

MeeGo-sanaa ei saa mainita. Pitää mainita ainoastaan Harmattan. Jos Nokia olisi jatkanut Harmattanilla, niin se ei olisi voinut menestyä, kun ekosysteemi puuttui kokonaan ja oli ollut luultavaa, että Nokian luureja käyttävät ihmiset olisi valittaneet puuttuvasta ekosysteemistä ja vedonneet tuohon Applen tai Androidin sovelluksien määrään.

Minkäs teet, ainoa tapa erottautua on tehdä kuorista luuri ja käyttöjärjestelmä.

"Nyt on pelattu kaikki sakkaavan WP:n varaan ja se on tie kohti tuhoa. Nokiaa ei ole enää olemassa 2014 siinä muodossa kuin me sen nyt tunnemme."

Mielenkiinnosta kysyn, että miten WP sakkaa? Sinulla tuntuu olevan mutu-puhetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja