Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Onko ensimmäinen Android-bottiverkko totta vai tarua?

5
Manu Pitkänen

Onko ensimmäinen Android-bottiverkko totta vai tarua?
Useat uutissivustot raportoivat tällä viikolla Microsoftilla työskentelevän insinöörin ja tietoturvayhtiö Sophoksen löydöistä, joiden mukaan Android-puhelimia on valjastettu lähettämään roskapostia ympäri maailmaa. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun älypuhelimia käytettäisiin tällaisessa tarkoituksessa (laboratorioiden ulkopuolella). Googlen tutkimusten mukaan tällaista bottiverkkoa ei kuitenkaan ole.

Väitteet bottiverkosta perustuivat sähköpostien Message-ID-arvoihin ja allekirjoituksiin, joissa luki "Sent from Yahoo! Mail on Android". Googlella kiinnostuttiin asiasta ja heidän analyysinsä on se, että viestit on lähetetty tietokoneilta -- Android-viittaukset on väärennetty viesteihin roskapostisuodattimien ohittamiseksi.Microsoftin Terry Zink myöntää nyt, että pohti itsekin viestien olevan väärennettyjä. Sophoksen Chester Wisniewski ei peräänny väitteissään, vaan toteaa edelleen uskovansa taustalla olevan Android-bottiverkko.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

3rd_party
3rd_party

1

Kun ensimmäisenä asiaa on kommentoinut Microsoftin edustaja ja seuraavana Google, en antaisi kummankaan sanalle kovin suurta painoarvoa. Ja kun taas Sophoskin käyttää tätä markkinointitilaisuutena, en oikeastaan kyllä noteeraa heidänkään sanomisiaan.

Eli toivottavasti joku hieman puolueettomampi taho viitsii raapia tämän asian pintaa pikapuoliin.

Ps. viimeisestä kappaleesta saa sen kuvan kuin Zink olisi hieman pyörtänyt puheitaan. Näinhän ei ole, vaan hän toteaa pohtineensa Googlen esittämää mahdollisuutta alunperinkin, ja todenneensa sen olevan epätodennäköisempi vaihtoehto.

Vastaa
delic
delic

3

Android-uhka Playssa: Satoja tuhansia tartuntoja

Useat haittasovellukset ovat vallanneet satoja tuhansia Android-laitteita pelkästään viimeisten kolmen kuukauden aikana.

Vastaa
KuuUkko
KuuUkko

5

Aina kannattaa katsoa mitä käyttölupia sovellus kysyy siihen nähden mitä se tekee: jos esimerkiksi taustakuvasovellus kysyy internetlupaa ja puhelulupaa, niin ei kannata asentaa!

Android on turvallinen kun katsoo vähän mitä tekee. Sama kaikkien käyttiksien kanssa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja