Galaxy Nexus saa pian uuden Androidin

13
Matti Robinson

Galaxy Nexus saa pian uuden Androidin
Google on ilmoittanut, että sen lemmikkilapsi Galaxy Nexus saa uuden Android 4.1:n eli Jelly Beanin seuraavien päivien aikana. Google lupaili I/O-tapahtumassa Jelly Beaniä nopeasti markkinoille.

Ensimmäisenä Galaxy Nexus varianttina Jelly Beanin saa GSM-versio, joka on tietysti iloista kuultavaa suomalaisille puhelimen omistajille. Seuraavien päivien aikana puhelimen pitäisi ilmoittaa uudesta päivityksestä.

Päivitys tuo mukanaan entistä huomattavasti sulavampaa käyttöä Project Butterin muodossa, uuden Google-palveluita yhdistävän Google Now -sovelluksen sekä läjäpäittäin muita uudistuksia, päivityksiä ja korjauksia.

Galaxy Nexuksen GSM-version jälkeen vuorossa ovat puhelimen CDMA-versio, Nexus S ja Motorola XOOM.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
151 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Motorola Moto G100 – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100
200 € Kärkkäinen
499 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Kommentit (13)

Persojet
Persojet

1

Toivottavasti tämä koskee myös suomessa myytävää yakjuxw versiota joka vasta muutama päivä sitten 4.0.4 versionkin.

Vastaa
Kankahainen
Kankahainen

2

Toivottavasti joku seuraa milloin tämä päivitys saapuu myös suomalaisille käyttäjille. Google ei tietääkseni ole täsmentänyt milloin myös "yakju" (international) -mallit saavat päivityksen. Google itse on ainakin tähän saakka päivittänyt vain Play kaupasta ostettuja "takju" -malleja ja "yakjujen" päivittäminen on Samsungin vastuulla. Googlen edellinen päivitys (4.04) tuli kuukausia sitten, mutta läheskään kaikki Nexukset eivät sitäkään ole vielä saaneet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
huukki@ (vahvistamaton)

4

Toivottavasti 4.0.4 versiossa on paljon korjattu niitä bugeja,joita on 4.0.3 versiossa tullut esille...mm.ohjelmien/sovelluksien optimointia käyttöjärjestelmässä ja,että virransäästöä on myös entisestään "hienosäädetty".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Beanies (vahvistamaton)

5

Itse ostin juuri muutama viikko sitten Nexuksen ja hieman petyin, kun foorumien kautta valkeni, että nexuksesta on eri "versioita" ja vain Google Playsta saatavat puhelimet ovat "aitoja" google puhelimia, joiden päivittämisestä Google vastaa. Itsellänikin on juurikin yakjuxw Gigantista. Omaan ostopäätökseeni vaikutti erittäin paljon juuri toivomani nopea päivitys tahti Googlelta, mutta toisin kävi. Androidiin liittyvässä uutisoinnissa olisi ihan hyvä tuoda tämä useammin esille.

Vastaa
Persojet
Persojet

6

Kiitos yhteydenotostanne Samsungintekniseen tukeen.

Ei olemassa tarkkaa päivämäärä mutta veikkaamme kuukausi tai pari sen jälkeen kun Google on sen julkaissut. Mutta tämä on arvailua ja epävirallista tietoa joten voi olla että ei pidä paikkaansa.

Päivityksien kulkua voi seurata myös Samsung Suomen- facebook- sivuilta.


Toivomme, että tästä on ollut teille apua. Jos tulevaisuudessa ilmaantuu
muita kysymyksiä, älkää epäröikö ottaa meihin yhteyttä uudelleen.
Ystävällisin terveisin

Samsung Nordic Support
Teknisen tuen aukioloajat: Ma- Pe klo 9:00 - 18:00
Puh: 030-6227 515
Lisätietoja tuotteistamme on saatavilla kotisivullamme: www.samsung.fi

Näin sanottiin kun kysyin saatavuudesta suomen mallille (yakjuxw). Että pari kk voi mennä. :)

Vastaa
jonir21
jonir21

9

Asensin 4.1.1 gnexiin, alkaa olla UI jo yhtä sulavaa kuin wp7:ssa, ellei olekkin jo. Nyt odotellaan että saisi tähän sgs3:seenkin JiiBeen.

Vastaa
Atjabec
Atjabec

10

Itsellä oli myös vielä hetki sitten yakjuxw, mutta asensin tuon samaisen @7 ohjeen perusteella yakju ja päivitin vielä samantien tämän jälkeen 4.1 (takju). Asennukset meni ilman ongelmia läppärillä telkkaria katsellessa, aikaa meni tunti-pari. Pari pientä puutosta noissa ohjeissa oli, mutta kun on näitä tullut ennenkin asenneltua niin eipä tuo paha rasti ollut. En kuitenkaan ihan vasta-alkajalle suosittele.

Puhelin tuntuu nyt huomattavasti nopeammalta kuin ennen, ja tämän todisti myös CF-bench. Ennen tulos 3485 native ja 1162 java, nyt 7962 native ja 2147 java. Nopeuden huomaa varsinkin animaatioissa ja Gmailia selatessa. Suosittelen kyllä yakjuxw omistajia asentamaan edes tuon Googlen yakju ROMin, jotta virallisen 4.1 saa sitten heti kun mahdollista.

Vastaa
Atjabec
Atjabec

12

@11 juu niinpä näköjään, olikin tullut tuolle 4.1 pieni patch, ei tarvinnut onneksi wipeä enää mitään. Nyt kellotin samasta benchmarkista 9772 ja 2754, eli jotain suorituskykyparannustakin tuossa pienessä numeromuutoksessa oli.

Vastaa
jimytong
jimytong

13

Päivitin just eilen Googlen oman "yakju"4.0.4 rommin. ofc "root" kautta... sain heti Jelly Bean...miks turhaa odottaa, kun ostaa kerran Nexus niin se meinaa ett pitäis saada kaikki uusimmat update ekana Googlesta. muuten turhaa omistaa Nexus... Roottaminen onnistuu helposti kunhan jaksaa lukea ohjeita! Google kehottaa myös roottaamaan Nexus puhelinta... tietysti omalla vastuulla!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.