Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tältäkö näyttää iPhone 5?

45
Panu Roivas

Tältäkö näyttää iPhone 5?
Kiinalainen iLab Factory -sivusto on vuotanut oletettavasti ensimmäiset kuvat tulevasta iPhone 5:stä.

iPhone 5 uskotaan julkaistavan lokakuussa, mutta tuttuun tapaan laitteen ympärillä pyörii huhu poikineen. Uuden iPhonen uskotaan sisältävän neliytimisen suorittimen, pienemmän 19-pinnisen telakkaliitännän ja 4-tuumaisen Retina-näytön.Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (45)

TUHKANE
TUHKANE

2

Olisin toivonut edes vähän rajunpaa, rohkeampaa, erilaisempaa desingkiä... Mutta toivottavasti tämä on vain feikki...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
roquess (vahvistamaton)

4

Jokainen mieleentuleva yli 300 euron älypuhelin näyttää tuota paremmalta ja nykyaikaisemmalta. Ruma on, ei voi muuta sanoa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
efqw (vahvistamaton)

7

"N9 vie tuota ulkonäössä 100-0" nokialaiset häviää joka kategoriassa 10000-0 jopa lankapuhelimille

Vastaa
Kanarelli123
Kanarelli123

8

Rumaa, vanhaa designea. Olihan se aikanaan nättiä, mutta s3 kyllä vie ulkonäössäkin uuden designensä vuoksi. Vaihtelu virkistää.

Vastaa
satuolento
satuolento

9

Tulis jo pian myyntiin - SGS2 lähtee vaihtoon samana päivänä:) Ei paljoo lämmitä kernelien ja käyttiksien kanssa kikkailut, kun kaikki on pa**aa verrattuna IOS:in toimivuuteen ja ylivoimaisiin ohjelmiin.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

10

9. Mikäs siinä jos ei osaa :) IOS on lapsillekkin helppo ! Jokaisella on omat mielipiteet, itse tahdon että puhelinta voi säätää oman mielen mukaan eikä se ole sellainen valmis tylsä paketti.

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

11

Blaah, vähän boring. Toisaalta taas iP4 (ja siten myös 4s) ulkonäkö ei ainakaan omiin silmiini pahemmalta näyttänyt. Ihan ok siis. Applelta vain odottaisi enemmän.

Mitenhän tuo näyttö? Ja tuo telakkaliitäntä. Telakkaliitännän muuttaminen on asiakaskunnan silmiin kusemista aika kovalla kädellä. Samalla kun Apple on rummuttanut langattomuuden puolesta kovalla kädellä olisikin nyt tulossa jonkunlaisen adapterin pakkokäyttö uuteen iPhoneen. Kaikki ne massiiviset määrät myytyjä telakallisia tuotteita tarvitsisivatkin sovittimen uuteen iPhoneen.

Ja näyttö, tästähän on ollut jo paljon puhetta että mitenhän se resoluutio. Voisiko olla Padi-tyyliin tuplat?(Eli nelinkertaistus). Saapi nähdä. Eipä siellä iLeirissä hommia kovin usein mokata, ja vaikka hienoista kompurointia olisi, niin uskolliset asiakkaat tuntuvat antavan anteeksi aika monenmoista tapahtumaa.

Kuitenkin, eiköhän tuo iP5 tule taas kääntämään fanijoukot Galaxyista omenaan ja normaalit matkapuhelinkäyttäjät joutuvat kuuntelemaan kilpahuutoa mikä puhelin on mukamas paras.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
steviehaimasyöp (vahvistamaton)

12

Jos Apple menee edelleen tuolla vuosia vanhalla designilla, niin alkaa kyllä kuolinkellot kilisemään. Luulisi jo pahimpienkin fanipoikien kyllästyvän samaan 5 vuotta vanhaan kuraan, jota vain hieman päivitetään ja faceliftataan. Haukotus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
epicfailapple (vahvistamaton)

14

toi näyttää rumalta, 4vuotta sama desingiä... ei voi olla tota jos tulle 5vuotta. mielestäni samsung galaxy note 2 tulee voittamaan toin surkean kapulan! sgs3 voitta tai voitti jo ton iphone 5. miks apple ei yritä tehdä uutta desingiä kuten samsung! ja miks apple ei valmista muitta puhelimia kuin iphone. samsung galaxy pocketkin on parempi kuin toin. olen pettynyt odotin jotain jännämpää kuten iso 5tuuma näyttö ja uutta desingiä. sory apple mutt feilasitte tämän puhelimen. odotan innolla samsung galaxy note 2 :) tilaan heti/tai ostan heti kun tulee samsung galaxy note 2 <3 <3!

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

15

Onkohan Samsung-pojat oikeesti tuollaisia(14.) vai trollaako joku useampaan uutiseen samaan tyyliin tehden muista Samsungin käyttäjistä naurunalaisia?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Googleatgoogle (vahvistamaton)

16

Mistä vitusta ollaan tultu tähän pisteeseen että pitää puollustella sitä omaa suosikkimerkkiään jokapaikassa? Jatkuvaa trollausta tulee Samsung leiristä Applelle ja päinvastoin. Ei sitä Bemariakaan tarvitse ostaa aina, välillä voi kokeilla vaikka Mersua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
liian iso! (vahvistamaton)

17

En kyllä seuraavaa iphonia osta, jos on tollanen halko! Ip4/ip4s oli jo liian isoja ja painavia nyky luokassa. Lisäksi olen applen näytön koon "Fani" koska se resoluutio ja koko on tehtä iphonin käyttikselle.
Tuntuu että apple tienää paljon noilla heikoilla etu/taka lasella että taas on pakko pistää.
Mutta androidiin en siirry! otan mukaan sitten vaikka ipadin ja vanhan nokian!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ip on vielä paras! (vahvistamaton)

20

14. en kyllä yhtään olen noitten isojen näyttöjen ystävä. Iphonin 3,5 tuuman näyttö tavallaan oli yksi osto syistä. Se on applen etu. Omastin sgs2 en tykännyt, aina piti käyttää kahdella kädellä. Lisäksi en tykännyt androidista, aina piti valita mitä tekee esim. jos s-postissa oli linkki niin kysy haluunko: nettiselaimen 1,2 vai 3, twiit, facebook....
ja aina tuli painettua vahingossa "takaisin" nappia!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mooses80 (vahvistamaton)

22

toi vaikuttais enempi testi penkiltä, jotta voidaan testaa tekniikkaa ilman että tarvii paljastaa uuden iphonen desingiä.. tai niin ainakin toivon. sillä tolla kapulalla ei kyl enään markkinoita vallata!

Vastaa
JoniS
JoniS

25

Apple on sinällään huonossa asemassa ettei voi muuttaa puhelimen ulkonäköä juurikaan koska muuten on muut valmistajat kynsin ja hampain niskassa kiinni jos sattuu jonkun luurilta näyttämään, noh itse kaivoivat kuoppansa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
schannah (vahvistamaton)

26

Applen käyttäjät tykkäävät perinteisestä, yksinkertaisesta muotoilusta ja helposta, rajatusta käytettävyydestä. Tulee varmasti myymään ja paljon. Pienet puutteet eivät vaikuta mitään.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

27

Puhelimen etupuoli näyttää ihmeelliseltä. Tosin akakansi parempi kuin edeltäjässä. Vähän silti epäilyttää tuo etukansi, joka on nostetulla reunalla, sillä se on aivan tajuttoman ruma ja huonosti toteutettu. Nokiakin tajusi tämän virheen L900 muotoilussa ja näyttävästi korjaa sen tulevaan malliin.
Noh, saa nähdä onko tämä viimeinen versio.

Vastaa
pentsu
pentsu

30

Ihan tyylikkään ja näköinen kapula. Huomattavasti laaduukkaamman näköinen kuin S3, ja teknisemmän näköinen kuin N9

Vastaa
Jonahan
Jonahan

32

Oletan alla että kuvat ovat iPhone 5:n (tai mikä sen nimeksi tuleekaan) prototyypistä ja että lopullinen tuote tulee näyttämään suunnilleen samalta. Täyttä varmuutta asiasta ei tietenkään ole.

On kyllä ihmeellistä läppää täällä. Toisaalta itketään kuinka puhelin näyttää aivan samalta kuin viimeiset reilut viisi vuotta ja toisaalta, että Samsung voisi haastaa Applen S3:n kopioinnista. Kommentit ovat täysin ristiriidassa keskenään, eikä kummassakaan ole kauheasti järkeä.

Itse ulkoasu näyttää kuvissa ja paperilla hyvältä. Metallinen tausta, ohuempi kuin nykyään. Tuttu, mutta hieman pidennetty muotoilu. Ei Apple ole Macbook-tuotteitakaan juuri ulkonäöltään uudistanut viimeiseen noin viiteen vuoteen, kummasti vaan kauppa vaan käy joka vuosi paremmin. Tärkeintä kuitenkin on mitä laatikon sisällä on, sekä raudan että softan puolesta. Softan puolesta etenkin kolmannen osapuolen softat ja niiden laatu on tärkeää, toki käyttiksenkin pitää olla "riittävän hyvä".

@24 "Samsung voi haastaa Applen oikeuteen Galaxy S3:n ulkonäön kopioimisesta"

Voisitko mitenkään perustella? Mitä eihän niissä ole yhtään mitään samaa. Tuo iPhone 5 proto (tai mikä nimi onkaan) on selkeää jatkumoa Applen 2007 alkaneelle muotokielelle. Galaxy S3 on taasen selvä hyppäys aivan eri suuntaan Galaxy S:sta ja S2:sta, joiden voi aika perustellusti väittää, jos ei kopioivan niin ainakin lainaavan iPhonesta surutta.

@25 "Apple on sinällään huonossa asemassa ettei voi muuttaa puhelimen ulkonäköä juurikaan koska muuten on muut valmistajat kynsin ja hampain niskassa kiinni"

Mikään ei nähdäkseni viittaa tuohon. Apple vaan toteuttaa puhelimissa lähes samanlaista strategiaa, jota se jo ainakin 10 vuotta on onnistuneesti käyttänyt niin tietokoneissa kuin mp3-soittimissakin. Pieni määrä designejä joita iteroidaan, eikä tuoda koko ajan ulkoisesti uutta ja erilaista markkinoille. Hyvin toimii, toki moni muukin strategia voi toimia.

@11
> Telakkaliitännän muuttaminen on asiakaskunnan silmiin kusemista aika
> kovalla kädellä. Samalla kun Apple on rummuttanut langattomuuden
> puolesta kovalla kädellä olisikin nyt tulossa jonkunlaisen adapterin pakkokäyttö
> uuteen iPhoneen. Kaikki ne massiiviset määrät myytyjä telakallisia tuotteita
> tarvitsisivatkin sovittimen uuteen iPhoneen.

Langattomuuden puolesta rummuttaminen on varmaankin nimenomaan *vähentänyt* niitä dock-connectoria vaativia laitteita. Ja liittimen käyttöä muutenkin.

Mikään liitin ei ole ikuinen, tai ei ainakaan pitäisi olla (VGA, katson sinua). Nykyisin käytössä oleva dock connector on 10 vuotta vanha älyttömän iso ja mekaanisesti tietyissä tapauksissa hieman ongelmallinen. Jossain vaiheessa se on pakko vaihtaa. Jos liitin on valmis (siis teknisesti) ei odottaminen ensi tai sitä seuraavaan vuoteen ainakaan vähennä potentiaalisten ongelmien määrää.

Pienempi ja mahdollisesti magneettikiinnitteinen liitin olisi poikaa. Langatonta sähköä lienee turha odotella Applelta ihan vielä, mutta kyllä sekin sieltä vielä tulee.

> Ja näyttö, tästähän on ollut jo paljon puhetta että mitenhän se resoluutio. Voisiko olla Padi-tyyliin tuplat?(Eli nelinkertaistus)

Ei varmasti. iPhonen tarkkuus on jo nyt varsin hyvällä tasolla (~330PPI), sitä ei ole tarvetta, eikä tällä hetkellä varmasti mahdollistakaan, kaksinkertaistaa, kuten iPhone 4:n ja iPad 3:n myötä tehtiin. Oletettavasti tarkkuus pysyy jokseenkin samana, ellei jopa identtisenä, kuten ruudun fyysinen leveyskin. Korkeus kasvaisi noin 18%, sekä fyysiseltä että pikselimääräiseltä mitaltaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

33

Jos kuvissa on iPhone 5 niin miksi helvetissä tuo kuulokeliitäntä on siiretty puhelimen alaosaan? Ei tyhmempään paikkaan juuri voi laittaa, mutta tuosta syystä epäilen kuvien aitoutta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

34

Kun näyttöä vain pidennetään tuo 18% niin horisonttaalisessa suunassa tuo kirjoittaminen ei ole paras mahdollinen. Joko näytetään pari riviä tekstiä tai vaihtoehtoisesti näppäimistö on pieni. Kun nyt tuo liitinkin muutetaan niin synergiaedut vanhoihin iPhone lisälaitteisiin menetetään, oletin että tästä syystä leveys pysyy samana, mutta olisihan tämä pitänyt tietää. 90% mielestä tämä on varmaan hyvä juttu tms. Itsellä philipsin telakka (329€) niin kyllä tuo muutos on perseestä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

35

@33
Tarkempaa syytä en tiedä, mutta täsmälleen samaan ratkaisuun on päädytty jo pari vuotta vanhassa (eli nykyisessä) iPod Touchissa. 3.5mm liitin on aika suuri, joten siihen voi hyvinkin olla joku tilankäyttöön/komponenttilayouttiin liittyvä perustelu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
DittoDude (vahvistamaton)

36

@14 5tuuman näytössä ei ole mitään järkeä ennen kuin akut on sillä tasolla että niin ison näytön omaavaa puhelinta ei tarvitse ladata monta kertaa saman päivän aikana

Vastaa
Jonahan
Jonahan

38

@34
Horisontaalisessa suunnassahan tilanne säilyy täsmälleen nykyisenä, sillä erotuksella, että näppäimistön layoutin kanssa on ruudun koon kasvaessa enemmän pelivaraa. Ei sen korkeuden ja leveyden suhdetta ole mikään pakko pitää nykyisenlaisena, ja erinäiset tableteista tutut split-vaihtoehdotkin voivat ainakin teoriassa tulla kyseeseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

39

@35

En ollut tietoinen, että on jo käytössä. Mutta varmasti komponetti layouttiin liittyvä juttu ja saataisiinko näin parempi anteeni ja singaali. Tärkeämpi kuin 3,5 liittimen sijainti. Omissa kuulokkeissa L-mallinen liitin niin suunnalla ei ole niin merkitystä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

40

@38

Olisin vain toivonut vähän leveämpää näyttöä, mutta Apple huomio tässä varmasti myös nais/pienikätiset käyttäjät ja mahdollistaa puhelimen hyvän käyttökokemuksen yhdellä kädellä.

Itsellä tavallista merkittävästi suurempi hanska, samsung tab2 7" istuu hyvin käteen niin ehkä näitä puhelimia ei tehdä minun ehdoilla :) samsungia en vain halua ostaa vaikka note on minun käteen sopiva. Mulle kelpais iPhone 5 XL 5,5" näytöllä, kun pystyn sitä myös hyvin yhdellä kädellä käyttämään.

Iso hanskaisia on vain liian vähän maailmalla. Kirjoittaminen vähän vaikeaa 3,5" näytöllä, mutta onneksi se tuntuu antavan kuitenkin sen kirjaimen mikä oli tarkoituskin vaikka tulee tunne, että ei osunut lähellekkään :)

Vastaa
pentsu
pentsu

41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti simsim4:

No ei todellakaan ole teknisemmän näköinen!!!

No toi on varmaan kanssa makuasia. N9 on aika hillitty ilman mitään turhia kikkailuja.

Vastaa
delic
delic

42

@33 "Jos kuvissa on iPhone 5 niin miksi helvetissä tuo kuulokeliitäntä on siiretty puhelimen alaosaan? Ei tyhmempään paikkaan juuri voi laittaa,"

Tämä on varmasti mielenkiintoinen kysymys ja tähän ei taida olla yhtään oikeaa vastausta, taitaa olla enempi makukysymys/miten on luuria tottunut pitämään.

http://www.droid-life.com/2012/05/02/we...28droid+life%29

Tuolla sivustolla on kysely kumpi on parempi, kuten huomaat niin yllättäen tilanne on aika tasainen, on molempien puolien kannattajia ja vastaajathan on todennäköisesti android käyttäjiä.

http://forums.androidcentral.com/google...e-jack.html#anb täältä löytyy myös android käyttäjien ajatuksia.

Jos nyt itse heittäs pari ajatusta mitkä tuoltakin tulee esiin, kun johto on luurin alapäässä se on paljon vähemmän tiellä kun luuria käyttelee, eli siinä mielessä piuha alapuolella on parempi.

Sitten toinen, ilmeisen moni käyttää luuria vissiin niin, että laittaa sen väärinpäin taskuun, kun luuria käyttää näin ei sitä tarvitse jatkuvasti olla kääntämässä, esim kun pitäisi vastata soittoon vedetään luuri taskusta ja laitetaan takaisin samalla liikkeellä. Jos luurin laittaa aina oikeinpäin taskuun se vaatii puhelimen turhaa kääntelyä.

Eli näille käyttäjille siis pohjassa oleva kuulokeliitäntä on paljon parempi.

Täytyykin varmaan alkaa käyttelemään luuria noin laittamalla se väärinpäin taskuun, en ole koskaan tuota edes ajatellut ennenku kuulin, että iPhonessa tulee olemaan pohjassa liitin ja ihmettelin että miksi.

Tajusin tässä samalla juuri myös, että mun vanhassa sonyerkin W800i luurissa on myös pohjassa kuulokeliitin.

Eiköhän sellaiset kovasti musiikkia kuulokkeilla kuluttavat osaa sanoa paremmin, että kumpi on parempi ja tuskin siihen mitään oikeaa vastausta löytyy kuten tuossa jo esiin tulikin, että molemmille on kannattajat.

On muuten hauska nähdä miten toi pohjassa löytyvä kuulokeliitinkin saanut yleisesti niin paljon kommentointia.

Esim galaxy x nexus luurisshan toi on jo pohjassa, mutta en ole koskaan kuullu kenenkään valittavan siitä tai ottavan edes puheeksi :) Tuskin sitä juuri muut edes tietää (itsekkään en kyllä tiennyt), kun ne jotka sen omistaa. Kertoo taas kerran siitä miten paljon mikä vaan Appleen liittyvä saa keskustelua aikaan.

Vastaa
Kovalchuk
Kovalchuk

43

Kuka idiootti haluaa puhelimeen sen 10 tuuman näytön jonka muut puhelinvalmistajat tekee kohta ??? mikä siinä voi niin kiihottaa? apple on ainoa jolla näytön koko pysyy hanskassa. enkä ostaisi puhelinta niin hirveästi ulkonäön perusteella vaikka applella on aika samannäköisiä ollutkin niin mitä sitten ? Kyllä se puhelimen laatu kuitenkin ratkaisee mikä on applella lähes ylivoimaista.

Vastaa
pain83
pain83

44

Jokohan tuo näytön lasi kestää pudotuksen, jos kestää niin voisi jopa harkita seuraavaksi puhelimeksi. Ellei uudet Lumiat W8:lla sitten vakuuta toisin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

45

@44 "Jokohan tuo näytön lasi kestää pudotuksen"

Eiköhän siinä uudessa ole Gorilla Glass 2 (vaikka sitä ei mainostetakaan). Veikkaisin, että Applemaisesti sen tuomat edut käytetään ennemminkin ohuuteen kuin parempaan kestävyyteen. Se, että tausta ei ole lasia auttaa jo paljon.

Eiköhän ensimäisenä päivänä netti ole täynnä pudotustestejä niin ei tarvitse arvailla sen pidempään. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja