>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone -puhelinten myynti kasvoi 277 prosenttia

5
Teemu Laitila

Windows Phone -puhelinten myynti kasvoi 277 prosenttia
Markkina-analyysiä tekevän Canalys-yhtiön arvion mukaan Windows Phone -puhelinten myynti oli vuoden toisella neljänneksellä jopa 277 prosenttia suurempi kuin vuosi takaperin. Huimista kasvuluvuista huolimatta, se tarkoittaa käytännössä vain 5,1 miljoonan puhelimen myyntiä ja 3,2 prosentin markkinaosuutta.

Arvioiden mukaan Nokian osuus koko potista olisi noin 80 prosenttia, mikä tekee siitä selvästi merkittävimmän Windows Phone -valmistajan. Microsoft-asiantuntija Paul Thurrot pitää Canalysin lukuja osoituksena siitä, että tieto Windows Phone 8 -mallin yhteensopimattomuudesta nykyisten laitteiden kanssa ei ole pysäyttänyt niiden myyntiä, vaan myös nykyisen sukupolven laitteet kiinnostavat kuluttajia edelleen.

Windows Phone on edelleen selkeä altavastaaja Samsungin Android-malliston ja Applen iPhonen dominoimilla älypuhelinmarkkinoilla. Huolimatta alustan jo vakiintuneesta asemasta, Canalysin lukujen mukaan Android-laitteiden myynti kasvoi toisella vuosineljänneksellä jopa 110 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna ja sen globaali markkinaosuus oli 68,1 prosenttia. Applen lukemat olivat vaatimattomampia vain 28 prosentin kasvulla ja 16 prosentin markkinaosuudella.Eri alustojen voimasuhteiden lisäksi Canalysin raportti antaa mielenkiintoisen kuvan maailman älypuhelinmarkkinoiden painopisteen yhä voimakkaammasta siirtymisestä itään. Raportin mukaan nykyään jo 27 prosenttia eli lähes joka kolmas älypuhelin myydään Kiinassa, jossa Android dominoi yli 80 prosentin osuudella, mutta valmistajana on yhä useammin kotimainen brändi. Maailman johtava älypuhelinvalmistaja Samsung on ykkönen myös Kiinassa, mutta sen markkinaosuus on vain 17 prosenttia ja niskaan hengittävät kiinalaiset valmistajat ZTE, Lenovo ja Huawei. Apple on Kiinan markkinoilla vasta viidennellä sijalla.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.