Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lisää todisteita uuden iPhonen isommasta resoluutiosta

22
Teemu Laitila

Lisää todisteita uuden iPhonen isommasta resoluutiosta
Uudet tiedot antavat lisätukea aiemmille huhuille, joiden mukaan seuraavan iPhone-mallin resoluutio olisi kasvamassa 640 x 1136 pikseliin. Kevään ja kesän mittaan julkaistut kuvat oletetuista prototyyppimalleista ovat antaneet viitteitä näytön pituuden kasvamisesta ja nyt 9to5mac-sivusto on löytänyt todisteita isosta näytöstä myös iOS 6 -järjestelmän ominaisuuksista.

Vahvistus huhutun resoluution sopivuudesta saatiin muokkaamalla iOS:n kehitystyökalujen emulaattoria toimimaan 640 x 1136 pikselin tarkkuudella. Uusin iOS 6 -järjestelmä ei hätkähtänyt resoluution muutosta, vaan käyttöliittymä skaalautui täydellisesti ja isompi resoluutio toi näytölle viidennen pystyrivin ikoneita. Sama temppu ei onnistu vanhemmalla iOS 5 -versiolla, joka uuden ikonirivin sijaan levittää neljää ikonia suuremmalle alalle.


Kuva: 9to5mac.com

Vieläkin pitävämmän todisteen tarjoaa se seikka, että skaalautuminen tapahtuu ainoastaan 640 x 1136 resoluutiolla. Vaikka edes 9to5mac-sivuston mielenkiintoinen löydös ei tarjoa varmuutta tulevan laitteen ominaisuuksista, syyskuun 12. päiväksi huhuttu julkaisutilaisuus tuo selvyyden tilanteeseen piakkoin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

Anonyymi käyttäjä
Ei näin (vahvistamaton)

4

Aika surullista että siinä pääruudulla on edelleenkin vain niitä käynnistyskuvakkeita...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

5

Eikö Applella vieläkään ole mitään muuta kuin ikoneita? Kai niillä jotain tietoja tulee edes "lukitusruutuun", muistelee hän?

Jopa niinkin "ikiaikaisessa" alustassa kuin Symbianissa on nykyisin yläreunasta vedettävä "tilaruutu" tms., josta näkyy viestit jne. Sen lisäksi kaikkiin muihin saa tietenkin kalenterin näkymään ilman kalenterin avausta...

Vastaa
extralow
extralow

6

Käynnistys kuvakkeisiinkin tulee "tietoja".
Hyvältä näyttää, selkea linja jatkuu.
Ennenkaikkea toimiva käyttis.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
DonZQ (vahvistamaton)

9

Jos kerta aikovat laitteen näytönkokoa suurentaa niin syytä olisikin resoluutiotakin nostaa. Tuolla resolla ja 4" näytöllä, näytön pikselitiheys on hieman pienempi kuin 4S:ssässä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

10

Johan on uutinen!

Jos se näyttö pitenee 18% niin jotenkin vaikuttaa luonnolliselta, että se 5 kaiken mullistav ikoni rivi sinne ilmaantuu. Jos muuta ei tule niin riittää tosi fanille, mutta ei sijoittajille. Uutisoinnin aihetta olisi, jos ratkaisu olisi joku muu.

Nokia N9 oleva ratkaisu on mielestäni paras, kun näistä ikoneista puhutaan.

Vastaa
Malboro
Malboro

12

Jotenkin tämä applen epästandardisuus ei oikein miellytä. Viakka sinäänsä parempaans uuntaan mennän, mutta olisiko sitten normi HD reso tuonut liikaa ongelmia?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@12 "Jotenkin tämä applen epästandardisuus ei oikein miellytä. Viakka sinäänsä parempaans uuntaan mennän, mutta olisiko sitten normi HD reso tuonut liikaa ongelmia?"

Jos huhujen mukainen ratkaisu tulee on se ihan mielenkiintoinen ja kohtuullisen järkeenkäypä kompromissi taaksepäinyhteensopivuuden, ja uuden kuvasuhteen välillä pitäen puhelimen koko jokseenkin järkevänä ja pistetiheys samana kuin ennenkin, tarvitsematta mitään pentile-hullutuksia.

Mitä haittaa "epästandardista" resosta on tai mitä käytännön hyötyä olisi "standardista"?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

15

@14
Kuten viestin #8 nimimerkki kertoo, ei sielä ollukaan tietoa takana... Joidenkin on vaan pakko päästä kertomaan "asioitaan". ;)

#6
"Käynnistys kuvakkeisiinkin tulee "tietoja". "

Minkälaisia nämä "tiedot" ovat esimerkiksi kalenterin tai säätietojen kohdalla? Minulla iänikuisessa Maemo-luurissa nämä tiedot ovat seuraavat 5 kalenterimerkintää ja parin päivän sääennuste... On siinä änkemistä iKuvakkeisiin... :D

Vastaa
Jonahan
Jonahan

16

@15 aika saman tyyppinen "tilaruutu" eli Notification Center on myös iOS:ssa (ja nyt myös OS X:ssa). Tuli versio tai pari sitten.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

17

Shut Up And Take My Money!

iPhone 3gs:llä tultu toimeen tähän asti. Tuo kuullostaa aikalailla pakkohankinnalta kun kilpailijoiden käyttiksiin vertaa. Ärsyttävää ostaa Applea vain käyttiksen takia :/

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

18

Shut Up And Take My Money!

iPhone 3gs:llä tultu toimeen tähän asti. Tuo kuullostaa aikalailla pakkohankinnalta kun kilpailijoiden käyttiksiin vertaa. Ärsyttävää ostaa Applea vain käyttiksen takia :/

Vastaa
delic
delic

19

"Taiwanilainen Apple.pro uutissivusto on julkaissut kiinalaisesta Apple Daily lehdestä skannatun artikkelin, jossa on päästy mittaamaan tulevan iPhonen pre-production malli.

Mallin tarkat mitat olivat 58.47 x 123.83 x 7.6 mm. Vertailussa iPhone 4S:n 9.3 mm:n paksuuteen uusi puhelin olisi merkittävästi ohuempi."

Jos tieto pitää paikkansa niin melko ohut luuri tulossa.

Vastaa
aj84
aj84

20

Niin kuin tuossa aiemmin taidettiin jo mainita niin SGSIII resoluutio on huomattavasti isommalle paneelille väännettynä, eli PPi tarkkuus on se joka ratkaisee (pikselitiheys/koko). Tässä suhteessa Apple on aina ollut #1. Tulis nyt se luuri että sais tyvärelle laittaa 4S kiertoon :)

Vastaa
temple69
temple69

21

saa nähä tuleeko hankittua. näillä näkymin tuskin. SGS3 + Iphone 4 yhdistelmällä jatketaan.. ja jossain vaheessa pudottaa Iphone pois kokonaan

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja