Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Analyytikko: RIM ja Samsung neuvotteluissa BB10-järjestelmän lisensoinnista

8
Teemu Laitila

Analyytikko: RIM ja Samsung neuvotteluissa BB10-järjestelmän lisensoinnista
Vaikeuksissa painiskeleva BlackBerry-valmistaja RIM haluaisi lisensoida tulevan BlackBerry 10 -järjestelmänsä Samsungin käyttöön. Näin väitttää Jeffries-yhtiön analyytikko Peter Misek All Things D -sivuston mukaan. Misekin mukaan RIM pyrkii uudelleenkäynnistämään neuvottelut sopimuksesta, josta on huhuttu jo pitempään.

Muistiosta ei käy ilmi tarkempia tietoja neuvotteluiden tilanteesta, mutta Samsungia pidetään potentiaalisimpana kumppanina valmistamaan RIM:n BB10-järjestelmään perustuvia laitteita. BlackBerry 10 on RIM:n irtiotto yhtiön perinteisestä muotoilusta, sillä uusi järjestelmä perustuu kilpailijoiden tapaan paljolti kosketusnäyttöön aiemman fyysisen näppäimistön sijaan.
Misekin arviota tukevat RIM:n toimitusjohtajan Torsten Heinsin äskettäin esittämät arviot, joiden mukaan pieni yhtiö on auttamattomasti alakynnessä, kun kymmeniä miljoonia laitteita toimittavat kilpailijat jyräävät markkinoilla tehokkailla kulurakenteillaan. "Jotta saisimme BB10-järjestelmän markkinoille, meidän täytyy ehkä etsiä sille lisensoija, joka kykenee tuomaa laitteita markkinoille paremmalla katteella kuin mihin me pystymme", Heins kommentoi viime viikolla.

Tähän mennessä Samsungin on jo aiemmin huhuttu havittelevan koko RIM:n ostamista, mutta Samsung on toistuvasti kiistänyt olevansa kiinnostunut kanadalaisvalmistajasta. Syyksi ostolle tai edes järjestemän lisensoinnille on spekuloitu Samsungin halua vähentää yhtiön riippuvaisuutta Googlesta, jonka Motorola-kauppa on saanut muut Android-valmistajat varpailleen. RIM:n laaja asiakaspohja tarjoaisi laitevalmistajalle valmiin ekosysteemin, jolla ainakin vielä on kohtuullisen hyvä maine erityisesti yrityskäyttäjien keskuudessa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

jake se minäkin (vahvistamaton)

2

Android, Tizen, Bada, WP ja vielä BlackBerry 10 ...aikas monta käyttistä... taitaa olla Samsung kohta jo eksyksissä tai muuten suuntansa kadottanut...?

Vastaa
tizan @ (vahvistamaton)

3

@2
Näin tuskin tulee käymään,koska tämä tietää vain asiakkaille vaihtoehtoja lisää...!. ;)

Vastaa
tizan @ (vahvistamaton)

4

Yrityksissä BB-käyttöjärjestelmä on ollut (ja tulee olemaankin vielä) "kuumaa kamaa",jopa vahvempia kuin Microsoftin Windows!.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

5

RIM:lle käy kuten Benefonille. Olihan sekin yritysten keskuudessa "kuumaa kamaa", mutta se ei suurilla markkinoilla riitä.

Vastaa
k.j.k (vahvistamaton)

7

@1

Eihän tällä uutisella ole mitään tekemistä RIM:n ostamisen kanssa, joten mitä oikeen yrität sanoa tolla linkillä?

Vastaa
3rd_party
3rd_party

8

@7

"Samsung totesi torstaina Reutersin mukaan, että se ei ole harkinnut RIM:n hankintaa tai BB10:n lisensoimista."

Yrittäisikö vaikka tuota kertoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja