>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Mapsin ääniohjaava navigointi vihdoin Suomeen

23
Teemu Laitila

Google Mapsin ääniohjaava navigointi vihdoin Suomeen
Pitkään odotettu Google Mapsin ääniohjaava navingointi on viimein myös suomalaisten käytettävissä. Asiasta raportoi Androidsuomi, joka on ajanut aktiivisesti ominaisuuden tuomista suomalaiskäyttäjille. Myös Puhelinvertailu oli alkuvuodesta mukana keräämässä nimiä adressiin. Ääniohjauksessa on kuitenkin vielä omat ongelmansa eikä Google Maps välttämättä pelasta pinteestä ulkomaanreissulla.

Navigointi tukee käytännössä kaikkia Google Mapsin ominaisuuksia kuten karttakerroksia, joiden avulla voi säädellä kartalla näkyvän datan määrää satelliittinäkymästä liikennetietoihin ja pankkiautomaatteihin. Ohjeita saa myös Street View -näkymässä, mikä helpottaa jalan navigointia esimerkiksi vieraassa kaupungissa.

Googlen navigointi lataa kartat tarpeen mukaan netistä eikä mahdollisuutta offline-navigointiin löydy ainakaan vielä. Tarve karttojen lataamiseen vähentää navigoinnin hyötyä matkustaessa ulkomailla, jossa 3G-yhteyden käyttö saattaa aiheuttaa huomattavia kuluja.

Toinen ongelma liittyy navigoinnin ääniasetuksiin, jotka Google Maps tarkistaa puhelimen lokalisaation mukaan. Suomenkielinen ääniohjaus toimii hyvin, jos puhelimen käyttöliittymää käyttää suomeksi, mutta englanniksi puhelintaan käyttävä saa kuulla puhesyntetisaattorin englantilaisittain lausutut versiot navigointiohjeista. Kielivalinnan ongelmat saattavat kuitenkin poistua tulevaisuudessa, sillä navigointiominaiuus on Suomen osalta vielä beta-asteella, kuten Google varoittaa navigaattoria ensi kertaa käytettäessä.Navigoinnin käyttöönotto ei vaadi käyttäjältä toimia, vaan sen pitäisi olla käytettävissä Google Maps -sovelluksen kautta automaattisesti.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

hylly
hylly

2

en ymmärrä androidin menestystä, hyvin vaatimaton luuri, jos nyt vasta tällainen perustoiminto saatiin. Nokialla ollut navigointi jo ties kuinka monta vuotta, ja täysin toimii ilman dataliikennettä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

3

Olipa mukava uutinen - tää helpottaa seuraavan kännyn valinnassa ja irrottautumisessa MS-Nokiasta. Pärjää kotimaassa kohtuukustannuksin ja mahd myös pohjoismaissa Soneran yhteyksillä. Se kun taisi just ilmoittaa kotimaan hintojen alueen laajentamisestaan käsittämään myös pohjoismaat ja Baltiankin. ...vai olenko liian toiveikas...?

Vastaa
Temposaur
Temposaur

4

@hylly:
Niin, siis perustoiminto on ollut olemassa jo jokusen vuoden, mutta saatiin Suomeen vasta tänään. Offline-tilaankin karttoja saa ladattua, mutta pääpointti on se, että Google voi päivitellä sitä jatkuvasti ilman, että käyttäjän tarvitsee latailla isoja paketteja päivitysohjelmalla.

Se, että onko mobiilidatan käyttäminen vuonna 2012 rasite, on jokaisen itse päätettävissä.


Myöskään luurien vaatimattomuuteen en ota kantaa, niitä kun on nykyään 13 tusinassa.

Vastaa
JoniS
JoniS

5

Kaipa se sitten täytyy vaihtaa suomenkieliseen romiin takaisin kun tälläinen on tarjolla vihdoinkin. Toivottavasti saavat tulevaisuudessa toimimaan oikein myös jos englannin kielellä puhelin

Vastaa
peex
peex

6

No perskele. Viiko sitten ostin uuden tomtomin kun en uskonut tämän ominaisuuden tulevan suomeen vielä pitkään aikaan.

Noh.. Kaippa kaksi navigaattoria on parempi kun yksi :D

Vastaa
mckonen
mckonen

7

#Velipojalla oli kesälomalla uusi TOmTom Live, muuten hieno, mutta ei osannut opastaa meidän mölkille, piti käyttää loppumatkan Nokiaa :-)

Vastaa
johtaja59
johtaja59

8

Aja millä ajat ja Nokialla loput :)
Juuri neuvoin yhtä tien kyselijää laittamaan osoitteen Nokiaansa, ettei tarvitse enää toista kertaa pysähtyä tietä kysymään.

Vastaa
jetinf
jetinf

9

vielä kun google saisi karttoihin ne paikannimet suomeksi ruotsin sijaan niin kohta voisi olla jopa käyttökelpoinen...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nokia miäs @ (vahvistamaton)

12

HA,HAA...Google Maps on Lumiassa jo "menneen talven Lumia"!!. =)

Vastaa
figo10
figo10

13

Onhan tuokin ihan kelvollinen yritys, mutta häviää vielä ainakin reilusti Nokian naville.

Haittaako tuo softan päivittäminen jotain? muutama minuutti ja päivitetty 3G:n kautta suoraan luurista.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

15

eilen ei ollut saatavilla, nyt on. Vanha noksu toimi navigaattorina ja ilman sim-korttia. Hyvä, jos Android kehittyy. Vielä kun pystyisi vastaamaan puheluihin. Tänään jäi yksi SIII :n tullut puhelu vastaamatta.

Vastaa
jaih
jaih

16

Kertokaahan jos tiedätte, että saako tuosta Androidin navigaattorista jostain näkyville jäljellä olevan matkan pituus ja ajoneuvon nopeus. Itse en niitä ainakaan pikaisesti löytänyt. Jos niitä ei ole, aion vastaisuudessakin turvautua erilliseen navigaattoriin.

Vastaa
kaleppo
kaleppo

18

Kyllähän tämä tuntuu toimivan,vieläkun integroisivat nopeusnäytön (mitä en pikaisella tutkiskelulla löytänyt) ja hiean enemmän enemmän mahdollisuuksia muokata ulkoasua niin voisikin melkein jättää kaupalliset navisoftat kaupan hyllylle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
heguli.tre (vahvistamaton)

19

-Niinpä niin?
-Tämä androidin kohuttu sovellus ei ole ilmainen. Kuukausimaksut alkaa koliseen 30 päivän kokeilujakson jälkeen, mikäli aiot tällä sitten vielä navigoida..
-Nokian navi on ilmainen, joten miksi maksaa siitä, minkä saa ilmaiseksikin?? Kunhan kysäisin. ;-/)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kiitos! @ (vahvistamaton)

21

@19
-Tämä androidin kohuttu sovellus ei ole ilmainen. Kuukausimaksut alkaa koliseen 30 päivän kokeilujakson jälkeen, mikäli aiot tällä sitten vielä navigoida..

Laitappa linkkiä tänne sitten tästä asiasta!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

23

Nopeusnäyttöä itsekin kaipasin, ainakin ku ite testasin osas täällä Joensuun suunnalla hyvin opastaa eri paikkoihin mitä kokeilin, ja fiksuilla reiteillä... Nopeudennäyttöä kyl kaipaisi... Muuten ihan jees perus tallaajalle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.