Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Conan O'Brien pilkkaa Samsungia kopioinnista

22
Teemu Laitila

Videolla: Conan O'Brien pilkkaa Samsungia kopioinnista
Applen ja Samsungin välinen oikeudenkäynti jatkuu kiivaana kummankin osapuolen pyrkiessä kiivaasti todistelemaan näkökantojaan tuomarille. Viimeisin käänne jutussa on Applen oikeuteen tuoma Samsungin sisäinen dokumentti, jossa alkuperäistä Galaxy S -mallia vertaillaan Applen iPhonen kanssa.

Samsungin tuotekehitysosaoston tuottama vuodelta 2010 peräisin oleva dokumentti analysoi iPhonen toimintaa sekä ulkoasua ja päätyy monessa tapauksessa suosittelemaan vastaavia toimintoja Samsungin tuotteisiin. Dokumentilla Apple pyrkii todistamaan kiistan keskiössä olevaa väitettään, jonka mukaan Samsung on "orjallisesti kopioinut" iPhonen suunnitteluratkaisuja.

Tähän rakoon osuu mainiosti Conan O'Brienin parodiavideo, jossa kuvitteellinen Samsung-pomo puolustelee yhtiön työtä. Vaikka alkuperäisestä kiistasta ja sen oikeutuksesta voi olla montaa mieltä, Conanin parodia tarjoaa hupia: "Samsapple, Think Slightly Different."

Kommentit (22)

Conan ÖÖ´Brien @ (vahvistamaton)

2

Dokumentilla Apple pyrkii todistamaan kiistan keskiössä olevaa väitettään, jonka mukaan Samsung on "(orjallisesti=neekerillisesti) kopioinut" iPhonen suunnitteluratkaisuja.

Aika r.......... pelle!!.

Vastaa
perhana
perhana

3

@2
Eikö meidän virallinen sgs-trolli muuta vastinetta keksinyt kuin rasisti-kortin :DD

Video oli kyllä ihan nappi :D

Vastaa
aj84
aj84

4

No väitättekö tosissaan että Android jne. leirien trollaajilla olisi ollut mitään tähdellistä sanottavaa pitkään aikaan ? Että ihan nytkö vasta asian huomasit ? Yhtä onttoja aivopieruja ollut iät ja ajat, kuin pystyynkuolleet kelot konsanaan.. Syttyvätkin yhtä herkästi XD

Vastaa
aj84
aj84

5

No väitättekö tosissaan että Android jne. leirien trollaajilla olisi ollut mitään tähdellistä sanottavaa pitkään aikaan ? Että ihan nytkö vasta asian huomasit ? Yhtä onttoja aivopieruja ollut iät ja ajat, kuin pystyynkuolleet kelot konsanaan.. Syttyvätkin yhtä herkästi XD

Vastaa
ep_
ep_

6

@1
Oli hyvä, mutta ei todellakaan "niin totta". Vertailukuvissa oli muutettu Galaxy S:n kokoa juuri iPhonen kokoiseksi ja Galaxy Tabista oli kadonnut kummallisesti Samsungin logo (ja kokoakin oli taidettu hieman viilata, en ole varma enkä jaksa tarkistaa).

Applen syytöksissä taitaa kuitenkin olla pieni totuuden hiven, kun vertaa SGS:ää kokonaisuutena iPhoneen (muoto ja käyttöliittymä kuvakkeineen etc.). Pelkkä ulkomuoto (johon usein vedotaan) ei kyllä todellakaan ole iPhonen kopiointia.

Vastaa
simsim4
simsim4

7

Alkuperäinen Galaxy S on softapuolelta ehkä hieman liian lähellä mutta ulkoa ei ole mitään samannäköisyyttä Iphoneen. Ja samsungin nykyiset sukupolvet ovat jo aivan erilaisia että kopioitu ei ole!!!

Vastaa
schannah (vahvistamaton)

8

@7 Eipä ole nykyään muotoilua enää kopioitu ja sen kyllä huomaa SGS3:n mitättömästä muovisesta ulkonäöstä...

Vastaa
mokia lumia @ (vahvistamaton)

11

@8
Ulkonäkö ei merkkaa niin paljon,kuin se että on teknisesti/ominaisuuksiltaan ja palveluilta + varsinkin toimintavarma kokonaisuus!. ;)

Vastaa
amtiainen
amtiainen

12

@9
- Apple iPhone esiteltiin tammikuussa 2007 (Macworld Conference & Expo -messuilla)
- Samsung F700 esiteltiin kuukautta myöhemmin helmikuussa 2007 (3GSM World Congress -messuilla).
- Apple iPhone tuli myyntiin kesäkuussa 2007
- Samsung F700 tuli myöhemmin vasta marraskuussa 2007.

Miksiköhän tuossa kuvassa on taas aivan erillaiset tiedot kuin muualla (Wikipedia, GSM arena jne)?

Vastaa
johtaja59
johtaja59

13

Odottakaa vain kun iTV tulee, niin sen jälkeen on kaikki TV valmistajat haastettuna, jos vielä uskaltavat tehdä suorakaiteen muotoisia telkkuja.

Vastaa
djtob
djtob

14

[sarcasm] Joo ja keskiajan nukketeatteriruutu oli maailman ensimmäinen 3D-esitys, kun nukeilla nuijittiin ja ivailtiin toisille käsinukeille. Kuka haastaa kaikki nykyiset telkkarivalmistajat kopioinnista? Teatterinäytelmät voisivat haastaa, koska kuvaruutu on ihan totisinta totta 3D-kuvana lavalla aarioita suoritettuina.[/sarcasm]

Nämä ikonikuvien riitely on hyödytöntä ja itse asiassa Nokia voisi haastaa heidät kaikki, kun ikoneita on Nokialta varastettuja.

Vastaa
jobsless (vahvistamaton)

15

Ompulla on selvästi muurahaisia housuissa..ei ilmeisesti ole tulossa mitään uutta eli kopioivat itseään. Eijuu Conan on kyllä niin out kuin vain olla voi!!!

Vastaa
Lumikki
Lumikki

17

On kaksi eri asiaa "kopioida" tuote ja ottaa mallia jostain toisesta tuotteesta ja yrittää poimia sieltä ominaisuuksia joista kuluttajat pitävät. Jokainen yritys ja ihminen ottaa jossain määrin mallia muista eli "kopioi" hyviä asioita. Mutta se ei tarkoita että koko tuote on kopioitu. Applen ongelma on että se luuleee että sillä on yksinoikeus asioihin.

Jossain kulkee raja jolloin muoto tai ominaisuus on "kopioitava" koska se katsotaan olevan osa sitä kuluttajan yleistuotetta eli muistuttaa tai on samoja ominaisuuksia on itse asiassa välttämättömyys. Joka on eri asia kuin täysin "kopioitu" tuote.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

20

@17
"On kaksi eri asiaa "kopioida" tuote ja ottaa mallia jostain toisesta tuotteesta ja yrittää poimia sieltä ominaisuuksia joista kuluttajat pitävät"

Missä se raja menee kun pelkän ulkomuodon, käyttöliittymän osien ja myyntipakkauksen kopiointi *samasta* lähteestä ei ylitä rajaa?

> Jossain kulkee raja jolloin muoto tai ominaisuus on "kopioitava" koska se katsotaan olevan osa sitä kuluttajan yleistuotetta eli muistuttaa tai on samoja ominaisuuksia on itse asiassa välttämättömyys

Olen yleisessä tapauksessa samaa mieltä. Kuitenkaan Lumia 800:n tai HTC One X:n (eikä monen muun) ei ole pakko näyttää iPhonelta, ei käyttöliittymän, kuorien, eikä myyntipaketin osalta? Ehkä Samsung on kuitenkin tiettyjen mallien osalta lipsahtanut rajan väärälle puolelle.

Vastaa
delic
delic

21

Kuten sanottua, se on vain tekosyy sanoa, että voiko luuria jossa on pelkästään näyttö ja muutama nappula tehdä niin monella tapaa, monesti on verrattu lumiaa ja N9:ää esimerkkinä siitä, että tottakai voi jos näkee vaivaa ja ideoi, nyt myös Apple on käyttänyt lumiaa esimerkkinä oikeudessa loppupuheenvuorossaan.

"Applen asianajaja piteli puheenvuorossaan kädessään Nokian Lumia-puhelinta ja totesi, ettei kaikkien älypuhelimien tarvitse näyttää iPhonelta. Myös Sonyn Xperia Arc -puhelin toimi esimerkkinä erilaisesta älypuhelinmuotoilusta."

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja