Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Androidin äänihaku nyt suomeksi

20
Matti Vähäkainu

Androidin äänihaku nyt suomeksi
Google on laajentanut tänään Android-puhelinten äänihaun kielivalikoimaa. Kolmentoista uuden kielen mukana saapuu myös suomen kieli. Android-puhelimet ovat jo aiemmin ymmärtäneet 29 eri kieltä.

Uusimmat lisäykset suomen lisäksi ovat baski, bulgaria, katalaani, galego, euroopanportugali, unkari, islanti, norja, romania, serbia, slovakki sekä ruotsi. Uusien kielien avulla Google ymmärtää 100 miljoonaa uutta puhujaa.

Google kertoo virallisessa blogissaan eri kielien haasteista. Osa kielistä on helpommin ennustettavia, kun toiset kielet vaativat tuhansien sanojen nauhoittamista ja analysoimista. Tarina ei kerro kumpaan kategoriaan suomi kuuluu, mutta maallikkona voisi veikata jälkimmäistä.

Päivitys on jo julkaistu, mutta kaikki kuluttajat se saavuttaa vasta seuraavan viikon aikana.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

JoniS
JoniS

1

itsekkin huomasin tuon tulon toissa päivänä kun luuri tippui ja meni äänihakuun kertoi että suomen kielellä toimii myös :) tekstarit voi myös kirjoitaa puhumalla suomea, en tiedä onko tämä ominaisuus ollut kauankin

Vastaa
Agent_007
Agent_007

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

Munkki666 miten onnistuit tekstarin lähettämään ? Mistä kyseisen voi valita.. ? Minulla tulee vain Kirjoitus käsin tai qwerty näppis.


Esim. Sonyn tietyissä luureissa tuo puhesyöttö pitää laittaa erikseen päälle
http://www.knowyourmobile.com/sonyerics...y_xperia_u.html

teorissa pitäisi myös onnistua kun painaa kotinäytöltä mikrofonia ja sanoo noi taikasanat
http://www.computerworld.com/s/article/...15&pageNumber=5 (näistäkin on varmaan suomenkielinen lista pian jossain)

Vastaa
temple69
temple69

6

no ei kovin häävisti toimi.. esim sanoo viisi niin vääntää riisiksi. ja ei voi sanoa pilkkuja, pisteitä, kysymysmerkkejä jne väliin. mahotonta kirjottaa viestejä ainaski :D

Vastaa
Ranvier
Ranvier

7

@6: Itselläni ainakin tulee tulee . kun sanoo piste ja viisi on ihan viisi. Ettet vain artikuloi huonosti? ;P

Vastaa
ep_
ep_

9

Hyvin toimii. Vielä kun osaisi käynnistellä niitä ohjelmia ja ohjata puhelinta puheella.

@6
Ei toiminut itselläkään aluksi, mutta kun hidastin puhetta ja artikuloin paremmin, alkoivat jutut mennä perille. Ei siis pidä mumista ujosti mikrofoniin, kun ei se mitään erota. Kovalla selkeällä äänellä sanoista kyllä tulee selvää. Onnistuin myös sanelemaan pari nettiosoitetta ja pisteineen ne tulivat.

@3
1. vaihtoehto: Alkunäyttö -> Valikkonappi -> Haku -> Mikrofonin kuva ylänurkassa
2. Etsi "Äänihaku" sovellusvalikosta

@4
Itellä ainakin HTC:ssä sanelu onnistuu, kun painaa näppäimistöstä hetken aikaa pohjassa välilyönnin vierestä nappulaa, josta saa näppiksen asetukset esiin. (Siinä on himmeä mikrofonin kuva). Pitäisi kuitenkin tietää puhelimesi malli (ja jos on rootattu niin mikä ROM), jotta olisi neuvoa.

Vastaa
JoniS
JoniS

10

joo siis itsellä samppa ja cm9 jos joku mietti tuota viestin sanelua niin välilyönnin vieressä on mikin kuva ainakin itsellä, tietysti riippuu mikä "näppis" on käytössä, mutta tuosta tunnistuksesta sen verran että ikinä en ole kokeillut mitään mikä suomea noin hyvin ymmärtäisi

Vastaa
Lauzi
Lauzi

11

Eipä löydy suomea tunnistettavien kielien joukosta =( Joko ei ole päivittynyt, tai sitten jälkikäteen fläshätty Google now häiritsee...

Vastaa
Lauzi
Lauzi

12

Noniin kummasti rupesi toimimaan kunhan asensi uusimman CM9 stablen. Taisi samalla heivata google nown pois, joten saattoi johtua myös tästä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

13

@9

"Ei toiminut itselläkään aluksi, mutta kun hidastin puhetta ja artikuloin paremmin, alkoivat jutut mennä perille. Ei siis pidä mumista ujosti mikrofoniin, kun ei se mitään erota. Kovalla selkeällä äänellä sanoista kyllä tulee selvää."

Tämän perusteella voi jo sanoa, että ei taida tulla kauheasti käytettyä tuota alkuinnostuksen jälkeen. Puhelinta pitää joka tapauksessa koskea tuon aktivoimiseen. Tässä vaiheessa kätevämpi kirjoittaa suoraan.

Sanoisin, että lähes turha ominaisuus, mutta se on kaikilta pakko löytyä koska Apple tekee sillä aivan helvetisti rahaa. Esim jenkeissä mainostivat keväällä televisiossa iPhonea lähes pelkästään Sirillä. Menee samaan kategoriaan Facetimen kanssa mistä kukaan ei enää puhu ja en ole sitä kenenkään nähnyt tai kuullut käyttävän vuoteen. Herää vain kysymys mikä on se juttu millä iPhone 5 saadaan ihmisten taskuun.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

14

@13 Veikkaisin että samalla kaavalla mennään kuin ennenkin. Otetaan vanha ominaisuus, keksitään sille tyhmä nimi ja hehkutetaan niin että varmasti jokainen fanboy hakee lainan pankista saadakseen kys roskan. Oiskohan joku iAlarm Clock tai iBrowser tai vastaava typeryys.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

15

Google haku näyttäisi toimivan suomeksi, mutta s.voinen valikosta ei vielä suomea löydy eli suomen käyttö rajoittuu vain hakutuloksiin.

Vastaa
ep_
ep_

18

@15
S-voice on Samsungin oma juttu, ei Googlen, joten siksi tuo suomi toimii vain Googlen toteutuksissa.

@13
Tämä Androidin puheohjaus ei ole mikään uusi juttu, vaan on ollut olemassa ennen Applen Siriä. Toki Androidin versio on ollut melko karsittu, mutta kuitenkin. Applella on sellainen tapa nostaa esille vanhoja keksintöjä ja pitää niitä omina keksintöinään.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

19

@14
Just just.

@18
iPhonessakin oli rajoitettu puheohjaus vuosia ennen Siriä. Siri ei pyri olemaan perinteinen puheohjaus, vaan jotain parempaa. Joten josko ei sekoiteta tavallista puheohjausta siihen mitä Siri, S-Voice ja vaikka Jelly Beanin Google Now yrittävät tehdä.

Toimiessaan ja ollessaan riittävän kattava Siri tai sen tapainen ominaisuus olisi erinomainen lisä henkilökohtaiseen kommunikaatiovälineeseen, mutta vielä ei olla siinä pisteessä. Google Now on tosin kokeilematta, sen kehutaan olevan Siriä parempi, S-Voice ei ole.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
turskax (vahvistamaton)

20

"Puheohjausta" on Nokian puhelimissa ollut jo kauan ennen kuin iOSit tai Androidit olivat edes pilke niiden kehittäjien silmäkulmassa. Sinne sai opetettua ihmiselle nimen ja sitä hokiessa puhelin sitten soitti randomina jollekin. Eihän sillä yleensä mitään tehnyt, mutta se oli. En ole tietoinen aiemmista ihan oikeasti olemassa olleista ratkaisuista, mutta mikään nykyisistä platformeista ei tätä kunniaa voi ottaa. Mitä tulee S-Voice / SIri / puhelimen omat -ratkaisuihin, niissä on eroa. S Voice on kaukana Siristä. Puhelimien omat systeemit ovat puhelimesta riippuen joko enemmän tai vähemmän kaukana siitä. Siri ei ole ainutlaatuinen, löytyyhän vastaavia kikkareita ties mille käyttiksille vaikka kuinka monta. Myös iOSille jos ei Siristä tykkää.

Otetaan kuitenkin se olennainen: iPhonen oma voice control tottelee suomeksi. Niin tottelee (kuten uutinen kertoo) myös Googlen systeemit. Siri ei osaa suomea. Ei osaa sen puoleen S Voicekaan. iPhonessa Sirin päälle kytkeminen kytkee pois voice controlin jonka jälkeen koko puhelin ymmärtää enää vain englanninkielisiä komentoja. S Voice ei hirveästi voi tällä tuuletella vaikka sattuisikin toimimaan samaan aikaan (en tiedä toimiiko, en ole kokeillut) koska kahden kielen sekakäyttö on ihan helvettiä.

Joku tästä kuitenkin intoutuu mouhoamaan omasta suosikistaan X. Suosittelen vain seuraavaa: Käykää ihan OIKEASTI kokeilemassa niin tiedätte mistä puhutte. S Voice on ihan kiva yritys mutta vähän sama kuin vertaisi Nissan Micraa Primeraan. (ihan tarkoituksella jätin mersut ja trabantit pois ettei joltain taas mene pulla kurkkuun, herne nenään ja ajatus ohi). Siri tekee paljon. Se yrittää antaa kuvan että se ihan oikeasti ymmärtää. Niin moni Googlen systeemikin, ja kumpikin onnistuu siinä parhaimmillaan pelottavan hyvin. Puhekäyttöliittymänä en kuitenkaan ole Sirin veroista - tai edes lähelle pääsevää - vielä löytänyt, JOS käyttää puhelintaan englanniksi ja puhuu ko. kieltä kuin natiivi.

Löytyy Galaxy Note 2, löytyy iPhone 5. Siri ei ole päällä koska haluan komentaa puhelintani suomeksi. Itse puhelimet ovat kummatkin englanninkielisiä muuten, mutta puhekontrollin voi onneksi siitä huolimatta kääntää suomenkieliseksi. Kätevää, eikö? "Soita jaakko" on kovin paljon helpompaa kuin "call jeaiikkou".

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja