Samsung sijoittaa jälleen miljardeja Applelle siruja valmistavaan tehtaaseen

15
Matti Robinson

Samsung sijoittaa jälleen miljardeja Applelle siruja valmistavaan tehtaaseen
Applen huippusuosittujen mobiililaitteiden sisuksissa hyrrää nykyisin joko A5- tai A5X-järjestelmäpiiri. ARM-suorittimilla varustetut piirit kokoaa Applen kilpa- ja kinakumppani Samsung. Reutersin mukaan jatkuvat käräjäkärhämät eivät kuitenkaan estä Samsungia sijoittamasta lisämiljardeja juuri Applen siruja valmistavaan tehtaaseen.

Reutersin mukaan Samsung olisi investoimassa 4 miljardia Texasissa sijaitsevaan, flash- ja järjestelmäpiirejä valmistavaan tehtaaseen. Samsungin rahavaroja on aiemminkin upotettu nimenomaan järjestelmäpiiripuolen vahvistamiseen. Uusimpien tietojen mukaan investoinnit Austinin tehtaaseen ovat kasvaneet jo 13 miljardiin dollariin.

Vielä viime vuonna austinilaistehtaan työntekijöistä kaksi kolmannesta oli töissä flash-muisteja valmistavalla puolella, mutta tänä vuonna tehtyjen investointejen perusteella SoC-puoli on vahvistunut selvästi. Samsung pyrkiikin vastaamaan järjestelmäpiirejen kasvavaan kysyntään kasvattamalla volyymia sekä Yhdysvalloissa että Koreassa.Samsung on yksi maailman suurimmista piirivalmistajista. Sen kasvun odotetaan olevan markkinoiden suurinta IC-piireissä kuluvana vuonna.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (15)

Jonahan
Jonahan

7

@2 "Joutaisi applen hommata uusi alihankkija, kun nii törkeesti kopioipi applen tuotteita."

Sitä Apple kaikesta päätellen on tekemässäkin, mutta pragmaattisesti. Ei ole mitään järkeä vetää "mä en leiki sun kaa"-stunttia liian nopeasti. Katsotaan ensin mitä oikeudessa käy ja odotellaan että kilpailijat vähän piristyvät. Ja ei sellaista liikettä muutenkaan voi ihan hetkessä tehdä, vaikka haluaisikin.

http://disq.us/8bexj6

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hynix @ (vahvistamaton)

8

Samsung pystyisi ostamaan Elpida ja Hynix -yritykset ja näin kasvamaan entistä suuremmaksi!.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8
Teoriassa pystyisi, kuten vaikka Nokiankin. Käytäntö onkin sitten aivan toinen. Ja vaikka mitään markkinaregulaattoreita ei olisikaan, ei kaikkea kannata ostaa vaikka rahaa olisikin.

Vastaa
aj84
aj84

10

Pystyisi mutta ei voi. Markkina-aseman kasvattaminen ainoastaan yritysostoilla on sallittu aika rajallisesti kilpailuasetelman ansiosta. Tästä syystä esimerkiksi Samsung tai Apple ei voisi ostaa Nokiaa vaikka kuinka haluaisivat. Vaikka Nokialla ei käytännön arvoa olekaan enään niin jo pelkästään essentiaalipatenttien takia katsottaisiin sen aiheuttavan jollekin jo valmiiksi isolle pampulle liian vahvan markkina-aseman.

Toki esim.Jolla voisi ostaa Nokian jne.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@11
Jolla + Nokia ei muodostaisi niin voimakasta kokonaisuutta, johon markkinaa säätelevät viranomaiset puuttuisivat. Apple + Nokia tai Samsung + Nokia taasen muodostaisi, joten sellaisia kauppoja emme tule näkemään.

Rahaa Nokian ostoon ei Jollalla tietenkään ole. Kahdella muulla olisi.

Vastaa
arivesa
arivesa

13

Samsung taisi sijoittaa miljardeja tehtaaseen,joka valmistaa iPad nykyversion tarkkoja näyttöjä.Kyllä kannattaa aina sijoitaa,jos tuotto on päivänselvää.
Nyt kuitenkin luen(Bloomberg),että Apple on liitoutunut LG Displays kanssa iPhone 5 näyttöjen osalta.

Iso laiva(esim.Titanic)tunnetusti kääntyy hitaasti,joten tämäkin tehtaan perustaminen voi olla aiemmin eri tilanteessa päätettyä.

Silti,jos Omppu ei saa tarvitsemaansa muualta,ostaa riidoista huolimatta "viholliselta".
Ja tuo tietenkin myy, mikäli kannattaa,eli ostaja sitoutuu ostamaan investoinnin edellyttämän ajan.

Oleelista tässä on,että valmistajat ovat lopuksi vahvoilla.
Tilaajat heikoilla. Vain idea,ei rautaa,ei kanna pitkälle.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@13
iPadin Retina-näyttötoimittajat ovat Samsung, LG ja Sharp. Voisi kuvitella että uudenkin iPhonen näytöt ostetaan useammalta toimittajalta. Etenkään iPhonen tapauksessa, jossa vastaavia näyttöjä on tehty volyymilla jo yli kaksi vuotta (siis iPhone 4:sta alkaen), ei ole mitään syytä sitoutua yhteen toimittajaan.

Samsungin sijoituksista ei ole tietoa, mutta ainakin Apple on kylvänyt miljardeja useammalle alihankkijalle Aasiaan mm. näyttötehtaiden kehitykseen ja ensiosto-oikeuden saamiseen. Aivan samalla tavalla kuin Flash-muistin osalta se on toiminut jo reilut 5 vuotta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
superphone (vahvistamaton)

15

Vain paska laite. Tämä on todella olemaan kamala ottelijan uuden Apple iPhone 5 hyvää super-puhelin. Applen iPhone 5 tulee pestä tätä paskaa 100-0. Niin täysin, että voi olla Samsung, mutta kun et pärjää. Apple voi olla vähän kallis ja valmistaja iPhone 5 voi joutua maksamaan pari sataa taalaa tai enemmän kuin tämä, mutta sillä ei ole väliä, koska myynnissäkin se on jo voittanut muut paskaa, että myös täsmälleen 100-0 voiton, koska muut valmistajat eivät vain voi suoltaa mitään muuta kuin nämä nai-piirretty Muck-puhelimissa. Siksi iPhone, vaikka se on hieman parempi, on voinut pestä jopa kalliimpia high-end-puhelimiin, vaikka se on "vain" keskitasoisen puhelimeen. Vaikka iPhone on keskitasoa puhelinta parilla sadalla miljoonalla tyyriimpi, se silti pesee muut. Hyvä Apple, iPhone 5 on paras.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.