Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin Note sai seuraajan -- lisää tehoa ja kokoa

14
Teemu Laitila

Samsungin Note sai seuraajan -- lisää tehoa ja kokoa
Samsung on aloittanut IFA-messujen julkistusrumban omalta osaltaan jo aiemmin huhutulla seuraajalla yhtiön isoruutuiselle Note-mallille. Samsung Galaxy Note II jatkaa siitä mihin ensimmäinen Note jäi ja kasvattaa ruudun kokoa sekä puhelimen laskentatehoa. Puhelimen sisältä löytyvälle kynälle on myös pyritty löytämään uusia käyttökohteita.

Galaxy Note II:n ruutu on kasvanut 5,5 tuumaan alkuperäisestä 5,3 tuumasta, mutta reunoja pienentämällä fyysinen koko on saatu pidettyä kurissa ja laite on jopa hieman keventynyt sekä ohentunut. Näyttöpaneelin resoluutio on 1280x720 ja edeltäjästään poiketen sen Super AMOLED -paneeli ei perustu enää perinteiseen PenTile-matriisiin. Android Jelly Bean -järjestelmää pyörittää 1,6 GHz:n taajuudella toimiva Exynos-prosessori ja muistia on vakiona 2 gigatavua. Takakamera tallentaa kuvia 8 megapikselin tarkkuudella ja etukamera on varustettu 1,9 megapikselin sensorilla. Isokokoiseen puhelimen mahtuu iso akku, jonka kapasiteetti on jopa 3100 mAh. Listan tarkemmista ominaisuuksista voi tarkistaa esimerkiksi täältä.

Isompaa näytöä ja kasvanutta laskentatehoa lukuun ottamatta Galaxy Note II muistuttaa ulkonäköään myöten paljolti Galaxy S III -mallia. Käyttöliittymä on suurelta osin identtinen, mutta Note II sisältää lisäksi S Pen -kynän käyttöön tarvittavia ominaisuuksia ja valikoita. Hyötykäyttö onkin yksi valmistajan eniten hehkuttamia mahdolisuuksia. S Penin uusiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa Air View, jonka avulla saa näkyviin esikatseluruutuja eri sisällöistä. Air View toimii viemällä kynä ruudun lähelle esimerkiksi sähköpostin päällä, jolloin puhelin avaa postin sisällön erilliseen näkymään ilman tarvetta uuteen ikkunaan siirtymiselle. Ominaisuus toimii myös kuvagallerian esikatselussa.


Galaxy S III:sta on tuotu mukana Popup Play eli videon toisto näytöllä muiden ikkunoiden päällä. Sovelluksen uudessa versiossa toistoikkunan kokoa voi säätää manuaalisesti. Popup Note on puolestaan muistikirjaikkuna, jonka avulla kynällä voi tehdä muistiinpanoja myös muita sovelluksia käytettäessä. Lisäksi Screen Recorder toiminnolla voi nimensä mukaisesti tallentaa videota ruudun tapahtumista.

Puhelin on saapumassa markkinoille lokakuun aikana Euroopassa. Tarjolle tulee kaksi eri värivaihtoehtoa eli valkoinen ja titaaninharmaa sekä kolme eri kapasiteettia (16, 32 ja 64 gigatavua ja SD-korttipaikka). Samsungin mukaan puhelin tukee myös LTE-yhteyksiä, mutta tarkempia tietoja tuetuista taajuuksista ja LTE-mallien markkinoilletulosta ei ole paljastettu. Samsungin mukaan puhelimen virallinen myyntihinta julkaisun yhteydessä tulee olemaan 699 euroa.

Edit 21:33: Lisätty Samsungin ilmoittama virallinen myyntihinta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

immolatus
immolatus

6

Saiskohan tuolla AirView:llä kaikki rikkinäiset webbisivut toimimaan. Siis sellaiset, jotka olettavat että käyttäjällä on hiiri ja käyttävät sitten jotain motion tai mouseover eventtejä käyttöliittymässään. Tuo näytti ihan kosketusnäytön vastaavalta

Vastaa
ric_91
ric_91

8

@7 Ainoastaanhan mainittiin näyttötekniikasta, joka on mahdollista rakentaa kaarevaksi. Missään välissä ei ole mainittu, että itse näyttöä voisi käyttäjä taivutella.. Mutta jokatapauksessa, Note I on aivan pätevä laite, ja kun sen nykyhinnan ja Note II:n julkaisuhinnan välinen ero on noin 250 euroa, niin itse en ainakaan vielä päätyisi tuohon kakkosmalliin, vaikka muutamia pikkuparannuksia onkin tehty.

Vastaa
peltsip
peltsip

9

@6, melko valitettavaa että N900:ssa oli todella yksinkertainen keino käyttää hiirtä vaadittavia elementtejä nettisivuilla ja kukaan ei ole sitä vielä kopioinut. Selkeästi tarpeeton feature useimmille?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sg Note1 (vahvistamaton)

10

Jos kamera olisi tässä uudessa Note 2 mallissa ollut 13 Mpikseliä (mitä huhuttiin),niin olisin nykyisen vaihtanut tähän uuteen....mutta!!.
Liian vähän uutta. :(
Uudessa Note 2 mallissa parasta on vain tehokkaampi neliydinprosessori!. ;)

Vastaa
peltsip
peltsip

11

@8, ensin puhuttiin (huhuttiin) kyllä ihan taivuteltavasta näytöstä jolla samppa pesee kaikki muut valmistajat 100-0. Sit huhujen jälkeen tuli ilmeisesti jotain semivirallista tietoa siitä että kasattaessa voidaan taivuttaa haluttuun muotoon mutta liekkö tuota taivuteltavuutta edes toteutettu....

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja