Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Reuters: Apple ja Google hierovat rauhaa kulisseissa

10
Manu Pitkänen

Reuters: Apple ja Google hierovat rauhaa kulisseissa
Applen ja Googlen Android-leirin välinen kamppailu mobiilialan herruudesta kohosi jonkinlaiseen kliimaksiin menneenä kesänä, jolloin Samsung ja Apple kävivät ankaraa patenttioikeudenkäyntiä Yhdysvalloissa. Taistelu koitui Samsungin tappioksi, mutta sota ei ole vielä ohi. Kaiken tämän keskellä yritetään saavuttaa myös rauhaa.

Google on ollut melko näkymätön hahmo patenttiriidoissa, vaikka juuri sen kehittämä mobiilikäyttöjärjestelmä onkin riidan keskiössä. Yhtiö ei kuitenkaan ole välinpitämätön, vaan se tekee ilmeisesti hartiavoimin töitä kulisseissa, jotta riitely saataisiin päättymään sopuisasti.
Uutistoimisto Reutersin mukaan Googlen toimitusjohtaja Larry Page soitti viime viikolla Applen toimitusjohtaja Tim Cookille. Puheenaiheena oli mobiilialan patentit ja niiden ympärillä käyvä laukaustenvaihto. Yhden puhelinsoiton aikana tällaisia asioita ei tietenkään saada ratkaistuksi, mutta Reutersin mukaan yhtiön johtajat päättivät jatkaa neuvotteluita sovun aikaan saamiseksi.

Apple on alkanut viime aikoina vähentämään sidoksiaan Googlen palveluihin, mistä esimerkkinä on Applen oman karttapalvelun kehitys.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

HohHoijaa! @ (vahvistamaton)

2

@1
Ei Applekaan ole "puhdas pulmunen" tässä asiassa!!. =(

Vastaa
allu_k
allu_k

3

Applen omissa kartoissa ei ole mitään muuta omaa kuin käyttöliittymä. Kartat, reititysohjelmistot ja kaikki mahdollinen saadaan Tomtom + TeleAtlakselta ja muilta alihankkijoilta. Itse kartoissahan ei ole siis mitään eroa, sillä myös Google tilaa ne TeleAtlakselta.

Vastaa
perhana
perhana

4

Googlen "omissa" kartoissa ei ole muuta omaa kuin käyttöliittymä, kartat yms saadaan ulkopuolisilta, eli mikä oli pointtisi?

Mitä tulee tuohon "esimerkillisyyteen" niin joo, onhan se hyvin esimerkillistä toimintaa kehittää käyttöjärjestelmä mutta jättää ulkopuolisten patenttien omistajien kanssa lisenssisopimukset tekemättä ja ilmoittaa että sen asian hoitaminen jää käyttöjärjestelmän käyttäjän vastuulle.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

5

Loppujen lopuksi Samsungin turmio patenttikiistoissa olisi Googlen etu. Mutta ei vielä. Google tarvitsee Samsungia pitämään Androidia suosittuna, mutta sitten kun Motorola saadaan kustannustehokkaaksi ja toimivaksi yhtiöksi, niin Googlea ei voisi vähempää kiinnostaa mitä Samsungille tapahtuu.
Syy miksi Google hieroo sopua Applen kanssa suoraan eikä Samsungia auttaen on se, että he haluavat päästä eroon korealaisvalmistajasta.
Miksi? Koska ainoa tapa tehdä Androidilla voittoa on itse valmistaa sille puhelimia.

Vastaa
Ademeion (vahvistamaton)

6

@ "perhana":

"Mitä tulee tuohon "esimerkillisyyteen" niin joo, onhan se hyvin esimerkillistä toimintaa kehittää käyttöjärjestelmä mutta jättää ulkopuolisten patenttien omistajien kanssa lisenssisopimukset tekemättä ja ilmoittaa että sen asian hoitaminen jää käyttöjärjestelmän käyttäjän vastuulle."

Asia olisikin kovin helppo, jos patenttien kattamat asiat ja niiden rikkomiset olisivat selviä etukäteen. Varsinkaan ohjelmistoissa näin ei kuitenkaan yleensä ole. Ohjelmistopatentteja myönnetään hakijoille nykyään aivan liian kevyin perustein, mikä on ohjelmistokehittämisen suhteellisen edullisuuden ohella johtanut patenttien valtavaan määrään ja heikkoon laatuun. Suuretkaan yritykset eivät nykyään usein kykene luotettavasti etukäteen selvittämään, mitä patentteja kehitteillä oleva ohjelmisto mahdollisesti loukkaa. Aivan eri asia ovat sitten tarkoitukselliset patenttien loukkaukset; ainakin Apple on rikkonut muiden yhtiöiden GSM-patentteja aivan surutta tahallaan, laskien näin pääsevänsä itselleen edullisempaan lopputulokseen kuin patentteja kunnioittamalla.

PJL78 on aivan oikeassa siinä, että Google ei ole mikään riidanhaastaja verrattuna moniin muihin alan suuryrityksiin. Google selvästikin aidosti pyrkii reiluun peliin, vaikkei toki täydellinen ole sekään.

Vastaa
pekkapuupää (vahvistamaton)

7

@5

Miksi Google haluaa, että Android olisi mahdollisimman monessa laitteessa? Jotta se voisi valvoa käyttäjiä. Tämä ei onnistu, jos Androidi-puhelimia valmistaa vain yksi yritys. Kyllä Google antaa kaikkien käyttää androidia.

Vastaa
arivesa
arivesa

8

Apple on väliaikaisen (Cal.)tuomion antaman itsevarmuuden pohjalta kuulemma haastanut nyt myös uudemmat Samsung-laitteet.(SGS III)
Naurettavaa protektionismiyritystä,Japsituomarikin heitti keissin ulos perusteettomana.Niin käynee muuallakin lopulta.

Luuleeko Omppu tällä rettelöinnilään keräävänsä sympatiaa? Huti.
On saanut itse olla melko rauhassa,muiden katsoessa patenttirikkeitään sormiensa läpi.Tuskin pitkään enää.

Selvä paniikki,saavutetun perusteettoman edun menetyksen pelko.
Itse kun ei osaa valmistaa mitään,lie eväät köykäiset.
Siksi vähän ihmetyttää koko kuvio.Mitä järkeä?
Kehno viesti ostajille,emme usko pärjäävämme ilman raastupaa.

Alkaa sympatiat maailmalla vähetä,kukaan tuntemani ei enää Jobs-vainaan vainoharhasta Googlea kohtaan innostu ollenkaan.
Lähinnä häpeävät,kuten tekisin minäkin,jos koskisi jotenkin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

@9
Linkkaamasi uutinen olisi paljon parempi, jos se ei sekoittaisi parin viikon takaista oikeudenkäyntiä ja tulevaa keskenään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja