>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple tutki iPhonen ja auton synkronointia

11
Manu Pitkänen

Apple tutki iPhonen ja auton synkronointia
Applen kokoluokan firma tutkii lukuisia eri mahdollisuuksia kokoajan, mikä on tietysti sen selviytymisen kannalta ehdotonta. Yksi Applen insinöörien fundeeraama asia on puhelimen ja auton yhdistäminen.

Uusi yhtiölle myönnetty patentti, jonka yhtenä keksijänä on iOS-pomo Scott Forstall, liittyy puhelimen GPS-sirun hyödyntämiseen auton sijainnin paikantamisessa. Ajatuksena on siis käytännössä se, että iPhone voisi korvata autojen navigaattorit. Mikäli sijainnin laskenta on liian hidasta, voidaan Wi-Fi-verkkoja käyttää apuna.

Patentista löytyy paljon muitakin kohtia, joissa eritellään mitä tietoja auton ja puhelimen välillä voidaan synkronoida. Listasta löytyy muiden muassa kontaktit. Ehkä Applen silmissä siintää jo iCloud-yhteensopiva auto.

Yhtiö kertoi aiemmin iOS 6:n julkistamistilaisuudessa, että se on solminut yhteistyökumppanuuksia useiden eri automerkkien kanssa. Tällöin huomio keskitettiin ns. Eyes free -ominaisuuteen, jossa puhelinta voidaan käyttää ajossa Sirin kautta. Siri aktivoidaan ratista löytyvän painikkeen avulla. Muiden muassa Mercedez-Benz on Applen yhteistyökumppani.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
ihanata (vahvistamaton)

4

Toihan on hieno jos auton kojelautaan pitää asentaa Itunes tulevaisuudessa että voi kuunnella radiota. Radiokanavia voi ostaa Applen nettikaupasta ja akun voi ladata samasta pistokkeesta jolla Ipodi synkronoidaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

5

Homma on ihan ok jos tästä tehdään joku standardi. Nokiahan on ollut väsäilemässä jotain melko saman suuntaista jo pitkään. Homma tosin saattoi mennä Symbbarin mukana roskiin.

Vastaa
laibo
laibo

6

hmmm tietenkin kontaktien synkronoiminen pitää patentoida oikein erikseen.. hassua juttu kun juuri pari päivää sitten ajoin eräällä audi merkkisellä autolla, joka synkronoi kännykän yhteystiedot ja kontaktien valokuvat auton järjestelmään samalla, kun auto yhdistää bluetoothin puhelimeen hands freetä varten.. vakiovaruste kyseisessä autossa..

Vastaa
LigHtX
LigHtX

7

Vau, Apple keksi autonavigaattorin. Tomtom ja Garmin Be aware. Nuo ovat kuitenkin tehnyt jo iät ja ajat pyöreäkulmaisia navigaattoreita ja nyt kun apple on tehnyt innovaation ja patentoinut tämän, ni eiköhän ne ole kohta raastuvassa.

Vastaa
Taeco
Taeco

8

Apua, kohta Apple haastaa NBC:n oikeuteen, kun vuonna 1982 heidän ohjelmassaan Ritari Ässän KITT-autossa oli Applen patentoima Eye Free ominaisuus! Tämähän oli silmitöntä Applen kopiointia, kun ominaisuus oli täysin sama, kuin Applella, eri nimellä vain; mielestäni tämä TV-ohjelma pitäisi heti kieltää kaikissa maissa, joissa Apple myy laitteitaan! Missä Applelle oikeutetusti kuuluvat lisenssimaksut tästä huippu-uudesta keksinnöstä, jota kukaan muu, kuin Apple ei olisi koskaan aikaisemmin osannut kuvitellakaan?! Tämä on sitä todellista innovatiivisuutta, josta Applen uljaissa riveissä on aina puhuttu ja jota heidän urheat lakimiehensä ovat puolustaneet taistellen oikeussaleissa kautta maailman! Tähän ei pysty kukaan muu valmistaja, sillä heidän parhaaseen osaamiseensa kuuluu Applen ja vain Applen mahtavien tuotteiden kopiointi.

Mersu voisikin ottaa Applesta vähän mallia nyt, kun ovat yhteistyökumppaneita ja patentoida nelipyöräiset autot ja autoissa olevat tietokoneet voisi patentoida Apple.

Vastaa
laibo
laibo

10

@9

Mobiililaitteen ja auton järjestelmien yhteensopivuuden standardoiminen lienee kuitenkin hieman eri asia kuin mitä apple on tuossa tekemässä.

Miksi kaikkien pitää aina tehdä omat järjestelmänsä..?

"Nokian ja CE4A:n (Consumer Electronics for Automotive) kehittelemästä Terminal Mode -tekniikasta on kuultu muutamaan otteeseen hienoja lupauksia. Sen perustana on mahdollistaa puhelimen toimintojen operoiminen auton sisäänrakennettua viihdejärjestelmää käyttäen. Tekniikka on kaikille avoin ja siitä kiinnostuneet auto- ja matkapuhelinvalmistajat voivat ottaa sen vapaasti käyttöön."

Vaikka nyt onkin sitten Nokian kehittämä, niin silti kyseessä on avoin systeemi. Apple tuskin antaa omaan järjestelmäänsä koskea tikullakaan?

Vastaa
jaska_70
jaska_70

11

Harmi että Apple ei lähde mukaan terminalmodeen. Nyt auto firmat jutuu tukmaan kahta eri standardia/tapaa. Mutta, ei liene eka kerta Applelta.. Toivottavasti esim NFC maksaminen ois yhtenöäinen kaikissa luureissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.