Lumioita tuskin kauppoihin ennen marraskuuta (PÄIVITETTY)

25
Teemu Laitila

Lumioita tuskin kauppoihin ennen marraskuuta (PÄIVITETTY)
Keskiviikkoisen uusien Lumia-puhelinten julkaisutilaisuuden yhteydessä Nokia jätti kertomatta lehdistöä eniten kiinnostavat yksityiskohdat eli koska puhelinta saa ja mihin hintaan. Itävaltalaisen futurezone.at-sivuston mukaan ensimmäiset Lumiat saapuisivat tietyillä markkina-alueilla myyntiin jo lokakuun puolivälissä.

Futurezone ei kerro tarkemmin mistä tieto on peräisin, mutta uuden sukupolven Lumioiden ilmestyminen kauppojen hyllyille jo runsaan kuukauden päästä vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä. Nykyisten tietojen perusteella Windows Phone 8 -järjestelmää kehittävä Microsoft on julkaisemassa käyttöjärjestelmänsä vasta lokakuun viimeisinä päivinä ja laitteita tuskin halutaan myyntiin ennen käyttöjärjestelmän virallista julkaisua.

ZDNetin Microsoft-asiantuntijan Mary Jo Foleyn lähteiden mukaan Microsoftin Windows 8 -järjestelmän virallinen julkaisu tapahtuisi lokakuun 25. päivä, jolloin myös ensimmäiset Windows 8 - ja Windows RT -laitteet saapuisivat myyntiin. Windows Phone 8 -järjestelmän "kuluttajajulkaisu" olisi tapahtumassa muutamia päiviä myöhemmin eli 29. lokakuuta ja ensimmäisten laitteiden odotetaan saapuvan kuluttajien ulottuville muutama viikko tapahtuman jälkeen eli hieman ennen marraskuun puolta väliä.Marraskuun alkupuolen Lumia-julkaisuihin viittaa myös Samsungin WP8-puhelimen Ativ S:n virallisesti ilmoitettu saatavuus marraskuussa. Vaikka Nokia on Microsoftin "hovivalmistaja" Windows Phone 8 -laitteiden osalta, Microsoft ei liene valmis antamaan yhtiölle kuukauden etumatkaa maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan Samsungin kustannuksella.

Myyntiintulon aikataulun lisäksi Futurezone kertoo, että Lumia-sarjan lippulaiva Lumia 920 olisi hinnoiteltu 600 euroon ja Lumia 800:n seuraaja Lumia 820 maksaisi 450 euroa saapuessaan markkinoille. Hinnat vaikuttavat realistisilta arvioilta, kun Samsungin WP8-lippulaivan Ativ S:n hinnaksi on vahvistettu 599 euroa.

Päivitys 7.9.2012: Reutersin operaattorilähteiden mukaan Nokian uudet Lumia-puhelimet saapuisivat markkinoille marraskuun puolenvälin paikkeilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € Telia
499 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentit (25)

johtaja59
johtaja59

1

Samoja hintoja veikkailisin.
Samsung saa puhelimensa kauppoihin heti WP8 julkaisun yhteydessä ja Nokia marraskuun loppupuolella. Liian hyvä Lumia myynti tuhoaisi Microsoftin ja Elopin suunnitelmat pilkkoa Nokia piakoin.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

2

@1 Heh, toivottavisti ei nyt sentään näin. Luultavasti HTC, Samsung ja Nokia laittavat tuotteensa myyntiin samoihin aikoihin. En kyllä silti ymmärrä miksi puhelimet julkaistaan ennen käyttöliittymää. Omasta mielestäni siinä ei ole mitään järkeä.

Vai oliko WP8 tekijöiden kesälomien peruuntuminen viite siitä, että WP8 onkin auttamattomasti myöhässä? Ehkä sen piti olla jo valmis Summerissa.

Vastaa
squi
squi

3

@2, nimenomaan siitä taitaa tällä kertaa olla kysymys. Vaikka Nokialla on pitkä historia näissä epäonnistuneissa ja myöhästyneissä julkaisuissa, niin ilmeisesti nyt Nokialla on laitteet valmiina, mutta Microsoftilla testataan vielä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

@3
Tilanne ei näemmä vaihtamalla parantunut :(

Ihan samoin kävi Meegon ja Symbianin kanssa moneen kertaan. Laitteet happanivat kun softaa odoteltiin ja odoteltiin.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

5

@4 Onhan tämä kuitenkin selkeä parannus ainakin Meegoon nähden. Meegolle rauta oli valmiina (epävirallisten tietojen ja viimeisimpien vuotojen mukaan) jo vuosia ennen kuin N9 lopulta ulostettiin. Nyt sentään puhutaan vain kuukausien viiveestä.

Nokian toiminta on kyllä hämmentävää siinä mielessä, että firma toistuvasti tappaa vanhat tuotteensa vaikkei uusista ole mitään tietoa. Niin kävi Symbianin ja Meegon kohdalla, ja nyt WP7:n kohdalla. Firman viestintäosastoa pitäisi tuulettaa todella rankalla kädellä...

Vastaa
Sefriol
Sefriol

6

@5 Totta. N9 seuraajajakin oli jo valmiina vuonna 2009. QWERTY-näppäimistöineen päivineen. Softaa vain odotellessa.
Sinäänsä ymmärtää minkä vuoksi Apple ja Google onnistuivat rakentamaan hyvän käyttöjärjestelmän: heillä oli aikaa rakentaa ja viimeistellä sitä vuositolkulla ilman paineita. Sitten kun pommi putosi oli Nokian yht'äkkiä saatava samalle tasolle pystyvä käyttöjärjestelmä ilman kunnon valmiuksia.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

@4
Pitkälti samaa oli Symbianpuolellakin, esimerkkeinä ainakin 5800 ja S^3 laitteet. Ja muistaakseni myös N97 oli sekä myöhässä että softavikainen...

Myös N900 tuli ulos monella mittarilla myöhässä, mutta en tiedä oliko ongelma softa, rauta, komponenttitoimittaja (TI) vaiko toimistopolitikointi.

Onhan tuo seikka ja moni muu askeleita oikeaan suuntaan, mutta ihan käsittämätöntä, että ollaan tärkeimmän neljänneksen suhteen *taas* myöhässä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
turhuudenturhuus (vahvistamaton)

8

Nokian uudessa flagship-kaupassa ei myydä uusia Lumioita, mutta ne ovat siellä esillä jonkun lasikuvun alla kuin prinsessan lasikenkä, jota saa vain katsoa mutta ei koskea. Mitäköhän ne myyjät siellä myy nämä kuukaudet ennenkuin Lumiat tulee myyntiin?

Vastaa
Robustus
Robustus

10

Historiasta oppineena voin olettaa, että uudet Lumiat tulevat kaupan hyllyille vasta joulukussa, hyvä jos jouluksi ehtivät. Samsungin WP8 kuitenkin syystä tai toisesta ehtii myyntiin jo marraskuussa. Nokialla olisi ollut kaikki maailman aika valmistautua kunnolla lanseeraukseen ja tehdä siihen kunnon aineistot ja esimerkkikuvat aidoilla kameroilla. Myös itse ohjelmisto olisi pitänyt saada sille mallille, että medialle olisi järjestynyt lyhyt hands on -tilaisuus tutustua laitteisiin.

Mutta mitä tapahtui? Onko historiassa toista tuotelanseerausta, jossa kaikki, siis kaikkii, olisi mennyt näin totaalisesti perseelleen? Todennäköisyys näin kammottavaan mahalaskuun oli etukäteen niin pieni, ettei sen olisi pitänyt voida olla edes mahdollista. Tietysti jos tarkoitus oli alunperinkin tuottaa Nokiaa mahdollisimman nöyryyttävä spektaakkeli, niin silloin siinä onnistuttiin täydellisesti.

Minkä tahansa muun yrityksen toimitusjohtaja saisi tällaisen tyrimisen jälkeen kenkää, mutta ei Stephen Elop. Odotan vain kauhulla, mitä kaikkia takaiskuja Lumioihin on vielä piilolettu ja mitä tulee esille ennen kuin laite on myynnissä. Mahdollisuuksia tyrimiseen on lukuisia: löytyy suunnitteluvirheitä, tehdas valmistaa virheellisiä eriä, lataustyyny ei toimi eikä varajärjestelmää ole, jakelu- ja myyntiorganisaatio on halvaannutettu jollain järjettömällä toiminnalla ja muuta mukavaa.

Nyt olisi hyvä aika antaa potkut tyrijöille ja kaikenryssijöille ja korvata toimitusjohtaja uudella. Kannattaa soittaa myös Herra Googlelle, että olisiko teillä sopivaa Androidia näihin meijän luureihin tarjota.

Vastaa
Sysi
Sysi

11

10. Vau...karkasko trolli sillan alta vai päiväkodista?

Itse uutiseen. Toivottavasti toi Reuttersin väite pitää paikkansa, ettei jouduta oottamaan uusia Lumioita liian pitkään.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
susi Lumia@ (vahvistamaton)

12

Sysi @
Nokia on jo silloin menneen talven lumia,kun Samsung on saanut oman WP8 mallinsa markkinoille (Nokia mokaa pahasti)!.

Vastaa
Zaggy
Zaggy

14

@12 Tuo 'menneen talven lumia' alkaa olemaan jo niin kulunut juttu...parempaa et taida pienillä aivoillasi keksiä?

Mitä itse Samsungin WP8 puhelimeen tulee niin miksi ostaa sellainen, kun on parempiakin WP8 puhelimia tarjolla, kuten Lumia920? L920 lähestulkoon tuhosi koko WP8 kilpailun. Se on jokaisella saralla auttamatta parempi kuin kilpailijansa, jos ei lasketa Samsungin suurempaa näyttöä ja akkua. On muuten huvittavaa kuinka nämä Samsungin 'trollit' eivät enää haukukaan WP8 käyttöjärjestelmää, kun Samsungikin toi omansa peliin. Mistä moinen käänne?

En ole mikään Nokia fanboi, taskusta löytyy Galaxy S2 johon olen enemmän kuin tyytyväinen. Joskus kuitenkin pitää todeta tosiasiat: Nokia meni ohi.

Vastaa
Sysi
Sysi

16

12. Jos Nokia saa puhelimet parin viikon sisään myyntiin WP8:n julkasusta, niin voi olla että Samsung jää pahasti jalkoihin.

(Joo ja toi 10. kommentti oli sit tarkotettu yhelle trollille, jonka kommentti on poistettu eikä Robustusksen kirjotukseen)

Vastaa
Robustus
Robustus

17

@16
Laitoin mielihyvin merkille sen trollin ojentamisesi silloin, kun sen julkaisit ja huomasin, että tuohon on trollipoiston jälkeen jäänyt väärinkäsityksen paikka, mutta ei huolta. Asia on noteerattu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
katkerasuomiboy (vahvistamaton)

18

Onko mussa jotain vikaa kun toi WP ei aiheuta minkäänlaisia omistamishaluja? Olen käyttänyt pari päivää Lumia 900sta ja Androidista ei kyllä ole valmis luopumaan. Jo tuo typerä palikkakättöliittymä on luotaansatyöntävä.

En voi ymmärtää miten Nokia päätti pelata kaikki rahat yhden käyttiksen varaan, ja vielä sen surkeimman.

Vastaa
Robustus
Robustus

20

Yksi asia minua tässä Lumia-sotkussa raivostuttaa kaikkein eniten, nimittäin se etteivät nämä toimittajien mulkvistit saa kysyttyä Nokian edustajilta, että onko Lumiaan tulossa täysimittainen PureView ja jos on, niin milloin tämä tapahtuu. Hinnalla ei ole merkitystä. Miten voi olla toimittajien ammattitaito näin alamaissa, ei vain Suomessa vaan koko maapallolla?

Jos joku nokialaisista lukee tämän, niin voisitteko vastata tähän yksinkertaiseen kysymykseen. Millä tahansa foorumilla.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@20
Eipä sen kysyminen kauheasti auttaisi. Vastauksena olisi:

"Emme kommentoi tulevia tuotteita" tai "Meillä ei ole mitään ilmoitettavaa juuri nyt"

Vastaa
Robustus
Robustus

22

@21
Voihan se näinkin olla. Vai olisiko niin, että Nokialla olisi tekniikka ja kyky tarjota ylivoimaisesti maailman paras puhelin, mutta se ei ihan vittuillessaan suostu sitä valmistamaan?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

25

@24
Tuo linkki tuli ihan väärään paikkaan. Lisäksi sen sisältö on suurimmaksi osaksi täyttä paskaa ja nelinydinprosessori.... Tuskinpa tulee, on tosi vaikea keksiä miksi tulisi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.