Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kommentti: LTE tulee tänä syksynä vauhdilla - luvassa useampia puhelimia

7
Teemu Laitila

Kommentti: LTE tulee tänä syksynä vauhdilla - luvassa useampia puhelimia
Tähän saakka hitaasti yleistyneillä LTE-verkoilla on mahdollisuus saada vauhtia kehitykseensä, kun markkinoille odotetaan syksyn mittaan useampaa LTE-yhteyksiä tukevaa puhelinmallia. Tällä hetkellä LTE:tä on käytetty lähinnä mobiilin laajakaistan tekniikkana eikä verkkojen peitto ole kaksinen suurempien kaupunkien keskustoja lukuun ottamatta.

Näillä näkymin tämän syksyn puolella LTE-puhelimia voisi saapua markkinoille jopa neljä kappaletta, jos huhut tulevan iPhone-mallin LTE-tuesta osoittautuvat todeksi. Muut puhelimet tulevat olemaan Nokian Lumia 920, Sonyn Xperia V sekä Samsungin Galaxy S III 4G, joka julkaistaan Pohjoismaissa portaittain vuoden viimeiseltä neljännekseltä alkaen.

Nokia tai operaattorit eivät ole antaneet virallisia lausuntoja Lumia 920:n LTE-tuesta, mutta laitteessa käytetty Qualcommin MSM8960-järjestelmäpiiri sisältää tuen myös Suomessa käytössä oleville LTE-taajuuksille. Qualcomm toimittaa tällä hetkellä kaikkien uusien Windows Phone 8 -laitteiden järjestelmäpiirit, joten myös HTC:ltä odotettu WP8-julkaisu saattaa sisältää LTE-tuen. Silti LTE-tuki ei löydy automaattisesti kaikista Windows Phone 8 -laitteista, vaan käytössä on myös MSM8260A-piirejä, joista sisäänrakennettu LTE-tuki puuttuu. Esimerkiksi Samsungin WP8-lippulaiva Ativ S perustuu MSM8260A-piiriin.Tähän saakka päätelaitteiden puute on ainakin osaltaan estänyt LTE-yhteyksien yleistymistä puhelimissa, mutta nähtäväksi jää lähteekö tekniikka yleistymään edes laitetuen kasvaessa. LTE-tekniikka mahdollistaa enintään 100 megabitin yhteyden verkosta puhelimelle ja 50 megabitin yhteyden toiseen suuntaan. Jos moni uskoo pärjäävänsä kotona muutaman megabitin ADSL-liittymällä, mitä käyttöä puhelimessa voisi olla kymmeniä kertoja nopeammalle yhteydelle? Toisaalta tähän saakka nopeudelle sekä laitteissa että liittymissä on aina löydetty uusi käyttötarkoitus, kunhan tekniikka sen ensin mahdollistaa.

Edit 10.9.2012 11:42: Kuten kommenteissa mainittiin, tietysti myös Nokian Lumia 820 perustuu samaan MSM8960-piiriin, eli potentiaalistten LTE-puhelinten määrä kasvaa vielä yhdellä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Homeworld123
Homeworld123

2

Mihin LTE:tä tarvitaan. Toivotaan, että LTE:llä päästään käytännössä lähelle sitä mitä 3G lupaa. Lankaliittymät ovat yleensä lähempänä sitä mitä luvataan.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

4

@2
Jep. Jos LTE pääsee siihen mihin 3G:llä luvataan, niin sit ihan ok. Eli taas vähän nopeampaa vaikka 90% luvatusta jää saamatta...

Nimimerkki "Saunalahden täysnopee mokkula yleensä alta megan" (kehno/ahdas verkko kotosalla)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja