Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lähes 9 kymmenestä ladatusta mobiilisovelluksesta on ilmaisia

1
Valtteri Ahonen

Lähes 9 kymmenestä ladatusta mobiilisovelluksesta on ilmaisia
Tutkimusyhtiö Gartnerin raportin mukaan jopa 89 prosenttia ladatuista mobiilisovelluksista vuonna 2012 on maksuttomia. Edellisvuonna luku oli 88,4.

Kuluvalle vuodelle odotetaan myös hurjaa nousua ladattujen sovellusten määrässä, sillä latausten kokonaismäärän uskotaan kohoavan jopa yli 45 miljardiin. Vuoden 2011 tulos vaikuttaa siihen nähden vaatimattomalta, sillä latauksia kertyi "vain" 25 miljardia kappaletta.

Raportti näyttäisi tukevan sitä väitettä, että jos kuluttajalle annetaan mahdollisuus valita joko maksullinen täysversio, tai ilmainen versio, johon käyttäjä voi myöhemmin ostaa haluamiaan ominaisuuksia yksitellen tarpeen mukaan, niin useimmiten valitaan jälkimmäinen. Näin arvioi ainakin Cnet.

Tämän lisäksi myös ihmiset, jotka valitsevat maksullisia sovelluksia, tuntuisivat mielellään valitsevan erityisen edullisia sellaisia. Gartnerin tutkimusjohtaja Sandy Shenin mukaan jopa 90 prosenttia ladatuista maksusovelluksista on alle kolmen dollarin hintaisia.

Näiden tietojen valossa on selvää, että mikäli sovelluksia valmistavat yritykset haluavat todella tehdä tuotteillaan rahaa, on niiden entistä enemmän keskityttävä niin sanottun in-app-myyntiin, eli sovelluksen sisällä tapahtuvaan kaupantekoon. Gartnerin raportti arvio sovelluksen sisäisen kaupanteon olevan sovelluskauppojen kokonaismyynnistä noin 40 % vuoteen 2016 mennessä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja