Mozillan uusi Firefox OS tositoimissa

6
Valtteri Ahonen

Mozillan uusi Firefox OS tositoimissa
Puhelinvertailu kertoi jokin aika sitten, kuinka Mozillan Boot 2 Gecko -mobiilikäyttöjärjestelmä siirtyi Firefox OS -nimen alle. Samalla annettiin lupaus pian julkaistavasta uudesta materiaalista. Nyt sitä on saatu.

Mozilla on julkaissut omalla Youtube-kanavallaan videon, jossa käyttöjärjestelmän tuoreinta versiota esitellään ZTE:n alustalla. Videolla näytetään muun muassa soitto-ominaisuuksia, Firefox-selainta, yhteystietoja, kameraa kuvagallerioineen sekä kehitteillä olevaa sovelluskauppaa.

Järjestelmä on tarkoitettu halvemman pään älypuhelimille, ja niinpä videolla nähtävää suoritusta ei tulisikaan verrata suoraan kalleimpiin ja kehittyneimpiin malleihin. Erityisen jännittävän projektista tekee se, että koko Firefox OS pohjautuu HTML5:een.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
364 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Oppo Reno 7 Lite 5G – hinta laskenut -30%

Oppo Reno 7 Lite 5G
618 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 889 €

Samsung Galaxy S21 5G – hinta laskenut -29%

Kommentit (6)

arcanix
arcanix

2

@1 Samaa mieltä. Näyttää kyllä aivan samalta kuin android, jollain valmistajan omalla UI:lla. HTML5-pohjaisuus tietty mielenkiintoinen.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

5

"Järjestelmä on tarkoitettu halvemman pään älypuhelimille, ja niinpä videolla nähtävää suoritusta ei tulisikaan verrata suoraan kalleimpiin ja kehittyneimpiin malleihin."

Mutta mites kun sen androidinkin saa niihin halvemman pään älypuhelimiin? Ei ne noin pahasti töki. Mutta vaikuttaa tosiaan, ainakin vielä, anteron halvalta kopiolta....

Vastaa
Guarded
Guarded

6

Ottakaahan huomioon että kyseessä on vielä suhteellisen alkeellinen versio, eikä kehitys ole läheskään yhtä pitkällä kuin nykyinen android.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.