Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple julkisti iPhone 5:n vanhalla designilla ja uusilla sisuksilla

116
Teemu Laitila

Apple julkisti iPhone 5:n vanhalla designilla ja uusilla sisuksilla
Apple on tänään julkaissut odotetusti uuden iPhone-mallin, joka kantaa nimeä iPhone 5. Uusi laite on edeltäjäänsä suurempi ja tehokkaampi ja sen ulkonäkö vastaa paljolti julkisuuteen aiemmin vuodettuja kuvia.

Lasista ja alumiinista koostuva kotelo on Applen sanojen mukaan 112 gramman painollaan ja 7,6 mm paksuudellaan yhtiön ohuin ja kevein tähän saakka julkaisema puhelin ja lisäksi Applen mukaan "maailman ohuin älypuhelin".

Kuten useissa ennakkotiedoissa arveltiin, uuden iPhone 5:n ruutu käyttää 16:9 kuvasuhdetta ja se on neljän tuuman kokoinen. Resoluutio on 1136 x 640 pikseliä, mikä tarkoittaa 326 pikseliä tuumalla. Kasvaneen ruudun ansiosta näytölle mahtuu viides rivi ikoneita. Apple on myös päivittänyt yhtiön omat sovellukset hyödyntämään kasvanutta ruutukokoa. Vanhemmille malleille suunnatut sovellukset sen sijaan keskitetään ruudulle ylä- ja alapuolelle jäädessä mustat palkit.


Kuva: Wired

Laitteen sisusta on muuttunut täysin. Käyttöjärjestelmää pyörittää nyt uusi A6-järjestelmäpiiri, joka sisältää kaksi ARM:n Cortex-A15-ydintä. Applen mukaan prosessori on kaksi kertaa aiempaa nopeampi ja myös näytönohjaimen teho on tuplaantunut. Huolimatta kasvaneesta laskentatehosta Apple lupaa laitteelle aiempia malleja pidemmän akkukeston.
Kuva: Wired

iPhone 5:n kamera sisältää 8 megapikselin kennon. Kameran pitäisi toimia paremmin hämärässä ja kuvausnopeus on aiempaa parempi. Kamera yhdistää useampia eri kuvaversioita yhdeksi uuden kuvapiirin avulla paremmman valotuksen aikaansaamiseksi. Lisäksi kamera tukee jopa 28 megapikselin panoraamakuvien tallentamista. Etupuolen kamera tallentaa kuvia 720p-resoluutiolla.


Kuva: Wired

Mobiiliyhteyksien osalta uusi puhelin tukee LTE-yhteyksiä, mutta ikävä kyllä eurooppalaisille on tarjolla vain 3G-tekniikkaan perustuva DC-HSPA+-tekniikka. Muita verkkoyhteyksiä ovat WiFi 802.11n.

Yksi etukäteen keskustelua herättänyt uudistus on aiempaa huomattavasti pienempi liitin lisälaitteille. Applen Lighting-nimellä kutsuma liitin on 80 prosenttia aiempaa pienempi ja se voidaan kytkeä laitteisiin molemmin päin. Yhtiö tarjoa adapterin vanhempien laitteiden liittämiseksi.

Apple aloittaa iPhone 5:n ennakkotilausten vastaanottamisen 14.9 ja laite saapuu myyntiin 28. syyskuuta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (116)

Anonyymi käyttäjä
tähhhh (vahvistamaton)

1

mä odotin jotain paljon parempaa, siihen pettymyksen päälle tuosta puuttuu jalankulkijanavigointi!? ikinä en oo applee ostanu, enkä näköjään tuu ostamaankaan, eihä tuossa ole mitään mullistavaa ja hinta varmaan on jotain 700e. nauran kyllä niille jotka tuon ostavat, taidan itse ostaa sen lumia 920, tai odotella että jollalta tulee meegoa.

Vastaa
TUHKANE
TUHKANE

2

IS sanoin kerrankin osuvasti: Vuonna 2007 iphone oli kuin hienoin porche, mutta nyt se on kuin toyota camry, turvallinen valinta.
Kuvastaa erittäin hyvin iphonen tämän ketkistä tilanetta.

Vastaa
veeman07
veeman07

3

Eipä tullut mitään mullistavaa. Sanoisinko että sama *aska eri paketissa. Ei edes NFC:tä ja toimita-ajat huonommat kuin Lumia 920:llä. Nokiassa myös parempi kamera ja näyttö. Iphone 5 häviää oikeastaan jokaisella osa-alueella verrattuna 920:iin.

Vastaa
hta
hta

5

Kyllä se LTE tukee myös Euroopan taajuuksia (Deutche Telekom ja EE mainittiin) mutta noin muuten ihan mitäänsanomaton julkistus. En näe syytä vaihtaa omaa 4:sta tuohon saati jos omistaisin 4s:n. Yleensä olen aina ostanut joka toisen, eli tuon uuden numeron mutta nyt jää näillänäkymin ostamatta.

Itseasiassa olen miettinyt, josko kokeilisi sitä Lumia 920:stä...

Vastaa
Zoniye
Zoniye

7

Jees puhelimia molemmat omilla vahvuuksillaan, mutta suurin ero taitaa olla saatavuus. Toista saa jo 21.9 alkaen ja toista ehkä hyvällä tuurila jouluna jos WP 8 valmistuu.

Vastaa
myllis
myllis

9

Vaikuttaa ihan hyvältä päivitykseltä. Näyttö on just sopiva. Katotaan, miten pärjää prossu snapdragonille (tuplaydin vertailu).
Pelkään pahasti, ettei etulasi silti kestä. Tuo ohuuskin menee trendipelleilyksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

10

Onkohan tuonne soluttautunut ex-nokialaisia, kun alkaa meno muistuttaa tuttua kaavaa?

Valitettavasti firmasta on tullut sellainen mitä SJ ei koskaan hyväksyisi eli Apple on tylsä ja kilpailijat menee ohi.

Odotellaan vielä Jollan luuri niin tietää päivittyykö luuri siihen vai L920.

Vastaa
TemeTee
TemeTee

11

Samanlainen päivitys kuin 4S. Päivitetään laite vuodeksi eteenpän, tuote myy ja teknofriikit ulisee kun joku tekee laitteita tavan tallaajalle. Mihin te kaikki NFC:tä oikein tarvitsette? Omalla N9:llä en ole päässyt käyttämään kertaakaan. Eipä ole tämä iphone minua varten, itse odottelen LG:n Optimus G:tä ja jollaa.

Vastaa
PaulKaski
PaulKaski

12

Olisipa Nokia tehnyt näin loistavan tuotejulkistuksen, niin kurssi olisi ampaissut todella korkealle. Paljon uutta ja hinta kohdallaan. iPod touch:kin (64Gt) vain 399e. Vahvat uudet tuotteet.

Vastaa
Malboro
Malboro

13

Taitaa Apple olla pahasti jäljessä, jos tähän on uskomista: http://www.engadget.com/2012/09/03/shoc...bigger-screens/

Itsekkin sen nähnyt miten nälkä kasvaa syödessään. Omistin galaxy S1 ja enkä voisi mitenkään kuvitella käyttäväni enää niin pientä puhelinta, varsinkaa jos hinta on 600e.

Omistan nykyään Galaxy S3:n ja kaipaisi jo nyt vähän isompaa ~5". Hyvin mahdollista, että Note 2 löytyy seuraavaksi. Mielenkiintoista nähdä joko Note 2 kohdalla tulee näytön koko liian isoksi

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
appletaitaakuolla (vahvistamaton)

14

Hyödytön kapistus, ihmettelen jos ei lähde nokian osaakkeet nousuun. meinaa itse kyllä ostan mielummin uuden lumian kuin tuon, mitäköhän kiihko apple fanit tuosta puhelimesta sanovat xD "jos se painais saman verran kuin lumia 920 ni se ois 10 kertaa parempi" nojoo, massan mukana kulkevathan ´muotitietoiset´ ostavat jossittelun perusteella, itse kun ostan ihan kongreettisuuden perusteella...

Vastaa
hoppis
hoppis

15

Eiköhän tämän puhelimen siemenet kylvetty jo Jobsinkin aikana. Ei pelastaenää hyvä käyttöliittymä teknistä keskinkertaisuutta niinkuin aiemmin, kun se käyttöliittymäkin on jo 5v vanha pelkin näennäisin parannuksin.

Vastaa
pain83
pain83

16

Kyllä se vaan alkaa näyttään sille, että Lumia 820 tai 920 menee hankintaan jahka N9 kyykähtää. Tosin voishan tuon Jollan tarjonnan katsoa, jos edes mitään tuotteeksi asti saavat. Voi kyllä olla, että N9 menee vielä seuraavankin vuoden.

Vastaa
SamiM2
SamiM2

18

Tätä samaa vanhaa "mikään ei muuttunut" juttua on pyöritetty vuosikaudet. Siitä huolimatta jokainen malli on myynyt edeltäjäänsä paremmin. Yrittäkää nyt vaihtaa levyä.

Hyvä älypuhelin muuttui taas astetta paremmaksi ja siinä kaikki. Sama pätee kaikkiin valmistajiin tällä hetkellä. Älypuhelimet ovat kehittyneet niin pitkälle, että suuria läpimurtoja on turha odottaa.

iPhonen valtti on ollut alusta saakka erinomainen sovellustarjonta ja käytettävyys. Niin kauan kuin se ei muutu, niin iPhone myy varmasti erittäin hyvin. Suurin osa käyttäjistä ei välitä tuon taivaallista laitteen teknisistä ominaisuuksista.

Vastaa
ep_
ep_

21

Todella lattea esitys. Ei käytännössä mitään mullistavaa, ja häviääpä Nokian Lumia 920:lle varmaankin lähes kaikessa (ominaisuudet). Lumia 920:ssa tarkempi näyttö, parempi kamera. Kyllä näistä kahdesta puhelimesta (iP5 ja Lumia 920) Nokian Lumia 920 on ehdottomasti kiinnostavampi.

Tosiaan ensimmäinen iPhone Steven jälkeen ja heti tulee vähän tällainen vähän lattea julkistus... Herää kysymys, pärjääkö Apple ilman Jobsia? Sen aika näyttää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
penailija (vahvistamaton)

23

Melkoisen surkea esitys omasta mielestänikin, mutta jos nyt tarkemmin ajatellaan niin onko iPhonet koskaan olleet mitään mullistavaa? Suurin osa iPhonen käyttäjäkunnasta ostaa laitteen sen muodikkuuden ja juurikin käyttöliittymän vuoksi, sillä se on niin yksinkertainen että tyhmempikin osaa sitä käyttää. Lumia 920 tosiaan pesee tämän muotipuhelimen ominaisuuksillaan mennen tullen, mutta uskon, että moni epäröi lumian ostoa juurikin sen käyttöliittymän vuoksi.

Vastaa
delic
delic

24

@18 Erittäin hyvin sanottu.

Tosiaan jos lukee vaikka uusimman mikrobitin niin laajassa älyluurimittelössä voittajaksi valittiin sgs3 ja iPhone 4S (vuoden vanha luuri) joten ei Applella tosiaan hätää ole ollut :)

Ei tullut mitään wow efektiä tänään, okei iPhonen paino kyllä yllätti, että miten ovat saaneet siitä noin kevyen, ohuus oli tiedossa jo ennen ja se on kyllä myös vakuuttavaa.

Kuitenkin edelleen se Applen valtti on se, että haluaako ihmiset edelleen vähän kätevämmän kokoista älyluuria vai sitä lähes minitablettia. Täälläkin nyt kaikki vertailee iPhonea ja lumia 920. Vaikka käytännössä luurit on aika erikokoiset ja painoiset joka on iso tekijä. Ensinnäkin lumia 920 taitaa olla markkinoiden painavimpia älyluureja siinä missä iPhone 5 on sieltä ihan kevyimmästä päästä nykylippulaivoista.

No sen aika nyt sitten näyttää, että joko ollaan siinä tilanteessa, että pikkuälyluuri ei enää kiinnosta vaan halutaan sitä isoa luuria sinne taskuun tai käsilaukkuun.

Itse veikkaisin, että edelleen miljoonat haluaa sen vähän pienemmän ja se on juuri se Applen etu ja toisaalta taas ehkä heikkous, mutta kumpaa se on sitten enemmän, sen aika näyttää.

Eipä markkinoilla taida parempaa 4" luuria löytyä? Eli jos haluaa kätevämmän kokoisen älyluurin missä ei ole mitään riisuttua vaan sisältää uusimmat osat niin eipä siellä liiemmin tarjontaa ole. Kuten ei tähänkään asti pikkuluureissa ja siksi iPhone onkin varmaan myynyt edelleen niin paljon selkeästi pienemmän kokonsa takia, mille on edelleen ilmeisen paljon kysyntää.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl...X5cV-4LRo#t=34s Tässä on virallinen video, videossakin Apple tuo juuri tätä yhden käden käytettävyyttä esiin, fiksu veto.

Tuosta videoltakin kyllä hyvin näkee miten ohuesta luurista on kyse, kun tuon luurin kaupassa sitten ottaa käteensä se tulee varmasti vakuuttamaan monet. Juuri siksi, että se tuntuu varmasti niin pieneltä kädessä vs kaupan muut luurit.

Tuo molemminpuolin toimiva dock liitin on muuten kätevä kyllä, se on kuitenkin melkein jokapäiväistä säätämistä tunkea sitä liitintä ja kattoa että se menee oikeinpäin. Tässä suhteessa siis selkeästi parempi ratkaisu kuin micro usb?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

26

@24

Ihailtavaa...

Mikä on se iPhone 4S puhelimessa se vika/puute tms. joka saa sinut päivittämään sen iPhone 5 malliin?

Ei NFC

Ei Langatonta latausta

Ei mitään muutakaan mullistavaa, poislukien paino. 20% venytys mahdollisti komponentti sijoittelun uusimisen ja laitetta saatiin laihdutettua. Mutta nämä kisat on nähty ja asiakkaat haluavat muuta.

Sijoittajat odottivat iPhone 5 suurempaa loikkaa, mutta L920 on vain parempi tällä hetkellä. Tosin painoa on 185g iPhone 5 113g vastaan, mikä osoittaa sen, että Apple on taas vähän kiillottanut hopealusikkaa lisää ja x määrä hankkii kyllä iPhone 5 puhelimen.

Mutta uusiutua pitäisi, että ei olla pian symbian tilanteessa..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

27

@24

DOCK liitin on parannus ja micro-usb on huonompi tässä asiassa. Langattomuus tätä päivää, myös latauksen osalta.

Lisäksi rikottiin rytmiä, kun ulkomuoto dising ei muuttunut kuten aiemmin. Vähän tulee mieleen, että vois kyllä olla garjous myynnissä iPhone 4S 20% more extra model nimelläkin..

Vastaa
HHenkka
HHenkka

28

Kyllä Nokia uusi Lumia 820 tulee pesemään tämän puhelimen mennen tullen. Lumia 920 taas ei voi enään edes verrata tähän uuteen iPhone 5:seen. On meinaan Lumia 920 aivan eri planeetalta ominaisuuksiltaansa. Mutta joo Nokia lumia 820 saa varmasti tästä iPhonesta siltä sarakkeelta kilpailijan. Tosin uskoisin Nokian vievän siinäkin voiton hinnallansa.

Vastaa
ep_
ep_

29

@28
Veisikin Nokia voiton, mutta Applen brändi vain valiettavasti myy tällä hetkellä. Kyllähän nämä Nokian lumiat vie iP5:ttä narussa, mutta iP5 menee brändillä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

30

Video julkistuksesta.

techcrunch.com/2012/09/12/collegehumor-presents-apples-latest-press-conference-where-it-announce-nothing/

Vastaa
delic
delic

31

@24 "Mikä on se iPhone 4S puhelimessa se vika/puute tms. joka saa sinut päivittämään sen iPhone 5 malliin?"

Tässä menet aika vikaan jos kuvittelet että 4S käyttäjät sankoin joukoin lähtee hakemaan uutta luuria.

Eiköhän ne ole niitä 3GS ja iPhone 4 käyttäjiä jotka tästä enimmäkseen on kiinnostuneita ja niillehän tulee luonnollisesti paljon uutta verrattuna omaan nykyiseen (mm. ääninavi)

Ihan samalla tavalla kun tuli iPad 3 niin ei kaikki iPad 2 käyttäjät rynnimällä lähteneet sitä hankkimaan. Ne odottelee sitä iPad 4:stä.

Eikai näitä joka vuosi tarvi päivittää?

Vastaa
SamiM2
SamiM2

32

Suunsoiton sijaan kannattaa välissä vilkaista myös faktoja. Engadgetin sivuilta löytyy aika hyvä taulukko, jossa käydään läpi iPhonen, Galaxyn ja Lumian speksejä:

http://www.engadget.com/2012/09/12/ipho...petition-fight/

Nopean vilkaisun perusteella näyttävät kaikki mallit olevan aika samalla viivalla. Tarkka suorituskyky selviää sitten joskus kun suorituskykymittauksia saapuu saataville. Eiköhän nuo kaikki kuitenkin pyöri varsin sujuvasti.

Esimerkiksi näytön suhteen resoluutiot ovat kaikissa hieman yli 300dpi. Esimerkiksi iPhonen resoluutio on 326dpi ja Lumian resoluutio on 331dpi. Ero on siis täysin mitätön.

Todelliset erot puhelinten välillä ovat koossa, suunnittelussa ja käyttöjärjestelmässä. Se on sitten täysin makuasia haluaako ison vai pienen puhelimen. Suunnittelun suhteen puhelimet eroavat myös melkoisesti. iPhone on metallia ja lasia ja Lumia eroaa väreillä. Valinta käyttöjärjestelmien välillä on myös puhtaasti makuasia. Varmasti kaikki käyttöjärjestelmät hoitavat homman.

Kuluttajilla on siis nyt hyvin vaihtoehtoja, mikä lienee pelkästään hyvä asia. Turha siis valittaa.

Jos jokin tuote ei sitten kiinnosta, niin sitä ei tarvitse ostaa. Jokaisella on kuitenkin vapaus valita tuotteensa omien mieltymyksien mukaan. En ymmärrä tätä negatiivista kommentointia ollenkaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

33

@32
Nimenomaan, erittäin hyvä että on vaihtoehtoja. Yksi koko ei ole kaikille paras.

Jos näytöistä puhutaan, on paljon muitakin suureita kuin koko ja pistetiheys, jotka vaikuttavat laatuun. Värien toisto, näytön nopeus, mustan laatu, heijastuvuus ym. ym. Lumia pärjää noissa paperilla ainakin hyvin, mutta katsotaan kunhan se tulee myyntiin ja kunnollisiin testeihin.

Sivuhuomautuksena, S3:n näyttö on käsittääkseni PenTile, joten se on on vähän eri viivalla kuin kaksi muuta.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

34

Hyvästä puhelimesta tuli taas kerran parempi malli. Designiin ja valmistusprosessiin oli panostettu niin paljon, että kilpailijoiden tekeleet tuntuvat vain halvoilta kopioilta.

Valmistusprosessi on sitä luokkaa ettei tarvitse ihmetellä miksei Applella oli kuin yksi puhelinmalli. Puhelimessa on pari kertaa tehokkaampi prosessori, suurempi näyttö, 4G yhteydet, kolme mikrofonia ja siitä huolimatta puhelin oli edeltäjäänsä ohuempi.

Samoin pieneltä asialta, mutta käytännössä hyvin arvostettava asia oli täysin uudenlainen liitin. Liittimen fiksuin puoli oli ehdottomasta se, että sen voi liittää laitteeseen kummin päin tahansa. Esim. yleisesti käytetty Micro-USB on hämärässä hyvin vaikea tunnistaa kummin päin seon. Samoin Micro-USB on aika heiveröinen liitäntä Applen uuteen liittimeen verrattuna.

Kannattaa katsoa tosiaan Applen promovideo, niin saa vähän paremman käsityksen miten paljon vaivaa Apple käyttää laitteen valmistamiseen. Ehkä se viimeistelty kokonaisuus on juuri se joka vetoaa niin moneen käyttäjään.
http://www.youtube.com/watch?v=u5X5cV-4LRo

Tänään illalla yksi kaverini ilmoitti ostavansa iPhone 5 (omistaa tällä hetkellä 2 vuotta vanhan iPhone 4 mallin). Samoin kolme muuta kaveria on päivittämässä tämän syksyn aikana 3-4 vuottan vanhan iPhone 3GS puhelimen. Yksikään tuntemani iPhone 4S omistaja ei ole päivittämässä uuteen iPhone 5 malliin. Eli Apple käyttäjät eivät todellakaan ryntää suin päin ostamaan uutta puhelinta vain sen takia että Apple julkaisi uuden iPhonen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kekekek-1 (vahvistamaton)

35

Uuuh on se kyl kaunis ja tyylikäs puhelin. ja oikeastaan kaikki mitä pysty parantamaan 4s on parannettu. Käytännössä ei 4s ollut yhtää mitää vikaa se oli oikeutetusti tyyylikkäin puhelin markkinoilla. Nytten pakko sanoa että 4s design saatii viilattua äärimmilleen ja on se vaa upea,

+ korkeampi ja laadukkaampi näyttö
+ sama leveys (pystyy käyttämään yhdellä kädellä)
+ kapeampi (pystyy käyttämään vielä paremmin yhdellä kädellä)
+ keveys
+ lisä teho
+ hämärä kuvausta parannettu
+ kuvanvakainta parannettu
+ akku kestoa
+ viimein pienempi liitin jonka voi tunkea kumminpäin vaan
+ iOS (windows luurit tylsiä ja androidit taas hirveitä) (iOS logiikka vaan toimii.)

- lte ei toimi ainakaan vielä suomen operaattoreilla mutta kyllä se toimii euroopassa kahdella operaattorilla EE ja DE:llä.
- olisi voinut tehdä hieman paksumman ja painavemman että akkua olisi saatu parannettua huomattavasti.

Jokatapauksessa apple tekee oikeasti käteen sopivia puhelimia ja hyvä niin ja mikä parasta apple tuopuhelimen samantien myyntii eikä nokian typerällä tavalla parin kk päästä julkaisusta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rahkaaa (vahvistamaton)

36

En kyllä lähtisi vertaamaan lumiaa 820 tai 920 ja ip5seen.
Ensinnäkin lumia 820 ei ole mitään hyvää perusluuri ja oikeastaan täysin sama ostatko ip4 vai lumia 820. Lumia 820 näyttö on sopivan rajoilla mutta pilattu huonolla resolla.design on .... (Makuasia) mutta ei sisällä mitään teknistä paremmutta perus iphoneen.

920 vastaavasti on yritetty änkeä liikaa epävakaata tekniikkaa. Lisäksi sen näyttö on ylirajojen ja paino aivan järkyttävä. Lumia 920 aint hyvä puoli on hanskoilla toimiva kosketusnäyttö. Mutta tähänkin asti pärjännyt puhelimen kanssa ilman hanskoja joten., jälleen se desgn .... (Makuasia) ja molemmista löytyy tylsähkö käyttis jotenkin wp7.5-8 on vaan kyllästynyt. Mutta kaikista järkyttävin asia 920 on "langaton" täysin käsittämättömän huonosti suunniteltu lataus. Ensinnäkin puhelin täytyy asettaa oikein telakkaan ja se on siinä todella vammasesti. Epäluotettavaa ja typerän näköistä tekniikkaa.

iPhone 4s ja iPhone 5 design on premium tasoista ja luotettavaa. Lisäksi iOS sisältää kaiken tarvittavan. Applen ekosysteemi on kokonaisvaltainen ja toimiva sen takia apple menestyy.

Vastaa
Robustus
Robustus

37

Kun Steve kuoli, jatkoi Apple tutunoloisesti vanhoilla raiteillaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kunnes tuli ensimmäinen mutka, ja ojassa oltiin. IPhonen koon kasvattaminen tehtiin vastoin kaikkia Jobsin periaatteita. Hänelle LetterBox oli kaikki kaikessa ja itsestään selvä iPhonen ja iPadin tunnusmerkki. Jobs vastusti viimeiseen asti iPhonen koon kasvattamista, mutta jos hän olisi siihen suostunut, niin koko olisi ollut LetterBox, eli olisi vedetty ctrl pohjassa nurkasta skaalaten neljään tuumaan asti. Nyt valittiin järjetön 16:9, jossa normaalien valokuvien koko ei ruudulla kasva milliäkään, reunoille tulee vain turhaa tilaa. Leveys ei kasvanut yhtään, joten iPhonesta tuli vain yksinkertaisesti pidempi, ei siis isompi kuin aiemmista malleista. Olen varma, että Steve hakkaa arkkunsa kantta ja huutaa, että päästäkään minut pois täältä, että saan mennä laittamaan nuo tunarit kuriin.

Josbs ei olisi suostunut myöskään tekemään tässä tilanteessa puhelinta ilman NFC:tä, sen sijaan nyt puhuttaisiin mullistavasta iMoney'sta. LTE oli yksi Lumia 920:n ominaisuuksista, joka jäi yleensä mainitsematta kaikkien muiden innovaatioiden keskellä, iPhonelle se on tärkein uudistus. Ja Lumia 920 oli meikäläiselle sydäntä särkevä pettymys.

Ehkä Apple tiesi, ettei tämä saa kuluttajia ostamaan uutta iPhonea, siksi keksittiin tämä uusi pienempi liitin. Joutuvatpa vanhat iPhonen omistajat ostamaan uuden 29 dollarin lärpäkkeen, että uusimmat virvelit saadaan vanhoissa patukoissa toimimaan.

Mutta älkää huoliko. Kyllä tämäkin iPhone tulee kaikki MikroBitin, Tietokoneen ja Tekniikan Maailman vertailutestit voittamaan. Pitäisi vain jonkun muistaa käydä ensin pyyhkimässä kuolat pois testaajien suupielistä ja muut roiskeet housunpuntista, kun ovat päässeet tämän kanssa sitä ennen "Hands On" -kosketukseen.

Edit: Käykääpä vasitella katsomassa Engadgetin ja The Vergen iPhone-keskusteluja, niin ymmärrätte, että tämä oli vakava paikka monelle. Ja paha pettymys.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
-------- (vahvistamaton)

38

Kuninkaan paluu. Ja kuninkaan nimi ei todellakaan ala A-kirjaimella...

Vastaa
jartar
jartar

39

Totaalisen pettynyt julkaisuun. Ei mitään erikoista tai oikeasti uutta. Saa nähdä toimiiko enää brändillä myynti vai alkaako liekki himmetä. Aika näyttää...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
haahahahhaaa (vahvistamaton)

42

Todella suuri pettymys, applehan on tekniikassa pahasti jäljessä. Kannattavampaa olis ostaa jopa Lumia 800, voikohan edes L900 verrata tuohon Euroopassa... Se on varmaa että tulevaa L920 puhelinta ei ainakaan voi, siihen verattuna ip5 on pelkkä puhelin. Kaipa se on häivyttävä applen kelkasta, nuo ipaditkin ihmetytivät minua niin suuresti. Hyvästi Apple!

Vastaa
delic
delic

43

@37 "Edit: Käykääpä vasitella katsomassa Engadgetin ja The Vergen iPhone-keskusteluja, niin ymmärrätte, että tämä oli vakava paikka monelle. Ja paha pettymys"

Ensivaikutelmia: Telegraph.co.uk
- "The biggest change, literally, is the larger screen. Here, I'm thankful that Apple opted not to go wider. Samsung's Galaxy S3 is too big for my taste and I think Apple is right to say that the width of the iPhone is right for the average hand."

Slashgear
- "Gripping it, your thumb is able to navigate the full length of the display without stretching, just as promised, and while it’s undoubtedly a light handset it doesn’t feel delicate."

Anandtech
- "The phone feels very thin and light (obviously), and the improvement in performance is very noticeable compared to the 4S."

ELi kuten heti näkee ensivaikutelmista niin tyypit tuntuu nimenomaan tykkäävän iPhonen koosta ja painosta ja ohuudesta ja siitä vaikka luuri on kevyt se tuntuu laadukkaalta. Eli tämä on juuri sitä kuuluisaa ensivaikutelmaa mikä jää käyttäjälle ja Apple on selkeästi panostanut siihen ja onnistunut siinä.

Mikähän se on se fiilis kun tarttuu 185grammaa painavaan lumiaan. Noh sitä saadaan vielä odottaa jonkun tovin, iPhonen keveyttä ja ohuutta pääsee kokeilemaan jo tässä kuussa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
järkikäteeee (vahvistamaton)

44

false flag on totta... Melkein samalla periaatteella testaajille voi maksaa siitä että puhutaan puolesta. Järki käteen ihmiset, ei tarvi mennä massan mukana. Totuushan on että 920 tulee pesemään tuon designissa sekä käytännöllisyydessä. Uskon vakaasti kuninkaan paluuseen... Kiihko aivopestyt Apple fanit puhuvat vaan tuon puolesta, jenkeissä massan aivopesu on onnistunu niin hyvin että ollaan veloissa applen takia, aika hyvin kieltämättä. Tyhmähän ei ole se joka pyytää. Mutta tota massojen aivottomuutta iphonen suhteen voisi verrata Bride kulkueeseen, ne luulevat olevansa vähemmistö ja että heitä pilkataan, asiat menee överiksi, mutta tavallinen Pulliainen toteaa vain että "jaa" kuultuaan että veli onkin...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

46

@45
No, kun se Nano-SIM on saatu standardiksi, niin eiköhän se uudessa iPhonessakin ole. Eli operaattorilta vaan pyydät pienemmän kortin ja sillä selvä.

Vastaa
Sysi
Sysi

48

Edittiä edelliseen.

Ja tuskinmpa ne operaattorit ilmaiseksi vaihtaa noita sim kortteja.


(Koska se edit nappula tulee, eletään sentään 2000-lukua)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

49

Olenko yksin vai kuulostaako tämä teistäkin tyhmältä..:)..?

http://www.talouselama.fi/uutiset/apple...sempaa/a2143385

Eikös lentokoneisiin yms olisi tulevaisuudessa odotettavissa ihan vaikka langattomia latureita, niinkuin sisäänrakennettuina. Eli onko Apple nyt luulossa, ett äporukka raahaa uusia langattomia latureita mukana jokapaikkaan?? DAAAA...

Vai on uuden seinään kytkettävän laitteen suunnitteleminen Applelle ongelmallista.. mitenkähän on sitten tuommoisen monimutkaisen laitteen kuten matkapuhelin.. "##tu mitä selityksiä ja porukka taputtaa seisaaltaan..

Vastaa
Sysi
Sysi

50

@49 No, ainakin onnistu tuon kommentin myötä herättämään "wau"-efektin (facepalm tyyppisesti), jossa iPhone 5:n ei onnistunu :D

Vastaa
Malboro
Malboro

51

Kertokaas mulle nyt tuon koon suhteen? Onko tuo väite, että 4" on paras koko vain Applen vanhojen fanien puhetta joilla ei ole (tai edes haluakaan) tietoa mitä aidan toisella puolella on. Vai onko monikin oikeasti omistanut jonku isomman ~4,5" puhelimen ja todennut sen liian isoksi? Mielestäni Applen suurin ongelma on juurikin tuo koko. Applen on vaikea tyydyttää tuolla 4" kaikkia, varsinki kun kaikilla muilla valmistajilla koot vain kasvavat.

Vastaa
Nepheus
Nepheus

52

Eiköhän tällekin ostajia löydy, vaikka en uskokaan, että iPhone 4(S):n käyttäjillä olisi suurta syytä heti tähän vaihtaa. Ovat hioneet puhelintaan taas vähän paremmaksi ja puhelimen saa hankittuakin suht' ripeästi.
Mutta onko niistä puhelimista pakko yrittää tehdä aina vain ohuempia, eikä käyttää vapautuvaa tilaa esim. akkukapasiteetin kasvattamiseen? Laitteiden virrankäyttö tehostuu, akkujen tekniikkakin hieman kehittyy ja samalla kaikki saavutettu syödään laitteen koon pienentämisellä. Minusta älypuhelimien kätevä koko on saavutettu jo pari sukupolvea sitten, eli millin osasten viilailuun ei olisi enää tarvetta.

Mitenhän tuo uusi kuvasuhde vaikuttaa iPhone-sovellusten käyttämiseen iPadissa? Tällä hetkellähän skaalaus käy näppärästi täyteen kuvaruutuun. Loppuukohan skaalailu joidenkin softien osalta kokonaan vai jätetäänkö sururaidat sivulle?

OT:
En ymmärrä miksi nykyisellään on niin kiihkeä vastakkainasettelu puhelimien käyttöjärjestelmien / valmistajien / mallien välillä. On kummaa, että ei voida myöntää jonkin toisen laitteen olevan pätevä osa-alueella, jolla oma valinta ei loista. Muutenkin alkaa mennä turhaksi tekniikkakilvaksi, kun pitää olla tuhottomasti ytimiä ja RAMia ja ja ja... Eikö riittäisi, että laite toimii sulavasti? Oma SGS:nikin palvelee vielä nätisti (tosin pienen roottailun jälkeen).

Vastaa
aj84
aj84

53

4" on juuri sopiva vielä yhden käden käyttöön. Itselläni on 4S ns.korupuhelimena ja SGS3 työpuhelimena. SGS3 näyttö on ainakin aivan liian iso käytettäväksi yhdellä kädellä "ERGONOMISESTI", eli voithan käyttää vaikka iPadia yhdellä kädellä mutta se ei tee siitä kädelle luonnollisen tuntuista. Tämä on iPhonen ehdoton kilpailuetu nykyisiin leikkuulautoihin verraten, koska juuri leveyden ansiosta iPhone ei rasita kämmentä.

Kyllä menee itsellä 4S tyvärelle ja 5 taskuun :) On sen verran hieno tämä uusi että "drool".. Ai niin joo, kun näitä uutisia seuraa niin missään ei mainita tai painoteta sitä että koko ekosysteemi meni remonttiin. Uusi iTunes on esimerkiksi mahtavaa katseltavaa ja juuri niitä toimintoja lisätty mitä kaipasinkin. Ihmiset ovat itse vain aina laittaneet riman niin korkealle Applen tuotteille hypen suhteen, että uutisoidaan sitten "pienenä päivityksenä" tai "pettymyksenä". Unohdetaan siinä sivussa se, että hyvää ei tarvi keksiä uudestaan, koska se on jo olemassa. Suuret muutokset aiheuttaisivat vain melkoisen "shitstormin" käyttäjäkunnassa.

Vastaa
delic
delic

54

@51 "Mielestäni Applen suurin ongelma on juurikin tuo koko. Applen on vaikea tyydyttää tuolla 4" kaikkia"

Kaikkia se ei tietenkään miellytä, ihan samalla tavalla kun kaikkia ei miellytä sgs3 koko. Taitaa kuitenkin olla niin, että 4" näytöllä miellytetään tosi paljon enemmän porukkaa kuin 4.8". 4" näytölle on sen verran suuri potentiaalinen ostajakunta.

Ja kuten sanottua Apple erottautuu juuri tällä kilpailijoista, kun kaikki muut tekee isoja luureja, tai jos on pienempi se on jollain tapaa riisutumpi kuin se valmistajan suurempi luuri, eikä se silloin herätä ostohaluja kun tietää, että siihen ei olla täysillä panostettu.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

55

Jotain uutta ja innovatiivista jäi kyllä kaipaamaan. Paras asia iPhone 5:ssä on mielestäni näytön koko. Joku sentään tekee huippupuhelimen vähän pienemmällä näytöllä. Lumia 920 kiinnostaisi muuten, mutta siinä oleva 4,5" näyttö menee jo yli. Ei sitä pysty millään käyttämään yhdellä kädellä. Tai siis jos on iso käsi niin ok, mutta itse en ainakaan pysty. Ja oikeasti käytän puhelinta huomattavasti enemmän yhdellä kuin kahdella kädellä.

No, viimeaikaisten julkistusten jälkeen säästyy ainakin rahaa, kun ei tartte vaihtaa puhelinta. N8:n huippukameraan tottuneena ja kenties liian pienet kädet omaavana uusi puhelin menee hankintaan kun saatavilla on puhelin, jonka näyttö on noin 3.5-4", kamera vähintään N8 tasoa ja muuten suorituskyky huippuluokkaa. iPhone 5 olisi muuten ok, mutta en usko että kamera pärjää N8:lle. Lumia 920 taas varustettu huippukameralla, mutta liian iso. Itseasiassa tällä hetkellä ainut potentiaalinen vaihtoehto on Nokia 808, mutta siihen ei lie päivityksiä enää pahemmin tulossa, joten ainakaan nykyiseen hintaan en sitä osta. Jos ja kun hinta tuosta tippuu niin ehkä sitten.

Vastaa
dRD
dRD

56

Näytön kokokeskustelua Suomessa ja USAssa eri medioissa seuranneena, mietin sellaista, että mikähän valmistaja tulee olemaan se, joka uskaltaa tuoda lippulaivamallistaan 2 eri kokoiset versiot myyntiin. Ei siis karsia mitään pois kummastakaan, vaan tuoda ne identtisillä spekseillä myyntiin, toinen nykytrendin mukaisesti 5-12" näytöllä ja toinen esim 3.7" näytöllä.

Kuten aiemmin muut totesivatkin, nyt pitää aina tinkiä jostain jos haluaa pykälän pienempää näyttöä. Annoying.

Itse julkistukseen, ei yllätyksiä, ei wow'ta, mutta hyvä refresh. Vähän niinkuin minkä tahansa auton vuosittainen facelift: lasketaan vähän EU-kulutusta, parannellaan vähän kaikkea sieltä täältä ja vähän uusitaan keulamaskia ja ajovalojen ilmettä :-)

Vastaa
Taeco
Taeco

57

Itselläni on tällä hetkellä 4" näytöllä varustettu pihelin, joka painaa muistaakseni 176g. En voi käsittää, miten tätä suurempi näyttö voisi tuottaa kenellekään mitään ongelmaa. Sitähän käyttää jo kahta iPhonea yhdessä kädessä sujuvasti... Etu kai sekin...

Mielestäni olisi monille paljon enemmän etuavähän paksummasta ja painavammasta laitteesta isommalla akulla. Jos olen ollenkaan keskusteluja seurannut, niin eiköhän lyhyt akun kesto ole niin muissa puhelimissa, kui iPhonessakin se valitetuin puoli. Onko kukaan KOSKAAN valittanut iPhonea liian paksuksi tai painavaksi?

Eli kaikki, mitä puhelin sai, oli hiukan suurempi näyttö, vähän kevennystä ja uusi liitäntä(jota ei tietenkään voitu tehdä standardien mukaiseksi). Noh, kieltämättä hyvä, että luopuivat älyttömästä takalasista.

Ei siis mitään uutta auringon alla ja liekki hiipuu:)

Vastaa
Robustus
Robustus

58

@55
Hävettää tunnustaa, mutta olen aina käyttänyt kännykkää kahdella kädellä, paitsi silloin ennen vanhaan, kun yritin vastailla ajaessa puheluun yhdellä kädellä tumpeloiden. Kun molemmat kädet ovat olleet käytettävissä, niin aataminaikuisista nokialaisista lähtien olen aina käyttänyt molempia käsiä, kun on pitänyt etsiä jotain valikoista tai kirjoittaa tekstiviestiä. Siksipä meikäläiselle sopivat hyvin tuollaiset läpyskät 4,3 tuumasta ylöspäin. Nelituumainen on liian pieni, se vähentää esimerkiksi Nokia 808:n houkuttavuutta meikäläisen kirjoissa.

Vastaa
jartar
jartar

59

Sitä en voi ymmärtää miten joku voi nähdä hyvänä asiana että liitin muutettiin standardien vastaiseksi periaatteena, että nyt apinaakin tyhmempi osaa laittaa sen paikalleen.

Nyt kun lähtee matkalle, kaverin luokse tai jonnekkin pidemmäksi aikaa niin pitää muistaa ottaa mukaan oma laturi että saa kännyn ladattua. Kenelläkään ei nimittäin ole kotona sopivaa laturia. Jos ostelet ylimääräisiä adaptereita/latureita niin applen tuntien hinta on vähintään riittävä. Mikrousb on ollut ihan huippujuttu sen tavallisuuden vuoksi. Latureita löytyy vähän joka nurkalta jos oma sattuu puuttumaan. Ja se akkuhan loppuu näillä nykykännyillä suht nopeasti. Olisihan se olllut liian hieno juttu että kaikki kännyt saataisiin tulevaisuudessa ladattua samalla laturilla.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

60

Yhden käden käytön lisäksi toinen isoihin näyttöihin liittyvä ongelmani, ja lukemani perusteella ei aivan harvinainen ongelma, on se, että farkkujen taskuun ei kyllä mikään Note 2 hevillä taivu. Ihan faktana voin sanoa, että kun menen ostamaan farkkuja niin tärkeä testi on heittää puhelin (siis N8) taskuun ja testata pystyykö istumaan ilman että puhelin porautuu alavatsaan/nivusiin. Hatusta heittäisin että noin puolet (ellei ylikin) muuten sopivista farkuista jää kauppaan juuri tuosta syystä. Ja mitä isompi puhelin niin sitä haastavammaksi tuo menee.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

61

Jossain ainakin väitettiin liitinadapterin hinnaksi 29 taalaa tai euroa. Sinänsä ihmettelen suuresti tuota liittimen vaihtoa, sillä Applen etu on juuri ollut hyvä yhteensopivuus lukuisiin oheislaitteisiin ja nyt monet telakat muuttuvatkin hyvin hankaliksi käyttää. Ja telakkaliittimen lisäksi lataus kyllä saisi onnistua myös vakiosti USB:llä sekä mieluusti vielä langattomasti.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

62

@60 No tuo riippuu tietysti käyttäjän koosta ja farkkujen mallista. Ei minulla ikinä ole moista ongelmaa ollut. Kyllä Notekin vielä menisi taskuun.. Ei ongelmaa..

Nykyinen sgs3 on kyllä ihan kompakti paketti näytön kokoon nähden. Verrattuna esim Lumian tulevaa n920:seen. Eli ei tuo näytön koko kerro kokototuutta, sillä paljon on kiinni myös surureunoista ja muusta muotoilusta.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

63

@62 Jep, näinhän se on. Itse olen suht solakka ja farkutkaan ei ole mitenkään erityisen löysät, joten varmasti nuo vaikuttaa asiaan. Mutta en varmasti ole ainut tuon ongelman kanssa.

Ja myönnän kyllä että reunoilla on myös merkitystä. Toki iso näyttö tarkoittaa aina suht isoa kapulaa.

Asiaan liittyy toki myös se 'ongelma', että puhelinkaupassa ei oikein viitti alkaa tunkemaan testimielessä puhelinta taskuun. Voisi herättää vartijoiden mielenkiinnon ja onhan noissa yleensä hälyttimetkin kiinni. Toki kysymällä saa varmasti testata, että turha siitä nyt kauheasti valittaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

64

@60

itselläni tulee ergonomia ongelmia käytettävyydessä nimenomaan siitä syystä, että näyttö on vertikaalisessa suunnassa liian pitkä. Itsellä SGS2 puhelin ja se voisi olla leveämpi, mutta ei yhtään pidempi yhden käden käyttöä ajatellen niin en pidä tätä iPhone 4S +20% more extra ratkaisua optimaalisenan. Steve ei olisi sitä näin tehnyt.

Omalla kohdalla alle 4,5" ruudut saavat jäädä kauppaan.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

65

Eihän noita iphone malleja edes kohta erota toisitaan kun niin saman näköisiä=D, Kysymys kuuluu, että jos omistat edellisen iphonen niin ovatko nuo ominaisuudet 600-700€ arvoisia?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

66

@65
Eivät ole sen arvoisia. Mutta pääasiallinen kohderyhmä ei olekaan vuoden vanhan iPhonen omistajat.

Suurin kohderyhmä on varmaankin edelleen Symbianista, Androidista ja peruspuhelimista vaihtavat. Tietenkin myös 2-4v vanhojen iPhonejen omistajien toivotaan myös pysyvän iPhonessa kun on tarve vaihtaa, ja siihen heitä kannustaa tuttu käyttökokemus, softavalikoima ja muu ekosysteemi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

67

@65

Ei ole tarkoituskaan erottaa, mutta tarkkasilmäinen erottaa kyllä mallit iPhone 4-10 mallit. Seuraava on aina 20% pidempi ja 20% pienempi liitin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
blablabal.. (vahvistamaton)

68

Erittäin subjektiivinen mielipide tähän minultakin tästä laitevertailusta.

Samsung > Apple > Nokia.

tosin, tämän voi kirjoittaa omalla kohdallani selkeämminkin:

Android > iOS > Windows Phone.

WP on vaan omasta mielestäni paskin puhelin-käyttis mitä maa päällään pitää, en tykkään yhdestäkään osasesta ko. viritystä. Kaikki ulkonäöstä eri “ominaisuuksiin” on täyttä tuubaa. En ottaisi “ykköspuhelimeksi” WP luuria vaikka ilmaiseksi saisin.

iOS on todella hyvä ja toimiva viritys, voisin kuvitella ykkös *puhelimenani* pitäväni iOS-luuria, ainakin jonkun aikaa. Kauppa on loistava, ominaisuudet ovat hyvät, pömpeli näyttää hyvältä yms. MUTTA. Itse en voi sietää sitä “pikkuseikkaa” että joka hiivatin iLuuri tässä maailmassa näyttää suurinpiirtein samalta kun sen panee päälle. Jee, taustakuvan voi vaihtaa. En yksinkertaisesti voi sietää sitä, että ne kaikki näyttävät niin massakansalaisen tuotteelta, että oksennus tulee. (sama vika WP:ssä, itseasiassa). iOS laitetta ei voi kustomoida “oman näköiseksi” mitenkään. Jos katsot viittä iLuuria n. 1.5m päästä, et juurikaan voi kertoa mikä on kenenkin laite, vaikka ne olisivat päälläkin. Myöskin Applen päätös, että iPhoneissa ei ole microSD kortteja, eikä muutakaan standardia tekniikkaa (microUSB…) ei miellytä minua.

Android. Tämä taas on kuin minulle tehty. Tykkään lähes jokaisesta puolesta Androidissa. Itse fyysisen laitteen valmistaja on lähes yksi ja hailea minulle, kunhan käyttis on Android. (Itsellä Samsung, HTC ja Motorola käytössä, ei juurikaan eroa.) Voin tehdä puhelimesta lähes millaisen vain haluan, niin paljon tai vähän dataa joko lukitusruudulle tai “kotinäytölle” kuin haluan. Voin asennella ohjelmia ympäri nettiä, jotka tekevät kaikkea emuloinnin ja jääkaapin ylläpidon väliltä. (Applellakin aika hyvin tämä, mutta esmes. emulaattorit ja muut “nörttiviritykset” ovat useimmiten kiellettyjen listalla Appstoressa). Uuden käyttisversion asentaminen on n. 15min juttu. (Alkuperäinen Galaxy Tabini pyörittää iloisesti Android 4.0.4:sta tällä hetkellä.) Myös laitteita on niin paljon erilaisia kun käyttötarkoituksia löytyy, iOS:n kohdalla tarvii tyytyä siihen, minkä Apple “katsoo hyväksi”. (Omasta mielestä iPad on IHAN liian iso, ja iPhone liian pieni.) Rakastan m. 7″ pikku-tabletteja ja tällä saralla Android on ainoa oikea vaihtoehto.

En myöskään ole hirveä fani Applen parin viimeisen mallin terävistä reunoista, minusta ne tekevät iPhonesta ikävästi pideltävän, vaikka näyttävätkin tyylikkäältä.

Jos saisin päättää “täydellisen laitteen”, niin ottaisin ~7″ näytön 1920x1080p resoluutiolla (1280x720p kävisi myös ihan hyvin, FullHD vain olisi piste iin päälle), laitteen profiilin ollessa “puhelinmainen” (eli pitkillä sivuilla ei juuri reunaa, mutta lyhyissä päissä olisi “tilaa”, kuten esim. Galaxy Note ja iPhone ovat.) SuperAMOLED+ näytön gorilla-lasilla. Androidin nelos-version käyttikseksi. iPhonesta erittäin mielelläni ottaisin ominaisuuksiki sen tavan, jolla laite on kytketty yhteen erilaisten palvelujen ja ominaisuuksien kanssa. Jos esimerkiksi voisin suoraan Androidista tallentaa kuvat, musiikit ja muut tiedostot Google Drivelle, olisin erittäin tyytyväinen. (nytkin ne voi sinne siirtää, mutta jos GDrive olisi niin integroitu, että näkyisi “muistikorttina” käyttikselle). Lisäksi erittäin mielelläni piirtelijänä ottaisin Notesta/muista tableteista kynä-ominaisuuden mukaan. Oma Tab 7.7 on TODELLA lähellä tätä unelmaani, mutta laite on *hiukan* liian leveä ollakseen täydellinen, sekä Noten kynä “puuttuu”.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ketääneikiinnosta (vahvistamaton)

69

Ketään ei kiinnosta mitä mieltä olet puhelimista ylipäätään. Otsikko on applelle, ja selkeästi tämä on monelle suuri pettymys, todeta voi että nokia tulee pesemään ainakin tuo iOS:in. Android taas sitten soveltuu niille ketkä haluavat tulla googlen tietokantaan (en tiedä miksi itse epäilen googlen motiiveja) ja jos vedetään tähän keskusteluun mukaan android, niin androidhan on vaan se sama mikä on vuosikaudet ollut, ei niissä päivityksissä oo mitään. cyanogen on ihan pätevä juu mutta siihen se jääkin

Vastaa
aj84
aj84

71

Yhtä asiaa en vieläkään ole sisäistänyt, eli kun näitä amoled näyttöjä kehutaan toistaan paremmaksi. Niillä ei ole luonnollisen värintoiston kanssa mitään tekemistä, saatika optimaalisen sRGB väriavaruuden ? Itse ainakin elokuvafriikkinä ja erittäin tarkkana kuvanlaadun/luonnollisten väriasetusten hierojana pidän IPS LCD paneelia edelleenkin parhaana juuri kyseisestä syystä. Lumia 900 ja SGS3 näyttivät kuin sirkuslaitteilta juuri överiksi menneen värikylläisyyden ja luonnottoman kontrastin ansiosta. Selventäkää joku minulle mikä tästä siis tekee "parhaan" ylipäätänsä missään mielessä ?

Vastaa
delic
delic

72

Tämänkin iPhonen julkistuksen jälkipyykki (kuten jokaisen) on mennyt tutulla kaavalla, jos siis yhtään voi mitään päätellä tästä niin huomenna tulee uutinen kun ennakkomyyntiennätys on rikottu?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

73

@72
Joo, jotenkin tuli viime vuosi mieleen, kun silloinkin 4S oli kauhea "pettymys" ja yllättäen se sitten rikkoi ennätykset ja on varmaan kaikkien aikojen eniten rahaa tehnyt älypuhelin.

Saattaa tosin olla, että Apple ilmoittaa myynnit vasta viikonlopun jälkeen, eli haterit voivat ainakin vielä muutaman päivän riehua.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

74

> Yhtä asiaa en vieläkään ole sisäistänyt, eli kun näitä amoled
> näyttöjä kehutaan toistaan paremmaksi.

AMOLEDhän on itsessään valoa tuottava tekniikka, kun taas LCD-paneelit käyttävät erillistä taustavaloa, jonka läpikulkua paneelilla sitten säädetään. Siksi AMOLEDin kontrasti on erittäin hyvä, koska musta pikseli on siinä ihan oikeasti täysin sammutettu. LCD:ssä taustavalo vain pimennetään (epätäydellisesti) mustan pikselin kohdalta ja lopputulos on enemmän tai vähemmän harmaa kuin musta.

Muilta osin tekniikoiden paremmuus riippunee paljon myös toteutuksesta eikä vain teoriasta. Itse en kyllä osaa pitää luonnonmukaista värintoistoa kovinkaan merkittävänä kriteerinä kännykässsä, toisin kuin isossa kotinäytössä, jonka ympäristön valaistuskin on paremmin hallittavissa.

Vastaa
aj84
aj84

75

Joo itse LE-tekniikan periaatteen kyllä ymmärrän, koska omat töllöni ovat pakostaan perustuneet local-dimming led tekniikkaan. Näissä puhelimissa vain häiritsee se, että sitä käytetään (mielestäni) väärin, eli vedetään kontrasti ja värikylläisyys överiksi. Siksi esim.SGS3 ja Lumia 900 näyttivät räplätessä niin luonnottomilta. Eikä siinä iPhonen (4S) ja Lumia 900 mustassa ole kyllä niin suurta eroa, että sen takia pitäisi sietää lähinnä LSD tason värit. Toki on siis oma mielipide, mutta ihmettelen vain. Eikä laitteella ole tosiaan itselleni väliä, mutta kun on jossain tottunut neutraalin luonnollisiin väreihin niin vaikea siksi sulattaa koko amoled ideaa ihan toteutuksen takia. Varmaan juuri tästä syystä myös 920 on IPS.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

76

Eipä kai sen LED-näytönkään kai tekniikan puolesta olisi pakko olla vedetty överiksi, mutta kun puhelinta käytetään paljon esim. ulkona, jossa välillä paistaa ja välillä ei, järkevän kirkkauden, kontrastin ja värikylläisyyden hallinta ei ehkä ole aivan helppoa. Lähinnä kyllä luulen, että ylivärikkään näytön vain uskotaan antavan suurelle yleisölle parempi kuva laitteen näytön laadusta kuin neutraalin kuvan. Samoinhan telkkareiden tehdassäädöt ovat tyypillisesti ylikorostuneita, jotta kuva olisi kaupan hyllyssä naapuria "parempi".

Vastaa
delic
delic

77

"Just an hour after pre-orders for the iPhone 5 went live, Apple Store shipping estimates for new pre-orders have already slipped to two weeks in the U.S., U.K., Canada, Germany, and Australia."

Nyt niitä tiedonmurusia myynnistä alkaa tippumaan.

Vastaa
delic
delic

79

"It took less than two hours for Apple to run dry of its initial batch of iPhone 5s, with the company now quoting a two-week wait time for the new handset.

While a sellout was expected from analysts and pundits alike, many didn't foresee it happening so soon. It is unclear whether Apple actually sold more units than the previous iPhone 4S launch, which took nearly 24 hours to run through stock, or if the company had less stock on hand."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
applenkayttajat (vahvistamaton)

80

huomaa tuosta golden_kebabin postittamasta linkistä että minkälaisia iphonen käyttäjät todellisuudessa ovat. eräässä artikkelissa julkaistiin pari päivää sitten että applen käyttäjät lukevat kaikista eniten mainoksia, kertoo sekin jo jostain :D taitaa nämä mainostenlukijat olla helppoja aivopesun kohteita ;D

Vastaa
arivesa
arivesa

81

@80
Mistään muusta ei kaiketi edes voi olla kysymys.
Tyytyneet B-luokan rautaan,perusteettomaan hintaan ja monopolikäyttikseen jo ajat.
Kaiketi lähinnä omppukuvan vuoksi.Tuote sinänsä kuin sivuseikkana.
Voi tosin hiljalleen muttua tuo,kun "Suuri johtaja" on poissa pelistä.

Vastaa
arivesa
arivesa

83

@82:
Mitä tuohon on jatkamista? Samaa teki vuosikaudet Nokia.
Nyt osin näyttää paremmalta,vaikkei vielä miltään huipulta.

Ostajahan se lopulta rulettia pyörittää.Ei juuri ennakoitavissa,eikä aina kovin looginen.Se valta ja oikeus heillä kuitenkin on.Minkäs mahdat?

Tai miksi edes pitäisi? Minua säälittää/harmittaa vain suositellun "ikonin" ostajat,jotka eivät koe saaneensa rahoilleen vastinetta.

Pettynyt asiakas ei ole "repeat customer". Tämä on nähty.
Siis vie aikansa,ennenkuin palikat loksahtaa paikoilleen.

Ja onneksi,kaikilla tekijöillä ei ole kiire.Joillain kyllä on.

Vastaa
whiz_e_wig
whiz_e_wig

84

Lainaus:

Jonahan @
Suurin kohderyhmä on varmaankin edelleen Symbianista, Androidista ja peruspuhelimista vaihtavat. Tietenkin myös 2-4v vanhojen iPhonejen omistajien toivotaan myös pysyvän iPhonessa kun on tarve vaihtaa, ja siihen heitä kannustaa tuttu käyttökokemus, softavalikoima ja muu ekosysteemi.

Symbianin toki ymmärrän,mutta kuvittet vai notta joku android leiristä ihan tosissasi tähän torsoon vapaaehtoisesti noin suorastaa heittäytyy? Olet sä kyllä .. no,saappat jalassa ainakin loppuun saakka! ;)

Vastaa
arivesa
arivesa

85

@84:
Ei kaiketi leirinvahtajia edes juuri tavoitella,vaan ensikertalaisia.
Niitä syntyy jokavuosi uusia,pilvin pimein.

Heille lie Emblem/Logo sivuseikka.Eivät ole tottuneet mihinkään "äly-"
Heidän parissa ratkaissee lähinnä toimivuus,hinta,ja kaverin suositus?

Käyttis lie sivuseikka, jos toimii.Tämä on osin operaattorikohtaista.

Olisi älytöntä luulla,että kaikki tulisivat onnellisiksi samasta.
Eroavuuksia pitää olla,kuten luonnossakin.Ehkä vain "just for fun"?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

86

@84
En minä ainoastaan kuvittele, luin sen jokunen päivä sitten Amerikkalaisesta kyselytutkimuksesta. Tietenkään se ei ole suoraan sovellettavissa Suomeen, mutta eivät kaikki, etenkään vanhempien, Androidpuhelinten käyttäjät sitä aivan täysin rinnoin rakasta. Kun ovat nähneet mm. mikä on valmistajien päivityspolitiikka.

Vastaa
delic
delic

87

@84 kyllä noita androidista siirtyneitä tuntuu olevan paljonkin liikkeellä.

"22 percent of Android users willing to dump their handset for iPhone 5"

Apple on muuten juuri kommentoinut ennakkomyyntejä.

"Pre-orders for iPhone 5 have been incredible,” Apple spokeswoman Nat Kerris told AllThingsD. “We’ve been completely blown away by the customer response.”

Kuten sanottua ihan tutulla kaavalla mennään :)

Vastaa
aj84
aj84

89

Enpä kyllä menisi itsekään "B-raudaksi" sanomaan ainakaan julkisesti. A5 ja A5X SOC ratkaisut näyttivät jo Nvidian "Tegra" ja Samsungin "Exynos" ratkaisuille kaapin paikan. Raakaa tehoa mitatessa ovat Applen laitteet pyyhkineet pöytää kilpakumppaneitaan. A6 tarkempia tietoja odotellessa uskoisin että sekin vie neliydin-ratkaisuja kuin pässiä narussa. Eli jos ihan tosissaan väittää "B-raudaksi" niin kannattaa ottaa asioista selvää. Muistaakseni jo A5 ja A5X GPU:t pesevät edelleenkin kilpakumppanit, joten niistä ei ole vieläkään ajanut aika ohi. Siksi ihmettelen uutisointia siitä ettei mitään merkittävää uutta ? Lumia 920 (dual-core) on tästä hyvä esimerkki, se on hienolla kameralla varustettua "B-rautaa" kuten myös SGS3 joka lähinnä häpäisee sen mihin (quad-core) ratkaisuiden pitäisi pystyä.

Vastaa
MissBlue
MissBlue

90

@84
"Symbianin toki ymmärrän"
Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta itselleni ei tulisi mieleenkään vaihtaa N8:a Jeesuspuhelimeen, ei sen puoleen kyllä Lumioihinkaan. Lähinnä vaihtoehdot ovat 808 ja mahdollinen Jolla, jos sieltä jotakin kelvollista oikeasti ulos tulee.

Vastaa
arivesa
arivesa

91

@89:
Kutakuinkin kaikki prossat on ARM- lisenssejä,Cortex A5 sieltä vanhimmasta päästä.Sen Applelle on valmistanut Samsung,hivenen eri speckseillä kuin omat Exynons-vastaavansa.Nykyiset näyttäisivät olevan jo A9 versioita. Apple ei itse voi valmistaa mitään,tehtaat kun puuttuu.
Eikä murenevat näytöt ole myöskään hyvä,Gorilla-lasia kun eivät raaskineet ostaa.Eli ei ainakaan A-luokan kamaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

92

@91
> Cortex A5 sieltä vanhimmasta päästä.

Apple ei käytä Cortex-A5 corea yhdessäkään tuotteessaan. iPhone 4:ssa on A8, 4S:ssa 2x A9 ja 5:ssa mitä ilmeisimmin 2x A15.

Ja taitaa muuten olla ensimmäinen volyymilla shippaava A15 SoC miltään valmistajalta. B-luokkaako ihan oikeasti?

> Sen Applelle on valmistanut Samsung,hivenen eri speckseillä kuin omat Exynons-vastaavansa.

Valmistaja meni oikein, kuvitelmat että Exynosilla ja Applen SoC:lla olisi kauheasti muuta yhteistä kuin valmistus ovat vain kuvitelmia.

> Apple ei itse voi valmistaa mitään,tehtaat kun puuttuu.

Tätä laulua jaksat aina laulaa, mutta mitä merkitystä sillä on? Valmistuskapasiteettia voi ostaa. Tehtaat puuttuu kohta Nokialtakin eikä se ole kuin hyvä asia (firmalle, ei Salolle). Ja Nokiankin tehtaat ovat olleet pelkkiä kokoamislaitoksia, jotka eivät kauheasti lisäarvoa tuo.

> Eikä murenevat näytöt ole myöskään hyvä,Gorilla-lasia kun eivät raaskineet ostaa.

Ainakin Applen toimitusjohtajan (Tim Cook, pari kuukautta sitten, D10 konferenssi ) ja Jobsin elämänkerran mukaan nimenomaan Corningin Gorilla-lasia on ostettu. Perustat tietosi parempiin lähteisiin?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

93

Korjaanpa vähän itseäni... Viimeisin oletus Anandtechiltä on, että A15 ei ole käytössä, vaan Applen itse suunnittelema CPU-core. Joka tapauksessa se on noin 2x nopeampi kuin dual-A9 jota käytetään 4S:ssa

http://www.anandtech.com/show/6292/ipho...a15-custom-core


Ja lisätodisteena lasiin: Näemmä Apple kertoo kotisivullaankin käyttävänsä Corningin lasia. Olisi nyt kiva tietää, mistä arivesa päättelee muuta.

"Corning employees in Kentucky and New York who create the majority of the glass for iPhone"

http://www.apple.com/about/job-creation/

Vastaa
delic
delic

94

Ensimmäiset drop test videot toki on jo tehty kuten aina ennenkin.

http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=6M5q5TRuAsY

"Well, as much as we hate to admit it, the iPhone 5 did amazingly well in our drop test, while the Samsung Galaxy S3 came out in pretty bad shape. It’s the cold hard truth that we can’t hide and we can’t ignore.
....
The hard aluminum shell of the iPhone 5 withstood the impact pretty well, and the glass protecting the display remained intact. Meanwhile, the Galaxy S3 predictably lost its back cover and suffered damage to the casing and the front glass. Sad, sad, sad."

Itseasiassa android pojat oli niin yllättyneitä iPhonen kestävyydestä, että viimeinen todella korkea pudotus jätettiin galaxyllä tekemättä :)

http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=pMvE0lkunBg

Ifix laitto vähän enemmänkin pudotuksia :) vasta viimeinen voimakkaampi heitto rikkoi näytön :)

Näyttäisi Apple saaneen aika kestävän luurin aikaan, tämä varmasti ärsyttää tiettyä porukkaa...

Vastaa
arivesa
arivesa

95

@92/3:
Katselin alkukesästä "drop testejä" tuubista,iPhone 4 särkyi vähästä.
Alkuvuodesta Kuningaskuluttaja TV-ohjelmassa kerrottiin syntyneen kokonaisen busineksen yksityisille,IPhonen näyttöjen uusimisesta. Kuulemma järkyttävän hintaista "valtuutetuilla".Jos nyt vihdoin,raaskivat ostaa kunnon lasia,kaiketi hyvä.No data yet.

Näillä sivuilla on hehkutettu ARM A5 Cortexin erinomaisuutta iPhone 4:ssä.1 tai 1,2 GHz dual.Ei kehityksen kärkeä,ja muilta ostettua.

Ei tämä menneisyys tietenkään ole sama kuin alkava,mutta on pohja,jolla repeat customer arvioi uuttakin.
Toisaalta France 24 uutisissa iP 5 avajaisissa oli (NY,Singapore)paljon hörhöjä kostyymeissä bailaamasa,ilman ostoaietta,rahaa,tai luotoa.
Ja ennakkotilauksetkin näyttävät jääneen tuohon 2 Mil.,kolmannes SGS III vastaavasta.Kun huru-ukot on saaneet omansa,tyssää kauppa,luulen.

Ehkä ihan hyvä Nokialle,ja muille WP8 valmistajille.
Android kuitenkin näyttää jyräävän,Omppu taitaa jo homehtua.

Vastaa
delic
delic

96

@95 arivesa, missä uutispimennossa olet?

Esim iPhonen jonot tänään on olleet jotain 80% pidempiä kun mitä olivat 4S aikaan. Nythän on ennakoitu, että tällä vkloppuna menee se 8 miljoonaa.

Ja iPhone 5 rikkoo myyntiennätyksiä nopeiden myyvänä älyluurina.

Nuo galaxyt oli muuten tilattu operaattoreille ja kauppoihin jne, samsungihan aina ilmoittaa shipped devices. Sitten ne pitää vielä myydä asiakkaille. Applehan julkaisee asiakkaille myytyjä tilastoja.

Omppu ei todellakaan ole homehtunut, omppuhan on vasta aloittelemassa, mun veikkaus on siis, että sun luulo menee täysin väärin. Mutta maanantaina kuullaan sitten varmaan vklopun myynti. Tämän vuoden analyytikoiden myyntiarviohan on jotain 50 miljoonaa, joka olisi kyllä huikea temppu, mutta voi olla kyllä ihan mahdollinen, suosio tuntuu nyt olevan niin valtavaa kun lukee uutisia ja arvioita laitteesta ja myynneistä ja ennakkotilauksista ym. Ei kiinnostus Applea kohtaan ole vielä koskaan ollut niin isoa mitä se nyt tällä hetkellä on.

Vergekin sanoi, että iPhone 5 on markkinoiden paras luuri massoille ja sieltähän se huikea volyymi sitten tulee.

Vastaa
arivesa
arivesa

97

Samsung myi 6 Mil. etukäteen,toimitti,ja on myynyt 4 lisää alkaen toukokuusta. Omena ei tuota päihittäne?

Nuo "jonot" olivat lähinnä surkuhupaisia.Ehkä sata metriä bailaajia.
Aiemmin (Jobsin eläessä)ulottuivat jonot nurkan ympäri.Ostajia.
Jos ottaa koville,en voi auttaa.
Ja luuletko,ettei iP5:ttä ole operaattorit lainkaan ennakkotilanneet?

Nauratti lähinnä tuo näkemäni mainos Lontoon metroasemalta: Mikäli käytät iOS6:tta,on booking officessa tarjolla paperikarttoja paikallisista teistä.

Maailma on siirtymässä valtavirtaan,yhteensopimattomalle sooloilijalle ei ole enää juuri sijaa.
Ja tietty myös pörssikupla puhjennee.Substanssi lie alle $100/share.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

98

@95
> Katselin alkukesästä "drop testejä" tuubista,iPhone 4 särkyi vähästä

Aika vähästä näytti tuossa aiemmssa videossa S3 särkyvän. Mitäs halpaa paskaa siinä käytetäänkään? Yllätys, yllätys: gorillalasia. Voisikohan siihen hajoamisherkkyyteen vaikutaa joku muukin seikka tai pari?

> Jos nyt vihdoin,raaskivat ostaa kunnon lasia

En voi kun pyörittää päätä... Yrittäisitkö edes vähän sisäistää noita linkkejä mitä sinulle jaetaan?

> Näillä sivuilla on hehkutettu ARM A5 Cortexin erinomaisuutta iPhone 4:ssä.1 tai 1,2 GHz dual.Ei kehityksen kärkeä,ja muilta ostettua.

Miten sä saatkin noin monta virhettä noin pieneen tilaan...

1. iPhone 4 on yli kaksi vuotta vanha laite.
2. Sinä on Applen suunnittelema A4-SoC, jossa yksi ARM:lta lisensoitu Cortex A8-core.
3. Kellotaajuutta on 800MHz.
3.1 Pelkästä kellotaajuudesta ei nää yhtään mitään hyödyllistä, googlaa Pentium 4.
4. Markkinoille tullessaan iPhone 4 oli varsin hyvä CPU-nopeudessa.

http://www.anandtech.com/show/3794/the-iphone-4-review/12

5. Ylivoimainen akkukestossa.

http://www.anandtech.com/show/3794/the-iphone-4-review/13

6. Myös GPU oli erittäin pätevä, valitettavasti en löytänyt yhtään vertailua siltä ajalta kun iPhone 4 tuli kauppoihin.


> Ja ennakkotilauksetkin näyttävät jääneen tuohon 2 Mil

Eivät ole jääneet. Aivan käsittämätön ajatuskin. Ei tuollainen myynti lopu seinään, vaikka tarkkojen lukujen ilmoittaminen loppuukin. :)

Vertailu Samsungin ennakkomyyntiin olisi reilumpaa jos Samsungin ennakkotilaukset olisivat 1. virallinen tieto 2. menisivät kuluttajille eivätkä operaattoreiden varastoon 3. kerrottaisiin aika, jona raportointu ennakkomyynti tehtiin (Applella 24h, Samsungilla ???) ja 4. maiden määrä olisi sama (oliko?)


@97
>Samsung myi 6 Mil. etukäteen,toimitti,ja on myynyt 4 lisää alkaen toukokuusta. Omena ei tuota päihittäne?

No, katsotaan maanantaina. Silloin pitäisi olla selvillä ennakkomyynnin ja ensimmäisen viikonlopun saldo, Apple on perinteisesti sen ilmoittanut. 10M tuskin menee rikki, mutta joku 6-7M voisi olla aika hyvä arvaus.

10M menee aivan varmasti rikki ennen kuun loppua ja joulumyynti tulee olemaan valtava. Montas kuukautta Samsungilla menikään?

> Ja luuletko,ettei iP5:ttä ole operaattorit lainkaan ennakkotilanneet?

Applen ilmoittama numero oli Applen ennakkotilaukset kuluttajille + operaattorien kautta menneet ennakkotilaukset kuluttajille. Siis ensimmäisen 24h aikana.

> Ja tietty myös pörssikupla puhjennee.Substanssi lie alle $100/share

Sulla ei ole siis pienintäkään hajua mistä puhut. Laskeppa huviksesi paljon Applella on omaisuutta per osake. Jopa se on yli tuon, ja se on aivan minimi minkä osakkeen voi olla (ennenkuin aletaan tehdä persnettoa, sitä odotellessa). Tuo lisäksi siis olettaa, että viime heinäkuun jälkeen ei olisi tehty voittoa, eikä tulla koskaan tekemään. Voin taata että on tehty voittoa ja voin taata, että tullaan seuraavissa neljänneksissäkin.

Maailma muuttuu, mutta ei nyt sentään noin nopeasti.

Vastaa
jartar
jartar

101

@100
Täysin ala-arvoinen roskatesti joka ei todellisuudessa mittaa yhtään mitään. Yksi testin "hienoista" suitsutuksista oli esim. se että IPhone 5 avaa nopeammin 9 kuvaa kuin Galaxy 15 kuvaa. Hienosti näytettiin pikkuohjelmilla/nettisivuila miten iPhone 5 avaa noin puolet vähemmän tietoa hieman nopeammin kuin Galaxy S3. Siinä sitä onkin kehumista. Jos Galaxy pääsee useissa noissa testeissä samaan "avaamisnopeuteen" kuin iPhone 5 niin se on noin puolet nopeampi jo siinä vaiheessa. Näytönresoluutiolla, informaation määrällä, tai näyttävyydellä ei ole ilmeisesti mitään merkitystä "todellisessa maaimassa"...

Näinhän se menee Pc maaimassakin. Jos minun kone avaa nopemmin nettisivun 1024x768 resolla kuin naapurin kone 1920 x 1080 resolla niin minulla on todellisessa maailmassa nopeampi kone :D

Vastaa
jartar
jartar

103

@102
Jotenkin "unohdit" laittaa tämän lainauksen

Lainaus:

Whether or not the iPhone 5 is the ultimate browsing device greatly depends on your screen size, resolution and browser preferences, but it’s sure shaping to be the fastest one around.


Iphone 5 on tottakai nopea, mutta suurin osa noista testeistä on täyttä roskaa, eikä mittaa mitään...

Näytön koko ja resoluutio vaikuttaa hemmetisti ja niillä on käytön kannalta todella suuri merkitys. Ihme kun tämä ei mene jakeluun...

Vastaa
delic
delic

104

@103 en ymmärrä miksi olisin laittanut tuon lainauksen tähän? Miten se liittyy nopeuteen? Tuossahan oli kyse henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Tottakai reso vaikuttaa ja myös näyttötekniikka käyttöön. Esim iPhonessa on tarkempi näyttö eikä mikään pentile tekniikkaa joka tekee tekstin luettavuudesta epäselvää. Iso näyttö myös vaikuttaa negatiivisesti käytettävyyteen kun sitä on vaikea operoida yhdellä kädellä. Toisaalta taas isosta näytöstä näkee enemmän, mutta itse ergonomia kärsii. Jokaisella on tästä oma käsitys että haluaako ison vai pienemmän luurin.

Uuden iPhonen ilmeisesti huikea myynti näyttää kertovan, että pienempinäyttöiselle älyluurille on edelleen paljon kysyntää.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

106

@103
> Näytön koko ja resoluutio vaikuttaa hemmetisti ja niillä on käytön kannalta todella suuri merkitys. Ihme kun tämä ei mene jakeluun...

Seli seli. Ainoa millä on oikeasti merkitystä on se nopeus jonka käyttäjä kokee. Sen voi valmistaja määritellä kun tekee kompromisseja valitessaan komponentteja ja softaa tuotteeseensa. Jos SGS3 on hitaampi niin se on, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Samsungin kompromissit tuottavat hitaamman selailun.

Näytön koko on kompromissi, suurempi ei ole automaattisesti parempi. Eikä näytön tekniikkaan liittyviä kompromissejakaan voi unohtaa.

BTW, iPhone 4S ja Retina iPad ovat GPU:ta lukuunottamatta pitkälti identtistä rautaa. iPadissa on viisi kertaa enemmän pikseleitä. iPad voittaa iPhone 4S:n browsermarkissa eikä nyt ainakaan silmällä vaikuta hitaammalta. Olisikohan kuitenkin niin, että webbiselailun nopeuteen vaikuttaa paljon enemmän jotkut muut asiat kuin pieni hätävalheesi, johon vetoat koska väärä laite voitti.

Vastaa
jartar
jartar

108

@104, 105, ja 106 fanaajat

Hapis känny avaa yhden kuvan nopeammin kuin iPhone5 yhdeksän. Halpis känny avaa puolet pienemmän näkymän nettisivulla nopeammin kuin iPhone 5. Päätelmä iPhone 5 on hidasta ja paskaa rautaa. Siinä teille se ehdoton totuus...

Jos iPhone 5 käyttäjä haluaa esim. nettisivusta nähdä yhtä paljon kuin Galaxy käyttäjä niin paljon kauemmin siinä menee ja paljon hankalampaa se on. Harva haluaa nähdä yhden pienen osan yhdestä sivusta ja jättää muut osat katsomatta.

Tottakai jokainen päättää itse minkä kokoisen kännyn ja näytön haluaa. Se on ihan selvä. Nopeutta ei kuitenkaan mitata siten että tulokset eivät ole millään tasolla vertailukelpoisia. Kun testi tehdään siten että Iphone 5 kännyllä saadaan saman verran tietoa ulos kuin Galaxylla niin aletaan olla asian ytimessä...

Vastaa
delic
delic

109

@108 "Kun testi tehdään siten että Iphone 5 kännyllä saadaan saman verran tietoa ulos kuin Galaxylla niin aletaan olla asian ytimessä... "

Kun avataan peli niin ihan samanverranhan se sitä tietoa avaa. Kun avataan nettisivu niin ihan samanverranhan se sitä tietoa lataa, kun avataan youtube video niin ihan saman verran se sitä tietoa lataa...

Kylläpäs sinä näytät ottavan tämän aiheen vakavasti :) tämähän on vain hauskaa kuittailua samsung pojille jotka ostaa laitteensa lähinnä paperispeksien perusteella ja hehkuttaa galaxyn paperinumeroita ympäri nettiä.

Nyt kuitenkin kun iPhone 5 on todistettu about kaikessa nopeammaksi ja tehokkaammaksi mitä tulee suorituskykyyn niin onhan se kova paikka samppa pojalle joka haukku iPhone 5:n alitehoiseksi jne pelkkien paperinumeroiden perusteella :) (en tarkoita siis sinua vaan yleisesti).

"Halpis känny avaa puolet pienemmän näkymän nettisivulla nopeammin kuin iPhone 5"

Ei se noin toimi, kyllä se luuri avaa iha sen koko sivun siellä taustalla, eikä vaan sitä kohtaa mitä katsot, ihan kuten noissa videoissa verrattiin sitä milloin sivu on täysin latautunut ja iPhone 5 voitti, selitykset sikseen.

Vastaa
jartar
jartar

111

@109, 110

Pelin avaaminen eri resoluutiolla on ihan eri asia ja se vaikuttaa rankasti nopeuteen. Ellet sitä tiedä niin tuskin olet ikinä pelannut mitään. Ei selain tai muiden ohjelmien ruutuja avata automaattisesti siten että kaikki mahdollinen tieto ladataaan muistiin ja sitten vasta avataan sivu. Ja ei, en ole Samsung poika. En ole koskaan edes omistanut kyseisen merkkistä puhelinta.

Niin ja suurimmassa osassa noissa "testeissä" ladataan täsmälleen sama määrä sivusta ulos. Ihmeellinen sattuma....

Vastaa
delic
delic

112

@111
"Pelin avaaminen eri resoluutiolla on ihan eri asia ja se vaikuttaa rankasti nopeuteen."

http://www.youtube.com/watch?feature=pl...8ljiD-vg#t=114s

Jep kuten videosta voit katsoa 4:llä eri pelillä niin rankasti vaikuttaa ;)

Ei voi mitään mutta kyllä nyt on niin selityksen makua kuten Jonahan tuossa jo aiemmin sanoi.

Jos nyt vielä haluat jotain selittää niin tässä on iPad 2 vs new iPad modern combat latauserot täydellä retinalla vs 1024x resolla. http://www.youtube.com/watch?feature=pl...wf5b8-gLo#t=25s Kuten näet itseasiassa retina iPad oli ladannut pelin inan nopeammin. Missä siis tämä rankka nopeus ero? tuolla resoerolla luulisi näkyvän... ;)

Eiköhän se reson nosto kuitenkin rankasti vaikuta lähinnä siihen pelien pyörimiseen.

Tuolla maailmalla on muuten aika sama meininki: "I feel sorry for all these Samsung Galaxy S3 fans! All they do is whine and talk so much sh*t about the iPhone 5... Benchmarks clearly show the iphone 5 beats the Samsung Galaxy S3! You just can't accept facts! Anti-iphone Ads here and there by Samsung. That's all you do Samsung and fans! You people are so annoying! Really! Haters!"

Vastaa
jss1
jss1

113

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TUHKANE:

IS sanoin kerrankin osuvasti: Vuonna 2007 iphone oli kuin hienoin porche, mutta nyt se on kuin toyota camry, turvallinen valinta.
Kuvastaa erittäin hyvin iphonen tämän ketkistä tilanetta.

Onko tällä hetkellä muuten puhelinta josta voitaisiin sanoa, että se on kuin hienoin porsche?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JJJ777 (vahvistamaton)

114

Jos ette olisi suomalaisia myöntäisitte, että iphone on paljon parempi kuin kaikki Nokiat yhteensä. Helvetti jäätyy sinä päivänä kun Nokia keksii puhelimen, joka on parempi kuin iphone 5. Iphone 5 on minusta tarpeeksi hyvä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeisus (vahvistamaton)

115

@114
Jälleen uusi "kun se on vaan paras"-kommentti ilman mitään perusteluita. Kyllä. Näin saadaan ihmiset vakuuttumaan.

Vastaa
JoniS
JoniS

116

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jss1:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TUHKANE:

IS sanoin kerrankin osuvasti: Vuonna 2007 iphone oli kuin hienoin porche, mutta nyt se on kuin toyota camry, turvallinen valinta.
Kuvastaa erittäin hyvin iphonen tämän ketkistä tilanetta.

Onko tällä hetkellä muuten puhelinta josta voitaisiin sanoa, että se on kuin hienoin porsche?

tuskinpa, jos joku pitäisi valita ITSE sanoisin että lumia 920 voi hyvinkin olla se tulevaisuudessa, tuntuu olevan kaikenpuolisesti erittäin hyvä puhelin jos on uskominen mitä on uutisoitu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.