Applen oma hakukone lipsautti - tulossa iPhone 5 (päivitetty)

4
Teemu Laitila

Applen oma hakukone lipsautti - tulossa iPhone 5 (päivitetty)
Apple on vahingossa vahvistanut, että tänään julkaistava uusi iPhone-malli on tosiaan iPhone 5, eikä esimerkiksi iPadin nimeä mukaillen "uusi iPhone". Puhelimen nimi käy ilmi Applen omilla sivuilla tehdyn paikallisen haun avulla, jonka tulokseksi saadaan (vielä toimimattomia) linkkejä, jotka liittyvät uuteen puhelimeen. Todennäköistä on, että linkit alkavat toimia heti puhelimen julkistuksen jälkeen.

Haku palauttaa tuloksiksi sivuja, joiden otsikot eivät jätä tulkinnanvaraa, kuten "Apple introduces iPhone 5" sekä "Tips" niminen sivu kansiossa iPhone 5.


Applen tänään julkistettavan uuden iPhone-mallin nimeä on spekuloitu sen jälkeen, kun yhtiö lähetti lehdistölle kutsun julkaisutilaisuuteen. Kutsussa näkyy päivämäärään viittaava numero 12, joka kuitenkin heittää viitosta muistuttavan varjon.



Aiempien arveluiden mukaan numero viisi voisi puhelimen nimen sijaan viitata uuteen isompaan näyttöön, joka todennäköisesti tuo näkyviin viidennen rivin ikoneita. Puhelimen nimenä iPhone 5 ei ole vakuuttanut kaikkia, sillä nyt julkistettava puhelin ei ole varsinaisesti viides iPhone-malli.

Uusi iPhone ei ole ainut tänään julkaistava tuote, vaan Applen sivuston hakukonetta käyttämällä voi saada vahvistuksen myös tulossa oleville uusille iPod Touch - ja iPod Nano -malleille.

Applen julkaisutilaisuus pidetään tänään San Fransiscossa ja sitä voi seurata useiden sivustojen liveblogeissa kello 20:00 alkaen.

Päivitys 17:26: Applen sivujen hakutulosten perusteella on myös melko varmaa, että tuleva iPhone sisältää LTE-yhteydet, joiden tuki eurooppalaisille 4G-verkoille jää kuitenkin vielä nähtäväksi. Lisäksi hakutuloksista on paljastunut uusi versio iTunes-ohjelmasta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (4)

SamiM2
SamiM2

3

@1 Mihin väitteesi oikein perustuu? Huffington Postin testissä ei missään vaiheessa väitetä, että mainoksessa ei olisi käytetty Siriä. Mitä tulee itse mainokseen, niin kaikki valmistajat esittävät tuotteensa aina parhaassa mahdollisessa valossa. Siinä ei ole mitään uutta.

Sen sijaan Nokia käytti demossaan aivan eri tuotetta, mikä menee tietenkin liian pitkälle.

Siristä en osaa sanoa sen enempää, koska en ole sitä itse kokeillut. Ymmärtääkseni ominaisuus on kuitenkin yhä beta-tilassa, joten lienee turha odottaa aina tarkkoja vastauksia. Lisäksi aksentti saattaa vaikeuttaa puheentunnistusta. Tämä pätee kaikkiin puheentunnistusjärjestelmiin. Vastauksen viive riippuu taas internet-yhteyden nopeudesta.

Vastaa
ep_
ep_

4

Ja iP5:hän sieltä putkahti:
http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutise...ikko/-12092012&
Ei ole mitään mullistavaa, joten Nokian Lumioilla on näiden tietojen perusteella hyvät mahikset pärjätä.
Tuosta iP5:n prossusta en osaa sanoa mitään verrattuna Lumia 920:aan, mutta Lumian näyttö on ainakin tarkempi (Parempi pikselitiheys) ja muilta osin Lumia 920 ei ainakaan nyt näytä jäävän spekseiltään yhtään iPhonen taakse. Kameran tiedot tuosta iPhonesta haluaisin vielä tietää, mutta on käytännössä mahdotonta, että Apple olisi Pureviewin voittavan kameran onnistunut iPhoneen saamaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.