Oppo kehittää Full HD -näytöllä varustettua Android-älypuhelinta

8
Manu Pitkänen

Oppo kehittää Full HD -näytöllä varustettua Android-älypuhelinta
Kiinalainen Oppo kehittää Unwiredviewin mukaan älypuhelinta, jonka näytön resoluutio kohoaa täyteen teräväpiirtotarkkuuteen. Mikäli se kypsyy prottyypistä tuotteeksi, voi se hyvinkin olla ensimmäinen laatuaan. 1920x1080 pikseliä sisältävän näytön koko on viisi tuumaa, eli pienempi kuin Samsungin Galaxy Note -malleissa.

Tämä paketti tarjoaa käyttäjälle näytön, jonka pikselitiheys kohoaa huimaan 441 PPI:hin (pikseliä tuumalla). Näytön muista teknisistä ominaisuuksista ei ole tietoa. Find 5 -nimellä kutsutussa puhelimessa on panostettu muuhunkin kuin pelkkään näyttöön. Suorittimena on verkkolehden tietojen mukaan Qualcommin Snapdragon S4 Pro (APQ8064) ja takana keikkuu 12 megapikselin kennolla varustettu kamera. Käyttöjärjestelmä on Android 4.1.Oppon puhelin on toistaiseksi proto-vaiheessa, joten tässä vaiheessa saatavuustiedot ovat täysi mysteeri. Tiedot puhelimesta perustuvat kiinalaisten IT186- ja CNMO-sivustojen juttuihin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Motorola Moto G62 5G – hinta laskenut -25%

Motorola Moto G62 5G
179 € Gigantti
179 € Power
238 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 239 €

Honor Magic4 Pro – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Pro
599 € Power
749 € DNA
799 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 799 €

Samsung Galaxy A23 5G – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A23 5G
179 € Gigantti
179 € Power
179 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 229 €

Kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
yeaaap (vahvistamaton)

1

Tuollaista pikselitiheyttä ei kyllä kukaan tarvitse... ~300ppi riittää ellei omaa supertarkkaa teräsmiehen katsetta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
asdlolpera (vahvistamaton)

3

Ei siitä yeaaap mitää haittaakaan ole.
Ihan tervetullutta, vielä pystyy nykysillä tarkkuuksilla näkemään pikselit.

Vastaa
Fiili
Fiili

7

Pitää olla reilusti, koska eikös SGS2:n ja iPhone 4S:n näytön paremmuuskisakin käyty suurennuslasin kanssa? Suurennuksessa iPhone kuulemma pesi erittäin hyvänäyttöisen SGS3:n, vaikken itse huomaa sen kuvassa mitään vikaa. 1080p-kuvan luulisi riittävän joksikin aikaa.

Vastaa
Taeco
Taeco

8

@7:
iPhonessa näytön tarkkuus on 326ppi ja SGS3:ssa se on 306ppi, eli SGS3:ssa on paitsi heikompi tarkkuus, myös pentile-matriisi, mikä on suttuisamman näköinen, kuin iPhonessa käytetty RGB-matriisi. Tarkkasilmäinen näkee eron läheltä. iPhonessa käytetään kuitenkin LCD paneelia, joten Samsungin s-amoled lienee sitten toisilla osa-alueilla, kuin kirkkaudessa, parempi. Mutta ero on kuitenkin niin pieni loppupeleissä, että Applen on melko turha hehkuttaa näyttönsä tarkkuudella; varsinkin, kun muilta valmistajilta tulee iPhonea terävempiä näyttöjä (esim. Nokia ja tämä tässä nyt).

Lieneeköhän tässäkin pentile-matriisi, vai "aitoja" neliöpikseleitä? Tuskin kukaan kuitenkaan huomaisi eroa noin pienissä pikseleissä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.