Apple-perustaja vihaa patenttikiistaa Samsungin kanssa - "väärä lopputulos"

12
Matti Robinson

Apple-perustaja vihaa patenttikiistaa Samsungin kanssa - väärä lopputulos
Applen toinen perustaja Steve Wozniak on ilmaissut pettymyksensä Applen ja Samsungin väliseen patenttikiistaan. Viime kuussa Kalifornian oikeudessa Samsungin päihittäneelle Applelle myönnettiin miljardikorvaukset. Wozniakia tämä ei miellytä.

Bloombergin haastattelussa ollut Applen perustanut gadget-addikti Steve Wozniak kertoi vihaavansa oikeustaistelua patenteista. Hänen mukaan oikeuden päätös oli väärä ja se ei tule pitämään uusintakäsittelyssä. Wozniak kertoo, ettei syytösten kohteena olleet pienet yksityiskohdat hänen mukaansa ole kovin innovatiivisia.

Useita eri merkkisiä matkapuhelimia käyttävä Wozniak on usein kritisoinut perustamansa yhtiön tuotteita siinä missä kilpailijoitakin. Vastajulkistetun iPhone 5:n osalta Woz toivoo hyvää kameraa. Hän harmittelee, että iPhone 4 häviää kuvanlaadussa useille kilpailijoille. Tarina ei tosin kerro miksi Woz ei vertaa iPhone 4S:ää kilpailijoihin.



Tuttuun tapaansa Wozniak odottaa saavansa uutuuspuhelimen käsiinsä ennen kuin kertoo mikä puhelimessa on hyvää ja mikä huonoa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (12)

whiz_e_wig
whiz_e_wig

1

Mitään käsitystähän ei ole ,miksi tämä hemmo mediassa aina roikkuu? Mutta jobsin kuolema ja uuden >järisyttävän< iphone5 jälkeen avautuminen alkaa olla kuin jakso kauniista ja rohkeista jolloin steve palaa kuolleista ja sanoo että sgs3 on laite joka meidän olisi pitänyt pystyä synnyttämään.

Vastaa
emagdnim
emagdnim

2

Wozniakhan on ihan järkimiehiä. Rahaa on millä mällätä, nii voi keskittyä elämiseen. Ikävä kyllä Jobs ei tätä koskaan ymmärtänyt. Kaveri on kuitenkin yks suurimpia it-maailman pioneereja, nii vois jonnet lukea kans tarkkaan mitä hänellä on sanottavaa.

Vastaa
Harrowed
Harrowed

3

Aidosti puolueeton ja kuluttaja elektroniikan päälle ymmärtävä mies. Saisivat roikuttaa mediassa enemmänkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Apple tietää...!! (vahvistamaton)

4

Wozniak vaikuttaa ihan järkevältä,ei ota kantaa Samsungin ja Applen väliseen vihanpitoon ja tuo totuuden esille että patenteillakin voi saada riidan aikaan.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

8

@6 LTE ei ymmärtääkseni kuulu vielä essentiaalipatenttien piiriin, joten siihen rakoon Samsung kai yrittää päästä iskemään.

EDIT: Linkki: "LTE-patentit ovat kuitenkin aivan toinen juttu, sillä niitä ei lueta vielä essentiaaleiksi. Näin ollen HTC:llä ja Samsungilla on oikeus periä niiden käytöstä korkeitakin taksoja."

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@8
Olen nähnyt samantyyppisen väitteen muutamassa paikassa, mutta mitään perusteluja ei ole annettu. Miksi eivät? Miten LTE-standardi eroaa 3G:sta, johon essentiaalisesti liittyvät patentit ovat FRAND, tässä suhteessa? Milloin ne sitten luetaan essentiaaleiksi, jos ei *vielä*?

Vastaa
3rd_party
3rd_party

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

@8
Olen nähnyt samantyyppisen väitteen muutamassa paikassa, mutta mitään perusteluja ei ole annettu. Miksi eivät? Miten LTE-standardi eroaa 3G:sta, johon essentiaalisesti liittyvät patentit ovat FRAND, tässä suhteessa? Milloin ne sitten luetaan essentiaaleiksi, jos ei *vielä*?

Kai tähän on kaksi vaihtoehtoa:
1) LTE-patentit ovat essentiaalipatentteja, mutta Samsung siitä vähät välittää ja viestii muuta
2) ETSI tjm. ei ole määritellyt Samsungin omistamia patentteja essentiaalipatenteiksi

En ota kantaa siihen kumpi vaihtoehto pitää paikkansa (vai pitäkö kumpikaan). Jätän sen tehtävän oikeuslaitokselle, mikäli tämä sinne asti joskus päätyy.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

11

@10
Itsekään en ole lakimies, mutta en voi ymmärtää miten standardi voisi toimia jos essentiaalipatentit eivät olisi FRAND. Se pakottaisi patentin käyttöön, mutta jättäisi patentin haltijalle mahdollisuuden käyttää monopoliasemaansa (jonka patentti inherentisti luo) kilpailijan sulkemiseen markkinalta. Olisi aikamoinen temppu houkutella kilpailija asemaan jossa sillä on vain huonoja vaihtoehtoja (my way or highway). Vähän samaan tapaan kuin Googlen ja Acerin case :)

Ainakin tähän asti, kuten linkkini kertoi Samsung on yrittänyt käyttää 3G/FRAND-patentteja Applea vastaan ympäri maailmaa, hakien mm. myyntikieltoa. Tulokset ovat toistaiseksi olleet laihoja.

ITC ja EU käsittääkseni tutkivat tätä asiaa, myös Mototola ja Huawei ovat suurennuslasin alla, joten pelisäännöt varmasti selviävät tulevien kuukausien aikana, ja kun ne ovat kaikille selvät niin niillä mennään.

Vastaa
asdtroll1
asdtroll1

12

"Tarina ei tosin kerro miksi Woz ei vertaa iPhone 4S:ää kilpailijoihin. "

Koska nelosessa ja neljä s:ssässä ei ole mitään käytännöllisiä eroja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.