Applen kartoista revitään huumoria uudella tumblr-sivustolla

13
Teemu Laitila

Applen kartoista revitään huumoria uudella tumblr-sivustolla
Applen eilen julkaistu iOS 6 -käyttöjärjestelmä on saanut pääosin innostuneen vastaanoton, paitsi uusien karttojen osalta. Apple vaihtoi Googlen kartat omaa tuotantoaan oleviin, jotka kuitenkin tuntuisivat monelta osin olevan vielä beta-asteella. Selkeiden virheiden lisäksi karttojen ominaisuudet vähenivät reippaasti päivityksen myötä.

Kartat ovat saaneet reippaasti huomiota netissä eilisen päivityksen jälkeen. Karttojen surkeudesta on blogattu ja uutisoitu ja Applen päätöstä karttojen vaihtamisesta selkeästi huonompaan on kummasteltu. Päätöksen taustalla lienee Applen tarve kontrolloida oman tuotteensa jokaista yksityiskohtaa, mikä kuitenkin karttojen tapauksessa on tehty käyttökokemuksen kustannuksella. Applen kiire päästä eroon kilpailijansa karttaohjelmistosta ajoi ohi yhtiön periaatteesta julkaista vain kunnolla toimivia ja viimeisteltyjä tuotteita.Nyt karttojen virheitä keräämään on perustettu oma tumblr-sivusto, johon käyttäjät voivat lähettää omia löytöjään. Sivustolta löytyy niin taipunutta siltaa Lontoossa kuin tietoisesti kohteesta eksyttävää kävelyreittiä New Yorkissa (via @ossij).

Uusimmat puhelimet

Kommentit (13)

Lumikki
Lumikki

7

Applen ongelma on kuten uutisessa sanottiin. Se haluaa kontrolloida tuotteitaan ja sitä kautta asiakaskuntaa, sekä tapella kilpailijoita vastaan. Apple ei halua tehdä yhteistyötä kilpailijoidensa kanssa tai kilpailla normaalisti markinoilla, vaan se pyrkii tuhoamaan kilpailijansa keinolla millä hyvänsä.

Googlen kartat poistui koska Google on kilpaileva yhtiö androidin takia. Samsung tuotannot siirtyvät pikku hiljaa muualle koska Samsung kilpailee tuoteissa Applen kanssa. Käytännössä joka kerta kun Apple suuttuu jostain asiasta jollekin muulle niin se vetää alihankintansa pois.

Apple suuttuu kilpailijoilleen joka kerta kun jokun kilpailijan tuote uhkaa Applen markkinoita, eli menestyy.

Vastaa
ZERGO
ZERGO

8

Kartat iOS 6:ssa ovat kyllä melko sukat! Omalta kohdaltani satuin huomaamaan että esim. Helsingin keskuspuiston pururadat ovat jätetty kokonaan noteeraamatta uusissa kartoissa. Myönnän että pieni puute, mutta kun vertailukohteena on Googlen kartat niin ero on kyllä selvä. Googlen kartoissa oli selvästi merkattu ne radat joissa oli mm. valaistus ja kunnossapito talvella ja sitten "luonnonmukaiset" polut. Uusissa kartoissa keskuspuisto on vain vihreä alue ilman minkäänlaisia teitä tai polkuja. Ikävää.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

10

No onhan nuo applen kartat kammottavaa kuraa googlen karttoihin verrattuna, sen nyt näkee sokeakin. Taakseppäin mentiin tossa kun "korjattiin" jo hyvin toimiva karttasysteemi applen omalla.

Vastaa
arivesa
arivesa

11

@10:
Voi hyvinkin olla,mutta sen kerran kun yritin lähimmäistäni auttaa Google Maps avulla,oli kohde kyllä näkyvissä,mutta täysin väärässä kohdassa.
Pääseekö siis Apple vielä tästäkin alaspäin?
Ehkä,tuskin muuten Lontoossa tarjottaisiin karttoja Apple-käyttäjille.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

13

@7
> Apple ei halua tehdä yhteistyötä kilpailijoidensa kanssa tai kilpailla normaalisti markinoilla, vaan se pyrkii tuhoamaan kilpailijansa keinolla millä hyvänsä.

Huhhuh. Jopas tuli täyslaidallinen. :)

Aika normaalisti Apple on mielestäni kilpaillut, vai onko esimerkkejä epänormaalista kilpailusta tai kilpailijoiden tuhoamisesta?

En nyt ihan varmasti tiedä minkälaista yhteistyötä kaipaat, mutta Apple ei kieltämättä suorien kilpailijoiden kanssa sellaista kauheasti tee. Ihan kauheasti ei kannakaan, jos tarkoitus on kilpailla.> Googlen kartat poistui koska Google on kilpaileva yhtiö androidin takia

Mistäs sinä tiedät syyn Googlen kartoista luopumiseen? Googlen ja Applen sopimus Mapsista ja Youtubesta päättyi, uutta ei saatu valmiiksi. Syitä ovat monet arvailleet, mitään luotettavaa tietoa ei käsittääkseni ole uutisoitu.

"Syyssä" voi olla siis Googlekin, tai yksinkertaisesti Googlen ja Applen näkemys yhteistyön tulevaisuuden suunnasta ja ehdoista ei ollut yhtenevä.

Ainakin Youtuben osalta homma on Googlelle pelkästään positiivinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.