Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen uusi Lightning-liitäntä saattaa sittenkin olla USB 3.0 -yhteensopiva

4
Teemu Laitila

Applen uusi Lightning-liitäntä saattaa sittenkin olla USB 3.0 -yhteensopiva
Applen päätös muuttaa uusien i-laitteiden virallinen liitäntä aiemmasta 30-pinnisestä leveästä Dock-liittimestä pienempään kapeaan Lightning-nimiseen liitäntään on saanut kritiikkiä lisälaiteyhteensopivuuden rikkomisesta, mutta myös yhtiön päätöstä vain USB 2.0 -standardin tukemisesta on kummasteltu. USB 3.0 vaatii toimiakseen vähintään yhdeksän pinniä, kun nykyisistä Lightning-kaapeleista löytyy kahdeksan johdinta.

Laitteita purkavan iFixit-sivuston iPhone 5 -kuvat kuitenkin antavat toivoa tulevasta USB 3.0 -tuesta. Ars Technica on huomannut, että kuvat paljastavat iPhone 5:n runkoliittimen sisältävän ylimääräisiä liitäntöjä, joita voitaisiin ottaa käyttöön USB 3.0 -tuen mahdollistamiseksi. Kyseessä saattaa siis olla Applen suunnitelma ottaa nopeampi USB-liitäntä käyttöön tulevien laitesukupolvien myötä.


Kuva: iFixit

Normaaliin tapaansa Apple ei ole kommentoinut spekulaatioita USB 3.0 -tuesta. Koska nopeamman USB:n toteuttamista puuttuu vain yksi johdin, on myös mahdollista, että kaapelin johtimien suojauksia voitaisiin käyttää maadoituksen luomiseen, mikä poistaisi tarpeen ylimääräisille liitännöille. Liittimen ylimääräiset johtimet saattaisivat siis liittyä Applen lupaamaan Lightning-kaapelia hyödntävään HDMI-tukeen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
cmoncmon (vahvistamaton)

1

Ja sitten hehkutetaan kun apple päivittää sen joskus vuonna nakki viimein USB 3.0:ksi.

Hip-hiton-Hurraa!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nasee (vahvistamaton)

2

Ja tiedoksi kaikille, että nykyisin puhelimista löytyvät flash-muistit eivät kykene kuin USB 2.0 nopeuden tiedonsiirtoon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja