Applen uusi Lightning-liitäntä saattaa sittenkin olla USB 3.0 -yhteensopiva

4
Teemu Laitila

Applen uusi Lightning-liitäntä saattaa sittenkin olla USB 3.0 -yhteensopiva
Applen päätös muuttaa uusien i-laitteiden virallinen liitäntä aiemmasta 30-pinnisestä leveästä Dock-liittimestä pienempään kapeaan Lightning-nimiseen liitäntään on saanut kritiikkiä lisälaiteyhteensopivuuden rikkomisesta, mutta myös yhtiön päätöstä vain USB 2.0 -standardin tukemisesta on kummasteltu. USB 3.0 vaatii toimiakseen vähintään yhdeksän pinniä, kun nykyisistä Lightning-kaapeleista löytyy kahdeksan johdinta.

Laitteita purkavan iFixit-sivuston iPhone 5 -kuvat kuitenkin antavat toivoa tulevasta USB 3.0 -tuesta. Ars Technica on huomannut, että kuvat paljastavat iPhone 5:n runkoliittimen sisältävän ylimääräisiä liitäntöjä, joita voitaisiin ottaa käyttöön USB 3.0 -tuen mahdollistamiseksi. Kyseessä saattaa siis olla Applen suunnitelma ottaa nopeampi USB-liitäntä käyttöön tulevien laitesukupolvien myötä.


Kuva: iFixit

Normaaliin tapaansa Apple ei ole kommentoinut spekulaatioita USB 3.0 -tuesta. Koska nopeamman USB:n toteuttamista puuttuu vain yksi johdin, on myös mahdollista, että kaapelin johtimien suojauksia voitaisiin käyttää maadoituksen luomiseen, mikä poistaisi tarpeen ylimääräisille liitännöille. Liittimen ylimääräiset johtimet saattaisivat siis liittyä Applen lupaamaan Lightning-kaapelia hyödntävään HDMI-tukeen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Xiaomi Poco M5s – hinta laskenut -15%

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
cmoncmon (vahvistamaton)

1

Ja sitten hehkutetaan kun apple päivittää sen joskus vuonna nakki viimein USB 3.0:ksi.

Hip-hiton-Hurraa!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nasee (vahvistamaton)

2

Ja tiedoksi kaikille, että nykyisin puhelimista löytyvät flash-muistit eivät kykene kuin USB 2.0 nopeuden tiedonsiirtoon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.