Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 5 on tehokkaampi kuin Galaxy S 3

32
Valtteri Ahonen

iPhone 5 on tehokkaampi kuin Galaxy S 3
Asia selviää melko kiistattomasti Austin Evansin tekemästä vertailusta, jonka meille jakoi muun muassa Mashable.

Testin työkaluja olivat esimerkiksi Geekbench, Sunspider Javascript (Chrome vs. Safari) sekä GLBenchmark. Applen iPhone voitti käytännössä jokaisen mittauksen. Asian voi todeta itse alla olevasta videosta.
EDIT: Testissä käytettiin Galaxy S III:n jenkkiversiota, joka poikkeaa suorittimensa osalta Suomessa myytävästä mallista. Neliytimisen Exynos-suorittimen sijaan jenkkimallissa on kaksiytiminen Snapdragon S4. Kuten kommenteissa on huomioitu, joissain benchmark-testeissa jenkkiversio häviää Suomessa myytävälle SGS3:lle.Samoille puhelimille tehtiin aiemmin myös perinteinen pudotuskoe, josta iPhone 5 hieman yllättäen selvisi myös voittajana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (32)

perhana
perhana

1

Eli iPhone5 ei todellakaan tuonut mitään uutta tälläkään kertaa, se on jälleen suorituskyvyltään nopein/tehokkain puhelin, ja heikoksi haukutusta rakenteestaan huolimatta selviää pudotuskokeesta paremmin kuin kilpailijansa... tylsä julkistus applelta.

Vastaa
Nseries
Nseries

4

Testeillä ei ole juurikaan mitään merkistystä, sillä nyky älypuhelimet merkistä riippumatta toimivat nettiselailussa lähes yhtä nopeasti. Erot ovat jo nykyään niin marginaalisia, ettei nettisurffailun nopeudella voida sano onko puhelin nopea vai ei.

Nyky älypuhelimissa ratkaisee täsyni muut asiat, kuten navigointi, kamera, synkronointi jne...

Vastaa
PJL78
PJL78

6

Samaa mieltä @4 kanssa, käyttömukavuus, selkeys, toimivuus, nopeus käytössä (ei testeissä) ja ennen kaikkea se fakta, että jokainen tykkää eri asioista.

Itelläni oli N9 käytössä vuoden, lasi hajosi ja vein huolton, huollon ajaksi hankin Galaxy S Advanced -luurin. Luulin jo rakastuneeni, mutta ikinä en palaa siihen, kun otin taas käyttöön N9:n, huomasin, että vanha luurini hakkaa käyttömukavuudeltaan ja selkeydellään tuon uutukaisen mennen tullen - vaikkakaan kaikkia hyviä sovelluksia en siihen saa.

Nyt odotetaan innolla Jollan tuotoksia, uuden Lumia malliston myyntiin tuloa ja sitten voidaan taas kilpailla - Mikä on paras =)

Vastaa
Lumikki
Lumikki

8

Kuten yllä jo sanottu monia vertailuja voidaa tehdä monelaisia ja monista asioista, mutta se mikä on tärkeää kenellekin riippuu jokaisesta henkilöstä itsestään. Itse kiinnittäisin ensimmäisenä huomiota akunkestoon..

Vastaa
JoniS
JoniS

9

sinällään hauska että oma gs2 suoriutuu sen 500ms nopeammin kuin gs3 tuosta sunspider testistä....on se phone silti kyllä aika ripeä tuossa pakko myöntää.


E: otsikkoon voisi kyllä laittaa suoraan että tuo on dualcore versio, eikä noilla tuloksilla ole mitään merkitystä jos suomesta ostaa puhelimen, kun tuskin hirveän moni kuka ei suomessa asu lukee tätä sivustoa. johtaa harhaan todella paljon, tämä kun on kuitenkin luotettava sivusto niin kohta kuulee joka nurkalla kuinka iphone on kistatta 100% nopeampi kaikissa testeissä virheellisen otsikon takia

Vastaa
JoniS
JoniS

13

@12

Millä tapaa liittyy uutiseen? Piti keksiä äkkiä jotain kun huomasit että testissä ei vastassa ollut international jb versio minkä kanssa kilpailu olisi kovaa?

Mutta aiheeseen mistä laitoit linkin, kestäähän se iphone ilmiömäisen hyvin noissa ilmeisesti, vielä kun puhelimen voisi kerran laittaa farkkujen taskuun avainten kanssa pilaamatta sitä totaalisesti olisi hyvä juttu, ja kyllä näin tapahtuu varmasti useammin kuin että tulisi laite heitettyä

Vastaa
delic
delic

14

@13 "Samoille puhelimille tehtiin aiemmin myös perinteinen pudotuskoe, josta iPhone 5 hieman yllättäen selvisi myös voittajana."

Ihan oli siis uutisessakin puhetta pudotustestistä ilmeisesti sulta meni ohi...

Vastaa
JoniS
JoniS

16

Juu sori, jäi kyllä huomaamatta tuo teksti videon alta, ihmettelen kyllä mitä kyseinen kirjoitus tekee tässä uutisessa kun ei liity aiheeseen millään tapaan

Vastaa
JoniS
JoniS

18

Molemmat on dualcoreja katsoitko edes videota, huomioi myös ettei Sgs3 malli ole gt-i9300 Tuossa videossa joten se ei ole quadcore eli international versio

Vastaa
JoniS
JoniS

21

näyttäyshän se olevan hieman pirteämpi laite kuin sgs3, ihmettelen kuitenkin miksi tuossa googlen v8 testissä ei ollut sgs3 joka saa täysin stockina ~1600 pistettä. oma gs2 saa karvan verra alle 1400 että en kyllä tiedä mitä tuo testi mittaa kun niin lähelle pääsen huomattavasti vanhemmalla raudalla.

taitaa olla googlella kova työ optimoida alustaa että pääsisi edes samoihin lukemiin kuin iphone 5, pakko se kai on myöntää että taisivat julkaista suoritus kykyisimmän puhelimen tällä hetkellä.

Vastaa
aj84
aj84

22

Ainahan Apple julkaisee suorituskykyisimmän älypuhelimen ? Onko se jotain uutta ? Silti taidan pitää 4S mallin siihen asti että iP6 tulee kun on vielä uuden veroinen. Kirosin jo aikaa sitten sen että jos Apple päätyy käyttämään kuoressaan alumiinia teräksen sijaan, ja miten siinä kävikään ? Naarmuja ja lommoja.. En oikein vieläkään käsitä että miksi alumiinia, tai no jos keveyttä haetaan niin sitten. Toki se on aivan sama painaako se luuri 100g vai 200g jos kuoret ovat lujat. Töissä jo tullut huvin tutuksi kuinka meltoa paskaa alumiini on, joten kyllä jää iP5 kauppaan.

Vastaa
JoniS
JoniS

24

@22

no eipä se iphone s4 ollut kiistatta suorituskykyisin kun julkaisivat, oma gs2 vetää ohi kaikissa paitsi grafikka testeissä jos katsoo noita tuloksia mitä tuolla noissa iphone 5 testeissä on vertailuna tehty.

Vastaa
aj84
aj84

26

@Kaikissa paitsi graafista suorituskykyä mittaavissa.

Onkos antaa tuloksia ? Browsermark ? Geekbench 2 ? Sunspider ?

Vastaa
perhana
perhana

27

@24
Näissä suorituskykytesteissä on kai kyse siitä kuinka puhelin toimii tehtaan jäljiltä paketista käyttöön otettuna, eikä siitä kuinka hyvät testitulokset saadaan jollain custom-romilla tai senjälkeen kun kaikki ylimääräiset palvelut on optimoitu pois päältä

Vastaa
JoniS
JoniS

29

@26
juu tietty, kelpaako screen shotit puhelimen ruudulta?

sunspider: iphone 4s, ~1,7k, omatulos -> http://aijaa.com/nFMctF

geekbench 2: iphone 4s 628p, omatulos -> http://aijaa.com/2JlfpR

google v8: iphone 4s 718p, omatulos -> http://aijaa.com/Y41fZh

google octane v1: iphone 4s 757p, omatulos -> http://aijaa.com/unzTRN

eiköhän tuosta näe ettei se apple ole ollut tehojensa puolesta ykkönen kovin kauaa, browsermark mobiili sivut nurin tjsp en pääse sinne. tuskin sitä kyllä edes tarvii eiköhän se ole selvä näillä että pesee helposti iphone 4s:sän

tosiaan itsellä joka päiväisessä käytössä kyseinen luuri, eli en kellottanut sitä näitä varten tai käyttänyt mitään muutakaan huijausta. puhelimessa on cm9+siyah 4.1.5 kernel

http://www.anandtech.com/show/6324/the-...ormance-preview

@27

ei vaan siitä kumpi on tehokkaampi, minkä minä sille voin ettei samankaltainen optimointi ole mahdollista iOS.

@28

sitä samaa odotan minäkin, ja ennen kaikkea siihen jellybeaniin perustuvia customeita missä ei ole esim. memory leakkiä.

Vastaa
delic
delic

30

Lisää hyviä uutisia Applelle

Display mate sanoo, että iPhone 5:n näyttö on paras älyluuri näyttö mitä ovat nähneet:

"Based on our extensive Lab measurements the iPhone 5 has a true state-of-the-art accurate display – it’s not perfect and there is plenty of room for improvements (and competitors) but it is the best Smartphone display we have seen to date based on extensive Lab measurements and viewing tests.

"In particular, they note that the iPhone 5 has much lower screen reflections, a much higher image contrast and screen readability in high ambient lighting and notably improved color accuracy and picture quality. "

Vastaa
jartar
jartar

31

@30
Ihan totissakiko havittelet sitä vuoden Apple fanaaja titteliä? Vai miksi teet jatkuvasti uutisiin liittymätöntä Apple spämmiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja