Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Seuraava iPhone-ongelma: puhelinten pinnassa naarmuja jo pakettia avatessa

25
Teemu Laitila

Seuraava iPhone-ongelma: puhelinten pinnassa naarmuja jo pakettia avatessa
Ylistävistä laitearvioista huolimatta Applen tuoreimman iPhone-mallin julkaisu ei ole sujunut ongelmitta. Ensiksi kritiikkiä keräsivät yhtiön omat kartat, jotka monien muualla kuin Pohjois-Amerikassa asuvien kannalta olivat selkeä askel taaksepäin.

Nyt yhteisöpalveluissa ja foorumeilla puhutaan iPhone 5:n takakuoresta, joka kerää naarmuja herkästi. Osa käyttäjistä on raportoinut puhelimen olleen naarmuuntunut jo heti pakkauksesta otettaessa. Twitterissä on otettu käyttöön jopa naarmuihin viittaava #Scuffgate-tagi aiemman Antennagate-tapauksen hengessä.
Apple päätyi vaihtamaan edellisten iPhone-mallien tyylikkään mutta hauraan lasisen takakannen anodisoituun alumiiniin, joka muun muassa auttaa keventämään ja ohentamaan puhelinta. Anodisoitu alumiinipinta ei kuitenkaan ole erityisen kestävä, vaan etenkin mustassa mallissa väkisinkin käytön yhteydessä syntyvät naarmut erottuvat selvästi.

Käytön myötä syntyvät naarmut ovat sinänsä ongelma myös muissa puhelimissa, mutta vakavampi ongelma on puhelinten jo valmiiksi naarmuuntunut pinta. Useiden Applen tukisivulle lähetettyjen viestien mukaan puhelimissa on ollut pienehköjä, mutta selkeitä lohkeamia alumiinin pinnoitteessa. Ongelma tuntuisi koskettavan niin mustia kuin valkoisiakin malleja, mutta virheet näkyvät helpommin mustassa. Kuvien perusteella herkimmin väri lohkeilee puhelimen reunoista.

Apple ei ole kommentoinut naarmuuntuneita puhelimia, mutta Applen tukisivustolle viestin lähettänyt käyttäjä kertoo Applen huoltohenkilön kuvailleen ongelmaa laajalti levinneeksi. Käyttäjäraporttien mukaan naarmuuntuneita iPhone 5 -puhelimia on ostettu niin Yhdysvalloissa, Euroopassa kuin Aasiassakin, eli ongelma ei vaikuttaisi paikalliselta.

iFixit sivusto testasi uuden alumiinipinnoitteen kestävyyttä kun puhelinta käsittelee raskaalla avainnipulla varustettu kaksivuotias. Rankan testin jälkeen käy selväksi, että jopa vanhempien iPhone-mallien lasinen pinta kestää käsittelyn paremmin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (25)

jepajuudas (vahvistamaton)

1

85% iPhone käyttäjistä suojaa hienon puhelimensa 3c muovikuorella (30E Applelta). No biggie.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

2

@1 tosi hienoa ostaa tyylikäs puhelin joka on suurella vaivalla saatu ohuemmaksi, ja sitten upottaa se kumisuojuksen syövereihin jotka saavat sen sentin paksummaksi ja parikymmentä pykälää rumemmaksi. Ikinä en ole tätä ymmärtänyt, enkä ikinä sitä tulekaan ymmärtämään.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

Erään valmistajan läpivärjätty PC-muovista tehty kuori ei menetä väriään ja kestää käyttöä... ;)
Esim. rappusiin pudottamisesta saattaa tulla pieni kolhu, mutta väri on ja pysyy, jolloin kovemmassa käytössäkään tulevat lohmutkaan ei näy niin helposti.

Vastaa
perhana
perhana

5

@2
Jostain syystä kaikki käytössä näkemäni galaxy S III:t ovat olleet sullottuna jonkinlaisen silikonisuojan sisään... taitaa tulla puhelimen mukana vakiona. (mutta toki sehän ei ole tyylikäs puhelin ilman sitä kortsuakaan että ei kai sillä väliä)

Vastaa
Tepi&#% (vahvistamaton)

6

Kartat, antenni, kuoret, viestit.... Voisko joku kertoa, pystyykö sillä soittamaan?

Vastaa
PJL78
PJL78

7

Laatua saa alumiinilla, jostakin syystä tuo on kuitenkin jopa Nokian C6 mallia huonompi takakansi... Miksi? Kummatkin alumiinia varmaan?

No, ongelmia kerääntyy, mutta tuohon antennagate kakkoseen voin sanoa, että bullshit, kokeilin sampalla, ihan samalla tavalla nollaan tolppaan pääsee laittamalla puhelin reidelle, ottaa pois, niin taas täydet tolpat.

Vastaa
Paavali
Paavali

9

@Tepi&#%:
Itseasiassa ei voi. Soitoissa on ilmennyt ongelmia iOS6:n myötä.
Puhelut katkeaa, kaikuu ja suhisee.

Vastaa
akse
akse

10

Mun vanhassa N8:ssa ei oo kohta 1.5v aikana oikeestaan mitään jälkiä siinä alumiinissa. Ainoastaan sen kameratöyssyn kohdalla on kulahtanu se reuna, kun se ottaa aina pintaa vasten.

Vastaa
SirCook (vahvistamaton)

11

Applen virallinen kommentti Scratchgateen: Syy ei ole meidän, kuluttaja on valinnut väärän laatikon.

Vastaa
SirWirtanen
SirWirtanen

12

Jaa'a, saas nähdä mitä iFagit tähän keksivät selitykseksi. Heidän mielestään kun Apple saakin maksaa enemmän koska sen tuotteet ovat niin...laadukkaita. :D

Vastaa
Paavali
Paavali

13

Itsellä iPhone 4 2 vuotta eikä ole millään suojattu, eikä ole naarmuakaan.
Kuitenkin aina taskussa, ja muutaman kerran tippunutkin.

Vastaa
jos
jos

14

Eiköhän kohta joku älypää kohta keksi, että tietyllä tavalla naarmuuntuneeet Applen laitteet (iScratch) ovat suorastaan keräilykappaleita. Ja niiden hintaahan ei voi markkinoilla ennustaa.

Ja sen seurauksena Apple varmaan hakee patenttia naarmuuntuvalle pinnalle.

Vastaa
Ai-I-Ai-I-I-AI (vahvistamaton)

17

"85% iPhone käyttäjistä suojaa hienon puhelimensa 3c muovikuorella (30E Applelta). No biggie."

Iphonen käyttäjistä lähes kaikki siis? Tiesittekö myös että iPhonen omistajat katsovat KESKIMÄÄRIN eniten mainoksia verrattuna nokiaan tai androidiin. Tiesittekö että ihmisille näytettiin iPhone 4:sta ja väitettiin sen olevan iPhone 5... kaikki iPhonen OMISTAJAT sanoivat tämän "iPhone 5":sen olevan paljon nopeampi kuin heidän nykyinen 4S.

Mistä tämä kaikki kertoo!?

On tuo kyllä aika hauskaa kieltämättä että eka ostetaan puhelin sentakia että seon niin pieni ja kevyt, ja sitten siihen tungetaan joku suojamuovi päälle rumentamaan sitä xD kyllä se nyt vaan on niin että laadukas fooni ei mitään suojia tarvitse, huonot puhelimet taas tarvitsevat.

Haluaisin kyllä kuulla jonkun iFagin selityksen kaikkeen tuohon yllä mainittuun...

Eräs iPhonen omistaja väitti täällä että NFC tulee Suomeen vasta vuonna 2020, vaikka se on jo täällä, sen jälkeen vaikeni. Löytyy lisäksi myös muita lainauksia iPhonen omistajilta :D joille ei voi muutakun nauraa.

Voin jo kuvitella uusia selityksiä "naarmut paketissa tulevasta puhelimesta kertovat vain siitä, että se on tehty elämistä varten..." joo, aivan varmasti xD

Vastaa
aj84
aj84

18

Kuten sanottua niin jokaiseen markkinoilla olevaan älypuhelimeen saa antennagatet järjestettyä tavalla tai toisella, riippuu ihan siitä missä kohtaa runkoa antenni/t sijaitsevat ja pelaavatko ne etu vai/ja taka kuoren lävitse. Pistäkääpä kokeeksi berberiin se puhelin niin takuu varmasti tolpat katoaa ?

Jokainen järkevä 4-4S omistaja joka on alumiiniin perehtynyt vähääkään jättää iP5 kauppaan. Siitä vain ei pääse yli eikä ali. Tai no jos ei välitä tai ei haittaa vaikka luurin päällystää jollain suojakuorilla niin sitten asian laita on eri, mutta kyllä se pitää kestää käyttöä ilman kortonkia kuten 4S !

Vastaa
aj84
aj84

21

Eivätkö edes Afterdawnin lukijat osaa kommentoida uutisia neutraalisti ilman mitään helevetin fanipoika vollotusta siinä seassa ? Todella monella sivustolla yksi tuollainen älynväläys joltain neropatilta riittää siihen että koko kommentointi-osio on kohta pelkkää fanipoikien parkumista siitä että joku on ihan paska ja joku taas on niin äärettömän mahtava. Oikeasti ärsyttää lukea yhtään mitään sivustoja tuollaisten vollottajien takia. Katkiaa ottasuonet. Eihän näitä pakko ole kenenkään lukea, mutta vituttaa se kun sivusto on muuten mielenkiintoinen ja hyvä.

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

22

Ei näköjään uponnut tuo aloitusviestini. Tarkoitushan oli juuri tuoda esille se seikka, että lähes kaikki iPhonistit piilottavat sinänsä tyylikkään laitteensa toinen toistaan rumemman muoviläpyskän sisään.

Vastaa
arivesa
arivesa

23

Valmistaja,mikä hyvänsä,on tehnyt työnsä ok jos kauppa käy ja kassaan kertyy nettoa jaettavaksi tai arvonnousuksi.Ainoa omistajia kiinnostava asia.
Mitä siitä jos Foxconn:illa tapellaan tai Nokialla potkitaan,kunhan tulosta tehdään.Kuka paremmin,kuka vaatimattomammin,mutta tappio ei kelpaa.Ostajat/käyttäjät sitten pärjäilevät,kuka mitenkin.
Kaikille löytynee oikea hinta/laatu-tuote,tuskin aihe uskonsotiin.

Vastaa
asd3rtqetg (vahvistamaton)

24

Mua taas ärsyttää se kun ihmiset tulee ylistämään iPhonea, ja keksii iha oikeastikkin sairaalloisia selityksiä kaikelle :D mutta minkäs teet, kaikkia ärsyttää jokin, turha siitä on inistä!

Vastaa
toni_x
toni_x

25

Ainut asia mikä minua ärsyttää iphonessa on, että jaibreakin jälkee kauheen ärsyttävä ruveta päivittämään iluuria ;p

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja