Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Internetin mobiilikäyttö muuttaa mainontaa

4
Janne Häyrynen

Internetin mobiilikäyttö muuttaa mainontaa
CNN uutisoi, että mainosala on muutosten keskellä, kun netinkäyttäjät siirtyvät työpöydän äärestä mobiilien laitteiden pariin. Stream-tapahtumassa esitettiin mielipiteitä siitä, miten pieni näyttö tuo haasteita mainonnalle. Se ei ehkä tapa mobiilimainosalaa, mutta tuo mukanaan vaikeita haasteita.

Koko markkinointi- ja mainosala joutuvat muuntautumaan mobiilimarkkinoiden kasvaessa. Ihmiset tuijottavat mobiililaitteitaan taukoamatta ja luulisi, että tämä media olisi mainostajan unelma. Silti strategian tulisi muuttua lisäarvon kuvaamisen sijaan lisäarvon tarjoamiseen. Esimerkiksi sovelluksen muodossa, joka antaisi lisäarvoa varsinaiselle tuotteelle, persoonattoman mainosbannerin sijaan.
WPP-markkinointiyhtiön Stream-tapahtuman vapaamuotoisemmassa keskusteluosuudessa Kreikan Marathonissa oli paikalla noin 400 kutsuvierasta yritysmaailman ja markkinointialan johtoportaasta.

Facebook on yksi suosituimmista internet-palveluista, joita käytetään mobiililaitteilla. Markkinoijien tie
on siellä kuitenkin kivinen. WPP:n pitkäaikainen toimitusjohtaja Sir Martin Sorrell joutui kohauttamaan olkapäitään, kun kysyttiin Facebookin mobiilimarkkinoinnin onnistumisesta. Hän kertoi, ettei tiedä vastausta, kuinka pieninäyttöisten laitteiden mainonta tulisi toteuttaa, ja jatkoi, että mobiilimarkkinat eivät muuta markkinointialan kokoa merkittävästi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

nettidzuis
nettidzuis

1

Tässä ja CNN:n uutisissa jahkaillaan viisaita mainoksiin liittyvästä liiketoiminnasta, mutta oleellisin jätetään kertomatta.

Käytettäessä älypuhelinta netissä, mainoskuvien suuret bittikarttakuvat hidastavat suuresti sivujen avautumista, mikä on ärsyttävää ja saa netin käyttäjät usein kiroamaan mainostajat alimpaan helvettiin. Vaikutus voi olla jopa sellainen, että mainostettua tuotetta on vaikea myydä niille, joiden nettiyhteydet mainokset jumiuttavat. Ainakin kännykällä nettiä käyttävät jättävät ostamatta ärsyttävimpien mainostajien tuotteita. Sama vaikutus on kun desktop tai laptop-tietokonetta käytetään melko hitaalla solukkoverkon mokkulalla tai kännykän WiFi Hotspot-sovelluksella (1 tai 2 Mbit/s teoreettisella nopeudella).

Viestejä tai tavallisia (enimmmäkseen pelkkää tekstiä sisältäviä) nettisivuja luettaessa voisi sivu avautua parissa sekunnissa, mutta suuria bittikarttakuvia käyttävät mainokset saattavat hidastaa sivujen avautumista useilla sekunneilla tai kymmenillä sekunneilla. Haittoja voitaisiin pienentää usealla tavalla:
(1) Käyttämällä ison kuvan sijasta muutamaa pienehköä kuvaa, jotka mahtuvat helposti älykännykän pienelle ruudulle siten että niiden teksti pysyy luettavana. Suurin osa mainosten teksteistä voi olla normaalina tekstinä (siis ei kuvissa bittikarttana).
(2) Käyttämällä bittikarttakuvien sijasta SVG-koodattuja tai muita vektorimuotoisia kuvia. Myös HTML5-koodattujen sivujen käyttö tulee pienentämään mainosten kuvien datamäärää. Erityisesti animoitujen mainosten koko kilotavuina saadaan murto-osaan nykyisestä.

Sitä mukaa kun tietokoneiden ja kännyköiden selaimet uudistuvat toimimaan ongelmitta HTML5:llä ja vektorikuvilla, voidaan mainoksista tehdä kohtuullisen pieniä, niin että samoja sivuja voidaan ongelmitta selailla sekä älykännyköillä ja tableteilla sekä tavanomaisilla tietokoneilla, silloinkin kun nettiä käytetään mokkuloiden yms tarjoamilla hitailla yhteyksillä ( 200 ... 2000 kbit/s).

Uusi tekniikka voi muuttaa perusteellisesti mainosalaa. Kun suurin osa liukuvärejä ja suuria valokuvia sisältävät mainokset vaihtuvat kohtuullisen pieniin ja yksinkertaisiin piirustuksiin ja animaatioihin, osa mainoksista tullaan tekemään "kevyellä tekniikalla", tavallisilla työasemilla. Mainoksia saatetaan tehdä jopa älykännyköillä, tehokkaampien työasemien ohella.

Vastaa
nettidzuis
nettidzuis

2

Tässä ja CNN:n uutisissa jahkaillaan viisaita mainoksiin liittyvästä liiketoiminnasta, mutta oleellisin jätetään kertomatta.

Käytettäessä älypuhelinta netissä, mainoskuvien suuret bittikarttakuvat hidastavat suuresti sivujen avautumista, mikä on ärsyttävää ja saa netin käyttäjät usein kiroamaan mainostajat alimpaan helvettiin. Vaikutus voi olla jopa sellainen, että mainostettua tuotetta on vaikea myydä niille, joiden nettiyhteydet mainokset jumiuttavat. Ainakin kännykällä nettiä käyttävät jättävät ostamatta ärsyttävimpien mainostajien tuotteita. Sama vaikutus on kun desktop tai laptop-tietokonetta käytetään melko hitaalla solukkoverkon mokkulalla tai kännykän WiFi Hotspot-sovelluksella (1 tai 2 Mbit/s teoreettisella nopeudella).

Viestejä tai tavallisia (enimmmäkseen pelkkää tekstiä sisältäviä) nettisivuja luettaessa voisi sivu avautua parissa sekunnissa, mutta suuria bittikarttakuvia käyttävät mainokset saattavat hidastaa sivujen avautumista useilla sekunneilla tai kymmenillä sekunneilla. Haittoja voitaisiin pienentää usealla tavalla:
(1) Käyttämällä ison kuvan sijasta muutamaa pienehköä kuvaa, jotka mahtuvat helposti älykännykän pienelle ruudulle siten että niiden teksti pysyy luettavana. Suurin osa mainosten teksteistä voi olla normaalina tekstinä (siis ei kuvissa bittikarttana).
(2) Käyttämällä bittikarttakuvien sijasta SVG-koodattuja tai muita vektorimuotoisia kuvia. Myös HTML5-koodattujen sivujen käyttö tulee pienentämään mainosten kuvien datamäärää. Erityisesti animoitujen mainosten koko kilotavuina saadaan murto-osaan nykyisestä.

Sitä mukaa kun tietokoneiden ja kännyköiden selaimet uudistuvat toimimaan ongelmitta HTML5:llä ja vektorikuvilla, voidaan mainoksista tehdä kohtuullisen pieniä, niin että samoja sivuja voidaan ongelmitta selailla sekä älykännyköillä ja tableteilla sekä tavanomaisilla tietokoneilla, silloinkin kun nettiä käytetään mokkuloiden yms tarjoamilla hitailla yhteyksillä ( 200 ... 2000 kbit/s).

Uusi tekniikka voi muuttaa perusteellisesti mainosalaa. Kun suurin osa liukuvärejä ja suuria valokuvia sisältävät mainokset vaihtuvat kohtuullisen pieniin ja yksinkertaisiin piirustuksiin ja animaatioihin, osa mainoksista tullaan tekemään "kevyellä tekniikalla", tavallisilla työasemilla. Mainoksia saatetaan tehdä jopa älykännyköillä, tehokkaampien työasemien ohella.

Vastaa
Jeisus (vahvistamaton)

3

"mokkuloiden yms tarjoamilla hitailla yhteyksillä ( 200 ... 2000 kbit/s)."

Varmaan tarkoitatte marginaaliyhteyksiä, mutta tänä päivänä nykyiset liikkuvat laajakaistat toimivat pääasiassa 3G alueilla 5-20mbit, riippuen liittymän tyypistä ja DC:llä 35-45mbit. LTE 4G alueilla päästään jopa 100mbit nopeuksiin, elikkä kyllä nyt pitää edelläkirjoittaneen päivittää tietonsa liikkuvasta LAAJAKAISTASTA. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja