Applen parjattuja karttoja kiitellään Kiinassa

1
Manu Pitkänen

Applen parjattuja karttoja kiitellään Kiinassa
Vaikka iOS 6:n karttoja onkin haukuttu vuolaasti länsimaissa, niin ainakin Kiinassa ollaan tyytyväisiä Applen karttojen tasokkuuteen.

Apple käyttää Kiinassa AutoNavin toimittamaa materiaalia, joka on selvästi yksityiskohtaisempi kuin Googlen laatimat kartat. AutoNavi kuuluu niihin harvoihin yhtiöihin, joilla on oikeus harjoittaa laajamittaista kartoitusta Kiinassa. Näistäkin yhtiöistä vain osa toimittaa materiaalia kaupalliseen käyttöön.

Kilpailuetua Apple saa Googleen nähden siitä, että internetjätti ei kuulu edellä mainittujen yhtiöiden joukkoon. Google ei voi siis mielin määrin parantaa karttapalvelunsa tasokkuutta ja lisätä yksityiskohtia. Kiinan valtio sitoo sen kädet.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.