Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google ei lupaa omia karttojaan Apple-käyttäjille

9
Teemu Laitila

Google ei lupaa omia karttojaan Apple-käyttäjille
Google ei aio tuputtaa omia karttojaan Applen iOS-järjestelmään perustuville laitteille, kertoo yhtiön johtokunnan puheenjohtaja Eric Schmidt. Apple luopui Googlen tarjoamista kartoista uusimman käyttöjärjestelmäversionsa myötä. Päätös on herättänyt laajaa kritiikkiä, sillä Applen kartat eivät pärjää ominaisuuksissa Googlen pitkään markkinoilla olleelle palvelulle.

Reutersille puhunut Eric Schmidt ei olisi pannut pahakseen, jos Apple olisi pitäytynyt Googlen kartoissa. "Mielestämme olisi ollut parempi, jos Apple olisi pitänyt meidän karttamme. Mutta se ei ole minun päätökseni", Schmidt kommentoi. "Mitä me voisimme tehdä, pakottaa heidät olemaan eri mieltä? Se on heidän oma ratkaisunsa", selittää Schmidt Reutersin mukaan.


Netissä on spekuloitu sillä, aikooko Google tuoda omat karttansa Applen sovelluskauppaan. Schmidt kertoo Reutersille, että huolimatta yhtiöiden välisestä jatkuvasta keskustelusta, Google ei ole yrittänyt painostaa Applea kartta-asiassa, vaan Applen on itse tehtävä päätös Googlen karttojen hyväksymisestä sovelluskauppaan.

Vaikka Google ja Apple tekivät läheistä yhteistyötä vielä alkuperäisen iPhonen julkaisun yhteydessä, Googlen Android-järjestelmän nouseminen selkeään markkinajohtajan asemaan sekä lukuisat Applen ja Android-valmistajien välillä käydyt oikeustaistelut ovat tulehduttaneet yhtiöiden välit. Googlella on nähty kaksi vaihtoehtoa suhtautumisessaan Applen karttaongelmiin. Yhtiö voi joko rientää käyttäjien avuksi tarjoamalla omia karttojaan Applen kritiikkiä saaneen toteutuksen tilalle tai jäädä kokonaan sivuun seuraamaan Applen painiskelua karttaongelmiensa kanssa. Schmidtin kommenttien perusteella Google tuntuu valinneen jälkimmäisen lähestymistavan sysäämällä vastuun karttapäätöksistä kokonaan Applen harteille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

leipuri777
leipuri777

1

Heh heh :D

Apple teki aikamoisen päätöksen kun otti kylmiltään käyttöön omat kartat mitä ei ole ikinä kukaan oikeasti käyttänyt...

Kannattaisi oikeasti istua alas ja miettiä huolellisesti näitä asioita eikä poikkelehtia kuin joku adhd kaveri...

Vastaa
Susanoo
Susanoo

2

Jäi sitten iPhone 5 omalta osaltani hankkimatta. Onneksi en ehtinyt päivittää ios kutoseen. Seuraavaksi pitää varmaan katsella Windows 8 puhelimia. (Android kokeiltu ja kelpaamattomaksi todettu.)

Vastaa
amtiainen
amtiainen

3

Aivan samanlaista kritiikkiä Apple sai aikoinaan panostaessaan Safari selaimeen ja WebKit selainmoottoriin. Sitä ilkuttiin yhtä armottomasti kuin nyt tätä Applen karttaohjelmaa.

Lopputulos oli kuitenkin erinomainen. Nykyään myös Linux ja PC käyttäjät ovat päässeet hyötymään WebKit moottoriin pohjautuvat Chrome'kin on aika hyvässä suosiossa PC käyttäjien keskuudessa.

Tulevaisuudessa Waze karttapohjat voi tuoda iloa myös Android ja Windows Phone käyttäjille. Tietenkin riippuen vähän millä tavalla Apple aikoo käyttää Wazen karttapohjaa.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

4

Kiinnittikö kukaan huomiota tuohon....

"Vaikka Google ja Apple tekivät läheistä yhteistyötä vielä alkuperäisen iPhonen julkaisun yhteydessä, Googlen Android-järjestelmän nouseminen selkeään markkinajohtajan asemaan sekä lukuisat Applen ja Android-valmistajien välillä käydyt oikeustaistelut ovat tulehduttaneet yhtiöiden välit."

Ystäviä ollaan kunnes tulee todellista kilpailua...

Eikös nuo Googlen kartatkin olleet huonompia kuin Nokian kartat jo ennen Applen omia karttoja.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

6

@5
Oletko ihan perillä miksi Applen karttasovelluksessa ei ole Googlen karttoja? Syynähän oli se ettei Google hyväksynyt kartta-aineistoa käytettäväksi navigointiominaisuuden sisältävässä ohjelmassa. Jotta Apple pystyi tarjoamaan naviointiominaisuuden iOS käyttäjilleen, oli heidän turvauduttava muiden toimijoiden kartta-aineistoon.

En kylläkään syytä myöskään Googlea. On täysin ymmärrettävää, että Google haluaa suojella omia palveluitaan siinä missä Nokiakin omaa karttapalveluitaan. Google on ollut varsin vaitonainen koko jupakan suhteen enkä kyllä yhtään ihmettele.

Joka tapauksessa Applen iOS 6 niin mielestäni kartta-aineisto ei ole todellakaan niin huono kuin mitä media on annettu ymmärtää. Wazen kartat-aineisto tulee paranemaan Applen ja sen saaman huomion ansiosta, sitä vauhtia että tuskin tuota Google Mapsiä osataan edes kaivata puolen vuoden päästä. Google tietää tämän jo varmaan itsekin ja sekin vain vähentää entisestään kiinnostusta tuoda Google Maps iOS:llä.

Vastaa
delic
delic

8

Tässä on aika hyvin kiteytetty miksi apple valitsi oman kartrapalvelun.
http://www.macrumors.com/2012/09/26/app...gation-dispute/

Puuttui aika tärkeä kilpailuvaltti ja google ei sitä antanut joten jotain oli tehtävä, nyt se on tehty ja nyt on oma palvelu mitä kehittää ilman googlen sanomisia.

Eli vaikka vähän kirpaisee niin varmasti oikea päätös joka oli vain pakko tehdä pärjätäkseen, nyt tärkeintä on miten nopeasti kartasto kehittyy.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jeisus (vahvistamaton)

9

@6
Olen päässyt kokeilemaan tuota iOS 6:den karttapalveluita ja omat kokemukseni ovat todella huonot. Tuli kokeiltua Keski-Suomen alueella, niin kaupunki- kun syrjäseudulla. Välillä ohjaa kyllä ihan minne sattuu ja pitkin metsikköjä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja