TeliaSonera perui Ruotsiin suunnitellun "Skype-maksun"

3
Teemu Laitila

TeliaSonera perui Ruotsiin suunnitellun Skype-maksun
TeliaSoneran ruotsalainen tytäryhtiö Telia ei aio ryhtyä veloittamaan ruotsalaisasiakkailta ekstraa VoIP-palveluiden kuten Skypen tai Google Voicen käytöstä. Yhtiön suunnitelma sai aikaan voimakasta vastustusta sekä nettipalveluiden tasa-arvoisuudesta huolestuneilta nettiaktiiveilta että luonnollisesti asiakkailta, joiden palveluja oltiin leikkaamassa.

"Telia ei aio veloittaa asiakkailta ylimääräistä mobiilien IP-puheluiden käytöstä. Telian asiakkaat voivat jatkaa Skypen ja muiden palveluiden käyttöä nykyiseen tapaan myös uusien sopimusten myötä", yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Erillisten VoIP-maksujen sijaan Telia aikoo paikata kasvavista datamääristä aiheutuneita kuluja nostamalla datahintoja yleisesti kaikissa paketeissa. Kokonaan yhtiö ei kuitenkaan ole luopunut VoIP-palveluiden laskuttamisesta, vaan tulossa on uusi liittymätyyppi, joka on suunnattu erityisesti puhepalveluita käyttäville asiakkaille, jotka eivät kuitenkaan käytä paljon dataa.TeliaSonera kertoi suunnitelmistaan laskuttaa asiakkaita VoIP-palveluiden käytöstä ensimmäisen kerran keväällä. Suunnitelmia perusteltiin sillä, että asiakkaiden datayhteyksien käytön ja sen mihin sitä käytetään pitäisi korreloida paremmin niistä veloitetun hinnan kanssa. TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg laskee, että operaattoreiden liikevaihdosta häviäisi 70 prosenttia, jos kaikki asiakkaat vaihtaisivat perinteiset puhelut yhtäkkiä VoIP-palveluihin ja yhtiö hinnoittelisi datapalvelut pelkästään siirrettyjen määrien mukaan.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
blingström (vahvistamaton)

1

Ihanan halpa sonera. Vielä kun saisivat käyttökatot myös kiinteän verkon internet yhteyksiin. No ei kukaan täysjärkinen soneran palveluita edes ota nehän on kaikilla mittareilla muutenkin kalleimmat saatavilla olevat

Vastaa
akse
akse

2

No itellä on sonera... mm ainoa jolla on 3G mökillä. Ei ehkä nopeimmat ja halvimmat, mutta kun kuuluvuus syrjemmässä aika paljon parempi niin siksi ihan tyytyväinen.

Nyt maksaa (olikoha joku kampanja 2014 asti) 12.99e/kk 20Gt täysnopeus netti puhelimeen, parhaimmillaan saanut sen 2Gt käytettyä ..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.