>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkimus: iOS 6 sai käyttäjätyytyväisyyden laskuun

9
Teemu Laitila

Tutkimus: iOS 6 sai käyttäjätyytyväisyyden laskuun
Applen uusin iPhone-malli on saanut järjestään hyviä arvioita, mutta sen yhteydessä julkaistu uusi versio iOS-järjestelmästä ei ole saanut yhtä hyvää vastaanottoa. Suurimpana ongelmana on nähty Applen oma karttapalvelu, joka ei ominaisuuksiensa puolesta pärjää aiemmin käytössä olleelle Googlen palvelulle.

Nyt On Device -tutkimusyhtiön viimeisimmän tuloksen mukaan Applen iPhone-käyttäjien käyttäjätyytyväisyysluvut vaikuttaisivat jopa laskeneen uuden version myötä. Vaikka lasku tuloksissa on suhteellisen pieni (7,75 ja 7,65), jo nousun puutetta pidetään merkittävänä. "Tutkimuksissamme on aina näkynyt käyttäjätyytyväisyyden parantuminen kun käyttäjät päivittävät mobiililaitteidensa käyttöjärjestelmiä", kertoo On Devicen toimitusjohtaja Alistair Hill Techcrunchille. Erityisesti iOS 4 -järjestelmästä iOS 5 -järjestelmään siirryttäessä käyttäjätyytyväisyys ponnahti ylöspäin, mikä tekee uusimmista tuloksista entistä merkittävämpiä.Vaikka muutos vaikuttaisi Applen omassa mittakaavassa suurelta muutokselta, muihin järjestelmiin verrattuna Apple on käyttäjätyytyväisyyslukemissa edelleen omassa luokassaan, eli varsinaisesti Applen alkavasta tuhosta ei vielä ole kysymys.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

tila
tila

1

Toi vika lause kuulosti vähä samalta ku kommentit Nokiasta täs joku vuos siten. "Heikentyneestä tuloksesta huolimatta Nokia on edelleen ylivoimaisesti suurin älypuhelivalmistaja" ;D

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Tämäkin yritys on kompastumassa omaan ylimielisyyteensä. Pistää oikeasti ihmettelemään, että miksi jokainen tekee saman virheen, aina vain uudelleen. Varsinkin kun kyse on oikeasti todella yksinkertaisesta ja loogisesta asiasta.

Asiakkaan kumppariin ei saa pissiä, eikä pissittyään kannata yrittää vaittää, että se ei ollut pissiä vaan haju ja kosteus on ominaisuus.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

4

Ja täytyy vielä edelliseen lisätä, että yllättävän kauanhan Applen käyttäjät on asiaa sietänyt. Nyt vaan tuli ensimmäinen moka, joka koskettaa kaikkia käyttäjiä jotakuinkin tasapuolisesti.

Vastaa
MursuMafia72
MursuMafia72

5

Vaikka olenkin todella kova Apple ¨fani¨, on kyllä pakko myöntää että iOS 6 on ihan keskeneräinen. Ulkoasut eivät sovi yhteen, Kaupat ovat lagisia ja epäselviä, monissa Applen omissa sovelluksissa on puutteita esim. kuvat lagittaa aika paljon ja koko käyttis on tehty 4’’tuuman näytölle, mikä ärsyttää eniten minua iphone 4s omistajaa.
En kyllä karttoja hauku koska ne olivat parannus täällä suomessa. Siri löytää melkein kaikki kaupat, ravintolat ja bensa-asemat läheltä, samat näkyy myös kartoilla.
Ei Steve Jobs olisi ikinä päästänyt tällaista päivitystä ulos, koska miehen mottohan oli - Keskeneräisiä tuotteita ei myydä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

@5
> Ulkoasut eivät sovi yhteen

En kiistä, mutta onko esimerkkejä?

> Kaupat ovat lagisia ja epäselviä

Kaupat ovat kieltämättä yllättävän hitaita. Epäselvyyttä en ole havainnut. Ainakin softien asennus ja päivitys toimii paljon paremmin kuin aiemmin. Vähemmän salasanakyselyä, softan asennus ei vie kotikäyttöön, softan voi asennuksen jälkeen käynnistää kaupasta.

> kuvat lagittaa aika paljon

En ole havainnut mitään lagia iPhone 3GS:n enkä iPad 3:n kohdalla. Mutta ei minulla kieltämättä edes ole kauheasti kuvia, tuhansilla voisi olla tilanne toinen.

> koko käyttis on tehty 4’’tuuman näytölle

Esimerkkejä? Mielestäni juuri mikään ei ole tuossa suhteessa muuttunut iOS 5:n ja iOS 6:n välillä.

>Ei Steve Jobs olisi ikinä päästänyt tällaista päivitystä ulos, koska miehen mottohan oli - Keskeneräisiä tuotteita ei myydä.

Steven motto oli myös "real artists ship". Ja jos katsoo vaikka OS X 10.0- ja 10.1-versioita tai useaa inkarnaatiota Applen webbipalveluista, kuten .Mac ja MobileMe, on aika helppo huomata, että keskeneräisiäkin tuotteita on myyty.

Olen käyttänyt iOS 6:tta jo pari kuukautta, varhaisista betoista lähtien ja mielestäni se oli tiettyjä poikkeuksia lukuunottamatta hyvässä kuosissa koko ajan. Mutta ehkä vaan olen tottunut tai en käytä softia jotka sinua ärsyttävät, olisi mukava kuulla vähän tarkemmin.

Vastaa
MursuMafia72
MursuMafia72

7

6@
> siis esim. Musiikkisoittimen teema ei tule muualle (esim. Alku näytön pika soitin, "multitasking" valikon pika näppäimet, video soitin, jne.), tua uusi sininen "ylärivi" ponnahtaa aika ruman näköisen, Ja nua uudet teemat (musiikki soitimessa, apptoressa) ei sovi yhteen vanhan kanssa, eli olisi pitänyt päivittää vähän enemmän.

> Ainakin omassa iphonissa ja ipodissa, ei kuva lista liiku niin sulavasti kun ennen.

> Siis monissa valikoissa (esim. Musiikkisoitin, yhteistiedot) on ala- ja yläpalkkien kokoa lisätty, myös kirjain merkkien koko on kasvanut ja samoin myös itse listan. (Vain noin parilla parilla millillä mutta sen huomaa ja näkee, aika selvästi. Olen siis vertaillu iOS 5)

> Siis kesken eräiseltä iOS 6 vähän tuntuu ja näyttää (yllä olevat asiat). Ja olihan sillä mottona aikaisemmin jotain "kopioimme katumatta, koska se on kehittymisen ainoa keino" myöhemmin... " revin samsungin palasiksi, koska se kopioi meidän tuatteita"

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

@7
# Teemat

Ei kai se alkunäyttö tai multitasking valikko ole ennenkään näyttänyt musiikkisoittimelta. Enkä oikein näe että pitäisikään. Ja ylipäätään olen sitä mieltä että kaikkien sofiten ei tarvitse näyttää samalta, pikemminkin päin vastoin, toki hyvän maun rajoissa ja poikkeava toiminnallisuus pitää olla hyvästä syystä.

Värillisestä status barista olen samaa mieltä, en tykkää. Mutta toisaalta olen nähnyt myös toisenlaisia mielipiteitä, mm. tuolla:

http://theindustry.cc/2012/09/26/subtle...lue-status-bar/

Mittasin ja kuva.appin matriisi skrollaa laitteissani edelleen 60fps. Sitä nopeampaahan ei iOS:ssa voi ruutua päivittää. Mutta kuten sanottua, kuvia ei ole kovin paljoa (muutama sata) eivätkä ne ole mitään suoraan kamerasta-laatua (tosin luulisin että appi luo kuvista thumbit eikä näytä kokolaatuisia tuossa näkymässä).

Yhteystiedoissa ero tulee siitä, että hakupalkki on aina näkyvillä. Musiikkisoittimen ala- ja yläpalkit ovat kyllä minun silmääni täsmälleen saman kokoiset verrattuna iOS 4:lla toimivaan iPod Touchiin (ei ole viivotinta käsillä enkä jaksa ottaa screenshotteja). Listan rivit ovat myöskin täsmälleen saman kokoiset. Lista on muuttunut siten, että header view ei enää ole puoliläpinäkyvä vaan läpinäkymätön.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.