Qualcomm julkisti edullisille älypuhelimille tarkoitetut neliytimiset S4 Play -sirut

3
Manu Pitkänen

Qualcomm julkisti edullisille älypuhelimille tarkoitetut neliytimiset S4 Play -sirut
Qualcomm on julkistanut tänään kaksi uutta Snapdragon S4 Play -tuoteperheeseen kuuluvaa järjestelmämikropiiriä. Edullisiin älypuhelimiin tarkoitetuista siruista löytyy neljä Cortex-A5-suoritinydintä.

Uutuuksien mallinimet ovat MSM8625Q ja MSM8225Q. Yhtiön valikoimista löytyy jo ilman Q-päätettä olevat mallit, joissa on kaksi ydintä neljän sijaan. Qualcomm lupaa neliytimisten S4 Play -piirien olevan valmiit asiakasnäytteitä varten tämän vuoden loppuun mennessä. Ensimmäiset kuluttajalaitteet tulevat markkinoille aikaisintaan ensi vuoden alussa.

Ydinten määrän tuplauksen ansiosta edullisissakin älypuhelimissa voidaan toistaa raskaitakin HD-videopätkiä, kerrotaan Qualcommin tiedotteessa. Tätä tukee myös se, että Q-piirit tukevat LPDDR2-muistia, jonka kaistanleveys riittää 720p-tasoisen videon enkoodaukseen ja dekoodaukseen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
365 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Motorola Moto G100 – hinta laskenut -29%

Motorola Moto G100
200 € Kärkkäinen
499 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Kommentit (3)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

2

"Ydinten määrän tuplauksen ansiosta edullisissakin älypuhelimissa voidaan toistaa raskaitakin HD-videopätkiä, kerrotaan Qualcommin tiedotteessa."
Voidaan varmaan, jos edullisten puhelimien ohjelmisto sitä tukee... Kuinka hyvin tukee edelleenkään edes huippumallien ohjelmisto neljää ydintä? Myös tähän voisi asiantunteva toimittaja taas kertoa vastauksen.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

3

Jopas taas markkinointiosasto pistää parastaan. Ei kai kukaan videoita dekoodaa CPU-corella, akkukesto kiittää. GPU tai dedikoitu purkurauta on paljon tehokkaampi vaihtoehto.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.